Last news in Fakti

30 Юли, 2021 06:55 5 420 28

Глоби на плаж Вромос, превърнат е в паркинг

  • плаж вромос-
  • глоби-
  • автомобили

От септември няма да бъдат допускани нерегламентирани къмпингувания

Глоби на плаж Вромос, превърнат е в паркинг - 1
Снимка: БНР

Пясъчната ивица на плаж „Вромос” се превърна в паркинг за автомобили. За това сигнализираха зрители на NOVA, които са на почивка в района на Черноморец. Последният случай е от снощи, когато няколко автомобила преминали по цялата дължина на плажа и след като закъсали, останали близо час на пясъка.

Веднага след излъчването на сигнала в „Здравей, България” се задействаха всички държавни институции, включително министъра на туризма Стела Балтова. Резултатът- установени и санкционира са трима от нарушителите.

В сряда вечерта малко след 18:30 часа почиващите на плаж „Вромос”, сред които и десетки малки деца са неприятно изненадани от гледката. Веднага позвънили на телефон 112.

„Изведнъж директно през цялата плажна ивица без никакъв срам мина цяла върволица коли. Имаше включително и огромен черен бус, имаше дори и „Пътна помощ”. Колите бяха 5-6 на брой. Освен, че има коли по цялата плажна ивица между децата, които играеха и можеше някой за пострада, нямаше никаква полицейска намеса”, коментира Виктория Петрова.

От полицията обясниха, че не са успели да се отзоват на сигнала заради изключителното натоварване на екипите в разгара на сезона. Къмпингуващите успели да заснемат номерата на автомобилите на пясъка, но не получили отговор защо са там. „Получихме подигравателни усмивки и подмятания от сорта на „ За къде ни снимате? По телевизията ли ще ни дават?”, казва още Петрова.

Клиповете освен, че се появиха по телевизията, бяха показани и на министъра на туризма „Ситуация е скандална. Така мога да я определя. Мога да уверя, че веднага съм се свързала с областния управител на Бургас, тъй като това е неохраняем плаж и той се управлява от Областна администрация”, заяви министърът на туризма Стела Балтова.

След разговор между областния управители и директора на МВР-Бургас, на място са изпратени полицейски патрули. Установени са част от нарушителите - повечето от област Ямбол. „Важно е да отбележим обаче, че без значение дали са 8 или 3, както днес сме установили като нарушители, ще бъде вземано безкомпромисно отношение от страна на полицията. То ще бъде свързано с налагане на административна санкция точно по Закона за устройства на Черноморското крайбрежие”, каза Цветелина Рандева- говорител ОД – МВР-Бургас.

Санкцията е от 1000 до 3000 лева или имуществена санкция от 3000 до 5000 лева.

Това, оказва се обаче, не е единичен случай на плаж „Вромос”. „Много пъти спират коли на пясъка. Това е доста грозна гледка, Този път чашата преля”, коментира Георги Митков.

Областният управител на Бургас пък заяви за NOVA, че от септември нерегламентирани къмпингувания няма да бъдат допускани.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ямбол

    45 5 Отговор
    Ямбол са дебилни тулупи
  • 2 Дърт пръч

    12 16 Отговор
    КъФ плаж Бе. Нали е радио активен УЖ.

    Коментиран от #10, #14

  • 3 Питам

    14 8 Отговор
    Вромос в Гърция ли е или е на Лайноморието ?
  • 4 Младо яре

    10 2 Отговор
    Пък се оказва реактивен
  • 5 Зак

    12 22 Отговор
    Ако няма изградена паркинг зона е нормално да паркират , където намерят.
  • 6 заснет ръб

    32 5 Отговор
    Телефонните камери станаха едно от най-силните оръжия на гражданина. Поразяват политици, полицай, и прости пръчки.

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Рошко

    10 1 Отговор
    От септември 😂😂😂😂, само в бг или ще го зараждат и него да строят подпорни стени
  • 8 Рошко

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "заснет ръб":

    Хаааа за наказани да си чул? Няма и да чуеш събуди се, живееш в абсурдистан
  • 9 Ха-ха

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "заснет ръб":

    Кой точно полицай заснемат?
  • 10 На този плаж

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Дърт пръч":

    Няма да намериш нито един бургазлия.
    Той си е радиоактивен и ще бъде така още поне 50 години.
  • 11 А защо

    5 1 Отговор
    Не от декември да речем? Шматки.
  • 12 Ха ха ха

    17 9 Отговор
    това са "новите", хората на "промяната" ........ "умните"/"красивите"/"можещите"/"знаещите", тези дали гласа си за ИТН/ДБ ! Тези които живеят по 3-4 месеца в България, а през останалото време са черноработници по западна Европа !
  • 13 Поли от Симитли

    6 9 Отговор
    Мургавеещите избиратели на Бойка Ханъма....
  • 14 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "Дърт пръч":

    Така си е, там се изхвърляха отпадъците
    от медни мини "Росен", а те доказано са радиоактивни,
    затова там булгазлии НЕ ходят...
  • 15 Бургаски батки

    7 5 Отговор
    Ние ще се оправим много по бързо и лесно от полицията с тия ямболски лешпери. От утре въвеждаме такса от 15 лева за преминаване по плажа.
  • 16 Ха ха ха

    13 1 Отговор
    За какъв плаж говорим изобщо там , след като огромния колектор на канализацията на Черноморец се излива свободно малко по нагоре под бившето сапьорно поделение , и всичкия пясък е черен на цвят от утайките и гниещите фекалии от тази канализация ??? За това и само разни неадекватни случайни туристчета си позволяват да си натопят краката там , не знаейки за фекалния компост в който се плицикат . Та какъв плаж , какви глоби , това място трябва да бъде затворено и оградено с бодлива тел , като опасно за общественото здраве !!! А който не вярва да попита някой местен рибар да му покаже колектора .....

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Летуващ

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ха ха ха":

    Това сериозно ли е? Излиза че плажуващите с десетките малки деца които са се оплакали се плацикат в лай.....?

    Коментиран от #23

  • 20 Ирена

    4 1 Отговор
    Простотия и наглост по български.
    Море от бетон, нагли хора и забрани за нормално летуване.
  • 21 Сиган

    2 4 Отговор
    и бугарина си е като нас сиган.
  • 22 мечо

    1 4 Отговор
    гулиами сти селиани тукъ
  • 23 Ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Летуващ":

    Иди и виж сам . Когато окото ти види живата зараза няма нужда от повече приказки .
  • 24 ПарижДакар

    0 0 Отговор
    За какъв плаж става дума бре ?
    Ако е плаж ,трябва да е с пясък -дюни им казват тези ,които ни забраняват да си бодним чадърите ...а ако е пясък ,какъвто сме свикнали да виждаме, даже високопроходими коли и камиони от тези ,които сме виждали как закъсват и зариват в пясъка не могат да преминат, камо ли някакви си "паркетни" коли, че и цял бус ...ха-ха-ха...
    Явно и тези снимащите и възмущаващите се ...не са виждали истински пясък и истински плаж ...
  • 25 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    КОНФИСКАЦИЯ НА АВТОМОБИЛА И КЕМПЕРА + 10 ТОЯГИ НА ГОЛО !!! НО ТОВА ВАЖИ ЗА "РАЗВИТИТЕ" ЗАПАДНИ ДЪРЖАВИ -ПА И НЯКОИ ИЗТОЧНИ !!!!!!!!!!!!!!!
  • 26 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    ГЛАВУНЧО РАШКОВ ИМА ДРУГИ ГРИЖИ -ДА БЪДЕ ПАРВЕНЮТО НА ПОЛИТИКАНИТЕ !!!!!!!!!!!!!!
  • 27 Сгтар кашик

    2 1 Отговор
    Най-бесните селяни са Ямболлиий.Така беше още на времето, когато бях войник по онези геогрфски ширини, така си е и сега. Вижте само Динко и Ташко Африкански...и си направете изводите. Кукерландия, бате, Кукерландия...и мнооого бесни кукери.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове