Last news in Fakti

24 Юли, 2021 08:54 2 451 28

Стефан Янев: Да не възпроизвеждаме отново компрометирания и безотговорен модел на управление

  • стефан янев-
  • служебен премиер-
  • управление

Разчитам на активната гражданска позиция и на зрелостта на българското общество, заяви служебният премиер

Стефан Янев: Да не възпроизвеждаме отново компрометирания и безотговорен модел на управление - 1
Снимка: БГНЕС

"Прави впечатление, че парламентарно представените политически сили бързо припознаха диалога като ключов инструмент за политическо действие и поведение. Много се надявам този диалог да не бъде безпринципен".

Това написа във Фейсбук служебният премиер Стефан Янев във връзка с политическата ситуация в страната.

Янев посочва, че политическите сили не трябва да отстъпват от ангажиментите, които са поели пред своите избиратели – за възстановяване на държавността и за изкореняване на всички онези порочни практики, които белязаха политическия и икономическия живот в страната през последните 30 години и които възпрепятстваха нейното нормално демократично развитие.

"Институционалният подход, който е моят подход за политическо действие и поведение, както и уважението към позицията, която в момента заемам, ме възпират да споделя в конкретика очакванията и опасенията, които имам по отношение на протичащите в момента политически процеси и по отношение на това, което предстои. Разчитам на активната гражданска позиция и на зрелостта на българското общество да противостоят на всички опити за възпроизвеждане, под каквато и да е било форма, на модела на неефективно, компрометирано и безотговорно управление", пише още Янев.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!?

    8 27 Отговор
    Вън генералите !!!?

    Коментиран от #8, #21

  • 2 Последния Софиянец

    17 11 Отговор
    Слави да предложи Служебното правителство за постоянно.

    Коментиран от #5, #12, #19

  • 3 Българка

    9 19 Отговор
    От военен акъл не искам.

    Коментиран от #10, #23, #26

  • 4 Хахаха

    7 18 Отговор
    Комунистите, дето след тях винаги оставят потоп взели да коментират партията, която направи България най атрактивна досега. Крадеца вика: дръжте крадеца. И колко хора вярват!? слаб матреал
  • 5 Не значи

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    че Слави ще предложи по лошо или, няма да разрови мизерията на герб!

    Коментиран от #7

  • 6 Последния Софиянец

    3 17 Отговор
    Правителството, нагласено от Божков най ме кефи

    Коментиран от #9

  • 7 Последния Софиянец

    6 10 Отговор

    До коментар #5 от "Не значи":

    След предишната издънка каквото и правителство да предложи Слави ще има съмнение за задкулисие.Изходът е да предложи Служебното правителство.

    Коментиран от #13

  • 8 Да,бе

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "!!!?":

    По вярното е вън менте генералите,а тоя е истински за разлика от тулупа,касапчето и цяла плеяда подобни.
  • 9 Последния Софиянец

    7 7 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Защо толкова ви е страх от Божков?Нали има 20 обвинения и пак треперите от него?

    Коментиран от #15

  • 10 Да,бе

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Правилно не искаш трансплантация на мозък,защото организма ти ще го отхвърли незабавно.

    Коментиран от #16

  • 11 Шляхтиц

    9 1 Отговор
    Кой квалифицира модела на управление на ББ като "КОМПРОМЕТИРАН". Да не би да са същите онези, които обявиха КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ за "ПРЕСТЪПЕН", че записаха това и в Конституцията на РБ, а вече тридесет години се бият кой да приватизира и окраде повече от това, което "престъпния режим" съгради и създаде.
  • 12 Бай Х.Й....

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ще имаме правителство в първите дни на август.Така отърва на Радев и партиите в парламента без ГЕРБ (които ще излязат от залата) ще гласуват протеството.дотук добре. Чудесно.да, ама....После стойте и гледайте как в началото на септември колелата ще проскърцат здраво.Правителството - добро или лошо, кще се озове на прага на четвъртата вълна и ще трябва да се оправя с болниците, Алибегов, учителите, РЗИ и всички които ще трябва да бъдат на първа линия.През това време Христо Иванов ще дудне за Гешев, Мая за ревизията си, БСП за пенсиите, а накрая ще дойдде горския -ДПС и ше ги вкара в пътя.И ще стане пределно ясно, че ИТН са изпуснали нещата от контрол.ГЕРБ?Ами стягат се за нови избори.
  • 13 А дали

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    е издънка? Те много неща се преписаха като издънки, а в последствие се виждат правилни тактически ходове! Все пак борбата е срещу цяла държава от овладени институции, частна съдебна система, частни силови институции, 80% собствени медии бълващи провокации и манипулации! В такава среда, няма как да се върви явно и нормално! Затова и не всичко е така, както изглежда!
  • 14 Шляхтиц

    5 1 Отговор
    Кой квалифицира модела на управление на ББ като "КОМПРОМЕТИРАН". Да не би да са същите онези, които обявиха КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ за "ПРЕСТЪПЕН", че записаха това и в Конституцията на РБ, а вече тридесет години се бият кой да приватизира и окраде повече от това, което "престъпният режим" съгради и създаде.
  • 15 Селянин

    7 3 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Не съм Софиянец и не ме е страх от Божков! Не искам един престъпник да управлява България!
  • 16 Да Да

    4 10 Отговор

    До коментар #10 от "Да,бе":

    От къде ще го вземат този мозък като и Янев го няма . Помниш ли как се изцепи, че разбрал от медиите ,че го подслушвали , а и той имал усещане. Да беше помислил преди да говори глупости, но с какво се пита в задачката ?
  • 17 И аз

    4 0 Отговор
    Понеже сме виждали всякакви трикове, следизборни трансформации, морили са ни с глад, докарвали са ни цар, бриго аспарухов добре ни подреди с пъдаря. А и се надявам журналистите да се освестят и да не се примиряват, когато мутри на власт им изключват микрофоните.
  • 18 пенсии

    11 0 Отговор
    Вчера при Ризова говореше един умник, който каза, че пенсионерите над 65 години които работят нямат нужда от увеличаване на пенсиите защото си докарвали допълнителен доход и нямат нужда.Ей, а задаващ ли си въпроса защо работят, кавал.

    Коментиран от #27

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Сър Пичук

    2 3 Отговор
    За да не се възпроизважда модела трябва да се премахнат основните причини, които го пораждат в по-голяма или по-малка степен вече 30г.
    За целта трябва да се извърши лустрация, разследване и наказания без давност на престъпленията от прехода, промяна на комунистическата конституция на Я. Стоилов и съучастниците му от БКП, забарана на БСП и ДПС и т.н.

    Коментиран от #24

  • 21 Оракула

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "!!!?":

    Стефан Янев, казва с две думи,

    не правете модификация на корупцията!

    Забравете за Ахмед Доган и Бойко Борисов!
  • 22 124

    3 0 Отговор
    Браво, генерале. Българите постоянно научават от служебното правителство как и от кого са откраднати десетки милиарди. Идва време за възмездие... Необратим е процесът. Хората няма да допиуснат повече борисовия модел!
  • 23 Акълия

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Иди при Ахмед Доган ?
    Да те ти даде , колкото искаш?
  • 24 124

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Сър Пичук":

    ЗА ДРУГИТЕ НЕ ЗНАМ, НО ЗАБРАВИ АНТИБЪЛГАРСКАТА КЛИКА ГЕРБ, КОЯТО СКОРО СЕ РАЗПАДА.
  • 25 Развийш ли

    1 4 Отговор
    Тези ще ги разправяш на другаря си Решетников
  • 26 друга българка

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    А ние от калинки и зарзавати не искаме!
  • 27 аз знам

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "пенсии":

    Щото са връзкари!

    Коментиран от #28

  • 28 пенсии

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "аз знам":

    Не глупако, говоря ти за жената във входа където е на 71 години и го чисти и за много други като нея, а не за бай Шиле.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове