Last news in Fakti

28 Юли, 2021 13:11 2 383 26

Отчаян ход - болница дава на скрап чугунени радиатори, за да си плати дълговете

  • болница-
  • дълг-
  • радиатор

Управителят иска да бракува 45 радиатори, дължи 8 000 лв. на ВиК-Перник

Отчаян ход - болница дава на скрап чугунени радиатори, за да си плати дълговете - 1
Снимка: БГНЕС

Болница в Перник с отчаян ход за погасяване на дълговете си. Управителят на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация Емил Ненков е поискал разрешение от Общинския съвет за бракуването на 45 чугунени радиатори.

Те не се използват за отопление и идеята е да бъдат издадени за скрап, а с парите да се покрият част от задълженията към ВиК-Перник.

Ненков уточни, че с ВиК здравното заведение е подписало споразумение за разсрочено плащане на дълговете.
"Ние покрихме 30% от дълга към ВиК в рамките на два месеца от собствени пари на дружеството по споразумителен протокол. Сега остават 70% от дълга, който трябва да внесем за една година, като си плащаме и текущата фактура всеки месец. Около 8 000 лв. са останали за покриване към ВиК", каза Ненков пред БНР.

Болницата е общинска и е в тежко финансово състояние. Общият размер на задълженията ѝ заедно с лихвите е към 1,4 млн. лв.

В края на 2018 година здравното заведение беше обявено на търг от НАП заради дълг от около 450 000 лв., но той беше спрян след намесата на тогавашния здравен министър Кирил Ананиев.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    16 2 Отговор
    Че защо да е отчаян?! Да си държи боклуците ли?!

    Коментиран от #13

  • 2 ГЕРБ - наследство

    25 2 Отговор
    Цялата държява е на тоя хал.
  • 3 После ще има обществена поръчка

    20 2 Отговор
    За алуминиеви и там ще се краде пак . Българските лекари са крадци и измамници ! 97% са не годни за лекари … най неграмотните и корупирани в света ! Само който няма пари и не е ходил в чужбина НЕ ЗНАЕ ТОВА посткумонистическа страна
  • 4 Ийехууу

    10 7 Отговор
    30 години русофобия и сме на дъното,привет вам..
  • 5 YUI

    27 0 Отговор
    Държавата на парадоските, едни болници затънали в дългове си продават ""нещо си", за да си върнат част от дълговете, други болници дали със задължения или не, няма значение, дават на директорите си заплати равностойни на средноголяма компания в развита икономика. Кой може граби в тая пустиня на нихилизма.
  • 6 Перник

    12 0 Отговор
    Събираме винкели за скрап ,да спасим болницата!
  • 7 Последния Софиянец

    14 2 Отговор
    Пернишкият Балтов много лаком бе?Докарал ги е до просяшка тояга.
  • 8 Съдията Дред

    8 4 Отговор
    Сложили алуминиеви , неизвестно на какво цена. С алуминиеви радиатори парното излиза по скъпо отколкото с чугунени, иска се по висока температура на водата в системата. После се чудят как се трупат дългове.

    Коментиран от #11

  • 9 БОЛШЕВИК

    16 1 Отговор
    А тоя управител, не мисли ли да си намали и заплатата, щом го е закъсал? Болниците не трябва да са търговски дружества, и премахването на НЗОК.
  • 10 държава

    9 2 Отговор
    А ДЪРЖАВАТА ЗА КАКВО Е ?ПРАВИТЕЛСТВА ПАРЛАМЕНТИ ВЕЧЕ 32 ГОДИНИ РАЗСИПВАТЕ ДЪРЖАВАТА.
  • 11 Читател

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "Съдията Дред":

    Пишеш абсолютни глупости. Чугунът загрява бавно и се охлажда бавно. Алуминият започва по-бързо да отдава топлина, но и се охлажда по-бързо. И с двата радиатора ще се стоплиш. На една и съща цена.
  • 12 Гришата

    13 0 Отговор
    че какво са 8000 лева ,та това са джобните на пеевски а за доган?той ако ги види на улицата няма даже да се наведе за да ги вземе, а колко взема директора на болницата?
  • 13 Jacques Yves Moineau

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Така е . Нарича се ''оптимизация''
  • 14 ХА ХА ХА

    6 8 Отговор
    КЪДЕ Е ФАТМАКОВ И ФАТМАШКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ???? КЪДЕ Е ТОЯ СПЕЦИАЛИСТ ФАТМАШКИ МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ???? ДА СЕ ВРЪЩА БОЙКО И ДА ОПРАВЯ ПРОБЛЕМИТЕ !!!! ТИЯ СЕГАШНИТЕ ИМ СЕ НЙГЛЕДАХМЕ НА ПРОСТОТИЯТА !!!

    Коментиран от #18

  • 15 ОСТАВКА

    4 5 Отговор
    НА АЙЛЯКЧИЯТА - ФИГУРАНТ ! ОСТАВКА НА ПОДСТРЕКАТЕЛЯ МЕТЕЖНИК ! ОСТАВКА НА ЛЪЖЕЦА , СЪД И ЗАТВОР !
  • 16 Антитрол

    13 2 Отговор
    Цялата система е объркана и това е следствие от вече 30 години разсипване и крадене (особено последните 12 години). Не може държавна болница да е търговско дружество, директорите им да вземат по 100 000 лв заплата а на песонала да е 600 - 1000 лв. Калинките в здравната каса са също над 10 000 лв. заплата а болниците са пред фалит и нямат пъри за ток, вода и консумативи.

    Краденето във висшите етажи на властта в България е издигнато в култ - трябва голямо изчегъртване за да се оправим.

    Но да е само здравеопазването - навсякъде е така. Пикли по на 25 години вземат по 35 000 лв. заплати и не знаят точно каква им е работата в държавната администрация.

    В САЩ държавната администрация е най-ниско платената работа и работят само латиноамериканци. По цял свят е така а тук държавната администрация е инструмент за "законно" ограбване на народа и данъците му.
  • 17 комунистче

    2 2 Отговор
    от моя вход радиаторите изчезнаха, без да ме пита някой, тези поне ще отидат за покриване на сметките, пернишки неволи
  • 18 Антитрол

    11 4 Отговор

    До коментар #14 от "ХА ХА ХА":

    Че нали Бойко ги създаде проблемите - колко болници фалираха по негово време. Защо не се поинтересуваш директора на тази болница колко му е заплатата и най-вече кой му я е одобрил

    Хайде скрийте се с опорките - гербаджийчетата вече сте история колкото и да ревете против Радев.

    Приемете че той спечели - герб вече е история и скоро никой няма да си спомня за вас.
  • 19 фен на сидеров

    5 1 Отговор
    а, я кажете, каква е заплатата и бонусът на директора !?
  • 20 много поздрави от чешкия скулптор

    6 1 Отговор
    Скоро и болници няма да имате
  • 21 Бай Мангао

    2 0 Отговор
    Хората са казали присмиваш ли се на някой същото ти идва на главата. Надявам се тези които се подиграват на циганите с Джилязо, Джилязо да си сложат по една обеца, че вижте какво става, кой продава сега Джилязо
  • 22 Минувач

    2 0 Отговор
    България няма смислена здравна политика, както разбирасе и ред други.
  • 23 ха ха ХО

    2 0 Отговор
    Уелкъм бек ин дъ найнтис, ега си дежа вю-то. 25 години по-късно, малеее.
  • 24 Мухаа,хаа!

    3 1 Отговор
    Специално за въртоглавите шилета,който за всички неудачи в днешно време,все още обвиняват Бай Тошо. Този факт от днешната реалност, дори и като тъп виц не би звучал по онова време. Защото стратегическите отрасли,бяха на сто процента държавни.Ел.енергия- и в столицата и в Цуцурлево еднаква цена.2 ст/ квт .дневна,1,5 ст / квт.ч нощна.Няма чез,мез,и още куп по веригата с измислени " ниски,високи" " пренос" доставки.Няма ддс,няма нищо.Колкото покаже електромера.Водата-2 ст/куб.м.Замерваха е на 6 м.Топлофикация- между 12-16 лв месечно, включително и топлата вода,за стандартен имот между 68-76 кв.м .Изчисляваше се на обща площ,като кубатура.Докторите не те гледаха,като подвижен банкомат, защото бяха на държавна заплата,в държавна болница.Само да изохкаш,и те слагат на леглото в болницата.Доксто не те изправят на крака,- там.Може месец,може и два.Защото на държавата и трябваше здраво,работоспособно население.Младото поколение,живее днес в пълна заблуда,за някой важни въпроси ,решавани по истински начин,с мисълта за човека.Защо никой не споменава,че преди 1989 г, болничен лист над 5 дни, независимо от диагнозата и лечението се изплащаше 112% върху средномесечния доход.И това е факт,лесно проверим.Получава се така,че ако боледуваш продължително, получаваш по висока заплата,от тази, когато работиш.Умно измислено,нали? Болния има по големи разходи.
  • 25 ПИТОМЦИТЕ НА РАДЕВ

    0 0 Отговор
    ДОБРЕ НИ ОПРАВЯТ
  • 26 маргинал

    0 0 Отговор
    а ,това е нищо ...в Балчишката болница един пенсиониран полковник с пенсия до "тавана" бяха го назначили за АТЧ на заплата , ,че пенсийката му е малка преди много години ... Що неща разпродаде ....и още на 70 крета там за има -няма 1,5-2 бона заплата ... а хора в трудоспособна възраст и квалификация стоят без работа ....Жоро Георгиев се казва ...БСП-арска подлога
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове