Last news in Fakti

8 Август, 2021 06:09 2 847 31

Отличиха командира на ВМС за операцията за търсене на падналия край Шабла пилот

  • контраадмирал кирил михайлов-
  • отличие-
  • вмс-
  • адмирал емил ефтимов-
  • майор валентин терзиев

Контраадмирал Кирил Михайлов бе отличен с Почетен знак на министерството на отбраната "Св.Георги" първа степен

Отличиха командира на ВМС за операцията за търсене на падналия край Шабла пилот - 1
Снимка: БГНЕС

Командирът на Българските военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов бе отличен с Почетен знак на министерството на отбраната "Св.Георги" първа степен снощи по време на тържественото събрание-концерт по случай 142 години от създаването на военния флот, предаде БТА.

Наградата е за приноса му в операцията по търсене и спасяване на загиналия по време на международно учение край Шабла пилот майор Валентин Терзиев. За същата акция министерството отличи командира на минния ловец, участвал в операцията, както и четирима военнослужещи.

За приноса си в операцията по издирването на останките от самолета бе награден управителят на фирма "Хидроремонт" Иван Иванов. Той получи Почетен знак "Свети Георги" трета степен. Отличени бяха още 8 души от частните компании, подпомогнали откриването на останките и черната кутия.

За приноса си към цялата операция след падането на самолета четирима бяха наградени от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

"Благодаря ви за службата", се обърна към участниците в тържеството премиерът Стефан Янев. Той уточни, че визиите за бъдещето са нещо много хубаво, особено когато гарантират, че са в защита на Родината.

Убеден съм в експертизата на българските ВМС, допълни адмирал Ефтимов. По думите му през тази година флотът е доказал, че техниката, с която разполага, я владее и използва прекрасно. Българските военни моряци винаги доказват, че обществото може да разчита на тях, каза още Ефтимов. Като безспорни отличници за отминалата една година той посочи екипажите на бойните кораби "Цибър", "Смели", "Бодри" и "Решителни".

На събранието от губернатора на щата Тенеси в САЩ бе отличен мичман Тинко Димитров, който е служил в Постоянната делегация на България към НАТО. Наградата на българския военен моряк е за изключителния му принос в изграждането на партньорство с Националната гвардия на Тенеси.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрънканици

    56 1 Отговор
    Нищо не разбрах. Хем пилота загина, а го спасили с тази операция. Също, какво стана с черната кутия дето никой освен Русия не може да я прочете?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 КОЛЬО ПОМЕН

    28 0 Отговор
    ТРЯБВАШЕ И ""ПРИЯТЕЛСКИЯ ОГЪН . ""
  • 4 хаберих

    29 1 Отговор
    Срещат се двама пенсионери:
    - Накъде си тръгнал, наборе?
    - Отивам при дамата на сърцето ми.
    - О браво, браво! На тия години и любовница?
    - Не, бе, наборе! Отивам при кардиоложката...
  • 5 кастроли

    47 2 Отговор
    Изтребителят е свален с не много приятелски снаряд. Човекът си отиде,а те по традиция се награждават и надграждат.
  • 6 потресен

    45 0 Отговор
    Наградата е за приноса му в операцията по търсене и спасяване на загиналият пилот. За операцията по търсене- "добре" , да се съгласим ,макар и там да продължи баят време , и най- вече с техниката и помощта на "Хидроремонт" . Но и за "спасяване" , аз съм в потрес ????

    Коментиран от #20

  • 7 Дон Педро

    43 2 Отговор
    Убиха човека, а вместо оставки тези негодници си раздават награди.

    Коментиран от #10

  • 8 Сандо

    32 1 Отговор
    Та колко дни го търсиха?Ако се бяха се забавили още седмица,сигурно орден щяха да му дадат.
  • 9 ГОЛЯМ СМЯХ

    23 1 Отговор
    ОСНАТАХА ЛИ ЛЕТЯЩИ САМОЛЕТИ ОЩЕ?

    Коментиран от #17

  • 10 Даа

    23 1 Отговор

    До коментар #7 от "Дон Педро":

    Те и банкети си правят😂😂😂😂са видиш ли що армията е вредна за народа?щото тея де ше ги убиват на фронта идват от народа а тея дето ше се кичат с звезди идват от управленската каста и за тех куршуми нема а малоумния нярад изпада в оргазъм като чуе че задължителната казарма се връщала😂😂😂
  • 11 САМО ПИТАМ

    22 2 Отговор
    ЩЕ ДАВАМА ЛИ СЯ ЧЕРНАТА КУТИЯ НА ВРАГА ДА Я ЧЕТЕ?

    ИЛИ ЩЕ Я ДАВАМЕ НА УНИЯ ШПИОНИ ДЕТО ГОНЕХМЕ ДА ЧЕТАТ СЕКРЕТНАТА ИФОРМАЦИЯ?

    ЩО ГИ ГОНИХМЕ ТОГАВА
  • 12 Диоген

    31 0 Отговор
    Единадесет медала за смъртта на българския пилот??
    Защо ли като чета този текст се сещам за пиратската песен:
    ,,Единадесет моряци върху ковчега на мъртвеца
    Йо,хо,хо,и бутилка ром..."
    Срамота!
    Знам,че ще ме изтриете.Давайте!
  • 13 реформа

    31 1 Отговор
    Какво е това порно? Загина пилота, разби се самолет за 100-ци милиони левове, а се награждават все едно че са спечелили битката на живота си. Тези пенсионирани военнослужещи, съвсем се самозабравиха. Получават и пенсия и заплата от данъците на бедните българи, а сега при цялата трагедия, взеха и да се награждават един друг. При други времена щяха да им скъсат пагоните пред строя и да ги изгонят от армията като некадърници. Ама нали простите българи плащат сметката, защо да не се и наградят.
  • 14 САНДОКАН

    26 0 Отговор
    УЧЕНИЕ В КОЕТО ИМА ЗАГИНАЛ,ТЕ СИ РАЗДАВАТ НАГРАДИ,ЕЙ НЯМАТЕ СТИГАНЕ
  • 15 ЧОЧО

    13 0 Отговор
    А тоя генерал за какво получава заплата!Това е само в България,пожарникарите потушили пожар се награждават,нали това им е работата.
  • 16 ХА ХА ХА

    19 0 Отговор
    САМО ДЕТО Я НАМЕРИХА ТАЯ ЧЕРНА КУТИЯ !!!! ОТДАВНА ВЕЧЕ ВСИЧКО Е ИЗТРИТО ОТ НЕЯ !!! СВАЛИХА САМОЛЕТА НИ , ЧОВЕКА СИ ОТИДЕ , ЗА НИЩО !!!!
  • 17 ФАТМАКА ИМА

    8 5 Отговор

    До коментар #9 от "ГОЛЯМ СМЯХ":

    ЕДНО ФЪРЧИЛО .....С КОЕТО ША ФРЪКНЕ НА ЕСЕН !!!
  • 18 Хората отидоха на почивка в

    8 0 Отговор
    Гърция и Турция за две седмици и чак като се върнаха го намериха случайно.Много дълъг период за търсене. Под нормите на нормална страна. Всеедно ги търсим с бамбукови лодки. И не сигорно да ли е истинската кутия или подхвърлена. Причини
    Липса на екипировка и сателити, дронове подводници кординаторен център и ОПИТ. КАКТО И С ВВС ТОВА СЕ СЛУЧВА ОТ ДЪЖД НАВЯТЪР ТАКИВА ТРЕНИРОВКИ. Успех някой неща трябва да се видят преди да се разберат.
  • 19 Кой68

    13 0 Отговор
    Каква е тази подигравка !!!
    ЛИЦЕМЕРИЕ....
  • 20 Шляхтиц

    18 0 Отговор

    До коментар #6 от "потресен":

    Не си само потресен. Кутиите бяха намерени от частна фирма. Доказа се, че пилотът загина заради грешки на диспечерите. Вместо да вкарат в затвора за убийство, награждават генерал.
  • 21 незнайко

    12 0 Отговор
    Това е гавра спрямо загиналия ( от ракета ) пилот и самолет !!! Защо спряха да говорят а и кутията не отварят защото знаят какво е записала !!! Не я дават на руснаците НАРОЧНО за да не узнаят и те истината !!!
  • 22 Студопор

    13 0 Отговор
    Момчето загина залудо по време на УЧЕНИЕ, единия от двата ни изтребителя отиде по дяволите, семейството му осиротя - ШЕФЧЕТАТ СИ РАЗДАВАТ МЕДАЛИ!! И за какви заслуги? Защото допуснаха да се случи, пък после търсили черната кутия...!
    На бас, че в едно истинско сражение тия всичките с медалите ще са първите, дето ще се насер@т и ще дезертират!! Мишки!!
  • 23 МАФИЯ НА ББ

    13 0 Отговор
    НАГЛЕДЦИТЕ СЕ САМО НАГРАЖДАВАТ. ОСТАВИХА ПИЛОТА ДА ГО ЯДАТ РИБИТЕ. НЕ ИЗВАДИХА САМОЛЕТА ЗА ДА НЕ ЛЪСНЕ ИСТИНАТА ЧЕ Е СВАЛЕН ОТ РАКЕТА. НАГЛЕДЦИ НИ УПРАВЛЯВАТ ВЪВ ВСИЧКИ СФЕРИ.
  • 24 Евала

    11 0 Отговор
    Адмирал на три корита и 250 лежачи . Да хване да се гръмне или удави тоя ненужник!
  • 25 XXX

    5 0 Отговор
    И като го търсиха пилота намериха ли го че да го награждават???
  • 26 негод ни ци

    7 0 Отговор
    Значи нова заповед . На следващото учение да има повече жертви , за да има повече наградени паткани. Малко срам нямате ли ? Жена му и децата дерат земята , вие награди . А дано утре вие послужите като повод за награди.
  • 27 Сух

    2 0 Отговор
    Отличили били някъв за намиране на трупа и парчетата самолет, а НАКАЗАН ЗА ПРЕЧИНЯВАНЕ НА СМЪРТ ЗАЩО НЯМА!??
  • 28 Скромен

    3 0 Отговор
    Наградите вече за нищо се раздават. Някой някъде нещо свършил, което му е служебно задължение и ... хоп, награда.
    Напрво американско шоу. И американски ученици в лицето на български шоумени - генерали - направили велика организация - по издирване на черна кутия и загинал пилот
    Разбирам да са млади хора да се насърчават, примерно, а то кандидат пенсионери наградени за .... за какво.в същност ???
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 будалата

    1 0 Отговор
    тази кутия ще се разчете след изборите на есен.виновни са главнокомандващият БА и командирът който раздава медали като за олимпийски успехи.жалко за Българските воиници, че се командват от такива пишман командири.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове