Last news in Fakti

30 Август, 2011 17:19 3 063 0

Фандъкова отново иска да гради София

  • избори 2011-
  • йорданка фандъкова-
  • кмет на софия
Фандъкова отново иска да гради София - 1
Снимка БГНЕС

Слоганът „Градим България” най-много приляга на Йорданка Фандъкова. Община София е специална – това обяви председателят на Националния предизборен щаб и заместник-председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов при представянето на последната част кандидат-кметове на партията. Цветанов заяви, че за него е било удоволствие да работи в един екип с Йорданка Фандъкова. „Винаги съм я смятал като част от екипа от функциите, които съм изпълнявал”, заяви Цветанов. По думите му Фандъкова е положила много усилия за развитие на секторните политики и нейният основен акцент е подобряване на инфраструктурата и подобряване на сградния фонд на училищата и детските градини. Цветанов съобщи още, че младежите от ГЕРБ отново ще бъдат пред ЦИК, за да може след 4 септември, когато бъде обявена президентската двойка на партията, ГЕРБ да бъде първата политическа формация, която ще регистрира кандидатите си за президент и вицепрезидент. „За всички вече е ясно, че Данчето Фандъкова не е сред тях ”, пошегува се Цветанов. От своя страна Фандъкова благодари за доверието на колегите си от ГЕРБ и се обяви за продължител на политиката на Бойко Борисов на строителство и контрол. На упреците от конкурентите за кметския стол на „Московска“ 33 Фандъкова отвърна, че от раз проблеми се решават само в детските приказки, а в реалния живот трябва много усилия, здрава и упорита работа. Йорданка Фандъкова пожела кураж на жените, участнички в кампанията, защото именно те носят стабилност и устойчивост и ръководството на партия ГЕРБ отдавна е оценила това.

Акцент в представянето на последната пета част кандидати за кметове на ГЕРБ беше обявяването на номинациите в смесените райони. „Днес все пак е празник на българските мюсюлмани - искам да ги поздравя. Това е ясен знак за отношението на ГЕРБ към българските мюсюлмани. Надявам се всеки един да се съобразява с ценностите, които изповядва всяка една религия", каза Цветанов Цветанов при представянето на кандидатите, които умишлено бяха представени накрая. „Просто в тези региони още цари страх от ДПС. Инцидентите от последните дни между симпатизанти на движението и на ГЕРБ само потвърждават колко тежко е положението в смесените райони“, аргументира се Цветанов и призова медиите да бъдат там, където реално има проблеми - в смесените райони. Към жителите на смесените региони, Цветанов апелира да гласуват по съвест. „Нека да победи този, който предлага конструктивната и прагматична политика за населеното място. Противопоставянето няма да реши проблемите“, коментира още Цветанов.

Председателят на предизборния щаб обяви и имената на още двама народни представители от ГЕРБ, които се включват в битката за местната власт. Това са Ирена Соколова за Перник и Никола Белишки за Панагюрище. С тях кандидатите да сменят депутатската банка с градоначалнически стол стават общо 15 в ГЕРБ.

На днешното представяне бяха запълнени и вакантните кандидат-кметски места и последните два областни града. „Дясната ръка“ на Томислав Дончев – Таня Христова, която сега е началник на кабинета му като министър по европейските въпроси, а преди това е била негов заместник-кмет, ще се бори за поста в Габрово. В Търговище управляващите номинират Иван Неделчев – управител на клона на ЦКБ в града. Цветанов обяви и подкрепата на ГЕРБ за седем досегашни кмета, издигнати от инициативни комитети – в Созопол (Панайот Рейзи), в Девня (Атанас Кузев), в Мездра (Нели Стоянова), в Съединение (Евгений Маринчешки), в Костенец (Иво Тодоров), във Велики Преслав (Димо Бодуров) и във Ветово (Георги Георгиев).

След представянето на последната част от кметовете, стана ясно, че ГЕРБ участва с кандидати за кметове във всички общини, в 252 участва самостоятелно, в 5 общини с коалиции за избор на общински съветници, кмет на община и кметове на кметства. В началото на представянето ГЕРБ показа и мултимедията със слогана „Градим България", с който партията ще участва в предстоящите избори.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА