Last news in Fakti

28 Юли, 2021 10:56 2 222 29

Министерство на туризма: Няма нарушения на плаж "Смокиня"

  • плаж-
  • море

Заради сигнали на летовниците, инспектори назначиха проверка

Министерство на туризма: Няма нарушения на плаж "Смокиня" - 1
Снимка: БГНЕС

"Не констатирахме нарушения, цените отговарят на обявените. Няма някакви други нарушения, освен тази табела, за която ще отправим предписание на концесионера, тъй като липсва основание за забрана на поставяне на чадъри на над 1.50м. Ако концесионерът може да обоснове това свое решение, нека го направи. Забраната за внасяне на храни и напитки е от компетентността на БАБХ и регионалната РЗИ, те могат да се произнесат. В тази посока обаче трябва да отбележим, че Законът за храните не се прилага за приготвени за лична употреба от домакинството храни. Концесионерът трябва да се съобрази с всички закони, наредби и нормативни актове, например, за домашните любимци, той трябва да се съобрази с наредбата, приета от Общинския съвет на съответната община. Той не може самоволно да въвежда каквито и да е било ограничения", заяви Емил Чолаков, инспектор към Министерството на туризма, цитиран от "Евроком".

От Министерството на туризма разпоредиха проверки по сигнала на летовници за забрана на разпъване на шатри и носене на храна в свободната зона на плаж "Смокиня".

Тя е разположена между две заведения, които вече два месеца се проверяват от прокуратурата. Не това обаче притеснява летовниците, ами табела, която упоменава, че е забранено поставянето на чадъри и шатри с големина над метър и половина.

Само на метри от ивицата, заведения предлагат шатри за опъване, но на цена от 99 лв.

Заради сигналите на летовниците, вчера инспектори от Министерството на туризма назначиха проверки и провериха случая.

Становището на концесионера е, че тези табели са сложени по-скоро за предупреждение и за да не се получава струпване на хора съгласно противоепидемичните мерки.

"По дължината на целия плаж са поставени указателни табели съгласно изискването на Министерството на туризма какво е разрешено и какво е забранено на плажуващите. Все пак на този плаж минават хиляди хора и ако няма ред и спазване на правила, ще стане анархия. Даваме същите указания и за свободната зона, изхождайки от това, че тя се намира пред къмпинга. Хората от къмпинга бяха свикнали да идват по 20-30 човека, с голяма шатра, слагат масите, слагат си храната. Искаме да избегнем това нещо. Никой не е изгонен от свободната зона, не са употребени насилствени действия спрямо някого. Просто ги предупреждаваме, че не е желателно да се събират повече от двама човека на едно място. След като те си поемат риска, нека стоят", заяви концесионерът на плажа.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да бе да

    39 0 Отговор
    Само като му види човек мутрата на арендатора на плаж Смокиня и му става ясно каква е работата!
  • 2 А така

    28 0 Отговор
    То във министерството само корумпирани инспектори работят.Няма как да се оправи България.
  • 3 666666

    24 0 Отговор
    Ала ,бала нарушения няма.А,превишаване на права също няма!?!?В тая държава за айдуците и мафията нарушения няма!Нарушават законите само простосмъртните защото не искат да плащат на баровеца.
  • 4 адаша

    15 0 Отговор
    От забрани и нареждания на разни идиоти, най- накрая ще издивея , и ще започна да се държа като Борисов- нагло и тъпанарски! Разни концесионери се изживяват като султана на Бруней! Егати простотията!
  • 5 Казуар

    6 1 Отговор
    Тогава ще се монтират много шатри с голям размер, ще се хвърлят боклуци които арендаторът трябва да събира, ще се притесняват хората с обикновени плажни чадъри и даже няма да има място за тях.
  • 6 ИВАН

    14 0 Отговор
    Абе не мога да разбера каква е тая работа - навсякъде само закон и ред, хиляди забрани и разрешения, хиляди умни глави мислят за благото на род и Родина, а земята се напълни с отрови, пластмаси и какво ли не, а и въздуха също, и водата

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 бай Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "ИВАН":

    Парата прави борбата адаш.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бате

    4 0 Отговор
    Тъпи мутри.
  • 11 Бг Туриста

    11 0 Отговор
    Хахахаха..и ''предупредителна забрана'' нямаше, и такава измислиха..Колко пъти да ви казвам- идете на почивка в Гърция, в Турция, ако наистина искате да си починете. А ако искате да калявате нерви- няма по-добро решение от гов..морието.
  • 12 хаха

    8 0 Отговор
    Новата министърка и тя като старата, не чух, не знам, не видях!))
  • 13 "Цените отговарят на обявените",

    6 0 Отговор
    а необявените цени, как са ги проверявали, е тайна. Медиите "гръмнаха" преди няколко дни, че има проблем с доплащане на ръка за резервация на място. Ами много ясно, че ще има проверка и тези, които са прибирали подобни т
    "такси", ще са предпазливи. За шатрите - нямам против да има ограничение, че и забрана, за шатри в свободната зона. Който иска да е "гъ.зар" с шатра на плажа, да си наеме "гъ.зарски" шатра за 99 лв. Шатрите в свободната зона ограничават останалите плажуващи, които ходят по"старомодния" начин с хавлия и чадър на плажа. То от тези шатри и каравани, вече морето не може да види човек.
  • 14 Ахаххх

    5 0 Отговор
    Не знам защо има министврство на туризма. Явно за да се назначават калинки и лесно да се оправят нуждите на мутрите! Аз искам минитерство на Ай Ти, понеже в пъти повече пари внасят в бюджета от крадливите и вечно нищо неплащаши туристически перални на пари на мутрите!
  • 15 гост

    3 0 Отговор
    Ми да, няма арушения. Трябва да се пълнят нови чекмеджета.

    Коментиран от #20, #23

  • 16 Ники

    9 0 Отговор
    От над 10 години ходя само и единствено в Гърция и освен почерпките от персонала , с които станахме първи приятели други проблеми не е имало... Жалко , че спряха качването на снимки иначе ще ви покажа какъв рай е в сравнение с бг.
  • 17 Рошко

    5 0 Отговор
    По нашето лайноморие всичко винаги е било изрядно
  • 18 Ахаахха

    3 0 Отговор
    Като се сетя какви луксозни шалвти има по островите, заобиколени от зеленина. Првдполагам, чв печвлят в пъти повече от колкото нашите грамадански тулупосдания по крайбрежието, което вече прилича на Люлин 6. Изключително бедняшки курорти. Противно е!
  • 19 Бивш левскар

    4 0 Отговор
    А цункаха ли на концесионера топчиците? Ако не са - бегом обратно и да ги оближете.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Всъщност

    0 0 Отговор
    Се оказа че отстоянието което концесионера залага между чадърите е 1.5м а не височината както бяха разбрали повечето хора. Но за шатрите няма право

    Коментиран от #22

  • 22 Странно е, че

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Всъщност":

    някой е разбрал "височина" от 1,5 м. всъщност. Дали чадърът е висок 1,5 м. или 2 м. е все тая.

    Коментиран от #26

  • 23 Грета Тунберг

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Чакам те на плажа под тентата, скъпи.
  • 24 ФЛАШМОБ

    0 0 Отговор
    всеки плажуващ в бг - с торба цимент на плажа
  • 25 ееееееее

    1 0 Отговор
    Cтaнoвищeтo нa кoнцecиoнeрa e, чe тeзи тaбeли ca cлoжeни пo-cкoрo зa прeдупрeждeниe и зa дa нe ce пoлучaвa cтрупвaнe нa хoрa cъглacнo прoтивoeпидeмичнитe мeрки.....
    НЕ ЗНАЕХ,ЧЕ ХОРАТА СЕ СТРУПВАТ НАД ЧАДЪРИТЕ????ТО ЗАТОВА Е ДО 1,5 М.,ЧЕ ДА МОЖЕ ДА СЕ НАСТАНЯВАТ НЕ ДО,А НАД ЧАДЪР....
    СМЕШНИЦИ
  • 26 ееееееее

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Странно е, че":

    Нямa някaкви други нaрушeния, ocвeн тaзи тaбeлa, зa кoятo щe oтпрaвим прeдпиcaниe нa кoнцecиoнeрa, тъй кaтo липcвa ocнoвaниe зa зaбрaнa нa пocтaвянe нa чaдъри нa нaд 1.50м.....

    Коментиран от #27

  • 27 Аз разбирам

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "ееееееее":

    1,5 м. като диаметър на отворен чадър.
  • 28 иванов

    2 0 Отговор
    Концесията на черноморието Е ОГРОМНА ВРЕДА.....Това е едно безумие... Да даваш една територия морето си на разни персони, които прибират едни пари е направо катастрофа....Това министерство НЕКА СЕ ЗАМИСЛИ ПО ТОЗИ въпрос.....Никакви концесии. Държавата има възможността да се грижи за това...Вижте и кои са т. нар. концесионери - купчина измамници

    Коментиран от #29

  • 29 Анджело

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "иванов":

    То да е сано Черноморието. Защо печеливши заводи и други предприятия се дадоха на концесия или се приватизираха? Времето на мафиотския "преход" в България. Националните активи от народна (държавна) собственост станаха собственист на определени мафиотско-криминални индивиди
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове