24 Юли, 2021 08:10 1 442 28

Вигенин: Наследството на ГЕРБ трябва да бъде преодоляно

  • кристиан вигенин-
  • бсп-
  • герб-
  • изолация-
  • наследство

Най-важният факт след тези избори е, че бившите управляващи са в изолация, смята зам.-председателят на Народното събрание

Вигенин: Наследството на ГЕРБ трябва да бъде преодоляно - 1
Снимка: БГНЕС

Най-важният факт след тези избори е, че ГЕРБ е в изолация, че наследството на ГЕРБ трябва да бъде преодоляно. Това каза в "Панорама" на БНТ зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

По думите му издигането на кандидатура на БСП за председател на парламента не трябва да се разчита като война с "Има такъв народ".

"Целяхме две неща с този ход - от една страна да дадем самочувствие на нашите членове, симпатизанти, хората, които гласуваха за нас, че може БСП да е загубила изборите, но не е загубила достойнството и духа си. И второ - да покажем много ясно, че в българския парламент не може да има стабилно мнозинство без участието на БСП", коментира Кристиан Вигенин.

Според него БСП не може да бъде разглеждана като партия, която по принцип ще дава подкрепата си за нещо само, защото то е насочено към преодоляване на наследството на ГЕРБ.

"На етап сме, когато трябва да говорим за позитивните неща и за следващите стъпки, нужен е диалог. На този етап сме на предстоящи разговори, които ще се състоят утре /б.р. днес/. На база на тези разговори ще чуем какво предлага "Има такъв народ". След тези разговори в неделя имаме заседание на Националния съвет, на което ще определим някаква рамка на бъдещите разговори и очакваме по-конкретни разговори през следващата седмица по политики", заяви Кристиан Вигенин.

Той допълни, че двете теми, по които партията ще разговаря, са нещата, които искат да видят в бъдещите политики и тези, които в никакъв случай не трябва да присъстват в тях. "Освен това държим да имаме ясни гаранции за ангажиментите, които се поемат", каза още Кристиан Вигенин.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 LOSHIA

    8 3 Отговор
    ДАЙ НЕЩО КОНКРЕТНО ,СТИГА САМО ЛОЗУНГИ
  • 2 Червена кокошка

    9 9 Отговор
    Ва.гинин, и ти ли като Рашката и Хаджигея си търсиш някой як проКУРорр с топки ? 😁
  • 3 Дебилчев

    4 7 Отговор
    Тоя празнодумец, много говорещ, а нищо не казващ да сподели как да преодолеем наследството на бсп или него ще го прескачаме с гега
  • 4 За дванайст

    5 2 Отговор
    години натрупано наследство няма как да се преодолее , а българинът си мисли с магическа пръчка да стане !
  • 5 думи

    2 5 Отговор
    Стига ни хвърляхте само красиви думи. Време е айдуците от ГЕПИ дето се гавриха с българите 12 г. да влязат на топло. Ако само ще се правите на врагове на крадците се махайте. Време е за действия, а не за красиви думи. Иначе простия ще ви го нафърфори с 200. Само ако му дадете шанс.
  • 6 xxььььььь

    2 0 Отговор
    а БСП се готвят да управлявят
  • 7 Васил

    6 2 Отговор
    По скоро на Герб би трябвало да им се вземе всичко колко кредит и изтеглиха през годините.
  • 8 бсп

    1 5 Отговор
    нямате място в парламента и в управлението на държавата, вие сте компрометирани и създадени от чужди сили
  • 9 гост

    4 1 Отговор
    Дъбов, Гергов, Станишев, В.Агинин, Р.Овч. Първанов и цялото котило
    МИЛИОНЕРИ - ПИШМАН СОЦИАЛИСТИ унищожиха не само партията, но и социалната идея!
  • 10 еко

    2 2 Отговор
    бъди социалист, вземи си екостикер, нахрани олигарх
  • 11 ВИГЕНИН

    1 4 Отговор
    КАК С 36 ДЕПУТАТА ЩЕ УПРАВЛЯВАТЕ....НА ИЗБОРИТЕ ТАЯ ГОДИНА ВИ СПУКАХА ОТ БОЙ....И С ЦЯЛОТО СИ НАКАЛСТВО ТИ И НИНОВА ИСКАТЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ....А НИНОВА ДА ГОТВИ ОСТАВКА, ЧЕ ЗАБИ БСП В ТРЕТА ГЛУХА НА ГАРА ЧЕРЕПИШ

    Коментиран от #13

  • 12 червен глист

    4 3 Отговор
    наследството на БСП .1. Фалираха 3 пъти държавата след 1989г.2. Създадоха банковите пирамиди.3. Приватизираха Б-я за дни и нарязоха на скраб работещи предприятия.4. Направиха заплатата 5 щ.д., а пенсията 3 щ.д.5. Създадоха хиперинфлация.6. Създадоха кредитните милионери.7. Приватизираха болниците.8.Създадоха плосък данък.Има и още..

    Коментиран от #17

  • 13 как

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "ВИГЕНИН":

    със златни пръсти, като онзи мерзавец с бялата коса
  • 14 Сър Пичук

    4 3 Отговор
    Наследството на ГЕРБ е част от наследството на БКП/БСП, така, че преодоляването му е част от преодоляване на наследствието на столетницата.
  • 15 Лукреция

    2 0 Отговор
    Наследството на герп е тотално опростачване на системите в държавата. Еднолични некомпетентни решения, унищожаване на добрите практики и конкуренция и заместване с корупционни схеми и назначения на откровенни калинки и метреси с ценз придобит в кеш или натюр арогантно и надменно поведение на вече бивши шефове на министерства и агенции. Този модел е проказа- тумор и трябва незабавно да се разделим с него и метастазите му!

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Баба Яга

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Лукреция":

    Това е предопределено, още от 1990г.Куфарчета с пари, банки никнат като гъби, фалират. Бандитска приватизация, невиждана инфлация. Спестяванията на хората ги няма. После тройната коалиция и пак надолу!! Винаги започваме от нулата. Последните години подем и... отново срив!! Господинът живее в паралелна вселена
  • 17 Синя гнида

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "червен глист":

    Скрападжиите са от отбора на Ванката от Драгалевци, при него са хората с мега сделките с Кремиковци, БГА Балкан, БТК и появата на частните клиники в държавните и общински болници!
  • 18 аха

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Лукреция":

    съгласен съм, но модела е по-широк, в него влизат и другите проекти на задкулисието, някои и на чужди разузнавания - бсп, дпс, ндсв, вмро, магарешки, доста са. Цялото наследство е от тях заедно оставяно през 31 години управление, тяхно със задкулисието, даже и от преди началото на подмяната 90 г. Още когато България е окупирана от чужди сили и наложен техен не български модел на управление.

    Коментиран от #19

  • 19 Сър Пичук

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "аха":

    На елементарните хора им харесват елементарните обяснения - този е добър, този е лош и т.н.

    Коментиран от #21

  • 20 Ваги

    2 1 Отговор
    Чакай ве пич Още наследството от комунизма не сме преодолели ти бързаш да ни върнеш с начале
  • 21 Лумпен

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Сър Пичук":

    Точно така- аз съм прост, вие сте прости и за това се разбираме! И най- важното комунистите са виновни, демек дядовците и бабите ни. Ние сме демократи- технократи, компилация от английски знатен елит и конференция от американски републиканци и демократи!

    Коментиран от #24

  • 22 ВИГЕНИН, КЪДЕ И ВИЕ В ЕЛИТА

    1 1 Отговор
    ЧЕ ЗА ТРИ МЕСЕЦА БАЦО И СЛАВУЦА ВИ ОТУПАХА ОТ БОЙ ДВА ПЪТИ...СТАНАХТЕ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ТУПАНИ НА БГ....ТРЪГНАЛИ ПРАВИТЕЛСТВО ДА ПРАВЯТ......
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Сър Пичук

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Лумпен":

    На едновремешните туземци за всичко са им били виновни лошите богове, а на днешните - лошите САЩ, ГЕРБ, Б. Борисов, евреите, илюминати, рептилите и т.н.
    Иначе, дори за човек със средна интелигентност, нещата са кристално ясни - не са виновни комунистите, а една част от върхушката на БКП и тайните служби, които след преврата от 10.11.1989г вместо да запазят малкото хубаво и го надградят, като напаравят и демократични реформи, разрушиха и разграбиха всичко, като на първо място бяха те и техните хора. В този смисъл, баба ти и дядо ти, ако са били редови членове на БКП или още по-лошо, комунисти-идеалисти, то те са били абсолютно също толкова потърпевши, колкото и безпартийните или редовите членове на други партии.
  • 25 Сиргейчо

    2 1 Отговор
    Липсваш ми
  • 26 Бай Стою касапина

    0 1 Отговор
    Пич, то и твоето БСП е в изолация от бая години, ама ти си малък и това не го знаеш. Или не ти изнася? А?
  • 27 Шекер Биби

    1 0 Отговор
    Същински Давид Библейски, изправил се срещу Голиата Гербимистимски, върти заплашително червената си прашчица заредена с топче вълна, гладкото му дупенце зачервено от героичен плам а трънките му се люлееят.
  • 28 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    НЕМАТЕ ШАНС ВИГЕНКА - ЩЕ СТВАШ ПАРТИЗАНИН - СКОРО ........................................................................................................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове