Last news in Fakti

1 Август, 2021 05:47 3 048 17

Янев: Не познавам Пламен Николов, желая му успех

  • стефан янев-
  • пламен николов-
  • премиер

До края на годината се очаква да започне работа граничният пункт "Рудозем-Ксанти"

Янев: Не познавам Пламен Николов, желая му успех - 1
Снимка: МС

Не е продуктивно в момента да се говори с ултиматуми, заяви служебният премиер Стефан Янев, цитиран от БНР. Той бе гост на 18-ото гайдарско надсвирване в Гела.

На Илинденските поляни край родопското село Гела служебният министър-председател за първи път коментира номинацията на „Има такъв народ“ за премиер Пламен Николов.

„Не го познавам, нямал съм честа да разговарям с него. Единственото, което мога да кажа, е да му пожелая успех предвид факта, че електоралната подкрепа към момента за бъдещ кабинет не е достатъчно ясна, неговата личност е от изключителна важност, дали е той е консенсусен, дали ще получи очакваната подкрепа в парламента, за да може да бъде съставено правителство. И този консенсус ще предопредели до каква степен това правителство ще бъде ефективно и с един достатъчно хоризонт, за да направи необходимите реформи. Ако това не се случи, алтернативата е задълбочаване на политическата, а може би и поява на междуинституционална криза“, каза Стефан Янев.

Янев каза, че очаква депутатите да намерят необходимата сила и мъдрост, за да направят или подкрепят необходимите коалиции и мнозинства за постигане на стабилно управление. То трябва да отговаря на очакванията на българските граждани, които искат промяна и очакват продължаване на реформите, започнати от служебния кабинет, подчерта Янев.

„Приоритетите, които чухме от кандидата за премиер, до голяма степен повтарят включително и свършеното от служебния кабинет и по отношение на подготовката за бъдеща вълна при неблагоприятно развитие на Covid-19, и по отношение на Плана за възстановяване и развитие – нещата са до голяма степен свършени. От тук нататък могат само да бъдат продължени. По същия начин стои въпросът с пенсиите, основата е положена, при добро желание от парламента всички тези неща могат да се случат от порядъка на месец-два“.

Запитан дали трябва в редовния кабинет да има министри на служебното правителство Стефан Янев заяви: „Нека не се занимаваме със спрягане. Това е въпрос на приоритети и на разговори между партиите. На базата на техните приоритети, на базата на това, което те смятат за важно, и на базата на това, което вече споменах, кандидатът за премиер – дали е в състояние да води и да бъде добър ръководител и мениджър, той ще си намери подходящите хора. Аз не бих искал да спекулирам с никакви имена и да казвам, че това трябва или не трябва да става“.

До края на годината се очаква да започне работа граничният пункт "Рудозем-Ксанти", предаде БНТ.

Строителството от българска страна ще приключи до края на август, в това се увери и служебният премиер Стефан Янев, който посети и разгледа пункта, който вече има акт 15.

Предстоят разговори с гръцките власти за готовността на инфраструктурата в южната ни съседка пунктът да поеме трафик от автомобили до 3,5 тона и така да намалеят опашките на Кулата и Маказа. В строителството на наша територия са вложени 17 милиона лева.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наистина

    39 4 Отговор
    Така се говори, а не се лае, като другите !
  • 2 КОТарАК

    12 21 Отговор
    и той ще има успех. Слави винаги е успявал с начинанията си. иначе се напълни медийното пространство напоследък с ЛАЛАДЖИИ , които го плюят. нека се поуспокоят малко-ИТН не са толкова глупави да играят задкулисно , след като всеки в парламента и президента даже ги наблюдава под лупа. на БГ не и трябва кой-знае какво правителство , защото нямаме самостоятелна политика отдавна . ако спре да се краде обаче ще е голям прогрес , да се накажат досегашните престъпници също

    Коментиран от #3, #4, #7, #8

  • 3 От Битака

    33 8 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Абсурден избор ! Дребен търговец на шнорхели и плавници за премиер !

    Коментиран от #5

  • 4 Рошко

    22 4 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    В бг се е крадяло краде се и ще се краде, умните честите достойните нямат шанс, тях ги самоубиват, то ни е в днк-то
  • 5 Не си

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "От Битака":

    Справедлив. Продавал е и някои други неща

    Коментиран от #6

  • 6 Не съм

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "Не си":

    Вярно. Продавал е и очила и гащи
  • 7 цървул

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    От провинцията ли си, комунист ли си? Селяндурът слави е успешен само на село.

    Коментиран от #11

  • 8 Гришо

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    С телевизията 7/8 успя ли?

    Коментиран от #13

  • 9 Тошко Африкански

    9 1 Отговор
    Признавам си ,че и аз не го знаех ,но щом новия Цар Слънце го посочи значи ще слушка.Защото иначе Ага Доган ще се кара на шефа.
  • 10 Го4о

    3 3 Отговор
    Вижте снимката: "И тоя хвана гората"! Ходи пеша бе!
  • 11 КОТарАК

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "цървул":

    правилно-няма 5лева в джоба като теб , и троли по цял ден
  • 12 плюс минус

    5 0 Отговор
    Успех? Но пак на наш гръб, на народа!
    Кой ще го учи и ръководи новия, явяващ се на кастинги?
    Собственикът на 20 годишното мухлясало шоу?
    Някой, притаил се зад кулисите, или някой от суфльорската будка?
    Дали безкрайно многобройната и все повече увеличаваща се много,
    безкрайно много многопартийна система?
    Дали не е време за нова Конституция, че тази май дава пробойни отвсякъде?
  • 13 КОТарАК

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гришо":

    а не бе , не успя..от БТВ ли щеше да назначава мин. председател
  • 14 Нане

    6 2 Отговор
    а Славчо какъв ще го играе? Сценарист или шофьор на жипа?
  • 15 Бойкоооо

    3 0 Отговор
    Ти кажа ще направиш коремно като Радев?
  • 16 JEFF

    3 0 Отговор
    Никой не го познава. Май само жена му и Слави го познават . От толкова непознат човек, какво да очакваме ? Аз си мисля, че може да очакваме само зависимост от познати хора .
  • 17 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    ПАРТИЗАНИТЕ ТРЪГНААА УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове