Last news in Fakti

12 Август, 2021 06:49 2 565 30

Димитър Делчев: Има възможност за правителство с третия мандат

  • димитър делчев-
  • изпрaви се бг! ние идваме!-
  • парламент-
  • правителство

Докато емоциите взимат връх над разума, Борисов ехидно стои зад кадър и се подсмихва, заяви депутатът от "Изпрaви се БГ! Ние Идваме!"

Димитър Делчев: Има възможност за правителство с третия мандат - 1
Снимка: БГНЕС

Има още два мандата, които предстоят. Рулетката продължава да се върти. ИТН се провалиха, ГЕРБ няма да ги подкрепи никой и остава третият, който трябва да събере цялата отговорност, ако не искат да се ходи на нови избори. Все пак с третия мандат има възможност да се състави правителство. Това заяви в "Денят ON AIR" Димитър Делчев от "Изпрaви се БГ! Ние Идваме!".

"Въпрос на разговори e, от Facebook или студио се решава какво да бъде - това не е партньорско. Сега трябва да се случи по друг начин. Все пак е въпрос на разговори с БСП, с ИБГНИ и ИТН. Ако ИТН имат шанс да участват в правителство с министри и реализират своите политики, това би отговорило на очакванията на техните симпатизанти. Трябва да се намери добра формула за всички, които искат правителство на промяната", подчерта още той.

И посочи, че от коалицията им не искат всички служебни министри да останат, а да се вземат най-успешните.

"Сред тях Рашков, Петков, Минеков, Василев. Има една група, които би било приемствено да останат. Ние не сме участвали в никакви пазарлъци. Чуха се много внушения и неистини. ИТН се провалиха и понеже не искат да си го признаят, правят такива внушения кой какво бил казал", обясни още гостът на Ганиела Ангелова.

И отговори на въпроса има ли място ДПС в проектокабинета:

"ИТН поканиха ДПС, ИТН заедно с ДПС атакува министри на служебното правителство и индиректно президента. Те подкрепиха внасянето на "Буджака". Всичко води до това - ДПС щяха да бъдат част от този кабинет. Но ние и ДПС няма как да играем на един терен, те са корпоративна структура, не са политическа партия", каза Делчев.

И допълни, че е време да се помисли за хората.

"Докато емоциите взимат връх над разума, Борисов ехидно стои зад кадър и се подсмихва, на него му харесва Тошко Йорданов да размахва пръст и да обвинява депутатите от "Изправи БГ! Ние идваме" и "Демократична България", но това е лошо за промяната. Трябва да помислим за хората, а не за нас. Диалогът е нормален, когато е за политика, но когато е за личности, става извращение", категоричен е представителят на партията на Мая Манолова.

Според него има достатъчно почтени хора от всички групи и трябва да застанат от едната страна на барикадата, "ако не, отиваме на нови избори".

По отношение на нападките от страна на ИТН, че партиите на промяната са предатели, Делчев смята, че именно Трифонов е предател на своите избиратели.

"Трифонов ни нарече предатели, което е много странно, за хора, на които си отказал всякакво отношение - като в брака е, за да има развод трябва да им брак. Ние няма как да сме предатели. Въпросът е дали Трифонов и хората му не са предатели за своите избиратели. Най- тъжното е, когато ние отидохме да ни презентират министрите, от ИТН изгониха половината ни група. Когато искаш подкрепа, ще се стремиш тези хора да са вътре, да чуят", смята Делчев.

И даде своята прогноза за евентуални предсрочни избори:

"Хората не са забравили какво е направил Бойко Борисов, ако се стигне до избори, те ще излязат и отново ще гласуват за промяна".

Коментира и темата с оставките в енергиите борси и цената на електроенергията:

"През 6 месеца цените се качват с 200, 300%, очевидно има спекула. Едни хора, които са оставени на позициите и не са били изчегъртани, са саботирали сегашното правителство, но така саботират и гражданите", заключи той.


Бел.ред.
2.5 млн. българи поискаха през 2016 г. мажоритарни избори в два тура за НС, но политиците отказват да го изпълнят.
Легитимни ли са за Вас избраните след това парламенти? Линк към резултатите от анкетата


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    22 0 Отговор
    Те така и предишните - все за нас мислеха , все заради нас оставаха в Парламента! А единствените решения които веднага обединяваха всички бяха : ДА НЕ СЕ ПОСЯГА на деПУТатсКИТЕ заплати и да не се посяга на правата на семействата на депутатите !
  • 2 Късоиме

    8 15 Отговор
    ИТН са предателите.Излъгаха гербаджиите,лъжците от протеста ДБ и ИБНЕБН и дпс,че са с тях а се оказаха предатели ниедни лъжливи.Статуквото потриваше ръце,че ще се договорят с ИТН за кокала,но получиха шамар.Никой до сега не си беше позволявал да шамаросва статуквото изградено от честни и предани политици

    Коментиран от #13, #23

  • 3 НАМАЛЕТЕ СИ ЗАПЛАТИТЕ

    14 0 Отговор
    И ПАРТИЙНИТЕ СУБСИДИИ...ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ПРАВИТЕЛСТВО НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ...ЗА КАКВО ВИ ИЗБИРАМЕ...НА ХОРАТА ИМ ПИСНА ОТ ВАС
  • 4 дедо Герчо

    7 11 Отговор
    ДПС ПРЕЛЯ ГЛАСОВЕ НА ИТН НА ИЗБОРИТЕ,СЛАВЧО ДАВА ПЪЛНА ПОДКРЕПА ЗА РУМЕН,..Е?А ПРЕДИ ТОВА,ДПС КАЗА,ЧЕ НЯМА ДА ПОДКРЕПИ РАДЕВ...Е?ПОКАНА ЗА ТАНЦ?АКО РУМЕН ДАДЕ 3 МАНДАТ НА БСП,ЗНАЧИ СЪС СЛАВИ СА СЕ РАЗБРАЛИ...Е?ВИЖ,АКО ГО ДАДЕ НА И.БГ.ОЗНАЧАВА,ЧЕ Е ПОСТАВИЛ ИНТЕРЕСИТЕ НА СТРАНАТА НА 1 МЯСТО.
  • 5 ЕЙ, МЛАДОК

    8 1 Отговор
    ТИ КОЛКО ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ ИМАШ, ЧЕ ДА ОПРЕДЕЛЯШ КАК ДА ЖИВЕЯТ БЪЛГАРИТЕ.....ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ
  • 6 ЕЙ, МЛАДОК

    12 3 Отговор
    КВО ПРАВИТЕЛСТВО БЕЗ СЛАВУЦА И БАЦО.....ИЛИ НЯМАШ МИСЛОВНА ДЕЙНОСТ
  • 7 ЕЙ, МЛАДОК

    7 3 Отговор
    НАПРАВИ ПОНЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ...ДА ИМАШ ЖЕНА И ДЕЦА И ТОГАВА ДАВАЙ АКЪЛ.......И КАК ЩЕ ИМА ПРАВИТЕЛСТВО БЕЗ ГЛАСОВЕТЕ НА СЛАВУЦА И БАЦО...КАЖИ БЕ...МЛАДОК
  • 8 Аз, врачанката

    4 12 Отговор
    До коментар#6.
    И ще бъде много по-свястно правителство,ако в него не са хората на Учиндолският палячо- Трифонов и хората на Боко Тиквунски.

    Коментиран от #9

  • 9 И КАЛ ШЕ СТАНЕ

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Аз, врачанката":

    ЧЕ НЕ СЕ РАЗБРА....
  • 10 Продай България

    15 4 Отговор
    Правителство на крадливите Мая,Татяна,Капон,Хаджибабикян отбора за затвора

    Коментиран от #27

  • 11 Българин

    15 4 Отговор
    Вие начело с Галевица и трявненската хартиена тигрица,ще гледате следващия парламент от палатковия лагер,през крив макарон.
  • 12 ????

    11 1 Отговор
    Само чесане на езиците! Споменатите министри от служебния кабинет няма да бъдат гласувани нито от ИТН, нито от Герб и за ДПС се съмнявам!
  • 13 ????

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Късоиме":

    Рано си сложил розовите очила, или спиш с тях и плакат на "честните и предани" политици.
  • 14 криви сметки

    9 4 Отговор
    Кой ще направи този кабинет с третия мандат? БСП? Или ония лакоми соросоиди? Няма да стане! Още не са пораснали достатъчно. Фондациите трябва да отпуснат още много милиони за тях...
  • 15 ЕЙ, МЛАДОК

    11 5 Отговор
    КАК С ДЪРТИТЕ КОМУНДЕТА ДОНЧЕВА И МАНОЛОВА ШЕ ПРАВИШ ПРОМЯНА И ПРАВИТЕЛСТВО.....АМА КОЙ ДА МИСЛИ
  • 16 СЪПАРТИЕЦ

    9 2 Отговор
    Единствената възможност е, вие да си получавате по-дълго големите заплати. Щото щяхте да си ги сваляте от протестните партийки.
  • 17 Димитър Делчев?? Правителство с 3тия

    8 0 Отговор
    Мандат?? Вярваш ли си?? Едвали!! И никой не вярва!
  • 18 Шляхтиц

    13 2 Отговор
    Димитър Делчев, къде стои Борисов и ехидно или весело се подсмива, не е останало твоя грижа. При всички случаи, най-малко Борисов ви пречи да съставите правителство и да управлявате България. Това, че вие сте някакви улични протестиращи и с провокации към охранителите на обществения ред, с развалени риби, домати, пиратки, черни знамена, ковчези и много други подобни, по някакъв начин се добрахте и изпълнихте сградата на НС, съвсем не означава, че сте в състояние да ръководите държава и то към по-добро.........
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Какво става

    4 0 Отговор
    И коментар 19 е премахнат, ЗАЩО?
  • 21 добре бе

    9 2 Отговор
    какви са тези неадкватни и смешни буквално имена на партии. Може ли сериозна партия да се казва Има Такъв Народ или пък "Изпрaви се БГ! Ние Идваме!". Що за дивотия е това

    Коментиран от #30

  • 22 ЧОБАН

    5 0 Отговор
    БОРИСОВ СЕ ПОДСМИХВА С ПРАВО ГЛЕДАЙКИ ГЛУПАЦИ КАТО ВАС НО ТОВА Е НИЩО СЛЕД МЕСЕЦ НАРОДА НЯМА ДА СЕ ПОДСМИХВА А ЩЕ Е ВЗЕЛ СОПАТА ЩО НЕ ИЗЛЕЗЕТЕ ПАК НА ПРОТЕСТ
  • 23 Никой

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Късоиме":

    Освен с късо име, и си с къса
    памет. Обещанията бяха за промяна, а не за диктат от друг простак.
  • 24 pancho

    2 0 Отговор
    Един виц: Някакъв поп в малко село село, накратко - лекувал пияниците (доброволно) като ги онодвал и после ги заплашвал, че ако пият ще каже на селото какво е направил с пияницата. И така 1 пияница не останал в селото. Но ... след много време попът се поминал. И тогава се извило едно радостно-пенясало (от алкохол) мъжко хоро на мегдана. Щастие настанало неописуемо, че вече нямало кой да ги шантажира и спира.
  • 25 бясна кака

    5 0 Отговор
    Точно изброените министри трябва да се изгонят от България, нищо не направиха само си сложиха на високи постове хора да РР и това беше, докараха инфлацията, тройни цени на енергията и офцете спят и се надяват, че живеят по-добре хо хо хо
  • 26 Един оптимист

    3 1 Отговор
    Чалгарят ни раздели на "ние младите" и "ония дъртите". Така се управлява лесно и с подигравателен смях, като този на новопостригалия се за послушник.
  • 27 Никой

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Продай България":

    Ама нали Бойко беше за затвора!?
  • 28 Stivy

    2 1 Отговор
    Повтарям,единственият вариант е правителство на ИТН с подкрепа на ГЕРБ.Всичко друго е илюзия и тъпота!!!!!!!
  • 29 Червени петолъчки в главите

    1 0 Отговор
    Абе другаре, не виждате ли, че сте толкова опротивяли на обществото, че даже и по телевизора не се издържате😂😂😂 Сте стига с тия пазарлъци и шменти-капели щото, ако така продължавате, наесен ще си събирате шапките по покрива на НС😂😂😂
  • 30 Абе има още по шантави

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "добре бе":

    Сега обаче не мога да се сетя как се казваше точно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове