2 Август, 2021 09:20 10 425 33

Страшно задръстване на АМ „Тракия” след верижна катастрофа, коли са по таван

  • верижна катастрофа-
  • тракия-
  • задръстване

Над 10 км е колоната

Страшно задръстване на АМ „Тракия” след верижна катастрофа, коли са по таван - 1

Верижна катастрофа стана тази сутрин на магистрала "Тракия" в посока Бургас. Няколко автомобила са се ударили преди отбивката за Велинград. В мелето е участвал и автовоз. По пътното платно има стъкла, паднала е и бронята на една от колите. На този етап не е ясно дали има пострадали.

„Всички са по таван. Над 10 км е колоната”, сигнализират шофьори в социалната мрежа.

На място са пристигнали полиция и Бърза помощ.

Очевидци на случилото се разказват, че най-вероятно причината за катастрофата е отнето предимство. „Всеки ден има катастрофи на магистралата. Всички бързат. Масово излизат от дясна лента, отнемайки предимство”, разказват хората.

Припомняме, че вчера отново стана верижна катастрофа на аутобана в посока Бургас. Няколко автомобила се удариха при километър 307 на територията на Ямболска област. За щастие, нямаше пострадали хора.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наистина

    48 5 Отговор
    На това му се вика аутобан !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 русенец

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Грешка, беше за друга статия.
  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    18 0 Отговор
    Очевидци , ама предполагат 😃😃😃😃
  • 5 Секунда

    34 1 Отговор
    гъзарщина и после цел живот умрел… така, така...
  • 6 Моторджия

    20 1 Отговор
    Тея пък са вечните донори 🤣🤣🤣🤣
  • 7 Гост

    23 2 Отговор
    Като бързат да си напекът Г@зовете на плажа,така става
  • 8 ПСР

    32 2 Отговор
    Внимателно трябва да се шофира,ама не им стига до слънчасалите глави.Условията по т.нар."магистрала",не са добри.Средната лента е заета от камионите,остава тази за изпреварване,където са останалите.И бавните,и свръхбързаците,които се считат за безсмъртни.А тези горе,работят без почивен ден,7 дни в седмицата-няма нужда да се бърза толкова....

    Коментиран от #11, #33

  • 9 гадно

    30 2 Отговор
    По това време по пътищата е пълно с петъчни шофьори които са подкарали домочадието на море, но те са по-малкия проблем за разлика от кифлите и гъзарите които са безсмъртни.

    Коментиран от #15

  • 10 Нищо чудно

    21 3 Отговор
    Това са ни "магистралите"..........
    Важното е много пари усвоени.....

    Коментиран от #20

  • 11 БАЙ Х@Й ‼️

    21 0 Отговор

    До коментар #8 от "ПСР":

    Преди десетина дни се разминахме по чудо с подобно меле ! На "Хемус" , две румънски БМВ-та, след като заредили на ОМВ , край Шумен, се включваха директно през аварийната ! Влекача каращ в дясната се усука и зае двете активни ленти , за да не ги помете! Спирачки, аварийки, клаксони и пожелания за контакти с роднини , минаване и през аварийната - кой как може !!!

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 нихилист

    21 0 Отговор
    Независима и свободна БГ-сган, "болна" от демокрация!
  • 14 софиянец

    26 1 Отговор
    Какво значи масово излизат от дясна лента и отнемат предимството? То и аз карам 150 коня кола, но не си позволявам да вдигам повече от 130 в лява лента при трафик отдясно, като очите ми са на четири.
    Катастрофи предизвикват татуирани рацери, надънили чалгата на 20 годишен барутник. Те са винаги с предимство и не им дреме от ситуацията на пътя.

    Коментиран от #21

  • 15 123123

    18 0 Отговор

    До коментар #9 от "гадно":

    петъчните, както казваш, шофьори не са проблем, проблем са можещите и бързите, които карат на два метра дистанция. нарича се простотия. нямам проблем да се пребиват, дажи така е по-добре и по-безопасно за останалите, но за жалост винаги има пострадали невинни хора.
  • 16 ПСР

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Хубавото е,че сте се разминали и сте реагирали адекватно.
    Карайки,наистина си слагам и очите на тила-огледала,напред,настрани...което,освен жегата,измаря допълнително.А и намалих до 135-145.Не може да се плащат глоби непрекъснато.
  • 17 Е не

    14 0 Отговор

    До коментар #12 от "от автовоза":

    Т@шак ти е акъла, липсата на контрол е проблема, съвсем наскоро двама познати ми заявиха, че са пътували с 210 км в час по въпросната магистрала, е те това е причината! Ако караш нормално, как ще го видиш на огледалото тоя "пилот"
  • 18 хахаха

    14 1 Отговор
    ганьо шофьора на магистралата е най-бързия))) дъни курника до дупка
  • 19 Просто човек

    29 3 Отговор
    Сега нека да кажем две истини и с това да осветлим тези безобразия по българските пътища:
    1. Ако това нашето е "МАГИСТРАЛИ" то значи, че аз съм астронавт, но предполагам всички се досещате, че не съм, а от там и изводът.
    Това са на ББ "МАГИСТРАЛИТЕ", с които ни проглуши ушите, а аз нещо не ги виждам къде са. Само лапане, лапане и лапане 12 години и ето ги резултатите.

    2.Проф. Иво Христов преди няколко години излезе и каза на глас това, което повечето от нас си го мислят на ум, а то е, че 80 % от нашите съграждани и съселяни са ДЕБИЛИ. Тогава много хора скочиха срещу него и го оплюха, но се питам, защо го направиха? Може би са се припознали в тези 80% и това не им е харесало ?
    Това дали ще бъдат дебили или не зависи само от тях и от техните действия. Ако карат с акъл и по закон и правилник, не пречат на другите и не си избиват комплексите по пътищата няма да има и толкова ДЕБИЛНИ катастрофи.
    ТОВА ДРАГИ МИ СЪНАРОДНИЦИ ЗАВИСИ САМО ОТ НАС И ОТ НИКОЙ ДРУГ. Когато нямаме читави пътища трябва да управляваме автомобилите си така, че да не застрашаваме нито себе си и семействата си нито останалите хора на пътя.

    Коментиран от #25

  • 20 Голям си каУн

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "Нищо чудно":

    Основно вината е на магарето зад волана.
  • 21 Миро

    7 7 Отговор

    До коментар #14 от "софиянец":

    Колега кой ще те остави в лява лента да караш със 130?! Майтап ли си правиш ?
  • 22 1122

    2 1 Отговор
    Супер, да чакат 30км опашка
  • 23 Българин в БГ

    1 5 Отговор
    Да се промени ЗДП и максималната скорост по магистралите да стане 120 км/час.Представям се с тая ниска култура по безопасност на движението на българските шофьори и заниженият контрол какво би станало ,ако по магистралите нямаше ограничение на скоростта,както е в Германия по някои магистрали.За една година сигурно ще станем от 7 милиона на 5 милиона!

    Коментиран от #29

  • 24 ДРТ ПРЧ

    2 7 Отговор
    ДО АВТОРА: НЯМА ОТБИВКА ЗА ВЕЛИНГРАД. НЕЩО БЪРКАШ ИЛИ НЕ СИ ДОБРЕ С ГЕОГРАФИЯТА

    Коментиран от #30

  • 25 Гад

    2 10 Отговор

    До коментар #19 от "Просто човек":

    Ako не виждаш магистралите значи или си сляп или си в ония 80%.
    Вчера се връщах от морето по подбалканския и дори там имаше колони на отиващи към морето. Ако я нямаше магистралата при сегашния трафик едно денонощие щеше да ти трябва да стигнеш. Много бързо забравяте бе, толкоз ви е акъла явно.

    Коментиран от #27, #32

  • 26 СтарТИРаджия

    6 0 Отговор
    Тази седмица правя непрекъснати тегели по Тракия. Работя. Умът ми не може да осмисли за каква тотална пътна неграмотност+некадърност иде реч!!! Магистралата не Ви в виновна с изкл. на пестеливо изградените ускорителни ленти по бензиностанции и джобове. А вчера - 01.08. сакрален ден: Ганчо тръгна на море. Под строй. Щото е найс да излезеш в отпуска баш на първи?! Да си в тренда. И да се юрнеш към Бургас. А това, че ти и колата ти не ставате за този път... Ще обвиним АПИ, КАТ, ТИРовете (преди всичко), гастарбайтерите и накрая разбира се Дядо Боже, че е имал неблагоразумието такова съвършено (просто) същество да го пръкне баш на тази територия!
  • 27 Шофьор

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "Гад":

    А ако виждаш наистина магистрали в България значи не знаеш как изглежда пътната карта в развития свят през 2021 год. Та в тази година за магистрали в България, видими такива можеше да говориш, само ако 9те първокласни пътя бяха вече дублирани с аутобани, както и няколко второкласни такива. Та ние нямаме една магистрала от граница до граница!
  • 28 Гост

    4 0 Отговор
    Това се случва в комбинацията на нагло и просто същество зад волана и кофти път.Всеки на по-мощна кола си мисли ,че е повече от другия в трафика ,а и много шофьори не си познават автомобилите и възможностите,не гледат в огледалата и това е резултата...Време е да се включат цивилни коли на КАТ за да се озъптят.
  • 29 без ограничения

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Българин в БГ":

    да се изтрепат дебилите не е лошо, като се замислиш, така че, да махат всички ограничения, и за две години нещата ще се оправят. естествен подбор.
  • 30 един друг

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "ДРТ ПРЧ":

    Важно е че ти си добре с историята.
  • 31 Казуар

    4 1 Отговор
    Инженер Борисов каза, че като се построят магистралите катастрофи няма да има.
  • 32 Просто човек

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Гад":

    А ти къде ги видя тези "магистрали", може би през ОЧИЛАТА на управлявалите ни последните 12 години вероятно? А кой от нас принадлежи към тези 80% нека хората сами преценят.

    И не, не зaбрaвяме бързо. Ако забравяхме нямаше още да помним тези 12 години пладнешки грабеж, шкафчета, "къщи за гости", ама без гости построени с пари от ЕС и да не изброявам още, че няма да ми стигне времето до вечерта. И като спомена "магистрала" тази сутрин по псевдо магистралата състояща се от две ленти в посока има една камара автомобили по тавани. Сигурно ще да е от "високото качество" на твоите господари? Аз магистрала с две ленти в посока не съм виждал. Ти излизал ли си извън България, за да видиш действително какво представлява магистрала или от селото си по далече от морето не си ходил и си направо див и щастлив, че си видял асфалт?
    А на кой колко му е акъла нека пак хората да преценят.
  • 33 Хахахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "ПСР":

    Каква средна лента бре колегааааааа по наще магистрали има две ленти и авариина камионите си карат точно където трябва както и тези който предпочитат да схигнат 20мин по бавно останалите влизат в статистиката
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове