Last news in Fakti

19 Юли, 2021 10:09 4 365 60

Злоупотреба с клинични пътеки или порочна здравна система

  • пирогов-
  • кацаров-
  • коронавирус

По казуса с „Пирогов” се сблъскаха два принципа

Злоупотреба с клинични пътеки или порочна здравна система - 1
Снимка: БГНЕС

„Тежко е да се доказва кой е прав и кой лъже. В случая има преекспониране на новината, което води до много бързи реакции. Доколко те са обективизирани с документи и аргументирани е друг въпрос. Преекспонирането вреди по-скоро на цялостния спор по темата в системата, отколкото да помага. НЗОК, откъдето започна всичко, си направи проверките съгласно Закона за здравното осигуряване и е казала, че има определен брой надписани пациенти. И съответно е изискала една сума да бъде върната”. Така здравният икономист Аркади Шарков коментира казуса „Пирогов” в студиото на „Здравей, България”.

По думите му спорът между болницата и касата трябва да остане институционален. „Ако е вярно, то парите следва да бъдат върнати. И тъй като тази проверка няма да бъде единствено на „Пирогов”, а се извършват подобни и в други болници – би следвало парите да бъдат възвърнати. А дебатът за това – кое е било надписано и кое не – ако някой иска да оспори нещо, би следвало да отиде в съда, а не в медиите”, категоричен е той. И добави: „ Излизането на този дебат в медийното пространство води до негативи – както за пациентите, така и за лечебното заведение, а и за здравната система”.

„По казуса с „Пирогов” се сблъскаха два принципа. Единият е строг правов ред, а другият – проява на човещина. Когато проявяваме човещина, то тогава сме склонни да нарушаваме определени правила. Когато лекарите проявяваме човещина, и имаме единични случаи – лекарите нарушаваме тези правила в полза на пациента”. Това заяви доц. Спас Спасков, бивш директор на "Пирогов".

По думите му, когато един лекар и пациент се разберат, че той ще бъде приет по документи, но няма да е там, това е нарушение. Но когато лекар и пациент се договорят - това нарушение донякъде е допустимо.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    46 7 Отговор
    В тая болница да те страх да стъпиш.

    Коментиран от #37, #57

  • 2 Мим

    74 5 Отговор
    Какво договаряне е допустимо бе,ами това е нарушение в ущърб на касата и държавара.Пълна корупция.Този който прави това и който го допуска е за затвора.Само така тази корупция може да се понамали....
  • 3 Калмук

    65 4 Отговор
    И този се чуди как да оправдае търгашите в болниците ?!?!? Тя, човещината, не трябва ли да е към всички ??? ... или само към познати ??? ... А тези, които протестират да не се сърдят, че ги наричат "мафия" - точно такива са и го доказват със своите действия.
  • 4 Пирогов

    33 3 Отговор
    Графоложки анализ на подписа на Стойчо Кацаров.
  • 5 Пипи Чорапчето

    53 1 Отговор
    Ако приемем, че това е "проява на човещина" тънкият момент е КОЙ избира да я прояви?
    Единственият, който е в позиция да го направи, е лекарят!
    Е, следващият въпрос е на каква база го прави - познанство, случайно хрумване, съжаление?!
    Ами тогава защо говорим за "обществено здравеопазване" изобщо? И защо ЗО е задължително, когато "на случаен ( и не толкова случаен) принцип" ще лекарят ще избира кой да си плаща скъпите изследвания и кой - да не ги плаща "от човещина"!

    Коментиран от #18

  • 6 суса

    39 5 Отговор
    Да си сменят името на пир до гроб. Ще е актуално, както търгуват със смърт и страдание. И да не петнят името на велик и истиниск лекар като Пирогов.
  • 7 Ако гладен

    39 1 Отговор
    Крадец влезе в магазина ти, прояви човещина, остави човека да открадне.

    Коментиран от #27

  • 8 Мафията

    41 2 Отговор
    На белите престилки е непобедима
  • 9 сила

    29 5 Отговор
    БАЛТОВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЛИНЧУВАН САМО ЗАРАДИ НАГЛАТА СИ МУТРА
  • 10 101010

    28 0 Отговор
    За пореден път призовавам, ако има някой от коментиращите тук , който да не се е сблъсквал с корупционните практики в здравната ни система да се обади. Никой не се обажда. Изводите са че все пак дори защитниците на сегашното статукво имат някакъв морал
  • 11 плюс минус

    42 2 Отговор
    Не знам кой крив, кой прав в този случай, но реформата в здравеопазването преди двайсетина години се оказа пълен провал. Направи медици и болници търговци на здраве. По официална статистика няколко директори на болници станаха милионери в пари и имоти. Частни болници се облагодетелстват от здравната каса, защо?
    А болните? А тези пациенти с мизерните заплати и пенсии, те да мрат ли, лекувани- недолекувани?
    А и в конституцията на РБ е записано, че здравеопазването е безплатно!
    За кого?
    Да извадят данните от лекуването на ББ от Ковида и от коляното, та да видим кой, как, защо, колко?
  • 12 Българка

    40 3 Отговор
    Не разбирам защо от Пирогов протестират? Никой не обвинява цялата болница! Факт е, че има злоупотреба с 2 скъпоструващи клинични пътеки. Факт е, че има фалшиви документи за хоспитализиране на пациенти и то с подробно описани процедури, които са им правени във времето, когато ИЗОБЩО НЕ СА БИЛИ В БОЛНИЦАТА. Друг въпрос е дали лекарите са били принудени да лъжат, за да осигурят лечение и от недостиг на средства или си е обичайна практика и не само в Пирогов. Трябва НЗОК да провери болниците (и частните)
    Най-логично е когато има нарушения, граничещи с престъпления по НК, което е ФАКТ, директорът да бъде отстранен!
    Н

    Коментиран от #16, #43

  • 13 К Георгиев

    37 0 Отговор
    Спомняте ли си стендовете в пазарджишката болница , издаваните фалшиви телк решения , незаконните трансплантации , откраднатите милиони от военна болница . Какво се случи - НИЩО . Ведна голяма част от лекарите има човещина колкото в екскрамент витамини .
  • 14 Нивото

    4 5 Отговор
    И в кръчмите надписват сметките...

    Коментиран от #17

  • 15 Разследване

    23 0 Отговор
    Допустимо за кого, тогава се влиза в една спирала. Само за роднини??? Може да включим и роднини по линия на съпругата? Можем да включим приятели? Може да включим и колеги? Хайде стига с тези всички сме равни, но има и по равни. И спора е между НЗОК и Пирогов. А Кацаров сам се набута между шамарите като се престара, сега всичко става много лично а беше толкова просто. НЗОК вижда нарушения, докладва на принципала той уволнява, ТОЧКА. Балтов има права по съдебен път да си търси правата, до произнасяне на съда той трябва да бъде отстранен, но не и да се смята за виновен.
  • 16 Последния Софиянец

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Щото са гузни.
  • 17 Последния Софиянец

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "Нивото":

    Това не е надписване,а бакшиш.
  • 18 Буха ха

    23 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пипи Чорапчето":

    Да крадат от касата за да може шефа да си дава огромни премии е най висшата форма на човещина

    Коментиран от #22

  • 19 Ковидов

    21 1 Отговор
    описаните злоупотреби са практика във всички държавни и частни болници, системата е така създадена, че без това болниците ще престанат да съществуват, Бат Бойко ще ни "лекува" /той може всичко/. Циркът с Пирогов е време да спре, има си съдилища за доказване на вина и невиност
  • 20 Ддд

    17 0 Отговор
    Порочната здравна система води до злоупотреби.
    Няма политическа воля за промяната й
  • 21 Чудим се кой гласува за ГЕРБ

    20 2 Отговор
    Чегъртай! На челата им пише, че са гербаджии!
  • 22 Разследване

    16 0 Отговор

    До коментар #18 от "Буха ха":

    Ти не разбираш има си модерна дума за това ДМС (допълнителни материални стимулирания)! Колкото повече ограбиш касата толкова повече ДМС получаваш. Обаче да получаваш премия е неморално, но ДМС си е супер само как звучи получих ДМС все едно е докторска степен.
  • 23 Ганев

    16 1 Отговор
    ЗДРАВЕОАПЗВАНЕ - ТОВА Е ЕДНА ПРОГНИЛА КАСТОВА СИСТЕМА.....
    ВСИЧКИ ПЪТЕКИ - ЦЕЛЕНАСОЧЕНО СА ТОТАЛНО ЗАВИШЕНИ С МНОГО ПЪТИ.
    ЦЕЛТА Е - ЗАБОГАТЯВАНЕ.....ВЪПРОСНИЯ БАЛТОВ ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВИ ПАРИ СЛАГА В ДЖОБА СИ - 5-60 ХИЛ. ЛЕВА.....
    ТЕЗИ ПЕРСОНИ ЗНАЯТ ЛИ ЧЕ ДОКТОР ПРЕГЛЕД И ИЗСЛЕДВАНИЯ НЕ ПРАВЯТ . ТОВА ГО ВЪРШИ ТЕХНИКАТА А ТЕ СА ЕДНИ ОПЕРАТОРИ НА МАШИНИ...
    ТОВА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ТОТАЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕРАЗГЛЕДА И РАБОТАТА С ТЕХНИКАТА - САМО ОТ ИНЖЕНЕРИ ....

    Коментиран от #28

  • 24 Проверки

    16 0 Отговор
    Проверки, проверки, проверки! Крадците от ГЕП дъх да не могат да си поемат. Всички калинки да бъдат проверени до 9-то коляно! Схемаджии долни ненаядени!
  • 25 СП Спасков! Бивш на Пирогов!! За този се

    14 0 Отговор
    Говорят легенди, колко е забогатял??!!
  • 26 Иванов

    16 0 Отговор
    Системата здравеопазване отдавна се е превърнала в средство за забогатяване....Крадът касата като за световно...Всички медици за професионално ограничени хора на тема ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ...Те май забравят че ТЕХНИКАТА ВЪРШИ ВСИЧКО.....Те просто са едни оператори с мания за величие.
    Въпросния балтов не е цвете за мирисане и не се заблуждавайте
  • 27 човещина

    4 13 Отговор

    До коментар #7 от "Ако гладен":

    Аналогиите ти куцат.
    Има магазинери/ресторантьори които дават храна на бездомни, никой не ги оставя да крадат.
    Лекарите от Пирогов са направили услуга на свой колега, който е имал ковид усложнения, а сега той им забива нож в гърба с политически цели.
    Не случайно са бесни хората, напълно ги разбирам.

    Коментиран от #29

  • 28 Разследване

    10 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ганев":

    Той доктора не прави изследвания, но ги назначава. Когато аз отида да се оплача от бял дроб може ли да ми назначат преглед за черен дроб? Защо, щото имам торбички под очите? Дааааа докторът си е вързал гащите всеки знае, казва след ковид ние ти дадохме едно чекмедже антибиотици затова. Е то всеки след ковид може да мине по тази пътека ехеееее колко ДМС са това Балтов почвай да броиш:).

    Коментиран от #34

  • 29 Самоуслуга

    13 1 Отговор

    До коментар #27 от "човещина":

    И каква е точно услугата и какви са биле усложненията?
    Услуга да му направят изследване за черен дроб? Услуга да не си плати изследванията? Я стига това е мечешка услуга, която само ти вреди. Аман от услуга дето не я искаш. Услуга означава някой да поиска и ти да му дадеш. Услугата се иска другото е самоуслуга.

    Коментиран от #30

  • 30 Браво

    7 1 Отговор

    До коментар #29 от "Самоуслуга":

    Абсолютно точен коментар
  • 31 Аз съм инженер

    13 1 Отговор
    Спокойно бих могъл да изпълнява ролята на личен лекар. Прибирам потребителската такса издавам направление или пиша рецепта в рецептурната книжка. Приблизително такива са в най-общ план задълженията на джипитата. Последните 30 години само така съм"лекуван"
  • 32 olo

    14 1 Отговор
    ".... По думите му, когато един лекар и пациент се разберат, че той ще бъде приет по документи, но няма да е там, това е нарушение. Но когато лекар и пациент се договорят - това нарушение донякъде е допустимо..." ***** сложна мисла ,доцентска.....маалко не й достига да стане професорска...
  • 33 плюс минус

    15 1 Отговор
    Щом извадиха медицинските данни от лекуване на служебния министър, да извадят данните от лекуването на ББ от Ковида и от коляното, та да видим кой, как, защо, колко?
    Всички ние плащаме, искаме да видим истините, а те не са една.

    Коментиран от #35

  • 34 Грабеж

    11 1 Отговор

    До коментар #28 от "Разследване":

    И аз мога да ограбя банка и една трета от парите да дам за болните деца. Ето правя услуга за децата аз не съм виновен, а децата са виновни що вземат парите.
  • 35 Услуга

    11 1 Отговор

    До коментар #33 от "плюс минус":

    Да супер да видим Боко дали го лекуват от чернодробно заболяване след Ковид?
    На него що не му направят една услуга?
    Смешно е това аман от хора дето се натискат да ти правят услуга...... за да могат ТЕ да преберат бонуса :))).
  • 36 Груьо

    16 2 Отговор
    ЧЕ ТО В ТИЯ БАЛНИЦИ СИ Е ЖИВ РЕКЕТ.ВЛИЗАШ И АКО СИ ЗА ОПЕРАЦИЯ ОТИВАШ ДА ПЛАЩАШ ЗА ИЗБОР НА ЕКИП.СЛЕД ТОВА ДАВАШ ПАРИ ЗА КОНСУМАТИВИ ,СЛЕД ТОВА ДАВАШ ПАРИ НА ЛЕКУВАЩИЯ ЛЕКАР И НАКРАЯ ДАВАШ ПАРИ НА СЕСТРАТА ИЛИ БОЛНОГЛАДАЧКАТА ЗА ДА ТИ ДОНЕСАТ ПОДЛОГАТА.ТОВА Е САМАТА ИСТИНА.КОЙТО МОЖЕ ДА МЕ ОПРОВЕРГАЕ ДА НАПИШЕ ,ЧЕ НЕ Е ТАКА И ДА СЕ ЗАКЪЛНЕ В НАЙ-МИЛОТО.В МОМЕНТА ДОКТОРИТЕ СА НОЙ-ГОЛЕМИТЕ ТЪРГОВЦИ.ВИЩЕ СЛУЖЕБНИТЕ ПАРКИНГИ НА БОЛНИЦИТЕ,ВСЕ ЕДНО СИ В ШОУ РУМ .АВТОМОББИЛИ ЗА НАД 100000 ЛВ.ЗА ИМОТНОТО ИМ СЪСТОЯНИЕ НЕ ЗНАМ. А ПЪК С ТОЯ ВИРУС ХЕПТЕМ ИМ ОТВОРИХТЕ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ. МОЖЕ И НЯКЪДЕ ДА ИМА ЧИТАВИ ДОКТОРИ НО 80% СА ЖИВИ ТЪРГОВЦИ И ИЗПОЛЗВАТ МЪКАТА НА ХОРАТА.ИЛИ КАКТО КАЗАВА НАРОДА БОЛЕН НА ЛЕГЛО СЕ ГЛАСИ.
  • 37 ГАНЬО ГАНЬО

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянец":

    Да ама всички тичате там, така говориш сега защото ти е угодно тролчо. Дано не ти се налага.

    Коментиран от #55

  • 38 Перо

    11 2 Отговор
    Цялата здравна система беше сбъркана от Костов със създаването на здравните пътеки и здравни заведения - търговски дружества. Ето сега се оказва,че заболяванията от пост КОВИД не са включени в никаква пътека и започват споровете,дали е източена здравната каса или никой няма вина,защото не е предвидено такова лечение. Също и монопола на НЗОК е крайно вреден,защото еднолично решава,кое е истина и кое не! Кое и как се финансира. Отделно НЗОК финансира и частните болници с измислените цени за лечение и лекарства. Доплащането от пациентите е най-голямо в ЕС. Хората са решили проблема по най-простия начин със създаването на множество частни здравни планове,които имат договори с пациенти,лекари,болници и доболнична помощ. Всеки здравен план има различна здравна политика и всеки пациент знае за кои болести му е осигурено лечението,което няма срокове,какво се поема за цялото семейство и т.н. Всеки пациент взима в предвид условията на здравния план,размера на здравните вноски и си избира. Отделно се удържа такса за бърза помощ от работника,която при инцидент закарва пострадалия в най-близката болница и в срок от 24 часа,общо-практикуващия му лекар е задължен да го премести в болницата на плана.така отпадат всякакви проблеми,които се генерират от сбърканата здравна система и правят БГ,държава с най-висока смъртност в света!

    Коментиран от #54

  • 39 щъркел

    7 3 Отговор
    Проф. Енчев от Пирогов е организатор на протестите в защита на проф. Балтов , същият принуждава подчинените си да слязат от 11ет. на входа на болницата и да блокират движението на ъгъла на бул. " Пенчо Славейков " и бул. " Ген. Тотлебен " . Дясната ръка на този тип е д-р Симеон Алтънов , а главен екзекутор е доц. Михаил Рашков !
  • 40 Чичо Тони

    7 1 Отговор
    Ако в магазина ми натоварят сметката, ще кажа че ме крадат. В случая става въпрос за над един милион! А що се отнася до проявяването на "човещина" към познати - тази човещина я плащаме всички останали непознати.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Нека МЗ

    1 3 Отговор
    като много прецизно и законно да направи една сравнителна оценка между заплащане и извършена услуга. Ще бъде реално доказано, че услугата е в пъти по скъпа от заплащането. Това е така от 30 год. и не е случайно, а съвсем умишлено, за да има винаги разделение и противопоставяне. Разделяй и владей! По време на соца. имаше друг сходен механизъм. Медиите бяха тогава глухи и слепи и всичко беше спокойно за околната среда. Сега има масово идиоти,които ръководят една малоумна система, заедно с медии,сриване на лекарското съсловие в името на частните лечебни заведения. Кацаров трябва с идиотия да защитава скапания си проект.
  • 43 Всички в кюпа

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Които протестират са в играта с кражбите. Тези, които лекуват са на работните си места.
  • 44 Обикновен човек

    4 0 Отговор
    Министър показва, че не е лекуван, че неправомерно са взели пари от здравната каса, крадците ни убеждават, че лъже. Помислете, ако се случи на обикновения човек, на всеки от нас, как да го докаже, как да се бори. Пълна трагедия.
  • 45 Матей

    3 0 Отговор
    В такава плоскост ли се разглеждат нещата,законност или човещина,създават се условия за тяхната несъвместимост.Или законността не е човещина,или човещината е незаконна.така е когато държавата абдикира от задълженията си и ги комерсиализира.назрял е въпроса за закриване на здравната каса и пълно бюджетно и всяческо здравно осигуряване от бюджета.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 гост

    3 1 Отговор
    Кражби. А пенсионерите си отделят от залъка за едни най обикновенни лекарства. Затвор. В САЩ ако беше това, досега федералните щяха да са ги заковали виновните, съда щеше да им е дал по едни 100- 200 години. За всеки пациент по година... Те ще се съберат.
  • 48 питащ

    3 2 Отговор
    Само да попитам, един доктор от болницата не каза ли, че е пуснал такава клинична пътека за да не плаща Кацаров. Той му бил помогнал, а Кацаров го предал като Павлик Морозов. Ако това е така, този доктор е съставил официални документи с невярно съдържание и наистина е ощетена касата , защото не трябва да плаща за нещо което не е истина. Това също е източване на касата, защото се плаща нещо от нея за което липсва правно основание. Друго е, че тези пътеки трябва да бъдат премахнати и лице здравно осигурено да не плаща абсолютно нищо за болничния си престой. Иначе защо ще се осигурява. Това е работа на законодателя.
  • 49 ъръкъ

    4 2 Отговор
    Пироговци са крали - 1. констативен протокол на НЗОК за нарушения на НРД , МС , ЗАНН , ПДВРБЗ , диагностично - лечебните алгоритми . 2. нарушения и престъпления установени документално от МЗ , ИАГИТ , ДАФИ . 3. Феодалът на апанажа УМБАЛСМ " ПИРОГОВ " не се съобразява с принципалът , закона , правовият ред и моралът ( медицинската етика , деонтология и мед. право ) в Р. Б. Кой поставя лицето Асен Балтов над закона , морала , дава му изключителни права , разпъва политически чадър и подхвърля индулгенций ?????
  • 50 Watchdog

    4 0 Отговор
    Хаха...''Здравната система'' е най-любимото на пазарните либертофони - със закон се събират пари, които после се раздават на частни болници. Собствениците на тези частни болници се чудят кой последен модел Мерцедес да си купят, а общинските и държавни болници тънат в недоимък. Страдат обикновените туземци, защото им се обяснява концепцията за публично-частното ''партньорство'' и ''правото на избор''.... Но рано или късно парите ще свършат, а нуждите на частните здравни супермаркети ще продължават да растат. И с училищата биха направили същото, обаче няма пари.
  • 51 UYU EU

    3 0 Отговор
    Шефове на клиниките в "Пирогов" секи месец си определяли сами бонуси 20-30 бона , това ли е проявата на човещината?!!!
  • 52 СусБе

    3 0 Отговор
    Ако имаше ред и оправия поне 3-ма лекари да съм набутал в пандиза ама такава ни е държавата и управата!
  • 53 Анонимен

    0 2 Отговор
    Да станат т.нар. ДжиПи-та търговци, а болниците - търговски дружества го направиха министър Илко Семерджиев и зам.министър Стойчо Кацаров преди около 20 години! Нито единия зъболекар като зъболекарите, нито другия лекар като лекарите! Не е постъпил по правилата доцента от Пирогов и ще страда! И "бедния" Стойчо минава тънко и няма да спи в Пирогов както е по "пътеката" щото е семеен приятел с доцента от Пирогов, но като стана министър друга песен запя! Да минеш тънко с пълното съзнание, че си в нарушение е едно : Стойчо използва създадената от него самия възможност! Да забиеш ножа в гъ++а на тоя дето те лекува е съвсем друга бира и със сигурност оттук нататък Стойчо ще си плати за подлостта и дяволъка!! А Стойчо някак си ми беше противен и без тази изцепка! Не му го пожелавам, но пък и като му гледам торбичките под очичките - ще му трябва добър доктор и то не само от една специалност!
  • 54 АНОНИМЕН

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "Перо":

    Идеята беше ако не греша на доктор Борислав Китов! Изпълнението го направиха министър/зъболекар/ Илко Семерджиев и зам.министър/лекар/ Стойчо Кацаров! Те направиха от лекарите търговци, а от здравето - стока! Това стана 2000-2001г. ако не греша! Но съм сигурен, че тия двамката я свършиха работата с пускането на тъговците в храма господен!

    Коментиран от #58

  • 55 В Исул са по добри.

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "ГАНЬО ГАНЬО":

    От години се знае.
  • 56 UYU EU

    0 0 Отговор
    Те да не са от пластелин - някой ги направил някакви.
  • 57 Д-р Хаус

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянец":

    " Злоупотреба или " порочна система"?? И двете дядо попе,и двете!!
  • 58 Д-р Хаус

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "АНОНИМЕН":

    Ало," анонимния"!! Това,което пишеш ,аз съм го писал през 2011 година и сега преди 3 дни!! Не плагиатствай !!
  • 59 Лазаров

    0 0 Отговор
    В Света Марина Варна е същото.Като санитар там видях как лекари взимат пари от пациенти.Хора със симптоми по леки и от на сезонен грип бяха писани с ковид,и приемани само и само да се усвои пътеката.Декември с един такъв пациент пушим пред спешното в очакване да го приемат и да го водя в отделението.Той симптоми нямаше,ходи нормално.А ми дават да го водя с количка.Той си сложи багажа в нея,а аз го играя пиколо.Смешници жалки са лекарите в стремежа си да крадат.
  • 60 2000 година

    0 0 Отговор
    Иван Костов,Илко Семерджиев и СТОЙЧО КАЦАРОВ - министър-председателрмнистър на здравеопазването и зам.министър на здравеопазването въвеждат силово и репресивно без съсловно и публично обсъждане този вид здравна система която действа и днес.Недофинансирана,създаваща условия за безконтролни злоупотреби,създаваща идеални условия за източване на Здравната каса,превръщането на болничните заведения в търговски дружества и лекарите в търговци/длъжни са да се регистрират по Търговския закон/ и още един куп недостатъци и дефекти.Един здравен Франкенщайн роден в мътните глави на тези тримата. И това е тази система,която съществува и днес и тормози и мъчи българския народ. Защо никой не потърси отговорност на тези типове за унищоженото здравеопазване. Напротив и в днешно време се врат в политическия живот и здравеопазването. Мумията Семерджиев изпълзя като министър на здравеопазването,а мумията Кацаров като служебен здравен министър. Толкова ли е слаба народната памет,че да не си спомня какво са направили тези типове преди 20 години.Ако е така тогава всеки народ си заслужава ...орисията.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове