Last news in Fakti

9 Август, 2021 15:35 4 733 38

Бимбалов: Срам ме е, че виждам толкова много пресни политици

  • радослав бимбалов-
  • политика-
  • итн кабинет

Новата политическа вихрушка се опитва да крие грозните си гримаси с маската на недоволството

Бимбалов: Срам ме е, че виждам толкова много пресни политици - 1
Снимка: БГНЕС

"Аз не бях тази сутрин в телевизора. Не се държах като назобен пуяк, не възвеличавах фалшивото си Аз в криво кресчендо, не засипвах с просташки плюнки и жаргонен гняв микрофона, водещия, студиото и зрителя, изправен пред лъсналото ми от безочие чело. Не бях това. Но се срамувам истински, все едно съм бил аз.

Новата политическа вихрушка се опитва да крие грозните си гримаси с маската на недоволството, която изрисувахме заедно. Аз, ти, ние и всички, които кипнахме бунта срещу статуквото, сме помогнали на уродливото лице на промяната, от което се плашим в момента", пише ПР специалистът Радослав Бимбалов във Фейсбук.

"Срам ме е, че виждам толкова много пресни политици или партийни фенове, които имам честта да наричам приятели, да застават от другата страна на измислената си нова барикада и да крещят в лицето ми, че сме ги предали, защото не искаме да приемем тяхното крехко надмощие, да приемем техните еднолични решения и техните фалшиви герои.

Срам ме е от това, че те самите се опитват да прикрият своята несигурност и страх, скачайки срещу мен. Срам ме е заради отчаяната им зависимост към престъпната непохватност на партийното им ръководство. Срам ме е, защото тях самите ги е срам – тихо, болезнено, преглътнато.

Но най-вече ме е срам от всички избиратели, които заедно призовавахме да гласуват, за да променим нещо в тази държава. Да премахнем арогантната властова простащина, например. Онази, която с години ни крещеше от телевизора, че не ѝ пука дали я харесваме или не.

Срам ме е, че накарахме толкова много хора да преодолеят апатията или страховете си и да отидат да гласуват за когото намерят за добре, стига да не гласуват за миналото си. Срам ме е, че някои от тях останаха излъгани.

Ще се срамувам притихнал още съвсем малко. До сряда. После ще се съвзема, ще грабна единственото оръжие, което имам и ще надраскам с него дебела, плътна линия. От едната страна ще бъде това неприемливо за мен сбъркано правителство, заедно с тези, които го предлагат и тези, които гласуват в негова подкрепа. Кой ще е от другата страна ли? Ще видим. Важно е, че няма да съм сам. И няма да ме е срам."


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 80 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    79 14 Отговор
    Имаме си служебното правителство.Няма нужда да рискуваме с ново правителство на партийни парашутисти и калинки.

    Коментиран от #3

  • 2 ПСР

    48 4 Отговор
    Точно така.Колкото навремето мина Прасето,толкова ще мине и този/тези.
  • 3 ялово

    7 53 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Дежурния трол на БСП и чорапа се обади

    Коментиран от #5, #28, #35

  • 4 Биби Кинг

    2 32 Отговор
    Правилно баце,днеска си пропуснал тънката бела линиа! Много станаха верно некадърните кои ги докараа такиви гингивити ка тебе! Само Бацо е самодостатачен да оправа Бойковина!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 измамници ИТН

    52 4 Отговор
    Затова ли протестираха хората? Да получат Лаврентий Берия, Тошко Африкански и Сламен Николов....Пак ни излъгаха....

    Коментиран от #33

  • 7 смерш

    39 1 Отговор
    Трябваше да се срамувате когато "напомпвахте"лъжливи представи за същноста на персоните в това безобразно т.нар."шоу"на Трифонов-неговите личностни качества от гледна точка на интелект,възпитание и манталитет си личаха още от ранното "куКу"
  • 8 българка

    39 1 Отговор
    Дано да сме болшинство от Вашата страна, г-н Бимбалов!
  • 9 Българка

    41 4 Отговор
    Не съм фен на Бимбалов, но коментарът му е в десятка. Изумена съм как ИТН успя да направи невъзможното- да обедени феновете на ГЕРБ с избирателите на протестните партии в единно мнение, че този кабинет е гавра с българите, демокрацията и всичко нормално, което очакваме в страната

    Коментиран от #23

  • 10 Татко Махно

    5 19 Отговор
    Многожеланата анархия, мечтата на протестантите, е вече факт! Бимбалов, сменяй прическата на брадата, щото идвам!
  • 11 резервист

    12 5 Отговор
    Малко витиевато но точно! Ако ще работиш "В ползу роду", както обичаше да казва една от любимите мишени на славчовото шоу, трябва да подтиснеш егоизма и тщеславието си. Те ни дължат положителен резултат, защото сме ги избрали! Ние ще им дължим уважение и благодарност след като си свършат работата. Не преди това! И само ако я свършат качествено и в срок.
  • 12 Българка

    27 2 Отговор
    Адмирации за емоционалната, но почтена позиция!!!!!!!!!!!!
  • 13 хах

    3 5 Отговор
    Вие си имате, но ние негласувалите НЯМАМЕ!
  • 14 Майна

    24 2 Отговор
    И мен ме е срам. От всички ,които водят преговори с тези от ИТН. ПОЗОР ЩЕ Е АКО СЕ СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ТЕЗИ МАРИОНЕТКИ
  • 15 Ю.Кортес

    7 15 Отговор
    С основание се срамува този посредствен в мисленето човечец.Когато искаш да сменяш нещо,трябва да знаеш с какво.

    Коментиран от #16

  • 16 избор

    2 11 Отговор

    До коментар #15 от "Ю.Кортес":

    В червеното блато има само червени блатни твари...
  • 17 хаха

    6 28 Отговор
    ИТН изведнъж станаха лоши като отказаха порции на ДБ и ИБНИ. Задкулисието започна да излива пумия през медиите и разни "експерти" като този господин.
  • 18 едно време

    14 2 Отговор
    На времето в Юридическия факултет е имало професори като Цеко Торбов, Любен Диков, Венелин Ганев, Никола Саранов, Долапчиев, Ал.Сталийски,М. Андреев , Таджер, Ж. Сталев, Ст. Павлов, Иван Ненов....А сега такива като Пешо- ниво "килийно училище". Срам и резил, не се знае дали Пешо е чувал за някои от изброените.
  • 19 Никой

    7 19 Отговор
    Служебното правителство е на БСП и фатмака.Що толкова го величаете.То трябва да обслужи резидента.Плана Решетников трябва да бъде осъществен.
  • 20 БАЙ Х@Й ‼️

    15 1 Отговор
    Не гледам единния сутрешен блок на "триглавата змия Спаска" ! Спасявам се "по единично" ! Върнах го , да го гледам , защото НЕ ВЯРВАХ ЧЕ МОЖЕ ДА ИМА ТАКЪВ КАНДИДАТ ЗА ВИЦЕПРЕМИЕР!!! Той ще е ВИЦе, ако не стане на истина ! "За Бога братя , не гласувайте !"
  • 21 Мижитурки

    4 11 Отговор
    Имам само един въпрос, който трябва и вие щом сте здрави мислещ г-н. Балабанов. С кого ще направите 121 депутати, след като ИТН са толко мразени от Вас.
    И това не е от сега. Още преди редовните избори молехте хората да гласуват, но по възможност за ДА Бълг. Другите са чалгаджиии и адвокати на Мултигруп. Да не би ГЕРБ или ДПС да са вашите бъдещи партньори.
  • 22 Българка

    7 24 Отговор
    Да си го кажем честно, по-добре си беше при Бойко Борисов. Сега тия с техните караници за власт, направо ме одвращават. На следващите избори, твърдо за Борисов.

    Коментиран от #29, #32

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Григор

    3 4 Отговор
    Нали Герберските тролове са защитавали ИТН. Срам. Какво не ви хареса в изказването на Петър Илиев. Какво ви възмути?
  • 25 БАЙ Х@Й ‼️

    8 2 Отговор
    // "Егати държавата, щом аз съм й вицепремиер!" - Нейчо Неев // "Жалко за държавата щом такъв ще й е вицепремиер!"
  • 26 анализ

    8 6 Отговор
    До автора
    Г-н Бимбалов, не е достатъчно да ви е срам. Вие, и тези като вас (кресливи "носители на промяната") сте част от проблема и носите отговорност за случващото се. Вие формирахте нагласи, внушавахте, лъгахте. Концентрирхте вниманието върху няколко персони и посочихте, че това са проблемите пред разитието на страната. Постигнахте перонализирана умраза и тотално противопоставяне. Елементарните ви послания достигнаха до елементарни последователи. Да си "против" е лесно, но недостатъчно. Не сте в състояние да формулирате работещи и полезни политики. Некадърност и посредственост! Това от вас, такова от "новите политици", същото и от масата немислещи гласоподаватели.
  • 27 5гхкжф

    6 8 Отговор
    Къде бяхте вие когато Славе беше със столчето пред парламента. Тогава боко по - човечен ли беше. Къде беше Ицето тогава. Спомняме си го като министър на бойко, как гледаше когато не му мина съдебната реформа. То тогава нямаше 80милярда за крадене. Къде беше мадам Мулти. Не Забравяйте с кого беше в коалиция и къде искаше да се намести преди изборите. И защо не се премести, заради името на коалицията вече регистрирано. С кого ще управлявате? Със служебното правителство дето бсп е овладяло митниците, как ще подкрепи редовен парламент?. С министерство на енергетиката дето не иска да види каква пътна карта е подписал бойко. А къде е Григор Здравков от легиая анти мафия. И Сашо палашо спря да го кани.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Бай...

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "Българка":

    Ми да, при Бойко имаше бира и кебапчета за вас лилавите, тия не дават нищо!

    Коментиран от #38

  • 30 Умник 65

    3 1 Отговор
    Няма политици. Всички са маскари! Изход - отказ от суверенитет??
  • 31 Бимбалов знаеш, че това правителство

    3 0 Отговор
    Няма да мине, няма реална сигурна подкрепа на 120+депотати!!следващите ще получат Мандати, ще се откажат и те, някой, може да се" Заиграе" малко в зависимост от времето което Остава и Продължава да работи Служебното Правителство и да организира избори 2в 1 през Октомври!! Всичко това тие ясно, че така ще се случи!! И хората са наясно!!
  • 32 ТИ НЕ СИ

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Българка":

    БЪЛГАРКА!!! КАТЕГОРИЧНО!!! ЩОМ НАМИРАШ НЕЩО ПОЛЕЗНО ИЛИ ПОЛОЖИТЕЛНО В БУКЛУКА УБИЕЦ НА БЪЛГАРИ ТУЛУП БОРИСОВ!
  • 33 Не протестираха

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "измамници ИТН":

    хората,а платените слуги на олигархията.
  • 34 Оттам

    0 0 Отговор
    идва и цялото крещене в защита на оня с дългия изплезен език - искат
    да прикрият своята несигурност и страх. Искат за прикрият и своето разочарование, но егото им не дава. А колко е просто да му дръпнеш една и да пратиш по дяволите този, който те е разочаровал.
  • 35 Той от

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ялово":

    днес е бесепар :)
  • 36 ХАИРЛИЯ ДА Е

    1 0 Отговор
    ТРЯБВА ДА ТЕ Е СРАМ ОТ САМИЯ СЕБЕ СИ ЗАЩОТО ЗАСТАНА ЗАД ВДИГНАТИЯ ЮМРУК НА ЕДИН ТУНЕЯДЕЦ ЦЯЛ ЖИВОТ ЦИЦАЛ ОТ ТЕБЕ И КАТО ПОСЛЕДЕН ГЛУПАК СЕ ХВАНА НА БЕСЕПАРСКИТЕ ШМЕКЕРИИ И ЛЪЖИ НА МАНОЛОВА И КОМПАНИЯ ЩО БЕШЕ С ТЯХ БЕ КЕЛЕШ И ЩО РЕВЕШ СЕГА КВО ИСКАШ КОЙ КВОТ САМ СИ НАПРАВИ И ГОСПОД НЕ МОЖЕ ДА МУ НАПРАВИ
  • 37 Видовден

    0 0 Отговор
    Наистина има от какво да се срамуваш недраги ми злобливко. Ти беше един от хейтърите, които плюеха безогледно и използваше изрази като "Бивши хора" без дори да съзнаваш какво означава това понятие и колко престъпно обидно е за паметта на убитите и репресирнатите от същите тези, които изповядаха това кърваво комунистическо кредо. Съмнявам се че изобщо някога ще разбереш колко ниско си паднал.
  • 38 Видовден

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бай...":

    Имаше най-високото БВП, добро финансово и икономическо положение като никога преди това. А в геополитическо отношение България никога, ама никога не е била в по-добро положение. Но дойде московското протеже Радев и започна да внушава лъжливите опорки, които хванаха дикиш единствено в безмозъчните тиквочи. И точно другарите от БКП/БСП, които ограбиха българите през 90-те днес Радев ги върна на власт. И виждаме за броени дни какви ги забъркаха. Точно тези трябва да бъдат изчегъртани ако искаме да просперираме.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове