Last news in Fakti

20 Юли, 2021 17:45 5 946 32

Кирил Петков разкри канен ли е да бъде премиер

  • кирил петков-
  • правителство-
  • ббр

Проблемът ми е за два от кредитите - над 100 милиона лева

Кирил Петков разкри канен ли е да бъде премиер - 1
Снимка: БГНЕС

Никой не се е свързвал с мен за разговори за премиер за бъдещ редовен кабинет. Това заяви служебният икономически министър Кирил Петков на въпрос дали може той да е номинацията на Демократична България за министър-председател.

В интервю за "Свободна Европа" той бе категоричен, че не би влязал в бъдещо правителство без служебния финансов министър Асен Василев, с когото освен че са приятели, имат и обща визия за финансите и икономиката. От думите на Петков стана ясно, че той много уважава и сегашния образователен министър проф. Николай Денков. Всъщност тримата водеха разговори с екипа на Има такъв народ, с който обаче се разминаха по политики и така те не бяха включени в проектокабинета на Слави Трифонов.

Министър Петков коментира отново темата с Българската банка за развитие (ББР) и кръга от фирми около Делян Пеевски.

"За фирми като "Булгартабак" нямаме директна собственост от него, но моите подозрения са, че той е имал влияние при взимането на кредити. Другото нещо е, че адвокатът на г-н Гайтански е собственик на една от другите големи фирми. За тези заеми директно не можем да открием лицата, които познаваме добре от медиите. Но най-важното за мен е каква част от тези пари ние можем да си ги върнем. Повечето са били дадени като големи неправомерни заеми, но то все пак са обезпечени", заяви той.

"Проблемът ми е за два от кредитите - над 100 милиона лева. Минаваме през портфолиото. Искаме да открием всички странни решения", каза още икономическият министър, но не пожела да конкретизира фирмите, за които говори.

Предстои изготвянето на пълен доклад и ако се види, че има неправомерни действия, то той ще бъде даден на прокуратурата, разкри още Петков.

Все пак той каза, че не става въпрос за "лов на вещици".

"Но тезата ми е, че рискове са били поемани от страна на тази банка, която нормална банка не би поела. Има зависимости извън банката - на този надзор, който го видяхме по медиите - или са били много оптимистично настроени към бизнесплана на компаниите, или някой им е казал: Давайте тези кредити, на тези банки", предположи Кирил Петков.

Той обърна внимание и необходимостта от промяна на действията на Държавната консолидационна компания (ДКК). Там се очаква днес да се назначи прокурист, каза Петков.

"Ясен (Спасов, бел. ред.), който е изпълнителен директор на ДКК, се разболя от шарка. Не може в момента да говори с нас", отбеляза още той.

Кирил Петков вижда проблем в това, че ДКК е играла с цесии от фалиралата КТБ.

"Не виждам причина ДКК защо съществува", призна министърът.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бацо

    5 26 Отговор
    Кой освен мен е най-подготвен

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 КОТарАК

    75 16 Отговор
    много свестен , почтен човек. такива ни трябват занапред

    Коментиран от #6

  • 5 голям министър

    15 60 Отговор
    Киро Харварда, с фалиралите ел. коли.
  • 6 Последния Софиянец

    23 13 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Наше момче от площада.

    Коментиран от #10, #16

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Има

    43 10 Отговор
    абсолютно всички качества за премиер ! Раритет в блатото !
  • 9 Досега

    28 8 Отговор
    слушах Филип Станев при Цветанка Ризова. Ако това, което каза се случи, значи ИТН са поели към нов курс и това е добре, защото показва добра воля. В този случай кабинет ще има. В този смисъл от такава позиция вече ще имаме по-добро бъдеще и няма да има проблем служебният кабинет да се повтори, защото Филип Станев каза, че никой от евентуалната коалиция не би трябвало да лампи за постове. Ако някой гласува в парламента против този кабинет, тогава да си носи отговорността. Всъщност това са лични разсъждения и надежда за кабинет.
  • 10 Баце

    11 33 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Като е бил по площадите как е взел диплома от Харвард площада ли яплати

    Коментиран от #14

  • 11 така така

    10 31 Отговор
    Пореден циганин министър-председател няма как да стане...
  • 12 Ами те

    7 21 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    служебните министри само шуреци и баджанаци. Кой към,кой сват ... добре,искат да са си заедно за да могат по-лесно да покрадват, ама Слави няма да го позволи.
  • 13 И да ги пие

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Баце":

    не му помагат, състоянието му се влошава необратимо.
  • 14 Последния Софиянец

    19 8 Отговор

    До коментар #10 от "Баце":

    Цяло лято и цяла зима беше с нас на площада с един плакат.

    Коментиран от #17, #18

  • 15 Биби Парвенеца

    6 13 Отговор
    Тоа па анемацеонен герой кой го наресова се не разбра деа?
  • 16 Трябва

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    вече да вземеш решение - котарак ли си или софиянец ? Много никове имаш,много нещо. То твоето не е раздвоение на личността, а разпетдесетение на личността.
  • 17 На кой площад ,в

    7 10 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Психиатрията нямате площад, само двор с много висока ограда.
  • 18 А,на плаката

    7 18 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    на този ли пишеше : "Събирам пари за фалшива диплома". Ти внесе ли своята лепта за ментето.
  • 19 днес

    10 13 Отговор
    Спрете малко с рекламата на това момче, дето е завършило бизнес училище, а се представя супер университет. Да си каже за земите и начина на придобиването им на Ботевтрадско шосе за Джъмбо. Аман от реклама!!!! После като се сетя за онези брътвежи за съдията от СГС - хем няма грам правна подготновка, хем се изказва по всички въпроси - матросовец или гербаджия - както искате така го приемайте.

    Коментиран от #21

  • 20 Между другото

    6 0 Отговор
    Хайде проверете, на онзи- Балтията,който го изкараха светец- мъченик, коя е половинката му.Няма да се сетите,защото така са се изшлайфали,че женките им са със фамилни имена по бащина линия. Той е Балтия,,тя с друга фамилия.Ходи да вържеш пъзела,че тази бивша министърка дели леглото с него.И не само леглото,а много други житейски екстри.Това от години е масово явление. Пускаш жалба срещу г-н Х, до самия връх,без да знаеш,че на върха е съпругата или съпруга!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гост

    4 3 Отговор
    Това не е сериозно отношение,като има доказателства тогава се дават на прокуратурата,а не само подмятания в медиите,така нама как да бъдат сериозно приемани тези хора с махленски приказки,"ами имаме съмнения и ако се докаже",докажете и тогава говорете,иначе е празни приказки.
  • 23 И Христос и Мохамед да слязат долу

    2 0 Отговор
    Ще ИЗБЯГАТ , кога видят нашите ЧупаКабри ! И чуят " Ало о о. Ваньо ...... !"
  • 24 Само Калъчката ще промени

    1 0 Отговор
    Посоката на " Влака " ! Со Кротце и Со Благо - Не Ка да стане ! Оно мекерето и кератата мамата си тракат !
  • 25 На туй ИЗБОР ли му казват ?

    0 2 Отговор
    Вмето ТЪПАНА , да изберът ГАЙДАТА ?
  • 26 Българите ама Хич

    0 1 Отговор
    Ге няма !
  • 27 Гост

    2 4 Отговор
    Измислена мастия.
  • 28 АМОН

    1 1 Отговор
    ЯСНО Е, (Е ЦЕЛТА НА ВСИЧКИ ПАРТИИ И СЛУЖЕБНИЯТ КАБИНЕТ Е ТАЗИ ДА НЕ СЕ ПОВТОРИ ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО, КОЕТО БЕШЕ МИНАЛОТО ЛЯТО.

    ЦЕЛТА Е ДА НЕ СЕ БАРА СИСТЕМАТА НА БАВНА АГОНИЯ И КЛИНИЧНА СМЪРТ НА ДЪРЖАВАТА.

    КАКЪВТО И КАБИНЕТ ДА СЕ СЪСТАВИ ТОЙ БИ БИЛ КАБИНЕТ НА КОМПРОМИСА , А НЕ НА ПРОМЯНАТА.

    В ТАЗИ СИТУАЦИЯ Е БАЛИЩЕ БЪДЕ ПРИСПАНО ПЛЕМЕТО ИЛИ ТАКИВА КАТО БОЖКОВ ЩЕ ГО ИСКАРАТ НАИСТИНА НА УЛИЦАТА ЗА ДА СЕ ПОБУЧИ ОНОВА КОЕТО СЕ СЛУЧИ В АРЖЕНТИНА ПРЕЗ 2001 ГОДИНА КОГАТО И ПРАВИТЕЛСТВО И ПРЕЗИДЕНТ И ВСИЧКО КОЕТО УЧАСТВАШЕ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН В ЦИРКА НАРЕЧЕН ДЪРЖАВА БЕ ПОМЕТЕНО ОТ ОЗВЕРЕНАТА ТЪЛПА.

    АКО ИМА НЯКОЙ КОЙТО МОЖЕ ДА СЪТВОРИ ПОДОБЕН ФИЛМ ТОВА Е САМО ЧЕРЕПА.
  • 29 Левски Карлово

    8 4 Отговор
    Запомнете името Кирил Петков!!!!!!!!!
    Този човек и хора като него,включително Асен Василев ще ни изведат напред и ще излетим,не в космоса,а в друга галактика! Искате ли да живеем добре,да се радваме на живота,а не просто да съществувате??? Това са хората! Една птичка пролет не прави казват хората,ами две????????
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Факти няма

    0 3 Отговор
    Радевци ще покажат ли най- после ФАКТИ или играят по свирката на натовеца Радев- " за ревизия не сме говорили..." = мирно поемане на щафетата от Бойко по финалната права към абсолютни лакеи на Фащ?
  • 32 Гената

    2 0 Отговор
    Пич, харесвам те както милиони българи, но стига си фокусирал общественото мнение върху факта - канен ли си, отказал ли си, защо си отказал ? Не е по мъжки, отказал си и толкоз ! Имаш си бизнес, не искаш да си жертваш интересите за някакъв народ. Но не случайно е казано : - "Ако не искаш да се занимаваш с политика, един ден Тя ще се занимае с тебе." Щом ти се удава, прави така, че политиката да не премазва не само тебе, но и сънародниците ти !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове