Last news in Fakti

21 Юли, 2021 09:40 3 056 22

Ива Митева: Надявам се да бъде избран кабинет

  • ива митева-
  • има такъв народ-
  • народно събрание

Депутатът не потвърди, но не и отрече дали тя е кандидатурата на "Има такъв народ" за председател на Народното събрание

Ива Митева: Надявам се да бъде избран кабинет - 1
Снимка: БГНЕС

"Надявам се да бъде избран кабинет. Хубаво е председателят на парламента да е компромисна личност, в правилника няма изискване да е от най-голямата парламентарна група, въпрос на гласуване е". Това сподели Ива Митева от "Има такъв народ" преди откриването на първото заседание на 46-ото Народно събрание.

"Надявам се този парламент да бъде още по-особен и страстите да се уталожат. Надявам се да се спазва правилникът, ще започнем да пишем нов правилник. Нека издигнат колегите от "Има такъв народ" номинацията, все още няма такава", допълни Ива Митева.

Митева не потвърди, но не и отрече дали тя е кандидатурата на "Има такъв народ" за председател на Народното събрание.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    10 15 Отговор
    И върху какво ще се наденеш,Ивке?

    Коментиран от #4, #11

  • 2 Кабинетът вече е избран ма

    11 8 Отговор
    Р.Радев го избра,а ние избрахме Р.Радев,вие само се пречкате из Парламента и всеки месец си прибирате заплатищата! Посегне ли някой на Президента,Нашият избор, ще сънува постоянни кошмари,ако въобще може да заспи!

    Коментиран от #13, #21

  • 3 SH BG

    5 8 Отговор
    Говоря Ви пелтечещо, за да може и Вие да го възприемате така... :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 4 възмутен

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "въпросче":

    Простотията,
    винаги се е надявала ,
    на такива , като теб...
  • 5 гост

    4 4 Отговор
    Да се прекръсти на Надежда,като се надява,то с надяване стават друти работи както питат по-горе,тук трябва да го направите,ако не да си ходите.
  • 6 Хубаво

    7 3 Отговор
    ама говорът ти ми идва в повече и често губиш самообладание. Иначе нищо лично.
  • 7 въпросче

    2 1 Отговор
    4-тия И защо си възмутен? Възмущаваш ли се от управлението на Б.Б.? Айде стига с позите!
  • 8 Zaza

    15 3 Отговор
    ИТН излъгаха хората. Продадоха се на кукловодите. ТОВА НЕ ИЗНЕНАДА ТЕЗИ С МОЗЪК В ГЛАВИТЕ. Нали видяхме как олизваше г зовете на Тиквата и Цацата на "интервютата"
  • 9 ха-ха

    2 1 Отговор
    ''Хубаво е председателят на парламента да е компромисна личност'' ?! Нещо, като ПКП. Достатъчно компрометирана, за да прави компромиси на всички и за всичко :-)
  • 10 Тази женица

    6 4 Отговор
    Е изключително посредствена.
  • 11 Политанализатор

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "въпросче":

    Правителство ще има,когато гущерът пръдне!! А кабинет ще има при....Бай Ставри!!!
  • 12 Философ

    3 2 Отговор
    Надеждата е патерицата на слабите!
  • 13 Народен човек

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "Кабинетът вече е избран ма":

    Ние избрахме Президентът Радев!! Той избра правителство , което РАБОТИ добре!! Следователно: Народът избра това правителство,кабинет- също!! Ясно??
  • 14 Ева

    5 3 Отговор
    Тази неврачна фъфла от село много важна стана. Дано не я изберат пак за председател, че заради нея не можаха да гласуват за увеличение на пенсиите, ама тя лапа по хиляди мърлата
  • 15 .........

    3 2 Отговор
    Супер си, Ива!
  • 16 Кметът

    3 0 Отговор
    на Мадара Неделчо Неделчев обяви, че напуска партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ заради „обидното отношение на ръководството към редовите членове и опитите на формацията да заобиколи Изборния закон, въпреки гръмко прокламираните принципи за прозрачност и законност“.

    Основното му обвинение към ИТН обаче е, че партията на шоумена е „изменила на твърдо заявените си позиции да не работи със статуквото, както и с хора от статуквото“.

    Според него понятието статукво за ИТН се е оказало че е силно разтегливо и въпреки първоначално заявените от Слави и хората му намерения, в ИТН се напълнило с хора от статуквото от ГЕРБ и ДПС.

    Той недоумява и защо НДСВ, която участва в два кабинета заедно с ДПС, се смята за приемлива от ръководството на ИТН.
  • 17 Ръководството

    1 0 Отговор
    на ИТН дало да се разбере, че на кандидатите не е разрешено да работят за преференции.

    По този начин партията се опитала да заобиколи Изборния кодекс, в който изрично е посочена възможност за преференциален вот, заяви Неделчев и допълни, че никъде в България кандидатите на партията не са правили кампания за използване на преференциите.

    Което е меко казано странно на фона на прокламираните от Слави и хората му идеи за мажоритарен вот и за честото допитване до народа чрез референдуми.

    Коментиран от #18

  • 18 Капката

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ръководството":

    преляла на пресконференцията на зам. председателя Тошко Йорданов, която окончателно затвърдила решението на Неделчев да напусне.

    Кметът Неделчев, както и други в ИТН, не са подозирали за излъчвания кабинет.

    „И ние, като всички останали, гледахме изявлението на Слави Трифонов по телевизията, за да разберем какво прави собствената ни партия“, заяви Неделчо Неделчев.

    Отвратен е и от това, че от думите на Тошко Йорданов е станало ясно, че в ИТН има два вида хора – политическо ръководство и експертен екип.

    „А членовете на партията явно са някакво стадо, което трябва сляпо да вярва в политическото ръководство и в неолибералните им чуждестранни експерти и да им ръкопляска. А, и да си плаща членския внос“, посочи Неделчев.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ивето

    2 0 Отговор
    Ако не избеуем пуавитеуство, аз няма да мога да си фъфуа от туибуната.
  • 21 куку руку ку

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кабинетът вече е избран ма":

    Румен Радев го избра, защото така му нареди Херо Мустафа. Нея да си я избирал случайно?
  • 22 безпартиен

    0 0 Отговор
    Някой да знае нещо за роднините на това девойче?Единственият човек който се е издигнал сам е барон Мюнхаузен,но той е само един литературен герой!Сега търсим "ракетата-носител" на тази,а и на другите "политици" у нас!Почти съм убеден,че е или БКП или ДС в роднините и!Не вярвам да има осъдени от т.нар."народен съд"или дисиденти по времето на социализма!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове