Last news in Fakti

28 Юли, 2021 14:54 3 701 38

Петър Чолаков: Борисов обижда, защото се страхува

  • бойко борисов-
  • петър чолаков

Той усеща, че политическата му кариера е смъртно ранена и възмездие - не за безобразния му език, а за други далеч по-тежки провинения, в които неговите опоненти го подозират от години - този път ще има

Петър Чолаков: Борисов обижда, защото се страхува - 1

Борисов вероятно усеща, че политическата му кариера е смъртно ранена и възмездие - не за безобразния му език, а за други далеч по-тежки провинения, в които неговите опоненти го подозират от години - този път ще има. Борисов вероятно усеща, че политическата му кариера е смъртно ранена и възмездие - не за безобразния му език, а за други далеч по-тежки провинения, в които неговите опоненти го подозират от години - този път ще има.

Това пише в коментар за DW политологът Петър Чолаков.

Лидерът на ГЕРБ Борисов е всичко друго, но не и господар на думите си. Нерядко острият му език се е обръщал срещу самия него. Наскоро той отправи лични нападки под адрес на вътрешния министър Рашков, използвайки изключително груб, вулгарен език. Методи Лалов, бивш съдия и сегашен общински съветник от ДБ, сезира прокуратурата за поведението на Борисов, защото смята, че тонът му "преминава допустимите граници на изразяване на мнение".

Институциите ще се произнесат по въпроса дали словесният изблик на Борисов може да бъде окачествен като проява на хулиганство (чл. 325, НК). Но независимо какво ще реши съдът, тонът на Борисов, който чухме публично, е в същата тоналност като циничния глас от записите, разпространени през 2020-а година. Глас, който, според мнозина, принадлежи на бившия премиер.

Агресията - израз на фрустрация

Някои биха казали, че истинският, "автентичният" облик на Борисов най-после е излязъл на повърхността, пред очите и ушите на всички. Нервният изблик на лидера на ГЕРБ срещу Бойко Рашков може да бъде разглеждан като симптом. Агресията, включително нападателния тон, често е израз на страх, на фрустрация. Борисов вероятно усеща, че политическата му кариера е смъртно ранена и възмездие - не за безобразния му език, а за други далеч по-тежки провинения, в които неговите опоненти го подозират от години - този път ще има.

Борисов неведнъж е осъждан за клевета (от Мая Манолова и Елена Йончева), но като цяло докато управляваше, прокуратурата показваше "странна" липса на интерес към него - макар името му да бе замесвано в корупционни и други престъпления. Прокуратурата начело с Иван Гешев изпрати под кривата круша и разследването на скандалните записи. Техният основен герой, който заплашваше политически противници, така и не бе намерен; не се разбра и кой е дръзнал да поръча "СРС-тата".

Някои видяха признание и разкаяние в миналогодишната целувка, която разчувствалият се Борисов даде на Цвета Караянчева - бившата председателка на парламента, по адрес на която героят от записите оправя грозни епитети. Ала и да е имало разкаяние, то е било фалшиво. Караянчева вече дори не е депутат и се завръща към професията си на инженер.

По последна информация, разследването на "барселонската афера", в която също се споменава името на лидера на ГЕРБ, е прехвърлено от Испания у нас. Докъде обаче са стигнали органите, предстои тепърва да видим.

"Изчегъртването" ще продължи

Служебният кабинет, който си постави наред с другите задачи и целта да започне демонтажа на модела "ГЕРБ-ДПС" обаче очевидно сериозно притеснява Борисов. През юни той бе извикан за снемане на сведения в ГДНП. Става дума за разследване, по сигнал на министър Рашков, на заплаха, за която се твърди, че лидерът на ГЕРБ е отправил.

Опитите на Борисов да се представи за жертва на политическа чистка поне засега са неуспешни. По-голямата част от обществото (59 процента) одобрява действията на служебния кабинет ("Галъп").

И все пак новините за бившия режим не са само лоши. Миналата седмица ВСС реши, че няма основания да стартира процедура за уволнението на Иван Гешев. Поне засега той няма да бъде сменян. Неговите "меценати" могат да бъдат поне донякъде спокойни. Освен ако г-н Гешев изведнъж не реши, че за него е по-изгодно да демонстрира добра воля пред новия, по-перспективен отбор.

Независимо дали 46-ият парламент успее да сформира правителство или управлението остане в ръцете на служебен кабинет, едно е ясно - скоро няма да видим ГЕРБ зад кормилото на изпълнителната власт. Това означава, че "изчегъртването" ще продължи.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    53 8 Отговор
    На тази Тиква вече никой не обръща внимание и се побърка
  • 2 Вид

    43 6 Отговор
    безсилие !
  • 3 Българка

    61 5 Отговор
    Борисов обижда ,защото си е мутра и е заложено в характера му. От изтеклите телефонни разговори в период, когато се мислеше за недосегаем, се разбира, че той си е обикновен селски простак. А че го е страх, е факт. От миналото лято той посещава само затънтени селища , говори пред отбрана и закарана публика, заобиколен от охранители.
    Борисов е страхлив плъх и знае огромните си престъпления. Нормално е да се страхува.

    Коментиран от #10, #12, #22, #32

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 форевър 184

    38 3 Отговор
    Борисов е Бай Ганьо!
  • 6 КОТарАК

    31 3 Отговор
    тиквата е жалко подобие на ЖОКЕРА от Батман-ако може да се направи съпоставка дори. и двамата са опасно луди...

    Коментиран от #8

  • 7 Баба ви

    32 1 Отговор
    Както казва Агата Кристи " Умните не се обиждат, а си правят изводи". Е...направете своите изводи!
  • 8 форевър 184

    29 1 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК":

    Бай Ганьо бате , Бай Ганьо! Нали знаеш какво казват литературоведите- в чужбина е смешен и комичен , но като образ в България ,занимаващ се с политика , той става страшен. Бойко е Бай Ганьо!!!
  • 9 Сссс

    32 1 Отговор
    Може да е така, но този каруцарски език е присъщ за прост и неграмотен толуп, който по ирония на съдбата с участието на външни сили ни го натрапиха като премиер. Надявам се след избора на правителство повече да не му се дава думата, че неговия грач е безумен.
  • 10 Сссс

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Смятам, че публиката е само събрана прекалено висока летва за отбрана
  • 11 Буха ха

    33 1 Отговор
    Бацо Чекмеджан трепери от страх да не завърши като дядо си - изкаран от къщата му и пребит с тояги от гневните му съселяни. Като причина за това че е бил пребит се сочи че е закачал съпругите на съселяните си докато те са били на фронта.

    Коментиран от #36

  • 12 Точно

    19 3 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Страхува се ,че престъпленията,които е извършил ще излязат на яве.Страх.Страх.....Божков спомена,че има силни доказателства,но ще ги извади,когато бъде избрана неговата партия и чрез тях и силата на закона,ще вкара Борисов,Гешев и Пеевски.Дали е вярно не се знае.Може и да са само Божкови плесканици.

    Коментиран от #26

  • 13 хаха

    5 16 Отговор
    Като вземат да се изказват разни знайни и незнайни политолози , антрополози, социолози и то в DW всичките големи капацитети.
  • 14 от габрово

    7 39 Отговор
    Скоро ГЕРБ пак ще е на власт.Скоро съвсем скоро колкото и да ревете по-добър от Борисов на този етап в държавата няма.А и гласуващите чалгари май вече се усетиха че са използвани от тюфлека Трифонов.

    Коментиран от #29

  • 15 cornholio

    8 16 Отговор
    Дреме му на пачките на бай ви боко... вие си джафкайте. Тука некви се пенат в затвора щял да влиза. Кой влезна в затвора последните 30 години бре наивници...

    Коментиран от #34

  • 16 Анализатор

    20 1 Отговор
    Борисов е най-смешната и жалка фигура, в цялата Българска история!
    Партията на талибаните, която той изгради, сега е в тотална политическа изолация и се ползва с "нестихващата любов" на целия български народ!
    Мутрата ходи като партизанин по тайни срещи в селца и паланки, само в контролирана среда.
    Защо не опита да направи един митинг в София например, за да усети всенародната любов?
    Абе както казва Биков - карикатура на диктатор.

    Коментиран от #25

  • 17 Пипи Чорапчето

    20 2 Отговор
    Толкова приказки, такъв анализ... а то се побира в едно изречение - липсват му първите 7 години;))
    Цинизмите, каруцарските ругатни и т.н. всеки ги знае. Разликата между възпитания и невъзпитания човек е в контрола при употребата им.
    Но пък, когато си заявил на всеослушание "аз съм прост..." , може да е въпрос на чест( нали напоследък герберите все за чест говорят?;)) да го доказваш непрекъснато?;))

    Коментиран от #24

  • 18 Centyrion

    15 2 Отговор
    И защото е арогантен простак и невежа.,който при нормална държава ще лежи до гроб.А ако е в Китай до сега щеше да бъде екзекутиран ,и цялата му шайка в това число.

    Коментиран от #23

  • 19 Минувач

    15 1 Отговор
    Бат ви Бойко е доказан страхливец но за момента докато е още Главен прокурор основният му чадър Гешев няма реална опасност да търка наровете в Централния Затвор, където отдавна му е мястото.
    Както освен това и наскоро се разбра докато го има "Големия Чадър" на Организираната престъпност настоящия ВСС за Правосъдие в България забравета!
  • 20 Хаххахаха

    5 6 Отговор
    Нали ви праска 12г ,това е важното
  • 21 joro

    5 4 Отговор
    Ах как се възхищавам на тези дето от всичко разбират.Знаете ли колко трудо се става политически кибик с осанка на тулуп ?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Подкрепа за Борисов

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "Centyrion":

    Че ние и без това сме комунизъм като Китай Ха Ха Ха Това ли ви трябва комундета
  • 24 Подкрепа за Борисов

    3 5 Отговор

    До коментар #17 от "Пипи Чорапчето":

    Чалгаря нали е Рептил Радвайте се Ако знаете изобщо значението на тази дума парии
  • 25 Подкрепа за Борисов

    2 5 Отговор

    До коментар #16 от "Анализатор":

    Къде е Рептила Ще усетите потъването си много скоро Рептила и слугите му ще ви разкажат играта със съдействието на БКП ДПС Божковистите
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Подкрепа за Борисов

    2 4 Отговор
    Къде е Рептила Ще усетите потъването си много скоро Рептила и слугите му ще ви разкажат играта със съдействието на БКП ДПС Божковистите
  • 28 Българин

    3 3 Отговор
    Чолаков,трябва да си много глупав за да си вярваш на глупостите,които говориш!
    Борисов не се страхува!Запомни го!
  • 29 Истината2

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "от габрово":

    Този от Габрово,и аз мисля че по добър от Мутрата няма.Но в лъже нето, крадене то, наглостта ,лицемерието.ТАКА ЧЕ ВЕЧЕ МУТРА ТА Е ВЕЧЕ ИЗХВЪРЛЕН ОТ ВЛАСТТА.И СЕГА СЕ СТРАХУВА И КОЙ ЗНАЕ КАКВО СЪНУВА ПРЕЗ НОЩИТЕ.ВСИЧКО ТОВА Е ИЗПИСАНО НА ЛИЦЕТО МУ.МУТРА ТА СИ ОСТАВА МУТРА.
  • 30 ЧОБАН

    1 1 Отговор
    КАК НАРИЧАШ КРАДЕЦА =КРАДЕЦ ЛЪЖЕЦА =ЛЪЖЕЦ МАНИПУЛАТОРА - МАНИПУЛАТОР НАЦИОНАЛНИЯТ ПРЕДАТЕЛ = ПРЕДАТЕЛ А ГЛУПАКА= ГЛУПАК НЕ ВИЖДАМ НИЩО ОБИДНО ДА НАРИЧАШ НЕЩАТА С ИСТИНСКИТЕ ИМ ИМЕНА
  • 31 600 000

    1 0 Отговор
    КАТ ТЪ ВИДЯХМИ И СА НАА... МИ /МНОГО СИ УПАСЕН
  • 32 СОДОМИТ

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    ПРИЯТЕЛИ АКО НЯКОЙ ЗНАЕ КОЯ Е СНИК БЪЛГАРКА МОЛЯ ВИ ПРЕЖАЛЕТЕ СЕ И И ОТДЕЛЕТЕ ПОНЕ ЧАС МОЖЕ ДА Е ГРОЗНА ДЕБЕЛА И НЕ МНОГО УМНА НО ВСЕ ПАК Е ЧОВЕК /ПОЛЗВАЙТЕ ГУМА/
  • 33 тиквороне

    2 0 Отговор
    Букета е готов....
  • 34 по дъбоко

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "cornholio":

    ,като луканката....

    Коментиран от #35

  • 35 дойче зеле

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "по дъбоко":

    голям зар за този тъпак?!....Айдеее....
  • 36 Румен

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Буха ха":

    Съгласен! Ама от кой да се страхува по напред?От Радев или Рашков?От Черепа?От Цветан Василев?От Сретан ?Лелеееее!Мнооого страх,много!
  • 37 ЦВЕТАНОВ

    2 0 Отговор
    къде е Мата Хари къдеее са паритеее Буци кога ще ходиш до Барселона
  • 38 ВЕДНАГААА

    1 0 Отговор
    ПОМИЯРА ПРОСТАК ОТ БАНКЯ , В ЗАТВОРААААА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове