29 Юли, 2021 07:44 2 239 32

Изслушват Стефан Янев в парламента

  • парламент-
  • стефан янев

Викат и Иван Гешев

Изслушват Стефан Янев в парламента - 1
Снимка: БГНЕС

Парламентът ще изслуша премиера Стефан Янев за завареното от служебното правителство финансово и икономическо състояние на държавата. Искането е на БСП за България.

Вицепремиерът Атанас Пеканов също ще дойде в парламента. Неговото изслушване е относно преработения План за възстановяване и устойчивост. В дневния ред е включено и изслушване на министъра на икономиката Кирил Петков за състоянието на Българската банка за развитие.

Очаква се изслушване на КЕВР за цената на водата за периода 2022-2026 г. От Изправи се БГ! Ние идваме! са притеснени от тревожните данни в сектора и настояват да се дадат повече обяснения на българските граждани.

В дневния ред на депутатите е и проект на решение за внасяне на доклад от главния прокурор във връзка с дейността на Бюрото за защита на свидетелите за периода от 1 януари 2020 до 30 юни 2021 г.

В програмата предстои и изслушване на министъра на икономиката Кирил Петков, който ще говори относно Българска банка за развитие - състояние на банката и стратегия за развитието с основна мисия да помага на малките и средни предприятия.

По искане на Христо Иванов и група народни представители в парламента трябва да дойде и главният прокурор Иван Гешев. Към него има питания относно Бюрото за защита към държавното обвинение. Това е заложено като точка пета от дневния ред.

Иначе продължава напрежението между изпълнителната власт и прокуратурата. Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е категоричен, че Иван Гешев не изпълнява задълженията си и трябва да напусне поста. След внесен от него сигнал правосъдният министър Янаки Стоилов внесе във Висшия съдебен съвет (ВСС) предложение за освобождаването на обвинител номер едно. Висшите кадровци обаче оставиха искането без разглеждане.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    3 4 Отговор
    За да не падат панталоните ви, вие използвайте: А) Колан; Б) Тиранти; В) Дюнери.
  • 2 Последния Софиянец

    19 4 Отговор
    Гешеф е позор! Оставка и ЗАТВОР!
  • 3 Киро

    4 36 Отговор
    Бойко, върни се, народа не може без теб!

    Коментиран от #5, #8, #9

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 3 Отговор
    никога герб
  • 5 Последния Софиянец

    26 1 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    Във Факултето вече трябва да си плащате сметките.
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 3 Отговор
    троловет на герб се пържат на бавен огън
    БОЙКО ГЕШЕВ
    съд присъда затвор
  • 7 Ако бях депутат, щах да скоча до тавана

    10 1 Отговор
    Ако бях депутат, щах да скоча до тавана след речта на Мустафа Карадайъ днес. Такава наглост не може да остане безнаказана, такава наглост са си позволявали единици. нека да хвърлим малко светлина върху фактите от миналото. В средния и късен соц имаше планова икономика. Всички предприятия и АПК даваха нуждата си от кадри и на база тези заявки се отпускаха места във ВУЗовете-т.н райониран прием. Момчетата и момичетата от тези райони влизаха с тройки, а останалите се борехме за няколко места. Те завършваха трудно, с побутване, защото мнозина не знаеха особено добре български. Други влизаха без изпит, с т.н рабфак. За сметка на това, тази турскоговоряща интелигенция беше особено и веднага обгрижвана от ДС-нали ще са утрешния елит. Няма друга организация, като ДПС после, в която да е имало толкова много сътрудници на ДС-останалите, несътрудниците, бяха екзотична рядкост. Разбира се, всички знаем за Доган и другите, но едва ли много хора знаят, че дори атентаторите от гара Бухово бяха с карти на ДС, докато цялата милиция ги търсеше под дърво и камък. Разбира се, въпреки всичко, майските събития не бяха организирани от Доган(по това време в затвора) а от съвсем други, истински автентични и самосъздали се лидери на малцинството. Лично съм виждал и познавам един от тези хора, който остана абсолютно неизвестен, но не е само той. Разбира се, ДС имаше огромна мрежа и тези хора бяха бързо предадени и бяха експулсирани ден-два след 22ри25ти май, когато станаха събит
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    плати ли тока водата данъците здравните
  • 9 Прибери

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    си го вас! Кой е този народ?!

    Коментиран от #10

  • 10 Последния Софиянец

    17 1 Отговор

    До коментар #9 от "Прибери":

    Ромския народ.Не плащаха нищо при Борисов,а Гешеф ги пускаше на свобода.

    Коментиран от #12

  • 11 цербер

    7 0 Отговор
    Ще изслушат Стефан Янев в парламента.
    Ще повикат и Иван Гешев.
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    ромската наглост граници няма
  • 13 Пенсионер

    3 11 Отговор
    Рашков е позор, оставка и затвор!!
  • 14 Подлога БСП

    4 9 Отговор
    А, Бойко Рашков кога? От затвора питаме.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Стефан Янев е Топографски знак !

    4 8 Отговор
    Форма без съдържание !
  • 18 Вице Премиера е заемане на

    1 3 Отговор
    Щатна бройка ! Просто номенклатурен бизнес , нищо конкректо.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 123

    4 0 Отговор
    Сатанистите дават едни милиарди на нашите управници за да прокарат плана за устойчивост на Сатанистите. Плана е за мачкане и терор над гражданите.
  • 21 Българка

    4 2 Отговор
    Интересно, защо ми трият всеки пост в който спомена Рашков и имотите му?

    Коментиран от #22

  • 22 Българка

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    Питaм дo кoгa oбилнo щe ръcиш гeрбaвитe oпoрки кaтo ce криeш зaд чужди никoвe. Пoвeчeтo в тoзи фoрум чeтaт и тaкa oцeнявaт. Нямa дa ги oбъркaш. Cпри дa крaдeш

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Българка

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Българка":

    Не знаех, че се бориш за оценки.

    Коментиран от #25

  • 24 Българка

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Българка":

    Никого не убърквам, виж си минусите , виж и какво ти пишат другите, че си пратен трол.
  • 25 Българка

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Българка":

    Оп-а, ние сме доста Българки:)))
  • 26 Поставено Лице

    3 2 Отговор
    Дали някой ще посмее да попита Стефан Янев за г-н ТИЛЕВ ???
  • 27 7878

    0 1 Отговор
    Искаме си служебното правителство и Янев премиер!!!
  • 28 100pera

    2 0 Отговор
    Виж ти! Направо да не повярва човек!
    Щели да изслушват премиера (макари и служебен) в Народното събрание?! Пък той ще вземе и да отиде?! Няма да има неотложни и безкрайно важни държавни и чмеждународни дела - среща с Мата Хари Космата, броене на пачки и мерене на кюлчета, мачле с Бистришките тигри и др. такива?! Дори и менискус няма да скъса?!
    Български премиер в НС?! Ми това си е направо рекорд за Гинес!
  • 29 Буха ха

    2 0 Отговор
    Гледам внимателно изслушванията в парламента. Не може да става сравнение между правителството на ГЕРБ и служебното правителство. Шокиращо е колко ниско са свалили летвата Борисов и компания, и когато нормални, интелигентни, образовани хора се изказват от трибуната, оставам с впечатлението че за 70 дни те по добре са вникнали в проблемите пред изпълнителната власт и са по добре подготвени да предлагат ефективни решения.

    Коментиран от #30

  • 30 100pera

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Буха ха":

    Така е. Но има и нещо дразнещо:
    Явно в България сме я докарали (както казва народът) до под кривата круша, щом служебен премиер - бивш генерал, назначен за такъв от друг бивш генерал, се справят по-добре от т.нар. политици.
    Но това са истински генерали, а не измислени като Борисов - напуснал МВР като майор и се върнал в МВР като "генерал-лейтенант"...

    Коментиран от #31

  • 31 Буха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "100pera":

    Едно възможно обяснение е че военните притежават някакви качества които липсват на българските политици, както и на възпитаниците на милиционерското училище.

    Коментиран от #32

  • 32 100pera

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Буха ха":

    Сигурно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове