Last news in Fakti

23 Февруари, 2013 20:15 2 228 10

В неделя София блокирана заради протеста и избор на патриарх

  • софия-
  • блокирана

Освен заради протести, в неделя центърът на София ще бъде затворен и заради Патриаршеския събор за избор на глава на Българската православна църква.

Най-масовото шествие - против монополите и за промяна на управленския модел на страната, ще тръгне от сградата на Министерството на икономиката и енергетиката на ъгъла на улиците "Раковски" и "Славянска". Участниците ще се събират от 11.00 ч. В 13.30 ч. се очаква демонстрантите да минат по бул. "Цар Освободител" и да стигнат до Президентството, съобщи Нова телевизия.

Към 10.30 ч. общината и полицията са съгласували шествие на ВМРО, което тръгва от НДК и по булевардите "Патриарх Евтимий", "Раковски", "Гурко", "Александър I" и "Цар Освободител". To ще стигне до площад "Независимост". Указанията са шествието да се проведе по тротоара, a в краен случай - и в по една от лентите на пътните платна.

Зоната около храм-паметника "Александър Невски" ще бъде затворена почти през целия ден.

Междувременно солидарни протести организират и българите зад граница. В неделя по обяд демонстрации ще има в редица европейски градове.

В Мюнхен се очаква поне сто души да скандират пред генералното ни консулство към 11.00 ч. местно време.

„Нашата подкрепа е за всички хора, които са се хвърлили на улицата в България. Стига вече сме гледали и стига вече сме понасяли простотията на българските политици. Германия ми даде възможността, без да платя на някого за позиция, да я спечеля с труд. В България това е невъзможно”, каза за Нова Руши Макаринов, организатор на демонстрацията в големия немски град.

Българите, които живеят в Англия, ще подкрепят сънародниците си, като излязат на протест пред посолството в Лондон утре в 12 ч, съобщи за Varnautre.bg наша читателка.

"До момента почти 600 души са заявили, че ще дойдат, макар че тук е много студено, ама много. Организацията се прави от две варненки. Вчера установихме, че има още две отделни инициативи и без много разговори се обединихме в една. Което си е голяма работа!, разказа читателката.

"Идеята е да подкрепим сънародниците си в протестите. С вас сме в огън и вода!", каза още варненката, живееща в Лондон. 

Организаторите са получили разрешение и уверение от полицията, че ще охранява протеста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 варненец

    1 0 Отговор
    В България средната пенсия е 100 евро, а средната заплата е 200 евро, но всички в Европа мислят, че това е седмичен доход, след протестите Европа разбра, че това е месечен доход и фактически геноцид.
  • 2 Христо Ковачев

    0 0 Отговор
    ДОБРО УТРО БЪЛГАРИ ,САМО РЕВОЛЮЦИЯ МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ НЕЩО В ТАЗИ ДЪРЖАВА

    Коментиран от #3

  • 3 бнлп

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Христо Ковачев":

    Преди оставката на ББ агитираше, че БСП е новата власт. Сега пък агитираш за революция, ти ли ще я поведеш тази революция? Ей, спри се бе, манипулаторче........
  • 4 Христо Ковачев

    0 1 Отговор
    БСП СА ЕДИНСТВЕНАТА РЕАЛНА ОПОЗИЦИЯ НА ГЕРБ В ПАРЛАМЕНТА,ФАКТ
  • 5 Христо Ковачев

    0 0 Отговор
    АКО СЕГА НЯМАМЕ РЕВОЛЮЦИЯ ,МАЯ МАНОЛОВА Е СЛЕДВАЩИЯ МИНИСТЪР НА ФИНАНСИИТЕ
  • 6 МММ

    0 0 Отговор
    Ковачки не виждаш ли , че само ти си останал фен на БСП.
    Явно си имаш причина.
    Аз познавам едни дето чакаха с нетърпение да падне правителството на ГЕРБ и то само за да не влязат в затвора.
    Започвам да подозирам , че и ти си от тях.
  • 7 Стефан Милков

    0 0 Отговор
    МНОГО СТРАННО... ОТ ЕДНА СЕДМИЦА ВСЯКАКВИ УПОТРЕБЕНИ И НАПЪЛНО КОМПРОМЕТИРАНИ ЖУРНАЛИСТИ, НАБЛЮДАТЕЛИ И КОМЕНТАТОРИ НИ УБЕЖДАВАТ В НЕБИВАЛИЦИ И ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН СЕ ОПИТВАТ, ДА НИ ВКАРАТ В ТЕОРИЯ НА КОНСПИРАЦИЯТА... МНОГО ПРЕНАТЯГАНЕ, ГОСПОЖИ И ГОСПОДА ПОДЛОГООБРАЗНИ!!!! НЕ НИ УБЕЖДАВАЙТЕ, НЕ НИ ПОУЧАВАЙТЕ И НЕ МЕНТОРСТВАЙТЕ - ВИЕ СТЕ СЪЩО ЧАСТ ОТ СИСТЕМАТА, КОЯТО НАРОДЪТ ИСКА ДА СМЕНИ, ВИЕ СТЕ СЪЩО ТОЛКОВА ВИНОВНИ ПРЕД ВСИЧКИ НАС И НЯМАТЕ ПРАВОТО, ДА СЕ УПРАЖНЯВАТЕ ВЪРХУ НАС! ОТНОВО ТВЪРДЯ, ЧЕ ДРАМА НЯМА И НЕ Е НУЖНО, ДА НИ ПРИВЕЖДАТЕ В СЪСТОЯНИЕ НА АМОК... ЕДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ Е ПОДАЛ ОСТАВКА И КАТО ПАРТИЕН ЛИДЕР Е РЕШИЛ, ДА СИ ИГРАЕ ПАРТИЙНАТА СТРАТЕГИЯ И КАКВО ОТ ТОВА?! НИКОЙ НЕ СВАЛЯЛ ПРАВИТЕЛСТВОТО, ТО НАЧЕЛО С БОЙКО БОРИСОВ САМО ПОДАДЕ ОСТАВКА, БЕЗ ДА СЕ ЗАМИСЛИ, ЧЕ Е ВЪЗМОЖЕН И ДРУГ ВАРИАНТ С ДРУГ ПРЕМИЕР И ДРУГ СЪСТАВ НА ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ГЕРБ?! НО ЕГОЦЕНТРИЗМА И НАРЦИСИЗМА НА ЕДИН НЕУДОВОЛЕТВОРЕН И ОБИДЕН НА ВСИЧКИ ЗАСТАРЯВАЩ МЪЖ ЯВНО СЕ ОКАЗВА НАД ВСИЧКО?! АКО НЕ ИГРАЯ ЦАР, НЯМА ДА ИГРАЯ!!! СВЕТЪТ И БЪЛГАРИЯ НЕ СВЪРШВАТ С ОСТАВКАТА НА ЕДИН БОЙКО БОРИСОВ, СЛАВА БОГУ В СТРАНАТА НИ ИМА МНОГО ПО-КАДЪРНИ, МНОГО ПО-НАЧЕТЕНИ И ОПИТНИ ХОРА... НЕ ИЗТРЕЩЯВАЙТЕ! НИЕ СМЕ МОЖЕЩ, ТЪРПЕЛИВ И РАБОТЛИВ НАРОД. УСПЕХИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ И ПРОСПЕРИТЕТА ИМ ЗАД ГРАНИЦА В УСЛОВИЯ НА ЯСНИ ПРАВИЛА И ЗАКОННОСТ Е ЯРКО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ТОВА. НУЖНИ СА НАИСТИНА НОВИ ПРАВИЛА, КРАЙНО НЕОБХОДИМО Е ПРЕДПРИЕМАНЕ НА ЗАКОНОВИ СТЪПКИ ЗА СВИКВАНЕ НА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ
  • 8 кЛИК

    0 1 Отговор
    СТЕФАНЕ, ПОНЕ ПИШИ РАЗЛИЧНИ КОМЕНТАРИ БЕ ЧОВЕК. САМО ЕДНО И СЪЩО КОПИРАШ ПОД ВСЯКА СТАТИЯ. ЧЕ СИ ПЛАТЕН ВЕЧЕ Е ЯСНО АМА СИ ИЗКАРАЙ ПАРИТЕ БЕ. ТО ТОВА ТВОЕТО ЗА НИЩО НЕ ПРИЛИЧА :)

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Стефан Милков

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "кЛИК":

    Стефане, ще казваш на сина си, на братовчед си, на баджанака си! За теб съм само г-н Милков... А колкото до твърдението ти, че съм платен - напиши си името, публикувай си данните и снимката, за да те осъдя за обида и клевета... Големи герои, но анонимни... Остани си със здраве и разум, който и да си! Пожелавам ти, да имаш поне 1/100 от успеха и късмета ми! Ха, наздраве!
  • 10 Стефан Милков

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "кЛИК":

    Стефане, ще казваш на сина си, на братовчед си, на баджанака си! За теб съм само г-н Милков... А колкото до твърдението ти, че съм платен - напиши си името, публикувай си данните и снимката, за да те осъдя за обида и клевета... Големи герои, но анонимни... Остани си със здраве и разум, който и да си! Пожелавам ти, да имаш поне 1/100 от успеха и късмета ми! Ха, наздраве!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове