Last news in Fakti

7 Август, 2021 14:09 5 615 36

СЕМ глоби с 3000 лв. Емил Кошлуков заради проф. Минеков

  • емил кошлуков-
  • сем-
  • минеков-
  • глоба

Министърът на културата влезе в задочен конфликт с генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, след като Минеков изрази публично възмущението си от прекъсването на редовната програма на националната телевизията заради брифинг на ГЕРБ

СЕМ глоби с 3000 лв. Емил Кошлуков заради проф. Минеков - 1
Снимка: БГНЕС

Съветът за електронни медии (СЕМ) глоби Българската национална телевизия (БНТ) за това, че не е предпоставила право на отговор на служебния министър на културата проф. Велислав Минеков.

Новината съобщи самият Минеков на пресконференция преди седмица. Решението е записано и в публичните протоколи от заседанията на медийния регулатор.

Минеков каза, че глобата е 20 000 лева, които той смята "да спести" на данъкоплатците, като се възползва от правото си на отговор. Според протокола на СЕМ глобата е в минималния предвиден от закона размер - 3000 лева.

Министърът на културата влезе в задочен конфликт с генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, след като Минеков изрази публично възмущението си от прекъсването на редовната програма на националната телевизията заради брифинг на ГЕРБ. Двамата си размениха критики и обвинения, заради които Минеков поиска право на отговор в предаването на БНТ1 "Още от деня".


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 btv comedy

    104 16 Отговор
    Браво на Минеков!

    Коментиран от #16

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Последния Софиянец

    85 13 Отговор
    Кошлуков, менте!Вън от Бе Не Те!
  • 4 сила

    54 6 Отговор
    това са 30 грама....Кошлука малко ще разреди линиите докато захлеби пак

    Коментиран от #6

  • 5 Пари

    46 6 Отговор
    То беше ясно че ще се случи, тя просто не му даде право на отговор. От първата секунда започна да го пита въпроси а не да го остави да си каже каквото има да казва.
  • 6 той има бъдеще

    28 3 Отговор

    До коментар #4 от "сила":

    и при Слави в един отбор са . ДС си ги кътка такива "чертожници" . Бял прахообразен свят здравей БГ . :-)
  • 7 кошлука е позор

    48 8 Отговор
    това продажно нищожество защо е още в бнт ?
  • 8 Слушай

    40 7 Отговор
    Кашляков, не знам кой ти е позволил да харчиш парите на работодателите си(данъкоплатците), но очевидно си некомпетентен аматьор, който незабавно трябва да изчезне от БНТ, за това направо сдавай щафетата на Ахчиева, която също спечели дело, което е плод на твоята некомпетентност, некад.рнико.........
  • 9 нищо ново

    11 2 Отговор
    То Хитър Петър ги е играл тия отдавна , дето си подлагал сянката да и ударят на нея тоягите .
  • 10 На този

    20 5 Отговор
    И 3 милиона лева глоба само малко
  • 11 Подигравка

    16 3 Отговор
    3000 лв е като награда. Той е за тези пари ще почне да прави каквото си иска и ще си плаща
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 оня с коня

    12 13 Отговор
    Налице е Типичен пример на противоречие между Заглавие и описаната по-долу Обстоятелствена част.И е написано най-отгоре че СЕМ Глобили Кошлуков с 3000лв,но веднага по-надолу пък пише,че СЕМ глобяват всъщност БНТ.По-нататък Минеков който е и главен виновник за Глобата пък Великодушно обявява,че "от добро сърце" и Състрадание към Данъкоплатците решил да получи "Право на отговор" в БВН-1,като по тоя начин Глобата от 20000лв горна граница пада на 3000лв -т.е. на Минимума.А ето и как стоят Нещата РЕАЛНО:Минеков сезира в ролята си на Министър СЕМ за нарушение и последните налагат Глоба на БНТ/НЕ на Директора,а на Медията/.Така получените Пари от Глобите ПО ПРИНЦИП отиват в Държавния Бюджет.БНТ пък се Финансира от Държавния Бюджет,т.е. Едни пари се преместват от Единия джоб в другия на Държавата.Минеков обаче това не го разбира и си мисли,че със падането на глобата от 20 на 3 хил. лв "СПЕСТЯВА" някакви пари на Данъкоплатците.Извод:НЕ САМО Минеков,а ВСИЧКИ министри от Служ. Правителство са същите темерути като Него!

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Антитрол

    16 0 Отговор

    До коментар #13 от "оня с коня":

    Не ставаш и за трол - бюджета на БНТ е определен - като ги глобят бюджета им намалява а заплатите им са от същия този бюджет.

    Но съм съгласен че на държавни предприятия, медии и държавна администрация трябва да глобяват човека който е виновен а не медията или например агенцията по вписванията.

    Коментиран от #17

  • 15 ххх

    16 3 Отговор

    До коментар #13 от "оня с коня":

    Едва ли Минеков не е наясно.Резила обаче е за Кошлуков!Това може да има продължение завършващо зле за Кошлуков стига да има юристи в МФ на които им се занимава!
  • 16 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 8 Отговор

    До коментар #1 от "btv comedy":

    Велислав е поредният комунистически хомункулус.......
  • 17 оня с коня

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Антитрол":

    Похвално е че все пак успя да откриеш топлата вода,т.е. че НЕ СТАВАМ за Трол,по простата причина че НЕ СЪМ ТРОЛ.А ето и уникалното ти твърдение че Бюджета на Медията БНТ бил предварително Утвърден и като ги глоби СЕМ,ще им се намалят и заплатите.Е колко БЕЗХАБЕРЕН трябва да е човек за да твърди подобна глупост след като ЦЯЛ НАЦИОНАЛЕН БЮДЖЕТ редовно се "Актуализира",че някакъв Бюджет на БНТ ли не подлежи на Актуализация?!А че ти не си съгласен че се глобява не Кошлуков а БНТ,то си е твой проблем и излишна грижа на Обществото.
  • 18 Зрител

    8 2 Отговор
    Бълха го ухапала нежния директор. Да бяха го одрусали с 300 000, тогава щеше да писка като по време на демократичните промени, когато се правеше на дисидент.

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Кольо Босия

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "Зрител":

    В затвора на Кошлучето му казвали Сузи Дълтото бедро...
  • 20 СъРъУуу

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "Зрител":

    Кушшлук наш к-учи син. Много добър.

    Коментиран от #21

  • 21 ВКР и ДС

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "СъРъУуу":

    Не си го даваме момчето. Още от войник е наш кадър. Имаме писма с негови любовни обяснения към други войници. Ще ви се изчервят сереувските уши от срам.
  • 22 Чудо голямо !

    8 1 Отговор
    При заплата от 30 бона,боли го фара пияницата.
  • 23 Бай Яни

    5 8 Отговор
    Кой беше този селяндур Менеков.
  • 24 Гост

    5 1 Отговор
    Бойко ще оправи дреболията😂
  • 25 chi

    6 2 Отговор
    Кошлуков, мотиката и на село!
  • 26 Страх и памперс

    5 0 Отговор
    Кошлуков е съратник на Доган и Борисов.
  • 27 Невероятно

    4 2 Отговор
    Това е произвол, а и демонстрация на политически пристрастия, което е достатъчно да разбираме, че господина си е въобразил, че БНТ му е бащиния ! Подобно поведение не се толерира в нито една европейска държавна медия т.е. веднага се подава оставка и така би постъпил всеки с поне капка морал
  • 28 Някой

    1 1 Отговор
    Е то се очакваше, нали трябва да се натегнат пред новите управляващи.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Кико

    3 0 Отговор
    На комунист, не се противоречи! От Тошово време е свикнал така! -" моята работа ще бъде поставена пред НДК София" и так будет!
  • 33 На заден

    0 3 Отговор
    Минеков ни дава пресен пример как комунистическите другари, издънки на бившата ДС, злоупотребяват с власт! Ето така ще ви "управляват" тези. Ще ви върна 90г назад в социализъма, но без благоденствието.

    Коментиран от #35

  • 34 Павел пенев

    2 0 Отговор
    Кошлуков заедно със СЕМ да бъдат изгонени.
  • 35 Драги

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "На заден":

    няма ли да спрете с тези опорни пространства - ДС, комунист и пр. Формулировката "издънки" се отнася кам огромен процент от днешния "антикомунистически" и "демократичен" елит, нопринцип е, че децата не отговарят за делата на родителите си. А истинските служители на ДС днес са по на около 70 години и практически нямат участие в политиката - по физиологични причини... Простащината и наглостта не са партийно оцветени...
  • 36 СЕМ

    1 0 Отговор
    3000 лв. глоба за Кошлука още една Подлога на Тиквата. Накрая пак Народа ще плати глобата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове