18 Юли, 2021 05:34 3 438 34

Проф. Калин Янакиев: Само "Демократична България" може да разчита на успех при трети избори

  • професор калин янакиев-
  • има такъв народ-
  • герб-
  • демократична българия

ГЕРБ няма да се възроди, смята философът

Проф. Калин Янакиев: Само "Демократична България"  може да разчита на успех при трети избори - 1
Снимка: БГНЕС

”Българските избиратели нанесоха силен удар на цялостното партийно политическо статукво и на тези избори, и на онези преди три месеца”. Този извод направи проф. Калин Янакиев пред БНТ.

На изборите през април ГЕРБ изгуби около 320 хиляди гласа, на последните избори изгубиха още 190 хиляди гласа, патриотите загубиха всичко. БСП загуби около половин милион гласове със сравнение с онова, което е спечелила 2017 г. това означава, че управляващите и опозицията в този злощастен напук изкаран пълен мандат от 2017 г. е произвел като настроение сред българските граждани всяческа нетърпимост, уточни проф. Калин Янакиев.

Според него, единствените партии, които са повишили резултатите си само за три месеца са "Има такъв народ" и "Демократична България", които изразяват волята на българския народ и които са заявили, че искат радикална промяна.

"В поведението на "Има такъв народ" има някаква нечестна игра, опит за подмяна, след като казаха, че "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!" блокират промяната, защото са егоцентрици", заяви проф. Янакиев.

"Едва ли ДБ ще получи мандат в този парламент, а и да го получи едва ли ще може да състави кабинет на малцинството, смята проф. Янакиев.

"Демократична България" никога не е калкулирала своите бъдещи политики с Има такъв народ, тя не е придатък на Има такъв народ. Избирателите биха искали да видят приоритетите, за които са гласували. Ако се стигне до трети поредни избори моето предвиждане е, че ДБ може би е единствената политическа формация, която може да разчита да повиши своя резултат", коментира проф. Калин Янакиев.
Той също така изрази мнение, че Демократична България декапсулира градската демократична общност.

"До този момент години наред в ерата Борисов тази общност беше смятана за малка жълтопаветна общност, оказа се, че това е живата градска, демократична общност. "Демократична България" е единствената, която може да разчита на успех дори при трети избори. Господин Трифонов който обра вота на по-слаба артикулирана политически, но също настроена с нетърпимост към статуквото общност, доколкото трети път ще я изпрати пред урните, може би тази общност малко и постепенно ще почне да руинира, тенденцията БСП да се руинира ще продължи, защото тази партия продължава да бъде партията на над 70-годишните. ГЕРБ няма да се възроди, ударът нанесен върху тази партия превърна Борисов в обект на невероятни насмешки. Възмущението от простащината не би могло да бъде ефект върху голяма част от българския народ, но насмешката е нещо, което българският народ невероятно обича", заяви проф. Янакиев.

"Важното е най-сетне "Има такъв народ" да декларира истински политики на промяната, да ни покажат, че те имат сериозно намерение да променят статуквото, да извършат реформи, а не да ни обясняват за таблетите и за луната", коментира поведението на първата политическа сила проф. Янакиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ухуху

    17 11 Отговор
    Значи и Сорос може.

    Коментиран от #2

  • 2 Мислещ

    16 20 Отговор

    До коментар #1 от "ухуху":

    По-соросоидна партия от тази на чалгаря има ли? Не съм видял ДБ да предлагат министерство на циганите.

    Коментиран от #3, #30

  • 3 уърди

    24 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мислещ":

    Само партиите, които не са създадени, не са техни. Бързо ги спазаряват. Слаб ни е патриотизмът.

    Коментиран от #6

  • 4 Бай ганю

    9 12 Отговор
    А аз съм убеден че при това статукво скоро няма да има правителство, ако се сформира партия с лидер като ердоган, гласувам с двете си ръце за нея,първо да окошари незаконно заогателите и мослещ за народа,

    Коментиран от #5

  • 5 серсем

    20 5 Отговор

    До коментар #4 от "Бай ганю":

    Стига бе брат, ти скоро ще поискаш и Сталин. Ердоган е диктатор, затворите са пълни с политическите му опоненти.
  • 6 Мислещ

    11 8 Отговор

    До коментар #3 от "уърди":

    Така е, ама сорос едва ли залага на губещи "коне". Така че логично е да се приеме, че най-стабилно е инвестирал именно в партията на чалгаря, като вземем предвид и видяното дотук.

    Коментиран от #8

  • 7 БУДА

    13 8 Отговор
    Само един 100% факт - острието на ВК ПИК Ива Николова е завършила Литературният Институт Максим Горки в Москва точно по времето на процъфтяващия комунизъм в България ! Мислете българи !

    Коментиран от #9

  • 8 рури

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Мислещ":

    Губещите са стотинки, печелившите левчета, за организации с милиарди, тук си правят джумбиш само.
  • 9 ерсена

    14 5 Отговор

    До коментар #7 от "БУДА":

    Ако съдим по Ива Николова за нивото на журналистиката в Б-я, то яко сме я закъсали и в тази графа.

    Коментиран от #14

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 5 Отговор
    до кога ДОГАНОВЦИ БОРИСОВЦИ мутри олигарси мафиоти ще решават СЪДБАТА НИ

    Коментиран от #11

  • 11 ирни

    21 4 Отговор

    До коментар #10 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Докато не сме по площадите всеки ден. За парното, за тока, за преговорите с Македония, за Еврото, за всичко.
  • 12 ДОКАТО

    17 4 Отговор
    Прокурора мафиот и ВКС не бъдат заличени мутренските елементи и шайката ще продължават с престъпната си дейност !
  • 13 Сашко

    4 18 Отговор
    Надеждата на българите е със Слави Трифонов ,който ще изпрати българчета орлета в Космоса и ще ни възвърне самочуствието на славни българи!
  • 14 БУДА

    21 6 Отговор

    До коментар #9 от "ерсена":

    Журналистката Ива Николова е огромно срамно петно за българската журналистика и по специално за неписаните етически закони на хората от тази професия ! Когато си на страната на доказани престъпни елементи и мафиоти то ти си загубен за професията завинаги !
  • 15 Серж

    11 6 Отговор
    Коалицията НДСВ/БСП/ДПС ще бъде отново начело на България благодарение на Славчо!
  • 16 ЧЕСТЕН НЕЦИОНИСТ

    16 4 Отговор
    Днес ВК ПИК написаха че никога не са били свързани с партия ГРОБ и Христо Иванов бил на страната на Ива Николова - можете ли да си представите българи наглостта на ШАЙКАТА ?

    Коментиран от #17

  • 17 Неделко

    18 3 Отговор

    До коментар #16 от "ЧЕСТЕН НЕЦИОНИСТ":

    ВК ПИК НЕ БИЛИ СВЪРЗАНИ С ГЕРБ .... СМЕХ , СМЕХ ....
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Дълбоката Рада

    10 4 Отговор
    Соросня-либерастите от ДБ са 15% макс.

    Коментиран от #24

  • 23 нашия

    14 5 Отговор
    Янакиев ти бълнуваш приятелю и при това с нездрав блясък в погледа........каква Дай България ще работи за българските интереси след ,като си получават парите от друго място...избори докато не се вземе власта от БЪЛГАРОФИЛСКА РОДОЛЮБИВА партия която да поставя интереса на народа си пред всичко друго....Възраждането да започне сега...!!!!!!
  • 24 нашия

    10 0 Отговор

    До коментар #22 от "Дълбоката Рада":

    много са им тия проценти...те не са пропорцинални на купеното и заблудено население у нас....добарят им по някакъв начин %-та...така изглежда
  • 25 Проф К Янакиев!! Тенденциозно

    10 1 Отговор
    Заключение за евентуално 3ти Избори на Есен, заедно с Президенските!! Имаш си някакви пристрастия не към ГЕРБ, ДПС и БСП!!???
  • 26 mi6osp

    5 1 Отговор
    Част от гласовете, които ще загуби ИТН, ще се прелеят към ДБ, но това не означава, че общо трите партии на "нестатуквото" ще получат повече гласове. ГерБ е свит до твърдото ядро, така че вероятно ще запази гласовете си. Възможно е дори пак да е пак губещия победител в изборите.
    Активизирането на БСП, ДПС ще доведе до неголямо увеличение на техния процент. Общо взето, по сериозно разместване може да се очаква само ако изчегъртат бивш управляващ в съда за кражби или по Магнитски. Така, че се очертава управление на президента със служебни правителства, докато се стигне до съгласие за ОФ коалиция.
  • 27 пешо

    8 2 Отговор
    прaв e гocпoдинът! нa coрoc джoбът e нaй-дълбoк! кoлкoтo пoвeчe - тoлкoвa пoвeчe.

    вcъщнocт, пo кaквo e прУфecУр тoя? щo нe cи глeдa прУфecурaтa и нe ни ocвoбoди oт приcъcтвиeтo cи?
    рaзбирaм лoгикaтa нa co.рoc.oи.дитe - минaхa 20 гoдини, eднo пoкoлeниe e тoвa, хoрaтa ca пoзaбрaвили зa ци.гaн.иитe нa дрaгaлeвcкия чудoтвoрeц, зa кръгa "oлимп", зa дивaтa привaтизaция, зa унищoжaвaнeтo нa икoнoмикaтa... и ce прoбвaт. a шaрaни нa тeритoриятa - бoл.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ДББ

    1 1 Отговор
    Са реформаторите на ВанчеК. Начи яко ще стегаме колана
  • 30 сороснерес

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мислещ":

    Що не прочетеш малко биографиите на тези от ДБ...примерно на Тафров.. Виж какво казва за тях...Румен Воденичаров - първият програмен директор на „Отворено общество“ в България, пред „Труд“: Соросоидите могат да работят за всяка кауза, не и за българската..За това Орбан ги рита по слабините и Сорос се изнесе от Унгария..а у нас всяка едно правителство е длъжно по закон да плаща стотици милиони на тези нпо кърлежи..
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Мечти

    0 0 Отговор
    терзания и хилави назежди на оредялото драгалевско котило. Все пак Христо Иванов не е ДСБ и това не бива да се забравя.
  • 33 Аз Негодника

    1 0 Отговор
    ГЕНКА ШЕКЕРОВА Я ГЛЕДАХ НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА на ИТН...КАК ЯРОСТНО ЗАДАВАШЕ НАПЪЛНО БЕЗМИСЛЕНИТЕ СИ ВЪПРОСИ...СЕГА ЗНАЕЙКИ ЧЕ ДБ НЯМА ДА СА ВЪВ ВЛАСТА...МЕРАЦИТЕ И ДА СЕ ВЪРНЕ НА БЯЛ КОН В НОВА ТВ...СА ОБРЕЧЕНИ НА ПРОВАЛ...ОЩЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ ЩЕ ТЪТРИ НА СМЕШНО ЗАПАЛЩАНЕ В РЕГИОНАЛНИ КАБЕЛАРКИ...ОЩЕ КОЛКО ТАКИВА ЗВЕЗДИ СА С ПРЕЦАКАНИ МЕЧТИ ЗА КАРИЕРНО РАЗВИТИЕ... НЯМА НАЧИН ДБ ДА СПЕЧЕЛИ ПОВЕЧЕ ГЛАСОВЕ...СОРОСИДНИ МАРИОНЕТКИ СА...НАРОДА ГО ЗНАЕ
  • 34 Павел пенев

    2 0 Отговор
    Това същество и Люба Кулезич са идеолозите на Демократична България,честито. Уникално примитивни и нагли.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове