27 Юли, 2021 15:48 23 736 49

Цветан Василев: Зад Слави виждам хората, които инсталираха Пеевски

  • цветан василев-
  • слави трифонов-
  • делян пеевски

Страх да не би техните избиратели да заподозрат договорки

Цветан Василев: Зад Слави виждам хората, които инсталираха Пеевски - 1

Причините т. нар. партии на протеста да не направят мнозинство още на предните избори, са различни, казва пред Явор Дачков укриващият се в Сърбия бизнесмен Цветан Василев.

Обвиненият в източването на собствената си банка КТБ чрез кухи фирми дава просторно интервю пред Дачков, публикувано в „Гласове“.

„Да започнем с това, че самите партии на протеста не са еднозначни. Очевидни са определени влияния върху ИТН на Слави Трифонов от същия спектър, който преди изтласка Пеевски напред. За мен няма никакво съмнение, даже намирам познати муцуни там. Заложили са на няколко коня, за да опитат да се предпазят. Те Пеевски са го жертвали, няма как да го спасят, освен да го канонизират по техните си мюсюлмански канони“, казва Василев.

„Несъмнено върху Слави оказват влияние. Част от избраните му депутати си е направо номинация на тези, които представляваха Пеевски преди това. Един път в самите партии има инфилтрирано влияние, втори път – прекалено голям страх у тия партии на протеста по някакъв начин да обвържат свое правителство с подкрепа на БСП. Страх да не би техните избиратели да заподозрат договорки. Аз също имам резерви към БСП, защото БСП на Сергей Станишев, а не на Корнелия Нинова, е причината да бъде унищожена КТБ. Станишев не пожела като мандатоносител да говорим с прокуратурата да спре своите набези, за да спре тази криза. Аз не съм се страхувал от проверка в банката, страхувах се от паниката, от кризата сред вложителите и изпадането на банката в ликвидна криза, което очевидно пък са целели. Така че ако има някой, който да отговаря в БСП, това е Сергей Станишев. Корнелия Нинова не е толкова причастна, но в нея не видях нито за момент тя да опита да се разграничи. Борисов непрекъснато вменяваше, че при комунистите била фалирала банката. Да, при комунистите от Пеевски със знанието на Борисов“, смята бившият банкер.

Той твърди, че след първия мандат на ГЕРБ през 2013 г. Е бил попитан от Борисов дали е с него или против него.

„Тогава му казах, че не е моя работа, дали съм с теб или против теб. Имам си бизнес, пазя с и бизнеса и толкова. Може би, ако му бях казал, че съм с него, нямаше да ми се случи това“, твърди банкерът.

Според него на Радев пък била поверена „цаеската корона“.

„Той трябва да обедини това голямо многообразие от противоположни интереси, за да се приключи с „модела Кой“, категоричен се укриващият се вече 7 години бизнесмен.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    78 39 Отговор
    Зад председателката на НС виждам голяма калинка, дори и по-голяма от ПКП.

    Коментиран от #5, #41

  • 2 Херо

    35 16 Отговор
    Цветане, прибери се в НАТО да си поговорим.

    Коментиран от #45

  • 3 мошеник

    48 63 Отговор
    Тоя да не се прави на дръж ми шапката, а да връща парите.

    Коментиран от #48

  • 4 Пич

    117 16 Отговор
    То всички ги виждаме бе , Цветане , само малоумните селяндури в страната и чужбина не ги видяха... Каквото си избраха , да си го ползват... Честито им ДС и ДПС...

    Коментиран от #15

  • 5 Не е

    76 10 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    калинка. Много години работи в НС и даже Дани Кирилов я е наричал "началник". Но аз не мога да я преглътна - лош говор, често губи нерви и не е обрана, откъм поведение.

    Коментиран от #28, #34

  • 6 Явор Дачков

    39 9 Отговор
    страда от раздвоение на личността. Да се чудиш и маеш на коментарите му - страшно противоречиви са. Понякога се питам един и същ човек ли стои зад статиите му.
  • 7 Фен

    46 73 Отговор
    Мдаа. Стана интересно. Махнаха Бойко, и връзките, зависимостите и конфликтите взеха да изплуват! Хунтата на Радев се разпуква....

    Коментиран от #20

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    47 83 Отговор
    господин СЛАВИ е пионка като БАРЕКОВ само ГЕРБ могат да управляват държавата

    Коментиран от #26

  • 10 Грульо

    18 15 Отговор
    Цецо, чрез американците, държи с компромати тиквата за таратанците. :D
  • 11 Изказването

    26 12 Отговор
    мирише на опит да се откупи и отказване! Ами няма да вървят подобни сделки вече! Свиквай!
  • 12 Дачков

    25 19 Отговор
    остави Слави на мира поне, докато не разберем какво става с него. Тук статията за това, че е приет в болница е много оскъдна. В лупа пише лоши неща. Поне сега не го закачай.
  • 13 Българка

    57 12 Отговор
    Делото КТБ трябва да бъде прекратено и върнато от спец съда за истинско разследване в прокуратурата. Наблюдаващ прокурор по това дело беше самозванецът-милиционер Гешев, който с дипломата си от 1994 от школата Симеоново няма право да е юристконсулт на фирма, камо ли прокурор. Делото е изцяло опорочено, главният виновник за фалирането на банката и последващото разграбване на активитей Делян Пеевски не беше дори разпитан и отсъства от делото, макар, че е получил половин милиард кредити от КТБ

    Коментиран от #22

  • 14 Майна

    14 0 Отговор
    То ще си покаже..., ще видим скоро
  • 15 Кьорави са.

    33 16 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    Да не виждат главния предлагащ Пеевски - Мая Галева ! Щур народ и заради това си пати.

    Коментиран от #16

  • 16 Мая няма

    22 8 Отговор

    До коментар #15 от "Кьорави са.":

    нещо общо с назначаването на Пеевски, но нямаше мъже с топки, за да си признаят. Иначе то е ясно и се знае кой го предложи!

    Коментиран от #30

  • 17 опг

    31 1 Отговор
    само когато се топите един друг, излиза информация за цялата помия, в която потопихте държавата и прогонихте милиони. Има ли още какво да ни изненадва, в държавата на клептокрацията и корупцията.
  • 18 Какви ГЕРБ можели да Управляват??

    26 10 Отговор
    Краденето и Затриването, на народ и държава нее Управление!! Прости хора могат да кажат подобна мисъл!!

    Коментиран от #38

  • 19 Стига

    33 1 Отговор
    с това "Мая предложи Пеевски" Орешарски 6-ти септември, 2015 : "Местан и Станишев предложиха Пеевски за шеф на ДАНС. Бях изненадан!".
    Станишев : "„Извинявайте за Пеевски, това бе най-голямата ми политическа грешка. Не успях да убедя политическия ни партньор ДПС, който искаше да има позиция в сферата на сигурността след два атентата срещу политическия им лидер Ахмед Доган, да преосмисли исканията си и, че избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, ще взриви обществените нагласи, кабинета и всичко, за което сме се борили“. - 10-ти май 2016

    Коментиран от #49

  • 20 Не бе

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Фен":

    ПАК НЕ СИ РАЗБРАЛ ПРАВИЛНО, БРАЧЕД?
  • 21 инчхай

    16 1 Отговор
    Ти кажи кои окрадоха КТБ

    Коментиран от #24

  • 22 Циганка

    12 6 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Само да те питам, ти си тази която готви в кухнята. Ти знаеш къде, какво стои , нали така. Това което си написала ми звучи така, ти готвиш, мъжа ти е на работа , детето на училище, манджата е загоряла. Кой е виновен? Според твоите думи е мъжа ти. Надявам се знаеш какво е метафора.
  • 23 Наблюдател

    25 5 Отговор
    Василев определено най-добре знае кой е участвал в най-големия грабеж този на КТБ! За това ГЕРБ, прокуратура, съд до сега някакси немогат да го върнат в България нищо че седи от другата страна на границата и България продължава да подкрепя Сърбия за ЕС!! А се пънат /уж/ да връщат някой си дето е на хиляди километра в Дубай примерно!
  • 24 Той ако

    13 4 Отговор

    До коментар #21 от "инчхай":

    проговори, ще взриви държавата!
  • 25 А зад Теб...

    11 7 Отговор
    ...,драги ми Цветане- виждам този,който те короняса с титла...- ,,Банкер на годината"...!И това просто е...-Чекмедже- Ефенди- Другаря Боеисов...!!!
  • 26 Айде бе...?!

    25 12 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Видяхме ги ГЕРБ колко могат да управляват държавата...!Така я ,,управляваха" цели 12 години,начело с Борисов,че стигнахме дъното-последни в ЕС,като Румъния ни задмина с лекота...!!!

    Коментиран от #31, #33

  • 27 Матей

    15 3 Отговор
    Да,триумвирата боко-шиши-цаца свърши мръсната работа да ошушка КТБ с четирите милиарда,шиши се скри в Дубай с негови я милиард,цацата се потопи надълбоко,а боко още е недосегаем.пуснаха слави по пързалката,със себеподобните му от другите партии-ментета и сега се чудят как да скомандарят чудноватата конфигурация,политическия Франкенщайн.Да направят правителство на всяка цена е цинично,орел ,рак и щука ще изваждат колата от батака,нема такъв вариант.
  • 28 Aлфа Вълкът

    9 4 Отговор

    До коментар #5 от "Не е":

    Той Дани Кирилов и на дърветата в парка козирува.
    Но за другите неща съм съгласен, ще добавя, че има и мустак. Който явно бръсне!
  • 29 Цецооооо тва за конете го казах

    4 1 Отговор
    Отдааааааавна само дето СИИИИИЧКИ КОНЕ СА НА ЗАДКОЛИСИЕТО.....
  • 30 45389

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Мая няма":

    Ясно е и ,кой гласува за него.А сега били нови лица ,носители на промяната. Смех.
  • 31 Чака й сега

    12 12 Отговор

    До коментар #26 от "Айде бе...?!":

    Да видиш ,как се управлява.Като гледам цените май Боко ще ни се стори светец.

    Коментиран от #32

  • 32 Та нали

    8 8 Отговор

    До коментар #31 от "Чака й сега":

    той е причината за тия цени бре дечко! Като изключим само на горивата! Това да не са семки на пазара! 😃
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 И още

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Не е":

    Излъчва провинциалното, елементарност и свръхамбициозност.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ПРЕСА

    6 3 Отговор
    ЗАТВОР ЗА СУДЖУЦИТЕ ОГРАБИЛИ БЪЛГАРИЯ
  • 37 Иян

    7 3 Отговор
    Василев да не се прави на жертва,защото и той е в кюпа.Е,не дал някому колкото трябва и го подбраха.Но той да говори за честност?Моля,моля-само наивник може да повярва
  • 38 Итн простщ

    1 4 Отговор

    До коментар #18 от "Какви ГЕРБ можели да Управляват??":

    И ти си от тях простите
  • 39 Бойко

    6 15 Отговор
    Мачкай Баце. Все повече се затвърждава мнението, че ти си най успешния ръководител в най-новата ни история. Имаше спокойствие и сигурност. Имаше свобода за всичко! Видяхме се впари и мерцедеси! И най-важното! РЕД! А сега след теб навлиза хаос и борбата за кокал, за постове, за поръчки и какво ли не........!

    Коментиран от #42, #46

  • 40 СусБе

    0 2 Отговор
    Дубайския слепок видя... ай да не продължавам че е само нецензурно!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Го4о

    6 3 Отговор
    Тези дни Радев беше някъде на посещение - резултати някакви има ли, а поне информация дали се е върнал????
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Знаещ

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Херо":

    Нищо не ти пречи да си говориш,
    с Цветан Василев и чрез този сайт?
    Ще се върне, като арестуват Иван Гешев,
    който крие Ахмед Доган от аферата КТБ!
  • 46 Алооо

    1 2 Отговор

    До коментар #39 от "Бойко":

    Видимо е, че си един от крадливата му Шайка.
  • 47 Цецо

    2 4 Отговор
    си източи банката с кухи фирми, а пък България се забатачи от кухи управници!
  • 48 Сало

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "мошеник":

    Как да върне парите карти 95% от парите на КТБ са в Пеевски и Боци.
  • 49 Стършел

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Стига":

    Мая да не беше в Космоса тогава? И тя е гласувала ЗА пеевски. Само че сега иска в бардака пак да заработва лесно!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове