Last news in Fakti

28 Юли, 2021 14:21 3 387 20

Почина 17-годишното момиче, пометено от кола в Айтос

  • починала-
  • велосипедиска-
  • айтос

Момичето беше с фрактура на черепа, счупена кост от лявата подмишница и лявата бедрена кост

Почина 17-годишното момиче, пометено от кола в Айтос - 1

В резултат на травмите, получени при пътния инцидент, възникнал на 23 юли в Айтос, в отделение "Реанимация" на УМБАЛ - Бургас в понеделник починала 17-годишната велосипедистка от село Свобода, съобщи Varna24.bg.

На 23 юли около 18.20 ч. в Айтос, в района пред бившата птицекланица, л.а. "Опел Зафира", с бургаска регистрация, управляван от 44-годишен айтозлия блъска излизащата от черен път без предимство 17-годишната велосипедистка.

Момичето получи фрактура на черепа, счупена кост от лявата подмишница и лявата бедрена кост. Тя бе настанена за лечение в отделение "Реанимация" на УМБАЛ – Бургас в критично състояние.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    11 33 Отговор
    Важното е че 44 годишния ще живее и ще гласува за Слави

    Коментиран от #20

  • 2 Лошо

    28 1 Отговор
    Не е добра идея да изскачаш пред кола

    Коментиран от #11

  • 3 Лека му пръст!

    19 6 Отговор
    На Запад децата започват от малки да карат колела, първоначално зад родителите си (с каска и знаменце, веещо се над детето, така че да бъде забелязвано от шофьорите, дори и ако е по-дребно/малко дете), докато се научат да се пазят, да разпознават пътните знаци и евентуално някои закони за движение по пътищата. В България родителите купуват колело на детето си (или пък му дават някое старо), евентуално го учат да пази равновесие, и оттам-нататък го оставят да си кара колелото на улицата. Вече не ме учудват такива инциденти.

    Коментиран от #18

  • 4 Емил

    9 10 Отговор
    Велосипеди, тротинетки, мотоциклети и мотопеди да се забранят по пътищата! Задължително - на четири колела и с въздушни възглавници!

    Коментиран от #6, #8

  • 5 катаджия

    19 4 Отговор
    Отново ще изкарат шофера виновен,че велосипедистката е изкочила директно пред колата без да се огледа,дори да спре.Ще почнат и тези с електрическите тротинетки.Тези камикадзета карат като идиоти без каски и желетки,и после шофьорите не ги пазели.Нямат право да се движат по платното такива еко тарикати.
  • 6 Шопо

    7 7 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    Да ви оставят само вас с колите трета употреба в💩🎃

    Коментиран от #7

  • 7 Емил

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "Шопо":

    Спри да караш велосипед - ощастливи жена си!!!

    Коментиран от #16, #17

  • 8 MММ

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    Заради такива като теб четем всеки ден такива новини! Пътищата са за всички които спазват правилата за движение!
  • 9 Гост

    12 1 Отговор
    Преди много години,тръгвам от портала на един завод и след бариерата един чичка с колело отляво се заби в калника на москвича и падна върху предния капак.Бях много млад и се уплаших много,а чичката скочи,метна се на колелото и отпраши.Пазача вика гони го бе,смачка ти капака и наистина го беше смачкал,ама карай,да е жив и здрав.За съжаление момичето не е имало късмет,светла и памет,оглеждайте се хора
  • 10 Африканец

    20 1 Отговор
    Аз минавам минимум по 300 км всеки ден , със служебна кола. Всеки ден съм на пътя.
    Чудя се , как може българите да са такива олигофрен - всеки ден ги виждам с каква скорост минават през населени места- 70 км/ч минимум. Някои даже и с 90 минават през селата- там където позволява - където няма остри завои или "легнали полицаи".
    До кога българите ще са такива олигофрени и човешкия живот няма да има стойност за тях? Въпроса ,очевидно е реторичен.
  • 11 един

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Лошо":

    Не е добра идея , да караш а превишена скорост и да не обръщаш внимание на пътната обстановка. Сигурен съм, че не е карал с 50 -защото това очевидно е в рамките на града. Ако караш с 50 и наблюдаваш пътя - всичко ще е наред.

    Коментиран от #12

  • 12 Не знам,

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "един":

    дали е било в рамките на града, все пак и за черен път говорят... Но и при скорост от 50 км./ч....зависи от травмите. Човек, и без да е бутнат от кола, може да се спъне и да си удари фатално главата. От такава гледна точка, може би не е лоша идеята, велосипедистите да карат с каски (както и скиорите вече).Между другото, правило ми е впечатление, че в Австрия тестват и велосипедистите за алкохол.
  • 13 КАРАЙТЕ ЛЯТОТО САМО

    0 1 Отговор
    🎿🎿🎿🎿🎿🎿🎿🎿
  • 14 kirasirav

    8 0 Отговор
    Трябва да се разбере от всеки един път завинаги, че в БГ не е уредено както трябва карането на велосипеди (може би с изключение на няколко малки отсечки в големи градове).
    Всеки ден са ми пред очите деца на колела, разни с тротинетки и т.н. провиращи се м/у колите на тесен път, отделно платното е стеснено от паркирани коли и камиони. Рисковете са постоянни! ежедневно
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Емил":

    Къв си ти бе ще дава съвети и заповеди .
  • 17 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Емил":

    Какво сега да спрем да спортуваме и да поддържаме форма .Някой любители на колелото нейм дреме за правилник и сигурност . Виждал съм по сред нощ да кара , с една ръка а с другата да цъка по телефон . Без светлини или жилетка . Аз бях зад него и картон по тротоара а тоя по пътя . Аз си имах и светлини и жилетка както и каска .И винаги карам с нея по добре да счупиш нящо отколкото да строшиш глава . Лека пръст на момичето .
  • 18 🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Лека му пръст!":

    Това сме ние , всички заповеди са за ранени . Не се спазват . И аз карам колело през цялото лято ,даже и докато завали сняг . Но винаги с предпазни средства . Но съм виждал колеги с колела слуша музика , яде и кара без ръце . Няма светлини през ноща . Не се оглежда . Жалко за момичето . Да почива в мир .
  • 19 Чип и Дейл

    0 0 Отговор
    Велосипедна каска струва 40-50лв.Колко струва Вашият живот!?
  • 20 Каквото и

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    да се случи, дръвниците като този ограмотен простак дори не са на изчерпване! Моли се да не ти се случи това нещастие - жалко за момичето, един млад живот е прекъснат; жалко за шофьора - без вина -и цял живот ще страда от мисълта, че е отнел живот... Случвало ми се е да ми изскочат от черен път - при движение в населено място, със скорост между 50 и 60 км в час - каруца с три мургавчета в нея - село Трапоклово, конкретизирам, преди немного отдавна... Разминахме се на милиметри - а ако бях ги ударил, щеше да има поне една жертва - и?
Новини по градове:
Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове