Last news in Fakti

24 Юли, 2021 10:10 3 762 41

Проф. Георги Каприев: Държавата ни е ненормална

  • професор георги каприев-
  • срив-
  • държава

Отиваме към срив, предупреди ученият

Проф. Георги Каприев: Държавата ни е ненормална - 1
Снимка: БГНЕС

Отиваме към срив, защото се оголиха огромни проблеми на човешкото в България. Нямам предвид само политическата класа, а въобще. Тя е и общоевропейски и световна тази криза, но при нас се натрупаха твърде много неща и стана много болезнено и видимо. Това заяви проф. Георги Каприев пред bTV. Нашата държава е ненормална, допълни той.

Разпаднаха се неща, които ние си въобразявахме, че ги притажеваме като ценности, които не подлежат на коментар. А те не просто подлежат на коментар, а те дори са отменени заради други работи, посочи той.

"Например свободата на човека, например достойнството на човека, неговата чест, персоналната идентичност. И те се нарушават и в икономическия ред, и в социалния ред, и в здравния ред, и в юридическия, и в политическия ред, коментира той.И политиците, и избирателите показаха относителна адекватност. Но е достатъчно притеснително. Когато дойде скъсването на нормалността, се задава въпроса за базата, за основата - коя ще е енази основа, върху която да стъпим, за да предприемем нерутинни действия. Това е измислено отдавна, само че новината не е стигнала до България. Още Аристотел говори зда това - общото благо. Когато ние дори и при минимален консенсус стъпим върху тази база, се разгръща нагоре, тогава имате нормалност", коментира той.

"За съжаление разумните винаги са били малцинство в човешката история", посочи професорът.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комуниста

    42 18 Отговор
    Държавата стана ненормална или по скоро седесарите продажни я направиха ракава за да мигат да я играбват лесно последните 30г!!! България беше суверена нормална държава с бъдеще до 1989г след това крах след краха!

    Коментиран от #14, #32

  • 2 българин

    36 3 Отговор
    Добре казано!
    Сигурно само малцинството ще го чуе!
    Болшинството точи секири!
  • 3 Сссс

    24 4 Отговор
    "За съжаление разумните винаги са били малцинство в човешката история", особено в 22 век където всички морални норми бяха оплюти и хвърлени в калта.
  • 4 Осакатена от ГЕРБ България

    38 10 Отговор
    12 години грабене , нарушаване на човешките права , мърляво управление , беззаконие , култ към личността , упадък!

    Коментиран от #7, #12, #16, #36

  • 5 Реалист

    25 1 Отговор
    България се крепи на фантазия! И виновни за това сме само ние! Толкова красива е родината ни! Изключителен климат! Отлично място за живот! Прогонваме най-кадърните си хора! От чужбина не ни щат! Последна грижа!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Реалист

    9 16 Отговор

    До коментар #4 от "Осакатена от ГЕРБ България":

    Тия, дето дойдат на власт, всичко ще ти оправят!:)
  • 8 JEFF

    14 5 Отговор
    Ти кога живя в 22 век ? Пришълец от бъдещето ?
  • 9 АМОН

    24 1 Отговор
    Това което се случва в момента е пазар на съвести , а не договаряне на политики. . КОГАТО ЕДНА ПАРТИЯ ИМА ПРОГРАМА ТЯ Я СЛЕДВА И Н ПРАВИ ОТСТЪПКИ ОТ НЕЯ. . За съжаление в България има търговски дружества , а не партии и затова резултатите са тези. . НИКОЙ НЕ Е ОЧАКВАЛ, ЧЕ СЛАВИ ТРИФОНОВ ЩЕ БЪДЕ ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО ЗАД КОЕТО СЕ КРИЕ ЦАРСКАТА ПАРТИЯ НДСВ !!! . Това за което сега се пазарят е как да прикрият продадената вяра на хората гласувал за ПРОМЯНА .
    .
  • 10 АнтиСоросоид

    17 1 Отговор
    Вярно, днес на 2-ма австралопитека направих път, жените са мъжествени кранистки зад волана по манталитет, а мъжете сме женствени кастрати.
    В НС същите кастрирани соросоиди, мъже и жени, докато ни занимават с глупости от екрана, нацията е тотално опростачена, без усет за добро и зло, зоологическа агресия с физиологична морална и говорна деградации.
    Целта на Евросоросоидите е: Македония-БГ да отстъпи, военизирането на БГ срещу Русия и Китай, приемане на заробващото ЕВРО, и продължаване на грабителските КОНЦЕСИИ.
    Европа изчезва като културна и цивилизационен модел, освен физиологическа на ясно очертани 2 пола, заедно със старата госпожа и България.
    А в НС проджните "евроатлантици" с вецове, перки, фотоволтаици, концесии води и васалите им ще продължават да ограбват българите, докато представят шоута и зрелищата сега ББ и ГЕРБ, преди комунистите.
  • 11 нашия

    11 2 Отговор
    всичко добре казано мой човек ,но нали не забравяш ,че твоя Аристотел е преписвал.....общото ЧОВЕШКО благо не е негова теория а е било начин на живот за хората преди Аристотел...това е бил техния начин на живот до появяването на "учители" като цитирания от теб...той е бил нужен за да говори на населението около него и да им обяснява на изостаналите кое е правилно и кое не,защото когато при тях е имало робство в цялата древна история на Българската държавност такова нещо като робство не е било познато...не са знаели какво е това ....таааа...така
  • 12 Пояснение

    17 3 Отговор

    До коментар #4 от "Осакатена от ГЕРБ България":

    Не е 12, а 32 години грабене.
  • 13 ура

    9 16 Отговор
    Да живее БКП! ЧЕГЪРТАНЕ, ЧЕГЪРТАНЕ, ЧЕГЪРТАНЕ!... до ТАТО и светлия социалиЪм в пълния му блясък. След това китосване и лакиране! Напред към Бузлуджа!
  • 14 модел

    9 11 Отговор

    До коментар #1 от "Комуниста":

    ами я кажи ако България е била здрава държава? Как така лесно се разпада една здрава държава. Дайте да говорим в прав текст. Просто слугите на един чужд режим, наложен от чужди сили, руския интернационал, техните слуги в България бяха наети за слуги на запада, западния интернационал. Държавата не върви заради слугите, обслужващи чужди федерации, съюзи или държави. Мисленето на хората беше разбито и развратено и го обърнаха срещу собствената си държава и народ. Поляците, унгарците, литовците, защо не се разпадат?

    Коментиран от #20

  • 15 Проф Каприев! Повече си теоритик, живееш

    3 9 Отговор
    В някакъв Книжен Свят!! Проблемите са на Земята, тук, не в Облаците!!
  • 16 Професора

    17 5 Отговор

    До коментар #4 от "Осакатена от ГЕРБ България":

    Е ти кво очакваш от управление на еднокнижник който е вдигал бариерата на Хотел,, Славия" и е разхождал кучета на Румен - Пашата?

    Коментиран от #21

  • 17 Така е

    13 2 Отговор
    Каква стана тя...превърнаха хората в роби.Задължения . Ограничения.Чувството на свобода вече напълно изчезна от живота на хората.Превърнахме се в зомбирани слуги на шепа болни идиоти опиянени за власт и контрол над човечеството.

    Коментиран от #33

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 17 Отговор
    когато господин БОРИСОВ беше на власт държавата беше нормална
  • 20 Комуниста

    12 9 Отговор

    До коментар #14 от "модел":

    Подивелите седерасти разпаднахте държавата дето бехте по митингите 1989г същите гласувате за ГЕРБ в момента ! Искахте капитализъм на ви сега капитализъм броите си стотинките!

    Коментиран от #38

  • 21 Еее

    1 5 Отговор

    До коментар #16 от "Професора":

    без да съм професор: бе еднокнижник, тъпанар и тиква, и в същото време почти зъл гений.
    Явно титлите не са адекватен критерий за способностите.
    Не ще само дипломи, ами иска се и акъл.

    Коментиран от #24, #30

  • 22 Уважавай се

    10 0 Отговор
    Когато от почти всички медии, по няколко пъти на ден се набива "това не е държава" - това е резултатът, господин учен.
  • 23 истината

    11 0 Отговор
    Българският народ погуби две свои царства,сега води към гроб и третото Вината е на българският народ. Българският народ трябва да се обърне към себе си , и да се замисли
  • 24 Професора

    13 1 Отговор

    До коментар #21 от "Еее":

    За да крадеш не се иска да си умен, а се иска да си нагъл, безочлив с нисък морал!
  • 25 българин

    6 0 Отговор
    Не се правя на много умен, но ми се струва, че половината от коментиралите тук не са прочели казаното от Каприев!
    Или по-лошо - нищо не са разбрали!
    По минусите ще ги позная!
  • 26 Хахахахаха

    9 0 Отговор
    Авторът е 100% прав!
  • 27 Гавриил

    9 0 Отговор
    Престъпният модел, мутринщаната е обратното на човечността. За това и последната отсъства. И голямата битка е не за или срещу някоя партия или т. нар. лидер. А как да върнем човечността у хората.
  • 28 българка

    6 1 Отговор
    Г-н Професор, дайте пътна карта за излизане, не ни посочвайте това, което знаем, защото го изпитваме на гърба си и страдаме от него. Една част от народа е в графата насилници, другата - потърпевши. За да оцелеят потърпевшите, понякога също стават насилници!
    Е, какво да се направи, споделете с нас!
  • 29 плюс минус

    4 2 Отговор
    Не само държавата, но и държавната телевизия. По време на интервюто с Татяна Дончева се заслушах в дразнещото цъгър-цъгър в звука. Като погледнах, видях, че микрофончето на Дончева се опира в гердана й и произважда този крайно неприятен звук. Ако е случайно от страна на тон-режисьора, глух ли е? А къде спи редакторът? Защо не казаха на водещия и най-естествено беше той да помоли Дончева да предотврати този дразнещ звук. А ако е нарочно в държавната телевизия, собственост на Кошлука?
  • 30 Сър Пичук

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Еее":

    Така е, когато се повтарят опорни точки, без елементарно замисляне...
  • 31 Павел пенев

    4 0 Отговор
    У нас има много ненормални професори,които твърдят, че всичко у нас е чудесно.
  • 32 И аз да кажа

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Комуниста":

    Фалирала беше соц държавата и с картечници пазеше да не можем да я напуснем! Дано в някой друг живот ви накарат да живеете пак в такава, щом хвалите оня карцер!
  • 33 Айде бе

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Така е":

    Щото по соца бяхме едни волни...
  • 34 Кокорчо🙄

    5 0 Отговор
    Един професор да се осмели да каже нормални работи
  • 35 нова дума

    3 1 Отговор
    Г-н Каприев,
    Научете една дума от мен.
    ПРИМАТИЗАЦИЯ

    В България от 20 г ни водят към приматизация на населението
  • 36 Който и да съм

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Осакатена от ГЕРБ България":

    Не знам дали ще съм жив и здрав, да видя копотът от чалгари, мутреси и разни отровители до къде ще ни докара?
  • 37 извод

    3 0 Отговор
    Написаното от професора явно не е по вкуса и интелекта на традиционните списвачи на коментари на тоя сайт!
    За 4 часа едва 15 -тина коментари! Останалите са гости.
  • 38 Айде бе

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Комуниста":

    Аз не си броя стотинките, броят си ги мързеливите и невежите. На тях соцът им беше на сърце- да тормозят способните и знаещите с идеологически глупости и доноси

    Коментиран от #41

  • 39 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    И ТОЗИ АКО ИЗЯДЕ СОЧНО КЕБАПЧЕ , ЩЕ СЕ УМАЖЕ КАТО ПРАСЕ !!!
  • 40 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    КАКЪВ И ПО КАКВО Е ПРОФЕСОР / ЕДИН ОТ ХИЛЯДИТЕ ТАКИВА -ПОВЕЧЕОТ АРМИЯТА НИ / ????? ПИТАМ -ЩОТО ИМАМЕ И ПРОФЕСОР ПО ФУТБОЛ --ЧЕРВЕНЯКОВ ИЛИ ЧЕРВЕНКОВ НЕ ПОМНЯ !!!!!!!
  • 41 Ежко Бежко

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "Айде бе":

    И аз не си броя стотинките, но получих образование благодарение на на социализма. С двама родители инвалиди, слабо образовани, едва ли щях да завърша висше образование, ако не беше помощта на така омразния ви социализъм. А вие си драскате простотии по форумите, колко лошо е било при Тато. Отвратен съм, че се докарахме до тук. При възможност да избираме демократично управниците си, настъпваме една и съща мотика всеки път, очаквайки различен резултат. На всичко отгоре сме и убедени, колко сме прави в избора си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове