Last news in Fakti

25 Юли, 2021 15:30 11 291 62

Кирил Добрев: Вече не искаме оставката на Нинова

  • кирил добрев-
  • бсп-
  • оставка-
  • корнелия нинова

Според него има проблем и в ръководството, и в структурите на партията

Кирил Добрев: Вече не искаме оставката на Нинова - 1
Снимка: БГНЕС

Ние вече не искаме оставката на Корнелия Нинова, тя партията я остави. Това обяви Кирил Добрев преди днешния пленум на БСП.

По думите му един конгрес може да реши пътя, по който да тръгне БСП - дали остават по този път на разделението, по който ги води Нинова или трябва да се тръгне по друг път на единството в партията. Дори не е актуален днес въпросът за нейната оставка, въпросът е за оставането на БСП в политическия живот, изтъкна Добрев.

Според него има проблем и в ръководството, и в структурите на партията, но вкарването на червените в спирала от избори в избори, щяло да ги доведе да търсят възможност да минат 4-процентовата бариера. Ако в първата кампания на 4 април е бил проблем неясната заявка за подкрепа на Румен Радев за президент, то неучастието на БСП в служебния кабинет довело до голяма демотивация на хората за изборите на 11 юли, посочи Добрев.

Той добави, че всяка подкрепа от политически субекти да бъдат извадени ГЕРБ е важна. БСП трябва да подкрепи правителството на "Има такъв народ" при определени червени линии и условия, които не трябва да се минават, настоя Добрев.

Всички тези хора, които тук са се събрали, искат конгрес, каза Добрев за протеста на "Позитано" 20, на който протестиращите от БСП-младежи поискаха оставката на соцводача Корнелия Нинова.

От своя страна Весела Лечева коментира, че БСП са загубили катастрофално последните избори. Няма как партията да стане заложник на нечии политически противоречия, постове и амбиции на окопала се група като ръководството на партията, изтъкна Лечева.

Днес предстоят дискусии за това дали да бъде подкрепен проектокабинета на Слави Трифонов. За съжаление нашата партия е в такава позиция, че не е от решаващите. Поставили сме се с в такава ситуация, която ни дава много неглижираща роля. Тук е важно партията да излезе с достойнство, защото да се хванат като удавник за сламка и да се търсят само властови позиции, ще бъде изключително лош знак за цялата партия, коментира Лечева в отговор на въпрос на News.bg

Тя е на мнение, че ако се прави едно и също няма как БСП да получат различни резултати на нови предсрочни избори. Ако се появим със същото ръководство няма как да получим различен резултат от настоящия, настоя още Лечева.

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов заяви, че всички носят отговорност за резултата на червените на предсрочните избори. Отговорност носят и тези, които подкрепят модела "Нинова", който се изчерпа и не е ползотворен за БСП, подчерта Паргов и добави, че този модел на два последователни избора ударил дъното. Той даде за пример и първоначалната клатеща се подкрепа за президента Румен Радев за втори мандат.

Той предложил на Нинова след 4 април като личен акт, ако тя подаде оставка, Паргов да бъде след нея. Сега едно от решенията, които трябва да вземе БСП, е решение за конгрес през септември. Анализът, който днес трябва да бъде направен за изборните резултати и за причините за този срив, да продължи с този най-висок и висш форум на партията, настоя Паргов.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    84 8 Отговор
    А световен мир ли искате? Пародия, както винаги.

    Коментиран от #17, #21

  • 2 Оракула

    124 13 Отговор
    Е тогава ,направете си партия и действайте ,
    Борисов има нужда от такива изцепки като Вас,
    "Герговците"!
    Или имате нужда от Запазената марка "БСП"?

    Коментиран от #15, #42

  • 3 Ето

    79 6 Отговор
    и бияча с каруцарски език се показа !
  • 4 Много си

    73 9 Отговор
    прав , Кирчо : Публикувано във факти.бг: вкарването на червените в спирала от избори в избори, щяло да ги доведе да търсят възможност да минат 4-процентовата бариера.
    А може и да не я минете, ако така продължава "развитието" на БСП! Надухте ни главите с вашите раздори, скандали и противоречия. Парите от партийната каса намериха ли се!!!
  • 5 смерш

    18 78 Отговор
    Заинатилата се да не подаде оставка лидерка очевидно доведе БСП до положение дори и най твърдия и електорат да не вижда перспектива пред тази организация да играе водеща роля в определяне бъдещето на България!
    Това заедно с умората от застаряването няма да доведе партията до добро бъдеще,което очевидно устройва самозабравилата се лидерка желаеща да ползва БСП като "бутикова"партия за лична употреба!
    И все повече "успява" в това отношение!

    Коментиран от #46

  • 6 АнтиСоросоид

    72 12 Отговор
    Ако закриете всички частни перки, фотоволтаици, ВЕЦ-ове, ТЕЦ-ове 1 и 3, за които ви плащаме безбожни суми за ток-тогава ще повярвам, че има партии мислещи за народа. Милиарди изнесохте от прескъпия ток в офшорки със сто, двеста, триста процента печалби на гърба на този беден и изстрадал народ, вместо да строите Белене и да токът за хората да е само от Козлодуй.
    А иначе целите на това соросоидно правителство и безсрамни коалиции от васали на САЩ са: НАТО-въоръжаване срещу Русия и Китай; налагане на евроджендърската идеология в България;приемане на еврото-което ще ни обрече на мизерия и спекулативни цени; признаване на С. Македония-кражба история; принудителни ваксинации-включително и деца; продължаващите ограбващите българите престъпни Концесии.
    Ето това са ви истинските антибългарски цели.
    Проклети да сте и занимавате обществото с глупави скандали в НС.

    Коментиран от #9

  • 7 Ооо!

    51 17 Отговор
    Върнете Гергов и ще получите 4 %.

    Коментиран от #38

  • 8 Кирил Добрев и компания!! Превратаджий

    69 5 Отговор
    Сте, ще станете ГЕРБ, - СДС-БСП и тогава Борисов ЩЕЕ първа партия!! Това вие целта на 5та Колона в БСП!!! Да затрие те Партията, но та си подсигури те доживотен охолен политически Живот!! Нинова ви държи партията, а такива, като теб ЩЕЕ Търгуват!! Дали сте Едно с Крилото на пагоните??
  • 9 смерш

    32 7 Отговор

    До коментар #6 от "АнтиСоросоид":

    Изключително точно обобщение! Поздравления!
  • 10 Решетников

    37 10 Отговор
    А ха виждате кокала на хоризонта и се облизвате боклуци червени
  • 11 питащ

    66 8 Отговор
    Жалки подлоги на герб и на Гергов и други самозабравили членове на БСП,които поради една или друга причина не са в управлението и. Те това не могат да преживеят, че мнозинството е против тях. Подгъзувайге на бойко, но до власт няма да се доберете.
  • 12 БСП на Бунището

    23 46 Отговор
    Докато се наканите да чегъртате " Модела Нинова",Р.Овчаров с 26 милиона откраднати,Р .Гечев с Хиперинфлация и унищожил Икономиката на България,плеяда Приватизатори и Олигарси от БСП,разграбили България....заминавате на Бунището на Историята окончателно и безвъзвратно....
  • 13 САТЪРА НА ХАНА

    54 6 Отговор
    "ВИДЕНОВАТА ЗИМА" БЕШЕ ПЪРВАТА УСПЕШНА "ЦВЕТНА РЕВОЛЮЦИЯ" ОСЪЩЕСТВЕНА ОТ ЦРУ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА ... ТА ЗНАЧИ ЦРУ ОТИДЕ ПРИ ПЪРВАНОВ , СТАНИШЕВ И ДОБРЕВ БАЩА И ИМ ПОСТАВИ ВЪПРОСА РЕБРОМ " АКО СТЕ С НАС ЩЕ ОСТАВИМ БСП ДА КРАДЕ НАРОДА - ВАЖНО Е ДА СТЕ С НАС" ....
    ..... И ПЪРВАНОВ , ХАМСТЕРА , И ДОБРЕВ БАЩА СЕ СЪГЛАСИХА .......
  • 14 САТЪРА НА ХАНА

    44 7 Отговор
    КИРО ,
    ИМА ПОНЕ 50 ВИСШИ БСП-АРИ КОИТО СА В СПИСЪА МИ ЗА КОМПОСТИРАНЕ ...... И НИНОВА НЕ Е ЕДНА ОТ ТЯХ
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Стоян Хлебаров

    19 13 Отговор
    Просто недоумявам тази самовлюбеност на тези хора от "бабичката БКП-БСП"! "Те ги пъдят от селото,те искат да ги приемат в...поповата къща"! И все досаждат с вечното си самочувствие на най важните в света, които чертаят червени линии за другите...сякаш някой припира да им бъде приятел...А всъщност,кои са сегашните членове и лидери на БСП!? Все деца и родственици на бившите червени Татови престъпници,които водят вътрешни войни за наследството от членския внос на измиращите баби и дядовци! И какво изобщо разбират те под фразите за"Промяна в партията","осъвременяването й",и се правят на ударени,че залезът на партията им не се дължи толкова на негодни лидери,колкото на липса на нормална идеология,с която могат да привлекат електорат...Да се смее ли човек,да плаче ли!?
  • 17 Политолог

    51 5 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Ало,Лечева!! Тоя път пропусна " мишената" Нинова!! Ка така БСП да няма решаваща роля?? Та нали без БСП Цигулката и Тошко Тъпото трябва да правят уйдурма с Карадайъта или Тиквата,нещо което, колкото и да са тъпи, няма да направят! Схващаш ли ма тикво??

    Коментиран от #20, #48

  • 18 Корнелия Нинова

    53 3 Отговор
    А бе тоя контрабандист на валута Кирчо кога стана дървен философ? И кой се интересува от него??
  • 19 САТЪРА НА ХАНА

    51 3 Отговор
    КИРО МАРИХУАНАТА, И ПРАСЧО ГЕРГОВ СА ЧЛЕНОВЕ НА СДРУЖЕНИЕТО НА ЗАЙЧАРИТЕ
  • 20 ТаУмВзе

    7 6 Отговор

    До коментар #17 от "Политолог":

    Обърка се, палавник!
  • 21 Георгиев

    9 36 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Като чета никакъв анализ не е направен днес на “Позитано”,а само подкрепа на Нинова да се дурдисва с ИТН.Целта е ясна-оцеляването на Корнела.Тази жена е болна за власт и пред нищо не се спира.Като резултат партията приключва и следващия път няма да има кой да я избере за нещо си…Но за човек,като нея не е проблем ще се върне в СДС.Не,че ще я искат но защо да не опита.Стар кадър заработил добри пари от които Костов не е да не се е облажил…Не за него за партията..

    Коментиран от #22, #39

  • 22 ТаУмВзе

    1 4 Отговор

    До коментар #21 от "Георгиев":

    Ти го написа!
  • 23 плюс минус

    11 21 Отговор
    Защо чак сега "зацепихте" за ролята на КН в БСП? Та и едно 7 годишно дете знае, че когато човек е млад, е със социалистически идеи. Пък КН като млада е била приватизатор на СДС. Ето, И ББ и другият ББ дори са били членове на БКП като млади! Та от самото начало ролята на Корнелка е била да срути БСП и почти успя.
    Само дето почти не подозирам чия заръка изпълнява.
  • 24 врътоглави

    34 2 Отговор
    Кире , искате с Буци , или той вече не е у лапачката и с него не искате , е да не искате у затворо белотец да си шляпате , щото Буцито натам се е запътил . Е с кого искате бе Кире , въобще знаете ли какво искате ?
  • 25 Рядка кал

    28 4 Отговор
    Соросоидите,жендърите и гербестачните проксита в БСП пък са пакнаха като свински м . де в рядка кал.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Маркс

    36 4 Отговор
    Нинова може да е слаб лидер но от теб нищо не става предателю.
  • 28 не сте добре

    30 3 Отговор
    Продължавайте да и подливате вода и се чудете на резултата!
  • 29 Фурнаджийски лопати

    22 1 Отговор
    Последно искате ли оставка, или не?!
  • 30 При Вардаро

    21 1 Отговор
    На снимката - лозунгът с който тия либерастчета ще ни продадат на шизофреничните шовинисти при Вардаро.
  • 31 истината

    30 4 Отговор
    Кирил Добрев, пътят на разделението го правите вие провокаторите къртици, а не Нинова. Явно партията ви трябва да се изчисти от такива като вас. И не, не съм симпатизант на БСП. Но в момента явно БСП ще играе ключава роля в бъдещия парламент, а не ДПС, което е добра новина.
  • 32 пройчо

    20 2 Отговор
    социализма не е аристократична титла или алкохолизъм--не се предава по наследство....киро чукундура!
  • 33 Ужас ...

    17 1 Отговор
    Много позитански "възрожденци " . Гуцанов до края на месеца ли ви плати ?
  • 34 ухуиух

    30 3 Отговор
    Кирил Добрев, като не ти харесва, направи си партия като Мая манолова, ама не ти стиска, по-лесно ти е да си саботираш собствената партия. Ти си саботьор, а не протестиращ. Щом не си съгласен с мнозинството, махай се от БСП, нямаш място там. Герберска къртица такава.
  • 35 къртак

    8 25 Отговор
    Нинова затри БСП. Тя е гробокопача на социалистите. Още малко и от БСП няма да има и помен.
  • 36 истината

    24 2 Отговор
    На дневен ред е редовно правителство на България, а не ваши конгреси, протести и скандали в БСП.
  • 37 Перо

    27 2 Отговор
    Боклукът К.Добрев е същия дебил като баща му. Второ поколение комсомолец и паразит на обществото,без обществено полезен труд и трудов стаж,подобно на другото недоразумение шефа на ПАСЕ. И двамата са рожба на задкулисието!
  • 38 А НАРОДА казва ясно...

    17 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ооо!":

    Във всеко стадо има мърша...
  • 39 Кака Корни

    17 7 Отговор

    До коментар #21 от "Георгиев":

    Ало, Георгиев!! Възрастните и пенсионерите вече се научиха / и продължават да се учат!!/ да гласуват машинно,така че,на следващите избори БСП ще има над 2 МИЛИОНА гласа и ще бъде ПЪРВА политическа сила!! Схващаш ли бе тиквеник???
  • 40 Кака Корни

    12 5 Отговор
    Ало, Георгиев!! Възрастните и пенсионерите вече се научиха / и продължават да се учат!!/ да гласуват машинно,така че,на следващите избори БСП ще има над 2 МИЛИОНА гласа и ще бъде ПЪРВА политическа сила!! Схващаш ли бе тиквеник???
  • 41 Румпелщилцхен

    20 2 Отговор
    Отсреляни лентяи и некадърници искат власт. 10 души пищят, че те са партията и искат да са на хранилка. Смех гоуем.
  • 42 ФАКТ Е

    16 3 Отговор

    До коментар #2 от "Оракула":

    Слави постъпи честно!
    Още преди изборите каза, че
    няма да се кандидатира нито за депутат, нито за премиер.
    За разлика от Слави,
    Борисов излъга симпатизантите на ГЕРБ,
    като се кандидатира от два избирателни района дори,
    а после избяга от парламента!
    Но във Фейсбука си Борисов е голям смелчага!
    Дори с голото си дупе щял да смачка
    таралежа Рашков!
  • 43 дико

    21 2 Отговор
    Кирчо . Много добре знаеш че Б Б ти знае далаверите и за това работеше и работиш за него . Баща ти се обръща в .... . И тримата сте доста О Я Д Е Н И . А въшката като се ояде излиза на челото .
  • 44 Уйке

    24 3 Отговор
    Чудя се тези пред партийната централа на БСП партийни активисти ли са или футболна агитка! Киро вече е жалък и е без никакъв шанс за лидер, но ми е чудно какво търси Дърева до него! Стига се делите на тесни и широки! Народът това не го интересува! Интересува го битката на активистите в НС, в медиите и в социалната свера! Разгледайте си идейните и организационни различия в централата, а не на улицата и в медиите! По този начин отблъскват почитателите си! Не Нинова, а вие Добревци, Миковци, Дъбовци, Парговци и подобни теглите БСП надолу!

    Коментиран от #45

  • 45 Уйке

    20 1 Отговор

    До коментар #44 от "Уйке":

    Пропуснах Най-голямата котва - Станишев!
  • 46 666666

    12 3 Отговор

    До коментар #5 от "смерш":

    Що не ревеш ,че Тиквата не подава оставка !?!?
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Дедо Киро

    18 1 Отговор

    До коментар #17 от "Политолог":

    Лечева!! И на малоумните стана ясно,че без БСП ,правителство НЯМА ДА ИМА,ако Цигулката и Тошко Тъпото спазят предизборните си обещания??!!
  • 49 разума

    19 1 Отговор
    С такива като Кирил Добрев БСП със сигурност няма да са в парламента. Вместо да застанат единно зад волята на членовете на БСП които избраха недвусмислено Корнелия Нинова той води подривна политика както вътре в партията така извън нея. К.Добрев нека по добре да попита Б.Борисов защо не си дава оставката след загубата на изборите и далаверите по неговото управление той се занимава с демократично избраната лидерка на БСП.Ако продължава най добре да отиде при г-н Гергов .
  • 50 Бивш Бесепар

    13 2 Отговор
    Ние заради трафиканта Кирчо и мутрата Гергов не гласуваме за БСП, а не заради Нинова.
  • 51 бизнесмените

    16 1 Отговор
    Най-много зяят мутро бизнесмените като Кирчо и Веселка, в сянка и Гергов. Облажилите се от бизнеса си с Герп. Паргов е един смешник въобразил си че е новото лице на БСП, всъщност лицимер ламтящ за власт. Всичките тези не са харесвани освен от мафията на Мутрата.
  • 52 ТИ СИ

    12 2 Отговор
    ПРОДАЖНИК, МАНИПУЛАТОР И
    МУТРА. И МНОГОТО ПОКРАЙ ТЕБ
    СА ИЗГЪЗИЦИ. ПРЕДАТЕЛИ.
    ПРИВЕТ И БРАВО НА НИНОВА.
  • 53 Хахаха

    12 4 Отговор
    Олигархът Кирил Добрев е "достоен" наследник на баща си..... Наследствено разрушаване на БСП...и приближаване до Шайката- ГЕРБ,ДПС
  • 54 Шердан Българов

    6 7 Отговор
    ИЗБИЙТЕ СЕ ЗА ВЛАСТ МАЙКА ВИ ДА ... И ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!
  • 55 big

    5 0 Отговор
    Добре бе приятел, ти от кои си? На изборите работеше за Мая Манолова, а тя отдавна не е в БСП и сега е в ИСНИ т.е. партиен съперник! Това някаква акция от твоя страна за отнемане гласове от БСП в полза на Мая ли е? Не ти харесва Нинова, не ти харесва ИБ, не ти харесва политиката на БСП, ами ходи си бе!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Ха ха

    4 1 Отговор
    Киро контрабандата срещу Корни техноимпексова.
  • 60 Ташо

    5 2 Отговор
    В никакъв случай, не съм симпатизант на Импексова.Но в името на правдата смятам, че който се мисли за по добър и кадърен да си направи партия и да привлече хората да гласуват за него.Каквато и да е другарката, тя се е явила на пряк избор и е спечелила.
  • 61 ХА ХА ХА

    3 2 Отговор
    АМИ КАК ША ИСКАТ ОСТАВКАТА НА НИНОВА ???? СЕГА СЛАГАТ ЛИГАВНИЦИТЕ ДА НЕ СА ОКАПЯТ , ЧЕ СА ПРИГОТВИЛИ ЧЕРПАЦИТЕ , ДА СЯДАТ НА ДЪРЖАВНАТА ХРАНИЛКА !! ДО ВЧЕРА КАЗВАХА , ЧЕ НЯМА ДА ПОДКПЕПЯТ ИТН ....АМА СЕГА ..ГЛАД ГОЛЯМ ....ИСКАТ И ТЕ ДА КРАДЪТ т.е. ДА НА ОПРАВЯТ ....СЪЩО КАТО ЧАЛГАРЯ !!! ДЕТО НЯМАШЕ ДА УПРАВЛЯВА С ТИЯ ХАРТИИ !!!
  • 62 Шаран БГ

    0 1 Отговор
    Кирчо, Кирчо-о-о....... Тя една оставка и да я искащ и да не я искаш - все тая. Защото е важно от кого я искаш. Когато ръководителят има СЪВЕСТ, той не чака на му поискат оставката. Като си знае оцопаното д..е, сам я подава.
    В случая имате човек с прегоряла съвест - от горе до долу да е оплескан, няма да видите скоро оставка от него !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове