Last news in Fakti

30 Юли, 2021 07:35 3 765 39

Манолов: Предложихме отпуск заради ваксиниране, хората са неразположени

  • кт подкрепа-
  • димитър манолов-
  • пенсии

Трудно ще изглеждат справедливи пенсиите, години ще ни трябват, смята президентът на КТ "Подкрепа"

Манолов: Предложихме отпуск заради ваксиниране, хората са неразположени - 1
Кадър Bulgaria ON AIR

За пенсиите и здравеопазването беше необходима реформа. На мен не ми се иска да съм на мястото на този служебен кабинет - да прави разходи по досега действащия план за бюджета. Ще трябва да избутаме до края на годината. Това заяви в "Денят ON AIR" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"Хубаво беше, че се направи увеличение на пенсиите. Има доста имотни пенсионери с минимална пенсия - затова тази разлика между минималната пенсия и административния праг на бедност трябва да се покрие от социални добавки, там където няма други доходи. Другите две формули дават по-високи резултати, но те са базирани само на размера на дохода, без значение от коя година. Няма никакъв проблем да бъдат приложени и другите две формули", обясни Манолов.

И припомни как е изглеждала картината с пенсиите преди 20 години.

"Трудно ще изглеждат справедливи пенсиите, години ще ни трябват. Преди време пенсиите се преизчисляваха 2 пъти годишно. Когато се започна за първи път работата по тази тема, пенсиите да станат отделно от бюджета, трябваше да се актуализират всяка година, но това не се състоя никога. Преди 20 години минималната пенсия беше 17 лв., средната - 30", коментира председателят на КТ "Подкрепа".

"Там актуализацията беше направена заради средствата за личните лекари за ваксините и то е по-скоро механично увеличение. Те са принудени да се правят на магьосници и да измислят какви ли не дивотии, за да могат да си финансират дейностите в болницата, само, че разказът е друг - източване на средства, това са пълни глупости. Тези хора правят гимнастики. И в момента министърът на здравеопазването е участвал в правенето на този модел", категоричен е събеседникът на Ганиела Ангелова.

Манолов представи свое предложение за стимулиране на ваксинацията.

"Моята организация предложи отпуск заради ваксиниране. Доказа се, че хората имат неразположение след ваксинацията, дайте им един ден отпуск, както при кръводаряване", мотивира се той.

"Има неща които не харесвам. За "Напоителни системи" говорех само аз, сега говорят и други. Някой сгрешил ли е или не е е внесъл, трябва да се коригира това. Този план, който сега се поправя, се прави година и нещо. Започна се критика на критиката, няма как да има добър вариант, според всеки изглежда по различен начин. Много обаче се виждат едни ръчички, които се протягат и дърпат", смята Манолов.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    41 6 Отговор
    Никой не пита "Защо ваксинирането започна от старите хора , а не от работещите ?" ! !Това от състрадание ли бе или тестваха първо отиващите си така или иначе индивиди?

    Коментиран от #7

  • 2 Последния Софиянец

    58 1 Отговор
    На този му трябва отпуск в ЦСЗ.
  • 3 Бойко Тиквата

    32 0 Отговор
    По време на Тато даваха отпуск, шоколад на кръводарителите
  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    37 1 Отговор
    Когато УБЕЖДЕНИЯТА ( за ваше добро е) и ПОДКУПИТЕ (бонуси) не помагат идва и ПРИНУДАТА( нямал право да ...) !!! Това не е дори и фашизъм , това фарма(ц/ф)ията!!!
  • 5 хмм

    42 2 Отговор
    Сега почват стимули да се набоцкаш. Излиза платен помияp да предложи нещо и марионетното правителство го приема.
  • 6 Гуню простия

    14 2 Отговор
    Я по добре да се престорим на болен. Ем някой лев че земя Ем болнични минимум14дена. От ваксинация и пед дена платен отпуск далаверата е по малка, трябва и някои лев да добавят

    Коментиран от #33

  • 7 Бойко Тиквата

    25 1 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Щото да намалят малко пенсионерите. Много пара отива зян за пенсии.
  • 8 †††

    26 2 Отговор
    Папата, Ротшилд, Рокфелер, кралските фамилии управляват света. Това са хората с парите. Правителствата са платени артисти служещи на богатите. Медиите са под контрола на богатите. Света е в тотална заблуда от това кой управлява света. Байдън и Путин са слуги на Антихриста и работят за установяване на нов сатанински ред. Идва ново Средновековие по-страшно от предишното. Инквизицията този път ще е в световен мащаб.

    Коментиран от #31

  • 9 !!!!

    35 2 Отговор
    Хората са неразположени щото ги тровите с иглата.

    Коментиран от #22

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 1 Отговор
    герб БМБ съсипаха ЖИВОТА на много ХОРА
  • 11 Българин

    36 1 Отговор
    Синдикатите освен да лижат г.зовете на властимащите и да си пълнят джобовете друго не правят. От 15 години няма нито една стачка и нито един протест организиран от тях /изключвам протестите когато трябва да се защитава някой крадец като Балтов например/, човек ще рече, че сме най добре в целия свят, а не че сме на светлинни години от Румъния където минималната пенсия е 460 евро, а минималната заплата 620 евро.

    Коментиран от #19

  • 12 Тото Кратуню

    15 6 Отговор
    Ковидо гътна Джипката на Битбитко, да внимават следващите! Аз за Радев няма да гласувам, и он излезе същото ГМО като Битбитко.
  • 13 Само с пари ще стане

    3 21 Отговор
    Дайте поне по 50 лева на човек да се ваксинира и ще скочат рязко ваксинираните.

    Коментиран от #21, #29

  • 14 Дърт Вейдър

    19 1 Отговор
    Всяка година пенсиите трябва да се преизчисляват със средноосигурителния доход от предходната година. Сега се предлага увеличение с равен процент 12,5% и на новите и на старите пенсии. Новите пенсии са изчислени със средноосигурителен доход от 1100 лева, а старите пенсии са изчислени с 398 лева, тоест новите пенсии отиват в космоса, а старите под земята. Затова, за да има справедливост, всички пенсии трябва да бъдат преизчислени със средноосигурителния доход за 2019 година.

    Коментиран от #20, #26

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 kkkk

    5 2 Отговор
    Предпочитам да работя тролче смешно!!!!
  • 17 Иван

    30 0 Отговор
    Един тьртей, изкарал живота си в празно говорене и нищоправене на гьрба и с лицемерното сьстрадание кьм работещите хора. Профсьюзите са най-отвратителните групи от кариеристи, намерили добре платено работно място без никакьв резултат за обществото. Винаги на страната на силните-
  • 18 мда

    7 1 Отговор
    Дайте на мaHгycтите по 50 лева и ще се наредят за игла.

    Коментиран от #24

  • 19 Бай Онуй

    0 13 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    В Ромъния 100% от отдръжките от заплатата са за сметка на работника. Така че нетната заплата в Ромъния не е 620евро. Не може ги хвали Ромите.

    Коментиран от #23

  • 20 КНСБ

    5 5 Отговор

    До коментар #14 от "Дърт Вейдър":

    Оди са ваксинирай. Няма цял живот да ми тежиш на пенсионният фонд
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Навалний

    1 16 Отговор

    До коментар #9 от "!!!!":

    Аз се ваксинирах преди 2 месеца с Модерна. Нямах и нямам никакви проблеми!

    Коментиран от #27, #28, #37

  • 23 Пея

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Бай Онуй":

    Я бегай на училище!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Дедо Пенс

    2 9 Отговор
    Голямото увеличение-64 лева ! Бойко ни даваше по 50 !!!!!!
  • 26 Люси

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "Дърт Вейдър":

    Лъжеш!
  • 27 Бай Шили

    11 0 Отговор

    До коментар #22 от "Навалний":

    Блазе ти. Ще илядиш:)
  • 28 Просветен илюминат

    13 1 Отговор

    До коментар #22 от "Навалний":

    А на Модерна ще и пука ли за твоите предстоящи проблеми?
  • 29 Бай Шили

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Само с пари ще стане":

    Тях и по Бай Тошово не можаха да ги ваксинират с БЦЖ, че сега ли?
  • 30 6798

    11 1 Отговор
    представете си това недоразумение познавало много възрастни на минимална пенсия доста заможни....Но не познавал сигурно такива заможни странно получаващи максималната пенсия колкото 3 масови минимални заплати в българия, 30 души работят за максималната пенси на един крадлив дупетат например...
  • 31 а бе

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "†††":

    не е баш така, както казваш.Много фамилии са тея дето държат парите, около 300 фамилии са, които са най богати. Ротшилд нямат такова влияние, като преди.
  • 32 геноцид

    11 0 Отговор
    С увеличаването на възрастта до 65 години, при положение, че мъжете живеят средно 69, и особено изискването за 40 години трудов стаж, държавата извършва своеобразен геницид спрямо възрастните хора! Чиновниците са решили, че щом те могат да седят на бюрата си до 65, и всички останали професии могат!
  • 33 нннн

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гуню простия":

    Да добавят шише ракия и буркан краставички.

    Коментиран от #35

  • 34 Защо ли...?!

    8 0 Отговор
    Тоя ,,синдикалист",никога...,ама никога не съм го харесвал...!Абсолютен демагог,смучещ работническа кръв,като неуморен паразитен кърлеж...
  • 35 ддд

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "нннн":

    ...плюс сельодка...
  • 36 333

    6 0 Отговор
    Къде бяхте досега синдикатите? Съкратете си хората от централите в София? Защитавате доходите на държавната администрация, миньорите и учителите защото с високия членски внос си пълнете гушите.Да се забрани на синдикалисти да са в бордове на фирми.Нищо не правите, само си гледате личните интереси.Можем и без вас да живеем.
  • 37 до ваксинирания

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Навалний":

    След 2 години пак пиши как си? Някои болести не се развиват веднага. Недей бързай със заключенията.
  • 38 бешкоежко

    1 2 Отговор
    Моа да съм kypoдаритeл, възкликнал той! За кypонтъ всичко дал!
  • 39 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ДОКОТО НЕ ВКАРАТЕ В ОБРЪЩЕНИЕ РУСКАТА ВАКСИНА"СПУТНИК-В " -НЯМА ДА ИМАТЕ АДЕКВАТНО ВАКСИНИРАНЕ В БЪЛГАРИЯ -ГЪ ЗО ЛИЗЦИ ПРОАМЕРИКАНСКИ !!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове