Last news in Fakti

9 Август, 2021 18:14 6 261 44

Николай Слатински: Проблемът е, че Слави Трифонов посочва премиера

  • николай слатински-
  • слави трифонов-
  • слави трифонов правителство

Отново и отново Корнелия Нинова е на няколко обиколки зад актуалното развитие на процесите

Николай Слатински: Проблемът е, че Слави Трифонов посочва премиера - 1
Снимка: Фейсбук

Отново и отново Корнелия Нинова е на няколко обиколки зад актуалното развитие на процесите.
Преди десет дни добронамереността на алтернативните на ГЕРБ и ДПС партии в парламента към абсурдите на СТ и ИТН бе на фазата – имате неприемливи персони, махнете ги и да продължим да говорим за приоритетите!

Това коментира във "Фейсбук" Николай Слатински.

Тогава имаше надежди, че понеже няма абсолютно никакъв политически опит и демократичната му култура е под много сериозен въпрос, СТ ще узрее, че „ще зацепи“ как се случва нещата сред нормалните и възпитани, зачитащи мнението на другите, политици, че ще си даде сметка, че има прекалено малко депутати, за да диктува еднолично и безпрекословно условията, че ще разбере как поведението му е в изгода най-вече на ББ, дето вече пали черния джип, на който да се върне начело на властта.

Всичкото това бе преди десетина дни.

Оттогава СТ не показа никаква еволюция, даже поне някакво развитие в конструктивната посока, готов бе само в краен случай да се откаже от някой свой абсурден кандидат.
Продемократичните хора в България, даващи си сметка, че най-добре е да има правителство още в този парламент, разбраха или започнаха да разбират – не става дума за неудачните кандидати в проектокабинета на Слави, колкото и да са те – 2-3 негодници и още 5-6 негодни за постовете си.

Тези неудачни кандидати не са резултат от грешки в кадровия подбор. Те са системни и концептуални грешки. Грешки на арогантната самовлюбеност, на неспособността да се премине от шоуто в политиката, което избива в превръщане на политиката в шоу. Грешки на пълното политическо дилетантство. Грешки на тоталната липса на визия и стратегия. Грешки на единствената способност на СТ и тези край него – да са за всичко Против, без да знаят за какво са "за".

Поради тази неподлежаща на обжалване присъда, с мандата на ИТН трябва да е свършено. Още повече след днешната фирмена свинщина на кандидата му за вътрешен министър.
Сега задачата – така я разбирам аз - е да се седне спешно и да се преговаря разумно за това – как да се осъществи Третият мандат.

Да седнат ИТН, БСП, ДСБ и ИСБГНИ.
Няма друг начин и не съществува друг път.

А Корнелия Нинова още не разбира какво се е случило, не схваща къде напред са отишли процесите и продължава като канарче и лапнишаранче да се надява, че като ИТН махнат и Плагиата, всичко ще цъфне и върже.

Скоро още някои от проектоминистрите на ИТН ще станат нетърпими и неподкрепими.

С кандидатите на ИТН е като в онзи виц – болният казал на лекаря: Докторе, където и да се пипна ме боли. А лекарят му отвърнал: Боли ви пръстът, с който се пипате, затова и където да се пипнете ви боли.

Можем да продължим да си казваме – когото и да посочи за кандидат СТ, все не става... Проблемът, обаче, не е в посочените, проблемът е в посочващия. Там ни е нещастието.

Корнелия Нинова не иска да го разбере. Или го разбира, но не ѝ изнася да си го признае.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да да

    29 2 Отговор
    Безразличието храни беззаконието.
  • 2 1618

    43 17 Отговор
    Тошко Йорданов, защо е толкова агресивен и злобен към опонентите си? Той и Станислав Трифонов се мъчат да вкарат в капан партиите! Те направиха задкулисно съглашателство с ДПС и ГЕРБ, подмениха и предадоха вота на избирателите, предложиха кабинет с министри зависими кои по роднински , кой по приятелски с ДПС и ГЕРБ, единия масон плагиат, другия братовчед на бивш министър от ГЕРБ,другата – съпруга на осъден престъпник, третия – върл враг на другите две протестиращи партии , четвъртата – имунолог предложена за министър на образованието, какво падение и искат да бъдат подкрепени! Вие не сте наред с главите щом се отнасяте към избирателите като към стадо и се изживявате като негови пастири , които го водят към пропастта!Клоуни, които заедно със седящия клоун възмущават с поведението си все повече хора! Програмата ви не струва нищо,щом за министър –председател и министри сте посочили хора свързани с Цацаров, Гешев, ГЕРБ и ДПС! Няма да спрете корупцията и кражбите , ще я върнете отново в ръцете на олигарсите от ДПС и ГЕРБ! За Гешев и Цацаров да не говорим, щом вашите кандидат министри са в приятелски отношения с тях и са зависими! Вие сте сбирщина от предатели и некадърници! Едно правителство и програма не можете да съставите , която да отстоява исканията на протестиращите хора, камо ли да управлявате!

    Коментиран от #8

  • 3 СМЯХ В ЗАЛАТА

    35 11 Отговор
    Слави за 2 месеца направи единственото нещо, което може - извади нова песен...

    Коментиран от #22

  • 4 Нормално е

    17 9 Отговор
    лидерът на спечелилата изборите партия и носител на мандата за съставяне на правителство да посочи министър-председателя.

    Коментиран от #26

  • 5 русенец

    19 4 Отговор
    Проблемът е, че българите имат избирателни права.
  • 6 Последния Софиянец

    20 14 Отговор
    В сряда сутринта в осем часа пред Народното събрание.Промяна ,а не Подмяна!

    Коментиран от #13, #35

  • 7 Дядо курти от село ПипЕрКоВо

    30 8 Отговор
    По скоро министър председателя го посочват кукловодите..Слави е слуга на сарайте...
  • 8 Колко ви плащат олигарсите?

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "1618":

    Един приятел пита.
  • 9 Само да питам

    26 4 Отговор
    Досега ни набиваха в главите че ГЕРБ е лидерска партия . Питането ми е : партията на Слави каква е ?
  • 10 хах

    17 9 Отговор
    Оклякахте се ама яко се оклякахте. Марионетки сте! Да сменим едни комунисти с техните отрочета.
  • 11 Байсиичалгата

    19 5 Отговор
    Че то чалгар умник има ли .....
  • 12 1618

    25 10 Отговор
    Прeдaтeлcкaтa пaртия нa Cтaниcлaв Трифoнoв ИТН нямaт мяcтo пoвeчe в пoлитикaтa!Ceдящият нa дивaнa ce изживявa кaтo диктaтoр,пacтир нa нaрoдa,кoйтo тoй cмятa зa cтaдo,чe щoм ca гo избрaли мoжe дa прaви кaквoтo cи иcкa и кaктo cи иcкa!Зa тoвa cключи cкритa cдeлкa и cъглaшaтeлcтвo c ДПC и ГEРБ зa дa мoжe дa върнe cпрeнитe oткрaднaти пaри oт Cлужeбнoтo прaвитeлcтвo oтнoвo в ръцeтe нa oлигaрcитe oт ГEРБ и ДПC !Нямa дa нaпрaви нищo и пo oтнoшeниe нa Гeшeв!Тoтaлни прeдaтeли! Никaквa пoдкрeпa зa тях!

    Коментиран от #16

  • 13 Ти ли

    10 9 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    ще раздаваш парите ? За хвърляне на яйца колко плащате ?
  • 14 дископатия

    18 8 Отговор
    Не. Проблемът е, че шоумени се хванаха с политика.
    Но, явно добре им е платено за ролята в това представление.
  • 15 Jacques Yves Moineau

    13 8 Отговор
    Е този път Слатински ме изкефи. Лафа за пръста е много точен.
  • 16 Само ти ли

    16 4 Отговор

    До коментар #12 от "1618":

    не разбра,че олигарсите Домусчиеви, Прокопиев, Ковачки и т.н. се обслужват от ДБ ?
  • 17 За овце

    10 5 Отговор
    Николайчо, за разлика от останалите БСП е партия и решенията се вземат от колективен орган, а не от главатар на банда. Нинова трябва да изчака това решение, а не да тича пред вятъра.
  • 18 мнение

    11 5 Отговор
    Кой беше тоя и какво ще определя един 80 годишен старец бъдещето на младите.

    Бе Румен Петков скоро не сте го пускали.
    да не е паднал в шадравана
  • 19 Заблудените

    9 9 Отговор
    НЕ, проблемът е че народът посочи Станислав Трифонов, другата страна на монетата с лице Бойко Борисов!
  • 20 пешо средния

    7 9 Отговор
    Къде е тръгнал с тези 65 депутата .Трябва телевизията му да се казва 6/5.
  • 21 ...

    15 6 Отговор
    Аз не разбирам как човек, който си няма хал хабер от политика определя бъдещето на България?! Как само и единствено той избира, само той ли е в партията?! Същите са като гербавите тикви, даже смея да кажа, че са по-зле и от тях... Като се замислих, видяхте ли новата прическа на Тошко Африкански, хихихи...
  • 22 чалгафен

    13 4 Отговор

    До коментар #3 от "СМЯХ В ЗАЛАТА":

    Направи още нещо. Обръсна кратуната на Тошко Африкански за да прилича на неговата !
  • 23 анализ

    8 8 Отговор
    Слатински,
    Вие сега ли провидяхте, какъв е капацитета на ИТН и какво представлява С. Трифонов?! Колко удобно ви беше да ги разглеждате като някаква принципна алтернатива и полезно явление, към което да се "прикачи" и "несистемната" БСП (заедно с ДБ и ИБНИ). Каква "невероятна" идеологическа конфигурация!
    Инфантилни и безполезни драскачи....
  • 24 Арогантен

    11 6 Отговор
    самовлюбен и комплексиран нарцис е СТ, а Нинова е заета със собственото си оцеляване, че главата ѝ виси наполовина от раменете.
  • 25 Гърчев

    6 6 Отговор
    И какк точно ще се върне Тиквата? Всички ще гласуват за него ли ? и ще има мнозинство ли с Доган ООД ? Смешно е тва с - ще върнем Боко! как ше стане точно?
    Има и партии извън НС, не са само Тиквата и Бойкикев
  • 26 Никак

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Нормално е":

    не е нормално след като си заявил, че извън политиката ти е уютно. Нормално беше да върне мандата.
  • 27 бай Ганьо

    6 1 Отговор
    Проблема е че Слави не иска да дели баница. 😁
  • 28 оня с коня

    6 7 Отговор
    Рещил да си излее мъката Слатински във Фейсбук,щото ИТН не отстъпва от Решенията си за Собствен избор на Правителство,вместо да "седнат на една маса" с ДБ,БСП и Мая и да "се разберат"...пък те НЕ МОГАТ ДА СЕ ГЛЕДАТ?!И защо е тая Загриженост на Слатински за "Приемлив състав" на Правителството на Слави - защото е ПАТРИОТ и милее за БГ ли?Неее...просто защото иска макар и Индиректно да внуши на Слави,че в Правителството му НЕ МОЖЕ ДА НЯМА ХОРА НА РАДЕВ и най-вече там да е РАШКОВ.А иначе...плаши Слатински- "ББ вече Пали Черния джип на който да се върна във властта"...Ами НАЛИ ТОВА Е ЦЕЛТА на Занятието бе Слатински- Борисов ДА СЕ ВЪРНЕ и котж Зевс-Гръмовержец да разпертушини тия Улични псета,шмугнали се в Парламента на Крилете на Протестите!Е да се разправи подобаващо със Самозабравилия се Радев естествено.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Другия с коня

    3 0 Отговор
    Кът стани тъй...все тъй става...
  • 31 Х0Йчо

    4 4 Отговор
    Дългия е пълен аматьор и отделно, че се оказа подлога на Козяк. Боко Тиквата е крадец рекетьор и мутра, открадна милиарди и трябва да получи 1000 години кауш! Корнела съсипа БСП, която не само че е разединена партия, ами не е и лява вече, за малко власт ще се прегърнат с всеки. Боккикев е директно финансиран от Вашингтон и си кара по план - прокарване на евроатлантическите ценности до дупка, приватизация и т нт ..
    Лъжигейов и той същия, а двете червени пранги от неговата партия, с малоумно име нема ко да ги коментираме - Сестра Галева и адвокатката на Черепа - Тьотя Татяна. Поправете ме ако греша
  • 32 нннн

    3 0 Отговор
    Ако този кабинет мине с гласовете на "протестните партии", никога не може да бъде свален с вот на недоверие. ГЕРБ и ДПС ще го подкрепят до края на мандата.
  • 33 !!!?

    2 1 Отговор
    Този да не иска Решетников да посочи и Премиера !!!?
  • 34 Бай Ганю

    2 0 Отговор
    Война на тронове 3 сезон втора част.Това е българската политика.Стани да седна или седни за да не седне друг.
  • 35 Петимата

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    безработни ли пак ще сте там. Отчето с проскубаната брадица ли ще ви води. Да, ама хората са в отпуск, а и няма кой да се навие на глуповетините ти. Върви говори с новата ти любимка, Нинова, за да ти даде "съвети" как да действате.
  • 36 Пообъркал си се

    3 4 Отговор
    Не Слави ще се учи, а вие ще се учите на морал и принципност! И ако не можете, ще си ходите! Това е! Време е да имаме достойна държава!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Истината

    2 3 Отговор
    Докато ИТН не проумее, че пътят към управлението на страната ни за промяна минава през консултации и взаимни отстъпки, търсене на допирни точки скрепено с подписано от лидерите на партиите политическо споразумение, с кандидатури на министри от всички партии на промяната, България няма да излъчи достойно правителство.
  • 39 ухуиух

    5 1 Отговор
    Проблемът е, че Слави си въобразпва, че управлението на България е като да управлява мизерната си телевизийка.
  • 40 Шоуто едва сега Започва !

    1 1 Отговор
    Слави тепърва на нас ще го НАФЪРФОРИ !
  • 41 Погледни ме във очите

    2 1 Отговор
    И кажи, че за мен пак ще ГЛАСУВАШ !
  • 42 дилов син

    0 0 Отговор
    ШЕФА боко банкянския ви дебне отзад с 200.
  • 43 5555

    1 1 Отговор
    Гокаго фактите говорят: СДС, НДСВ, ГЕРБ и сега ДБ печелиха най-много гласове в София - същите кавали гласували за първите три сега гласуват за ДБ и се мислят за умно красиви и ще бъдат измамени за пореден път
  • 44 уеиуеи

    2 2 Отговор
    Каквото и да бяха предложили ИТН щеше да бъде отхвърлено. ДБ се опитват да пробутат министри през ИБГНИ и предварително беше ясно, че ще са против ИТН. Не знам само защо ДБ още не са казали, че отказват на ИТН и ще гласуват против
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове