Last news in Fakti

27 Август, 2021 17:38 4 015 130

Чорбанов: Когато се ограничават здрави хора не е карантина, а тирания

  • андрей чорбанов-
  • ограничения-
  • мерки

Той прочете декларация, с която се иска отмяна на заповедта на здравния министър доц. Стойчо Кацаров, с която се въвеждат облекчения за персонала и посетителите на обществени структури при наличие на зелени COVID сертификати за успешна ваксинация

Чорбанов: Когато се ограничават здрави хора не е карантина, а тирания - 1

Депутатът от "Има такъв народ" Андрей Чорбанов определи като тирания ограничаването на здрави хора от нормалния им начин на живот. На парламентарната трибуна той заяви:

"Когато се касае за ограничаването на движение на болни хора, потенциални разпространители на заболяването, това се нарича карантина. Когато бъдат ограничавани правата на здрави, активни хора, без никакви показания, но с подозрителната презумпция за евентуално заразоносителство, това се нарича тирания", каза той.

Той прочете декларация, с която се иска отмяна на заповедта на здравния министър доц. Стойчо Кацаров, с която се въвеждат облекчения за персонала и посетителите на обществени структури при наличие на зелени COVID сертификати за успешна ваксинация, доказано преболедуване или отрицателен тест от последните 72 часа.

„Изключително притеснителна е заповедта на ректора на Медицинския университет в Пловдив, оказваща дискриминационни условия по отношение на студенти със здравен сертификат за коронавирус, спрямо такива без такъв. Това ще доведе до изключително лоши условия за провеждане на учебния процес за втората група в сравнение с техните колеги, осигурили си под някаква форма нужния документ. Това ще се отрази пагубно на уменията и познанията на бъдещите лекари, фармацевти и стоматолози“, се посочва в декларацията на „Има такъв народ“.

По-рано в интервю за „Медиапул“ той каза, че има „хиляди случаи на притискани хора“ и проблемът генерално е повече политически, отколкото медицински.

Вирусологът Чорбанов беше един от най-големите критици на здравните власти още от преди старта на политическата си кариера. Самият той кара тежко COVID-19 и се наложи да постъпи в болница преди няколко месеца. „Бившият здравен министър няма авторитет и никой не слуша неговите послания. Аз не съм виновен за това, че хората слушат мен, а не слушат него“, коментира още в интервюто за онлайн изданието Чорбанов.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    142 14 Отговор
    Целта не е ваксинирането , целта е точно тиранията... Ваксините и маските са способ и средство , за да свикнете с тиранията...

    Коментиран от #8, #9, #77

  • 2 no name no face no number

    119 4 Отговор
    С това и аз съм съгласен стига с тая простотия.Ясно е, че трябва да се срещнем с този вирус, Ограниченията Не решават абсолютно нищо
  • 3 честен ционист

    10 134 Отговор
    Чорбанка, не си ли чувал за присъда за неблагонадежднст. Именно тия, които не се ваксинират са неблагонадеждни, трябва да се ограничават, пък ти му викаш както си щеш. Ужким медик-учен се водил, ама антиваксър, как стават тия работи, да хапеш ръката, която те храни.

    Коментиран от #17, #37, #39

  • 4 Последния Софиянец

    75 6 Отговор
    Кацаров си е хитрец.Уж отстъпва на бялата мафия,а няма никакви мерки.Докога ще издържи не знам .Натиска е голям върху него и отвън.
  • 5 ГЕРБ

    10 100 Отговор
    Брато хвани се скрй някъде и си хвърли фалшивата диплона

    Коментиран от #13, #44

  • 6 Имунолог

    8 88 Отговор
    И какъв е изводът? Незабавен пълен локдаун в държавата за всички. Другото е приказки.

    Коментиран от #14

  • 7 Валката

    12 91 Отговор
    Алоооо, Шкембе Чорбанооов. Ай ся. Миришеш на чесън.

    Коментиран от #82

  • 8 КОКО

    88 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Това е вярно, но трябват ПОВЕЧЕ Публични мнения, като това за да се Събори параванът "Ковид Пандемия", с която всички се Оправдават!
    Вирус Има, но ПАНДЕМИЯ Н Я М А!!!!!!!!!!!!
  • 9 Слави Трифонов

    45 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Говориш глупости. Няма за кога да свиквате с нищо - вече сте излишни и са решили да ви трупясат - чрез ваксата, защото вирус няма, но ваксата я има и действа.

    Коментиран от #60

  • 10 Какво е успешна ваксинация

    75 3 Отговор
    Щом и ваксинираните се разболяват и пренасят вируса!
  • 11 сдфр

    11 39 Отговор
    Да и този хитрец като предните, да не объркате нещо тролчета, щял да се ваксинира ама с ваксината дето неговия екип разбработва, а докато я разработят я остане някой за ваксиниране я не, и спрете да използвате короната за вадене на политически дивиденти!
  • 12 pesh

    74 4 Отговор
    Трябва да си мега слабоумен за да повярваш, че изведнъж от стотици години изчезнал сезонния грип и на негово място се появил ковид грип.

    Коментиран от #21

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гтнгтн

    48 2 Отговор
    Каква е разликата между умрял с корона и умрял с ваксина?

    Коментиран от #89

  • 16 Госあ

    7 61 Отговор
    Моделът с тестването и проследяването е доста добър, но работи при затворени границите, затваряне на области и градове. Простолюдието ще ревне, че то следят. Кво предлага по точно тоя чорбанов, щото не ми е ясно ??? Популизъм. Ама после тича да скимти у болницата. Защо го приеха ? Е така е цялото простолюдие, откъде накъде ще плащам от моите осигуровки на ганьовците? М? Че ва всичко отгоре и място няма да има евентуално за мен ? М? Спира им се достъпа до болници и аптеки и да пият чайчета у тех.

    Коментиран от #25, #31, #38

  • 17 А какво

    59 3 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Ще кажете, че въпреки ваксините пак се заразяваш и пренасяш вируса! Ваксинираните са също толкова опасни колкото и не ваксинираните!

    Коментиран от #22

  • 18 Мислещ

    28 8 Отговор
    Докторе, така е, ама с това оставане в партията а чалгаря след всипко, което показа дотук, и ти олекваш.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Престъпника от Банкя

    16 12 Отговор
    А целта на ИТН каква е?
    Да подмие ДПС и да върне Боко на власт?
  • 21 6996

    10 18 Отговор

    До коментар #12 от "pesh":

    Явно си седиш само вкъщи а?
    Кой е казал, че сезонния грип е изчезнал?
  • 22 Госあ

    4 38 Отговор

    До коментар #17 от "А какво":

    Така е, положението може да стане страшно, защото малка част от простолюдието ще се ваксинира и ще обикаля европата като бай ганьо и ще донесе всички варианти. Ще си обикаля и тук, ще киха и ще кашля без маска и докато има някаква по голяма вероятност да изкара по леко вируса, то по голямата неваксинирана част от населението, която заразят, има голяма вероятност да бере душа. Но това е стратегията на християндемократите -отворени граници без никаква възможност за тестване и проследяване на контактите и абсолютно безпрепятствено циркулиране на вируса. Има РНКови ваксини обаче- първа, втора,трета...n доза. Евтини за производство, скъпи на пазара.

    Коментиран от #28

  • 23 Анонимен

    28 3 Отговор
    "Търсете и четете : "Д-р Стойчо Кацаров: Има нещо гнило в тази пандемия
    Експертът с данни от световната статистика
    от 02.04.2020г."
    И като го прочетете пак пишете кой какъв бил! Като се изкачи нагоре по стълбата човека става съвсем, ама съвсем друг!

    Коментиран от #30, #34

  • 24 Копипасте

    18 4 Отговор
    от коментар под статията с бройките заразени, болни....: "27.08.2021г. Дoкумeнтирaнo /пo дaнни oт caйтoвeтe/ прeбoлeдувaли и oздрaвeли oт кoрoнaвируca нaд 400 000! Кoлкo ca гo прeкaрaли бeз дa ca прoвeрeни и дoкумeнтирaни - вeрoятнo мeжду 5 дo 10 пъти пoвeчe! Дa приeмeм cрeднo 7-8 пъти - тoвa дaвa oриeнтaция зa брoя нa рeaлнo cрeщнaлитe ВИРУCA и прeживeли cрeщaтa! Т.e. мeжду 2 800 000 и 3 200 000 грaждaни нa Рeпубликa Бългaрия! Дoбaвямe и oкoлo 1 000 000 вaкcинирaни! Кaтo ce знae, чe избирaтeлнитe cпиcъци ca пълни c "мъртви души" и тук в Бългaрия живeят oкoлo 5 500 000 дo 6 000 000 души кaквo e тoвa, aкo нe e пocтигнaт кoлeктивeн или кaктo пeрнaтитe гo хaрecвaт "cтaдeн" имунитeт?! Ocтaвям нa мaтeмaтици и прoчee дa прoвeрят тeзи cмeтнaти "нa oкo" чиcлa и дa пишaт!"
  • 25 Флин

    56 3 Отговор

    До коментар #16 от "Госあ":

    Щом плащам осигуровки са ДЛЪЖНИ да ме лекуват!!! Разбираш ли, ДЛЪЖНИ СА!!! А дали ще се ваксинирам или не си мой избор. По твоята "логика" лечение трябва да се откаже и на пушачите, на 60 % от ранените на пътя, на употребяващите алкохол също би трябвало да се отказва лечение. За дебелите пък изобщо няма смисъл да говорим, на тях трябва да им се забрани думата "лечение" дори да си я помислят.... Така ли е????? Не, че нещо но просто следвам твоята логика. Мислете преди да говорите и пишете, слабо казано идиотии

    Коментиран от #40, #80

  • 26 Всички измислени мерки

    26 2 Отговор
    Веднага да падат,иначе излизаме,стига вече облъчване..
  • 27 фгх

    6 30 Отговор
    Здравите хора също трябва да спазват мерките за да НЕ СТАНАТ болни такива? При този дълъг инкубационен период, докато здрави се светне, че не е здрав, ще е заразил поне още 3-ма най-малко!
  • 28 Анонимен

    45 0 Отговор

    До коментар #22 от "Госあ":

    Нещата вървят бавно, но сигурно натам да има пак както преди 75-80 години едни богоугодни места с големи порти и големи букви над портите и с едни хора с татуирани номера на ръцете! Примера с жабата е много поучителен: Ако пуснеш жаба в гореща вода - ще се мята и ще се напъва да издрапа и да избяга! Ако пуснеш жабата в студена вода и загряваш бавно ще си плува във водата докато се свари! Повече от година водата се загрява бавно! Който разбрал - разбрал, който не е - няма и да разбере!
  • 29 Абе Чобанов

    6 33 Отговор
    Тези лакърдий пробвай да ги разказваш в някоя цивилизована държава. До видиш тогава как ще те посрещне обществото.
  • 30 Копипасте

    10 1 Отговор

    До коментар #23 от "Анонимен":

    Намерих го това?! Някой знаещ може би ще ни обясни как така и защо е врътнал Стойчо палачинката?
  • 31 КОКО

    17 0 Отговор

    До коментар #16 от "Госあ":

    Виждам, че си гост, ама стана време да си ходиш! Явно те е хванал "вирусът", и не разбираш какво говориш!
  • 32 Делта вирус

    6 13 Отговор
    Аз ще разреша спора!
    Изчакайте още 3 месеца!

    Коментиран от #74

  • 33 Перо

    6 11 Отговор
    Как можа Радев да сложи за министър на МЗ,човек,който не е стъпвал в болница,а градил кариера в една престъпна партия СДС?

    Коментиран от #48

  • 34 нннн

    17 3 Отговор

    До коментар #23 от "Анонимен":

    Да, бе! И аз се чудя. Преди да стане политик, Кацаров съвсем на нормален приличаше. Какво им става на хората, като усетят власт?

    Коментиран от #62

  • 35 Смени

    5 3 Отговор
    Си фамилията бе шушляк.
  • 36 Мъка мъка

    7 12 Отговор
    Споко чорбанов нищо няма да стане освен че няма да има зимен туристически сезон
    от итн не е зле да слезете от черешата на село и да разберете къде се намирате
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Не се заяждам

    39 1 Отговор

    До коментар #16 от "Госあ":

    Само искам да знам от какво се притеснявате ако сте ваксиниран? Нали затова се ваксинирате да не се разболявате! Но май нещата не седят точно така и излиза, че и вие също може да се разболее те и да заразите някои! Та вие вярвате, че щом сте се ваксинирали сте безсмъртни! Тогава от какво се притеснявате?

    Коментиран от #88

  • 39 Фершел

    7 18 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    И чорбанов лаеше по тв че короната е измислена и като го барна вируса подскачаше и се душеше и пререди болните баби да лекуват него

    Коментиран от #52

  • 40 Да...

    7 20 Отговор

    До коментар #25 от "Флин":

    по белия свят е така - ако пушиш, пиеш, водиш нездравословен живот, шансовете ти за работа, здравно осигуряване и т.н. рязко се влошават.

    Коментиран от #46

  • 41 така

    20 3 Отговор
    Всеки един човек може целенасочено, планиранио и в контролирана медицинста среда да се рещне с коронавируса по естествен и нормален път без риск за неговото здраве. Тогава организма ще придобие естествен, пълен и по-траен иминитет. Но за съжаление това е желаят да го правят, защото всичко ще си бъде нормално, а те не искат да е така. Те искат да има страх и паника в населението в медицинска и икономическа гледна точка и най-важното пренасочване на огромни парични средства.
  • 42 Мъка мъка

    6 13 Отговор
    Румъния въвежда карантина за неваксинирани..
    Гарантирано другите от ес няма да ни бавят много..само тъпи хора като тоя не могат да разберат че за да си играят на демократи ще причинят щети за милиарди..какво ти дреме ти нали беше 5 дена депутат
  • 43 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    така е
  • 44 МАФИЯ

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "ГЕРБ":

    ОРЯХОВО скрий се бе

    Коментиран от #54

  • 45 нормален човек

    25 5 Отговор
    Хората, които не искат да се ваксинират с тези препарати не са антиваксари. Разберете го това и престанете вече! Внесете ваксини без такива странични действия и няма да има нужда от убеждаване и натиск. До тогава не насилвайте хората, защото това което правите е престъпление. Да подлагаш някого на експеримент насила е фашизъм. На този ректор в Пловдив трябва да му се осигури охрана. Мисля, че не знае в какво се е забъркал и какво може да му се случи. На много хора търпението им се изчерпа, реагират жестоко за много по маловажни неща, а когато става дума за децата им не ми се мисли какво биха могли да направят.

    Коментиран от #73, #76, #90, #91, #92, #95

  • 46 КОКО

    12 0 Отговор

    До коментар #40 от "Да...":

    Я пак, че не разбрах! Здравословното състояние или Шансовете за здравно осигуряване? Значи, ако пушиш - не те Осигуряват? Така ли?
  • 47 Ааоуу,

    6 0 Отговор
    от COVID-22 нема пропуск !?!
  • 48 Иво Прокопиев

    6 3 Отговор

    До коментар #33 от "Перо":

    Аз участвах в кадруването на служебното правителство. Имам право защото пак ще финансирам президентската му кампания. Сега станаха рокади на мафиотските и олигархични структури. Вече ние ги изместихме и властваме.
  • 49 jorj

    5 18 Отговор
    А когато влезнат в болницата от тази антиваксарска сган запяват друга песен, та чак кислород искат за оправяне на гласчетата!!!!
  • 50 Чорбаний

    5 18 Отговор
    Да беше накарал хората да се ваксинират, а не да сееш съмнения. Живея в Белгия- 70 % от хората са ваксинирани, ограничения почти няма. Бившата ми жена живее в Дания, там 72 % са ваксинираните, животът е съвсем нормален, без никакви ограничения. И в двете държави почти няма смъртни случаи. Ама нали си голям професор, сега твоята всксина дето я творил- 10 години ли ше в изпитваш?

    Коментиран от #56, #57, #93

  • 51 Идват черни дни - смразяващи нощи

    4 11 Отговор
    Колеги! Вчера почина сестрата на бившия шеф на фен клуба на ФК ЦСКА Димитър Ангелов-дучето от КОВИД. Миналата седмица се връща от почивка на море заедно с дъщеря си. Там двете прихващат страшния щам на КОВИД-а -ДЕЛТА. Интубирани са и двете като вчера сестра му е починала . Дъщеря й е в КОВИД отделението интубирана. Бог да ви пази всички читатели. Само когато допре до неговата глава, човек разбира истината и колко е страшно. Късмет

    Коментиран от #55, #61, #64, #72

  • 52 КОКО

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "Фершел":

    Да попитам, какво означава Фершел?
  • 53 СУВЕРЕН

    11 4 Отговор
    От кога се спира свободата на здравите ХОРА. И от кого. ВАКСИНАТА Е ЛИЧЕН ИЗБОР. Аз съм много,много против някой да ми налага нещо.Ето сега Радев ми налага БСП да прави правителство. Нито за Радев мършата съм гласувал , нито за БСП . И сега какво - Както преди и в продължение на 30 години , управлението на страната се определя от 80 % малоумници и идиоти които гласуват а после се питат - кво стана . ПРОСТ НАРОД- СЛАБА ДЪРЖАВА/-....
  • 54 ГEРБ

    1 12 Отговор

    До коментар #44 от "МАФИЯ":

    Кой си ти да посмяваш да ми пишеш? Ще те намеря и открия! Имай късмет да си оня Козлодуйския, че съм открил кой е инвалида в град Козлодуй! Аз там познавам половината град. Ти инвалида ли си кой е бил пребит от роми отишъл за баничка? Козлодуй ми е като втори роден град! Кажи Козлодуйския ли си да не идвам още сега?

    Коментиран от #58

  • 55 Анонимен

    10 1 Отговор

    До коментар #51 от "Идват черни дни - смразяващи нощи":

    Айдеее! Логореята с НИК-а Имунолог се довлече и тук! Сега ще ни наводни с коментари към 20 броя! УЖАСТ!
  • 56 СУВЕРЕН

    10 4 Отговор

    До коментар #50 от "Чорбаний":

    Я недей да лъжеш ...В Дания нито са ваксинирани, нито има ограничения.....

    Коментиран от #67, #79

  • 57 Анонимен

    8 1 Отговор

    До коментар #50 от "Чорбаний":

    Той и Кацаров беше антипландемист миналата година, ама откак се качи нагоре по стълбата врътна палачинката!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Много умен=чорбанов

    3 12 Отговор
    Цяла Европа са по 70 процента ваксинирани
    и няма влакове с мъртъвци от ваксините..тука някакви пет селянина ще ни обясняват какво е демокрация..демикрация ще има и цената ще е висока защото сте селяни неграмотни

    Коментиран от #70

  • 60 Пич

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Слави Трифонов":

    Когато коментираш , се предполлага , че имаш грамотност поне до степен , да можеш да разбираш това , което си прочел... Дерзайте , ще успеете някога...
  • 61 СУВЕРЕН

    11 1 Отговор

    До коментар #51 от "Идват черни дни - смразяващи нощи":

    Да, когато човек се разболее търси спасение....Болестта , дали се казва РАК, ЖАБА, КОРОНА, ТУБЕРКОЛОЗА ИЛИ ЧУМА , все е болест. ПО страшни са тия които имт власт и се разпореждат със свободната воля на хората. А властта не е вечна.....

    Коментиран от #63

  • 62 Анонимен

    8 0 Отговор

    До коментар #34 от "нннн":

    Навремето / 2000-2001г./ Стойчо Кацаров беше зам. министър на здравеопазването, а министър беше зъболекаря Илко Семерджиев! Те направиха от лекарите Джи Пи-та! Идеята беше на един от БЗНС - Борислав Китов! Тия двамцата обаче я свършиха работата! Нито Стойчо с лекарите - лекар, нито Илко със зъболекарите - зъболекар! Хвани единия и удри по другия и все си закъснял!
  • 63 Кандидат философ

    1 7 Отговор

    До коментар #61 от "СУВЕРЕН":

    Ти си объркал науката мой
    В днешният свят мнозинството налага волята си над малцинството легално..по добре свиквай

    Коментиран от #68

  • 64 Кандидат

    8 0 Отговор

    До коментар #51 от "Идват черни дни - смразяващи нощи":

    Колега, по колко плащат, да се включа и аз?
  • 65 big

    2 8 Отговор
    Ние, хората, сме най-висшата форма на животинския свят на Земята! Сред същия този свят важи един прост закон: по-силния оцелява, дали между животните или различните заболявания е без значение! Така между тях остават здрави и силни екземпляри, което е много добре. Защо трябва да натрупваме болни и слаби хора? Защо трябва да претоварваме Земята и постепенно разболяваме цялото население?

    Коментиран от #69

  • 66 jorj

    1 10 Отговор
    А да заразяват и убиват хора е хуманно!!!??? Ми защо спирате на "СТОП", на червен светофар, карайте, неспирайте, който ви спре проявява тероризъм!!!!! Ако пък убиете някое дете, някой голям човек е добре, убили сте терорист, ще отпадне нужда да го СЪДИТЕ, и опасността да се измъкне от рамките на закона, ако все пяк е оцелял, директно възмездие!!! !! Сега на власт се докопаха точно тези АНТИТЕРОРИСТИ!!! БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!!
  • 67 Дания

    1 8 Отговор

    До коментар #56 от "СУВЕРЕН":

    е лидер по ваксиниране - 75% са ваксинирани.

    Коментиран от #71, #81

  • 68 Анонимен

    5 0 Отговор

    До коментар #63 от "Кандидат философ":

    Болшевики, меншевики, Владимир Улянов! Това не е днешно а добре забравено старо! Следва писаното от №28 може би?! Или пък не?!

    Коментиран от #75

  • 69 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "big":

    Защо ли като ти чета коментара си припомням едни хора, случки..... отпреди 75-80 години!?
  • 70 Учуден

    6 3 Отговор

    До коментар #59 от "Много умен=чорбанов":

    Дай статистика или пак празни приказки? При нас като са 15% идиотите да няма влакове с мъртъвци или камиони с трупове? За година и половина все още нямам познат заразен, за болен да не говорим, единствено един кумшия си отиде след първа доза на Пфайзер.
  • 71 Хахаха

    3 1 Отговор

    До коментар #67 от "Дания":

    И имат по 1000 случая дневно, а са с 5 млн население:) Убеди ме да се боцна:)

    Коментиран от #84, #86

  • 72 123

    5 0 Отговор

    До коментар #51 от "Идват черни дни - смразяващи нощи":

    Хвани рак и брой секундите до следваща доза морфин пък тогава викай кое е страшно! Едно и също под всяка статия, боли ме ... за роднините на тоя наркопласьор!
  • 73 Анонимен

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "нормален човек":

    Ректора е жена - Мурджева! За другото си прав!
  • 74 Тромб

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Делта вирус":

    Теб те чакахме две години, сега е мой ред
  • 75 Кандидат философ

    2 4 Отговор

    До коментар #68 от "Анонимен":

    Пак бъркаш науката..там тия с били малцинство и със силата на оръжието и насилието са наложили волята си..в днешната държава с Д има обществен договор=конституция и ако искаш да живееш извън него ще трябва да живееш на остров..другото се нарича анархия и разпад насоциалният строи

    Коментиран от #100

  • 76 Вируслав

    8 3 Отговор

    До коментар #45 от "нормален човек":

    200 - 300 хиляди на площада за 2 дни и правителство, ограничения, маски - всичко пада! И както са го подкарали дотам ще го дотикат, като започнат запорите по предприятия и хранителни магазини, когато няма пари за елементарни битови разходи. Когато семействата започнат да не свързват двата края от простотиите им, следва помитане и зануляване!

    Коментиран от #85

  • 77 заключение Шопо

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Щом е с гола кратуна, значи е от ИТН !
  • 78 Зомби

    5 1 Отговор
    Зомбираните получават заповеди от чиповете си да тормозят другите затова пазете се те го правят несъзнателно
  • 79 Чорбаний

    1 4 Отговор

    До коментар #56 от "СУВЕРЕН":

    Ти не знаеш на кой свят си. Дания е с най - висок процент ваксинирани в Европа , да не говоря че допреди 10 дена бях там. Лошо е когато си приказвате наизуст

    Коментиран от #110

  • 80 Госあ

    1 8 Отговор

    До коментар #25 от "Флин":

    Аааааа не, не баце. Лечение трябва да се отказва на наркоманиите. Цигарите са легални с акциз. Селяни прости. И на тези без колани пострадали в катастрофа. Панял? Имам предвид да спрете да плащате осигуровки и да нямате никакъв достъп до болницата. Пито, платено. Нали ве селски? Освен това, пушача и този без колан вредят само на себе си, а вие селяни прости, разнасяте зараза и убивате други. Освен че пълните болницата. Е като тая мишка с ниско чело на снимката, не искал маски, не искал тестове, не искал ваксини ама отишъл да скимти в болницата и да заема място там. А колко е заразил тоя плъх, А ? Колко?

    Коментиран от #87

  • 81 Сакън

    3 0 Отговор

    До коментар #67 от "Дания":

    Ти да не си датчанин?!?
    ... Нали знаеш, че има нещо гнило в Дания.
  • 82 Да не ти казвам

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Валката":

    От тебе на какво лъха.
    Ще ме блокират, помисли си кое ти е най - гадно да подушиш, е това е.
  • 83 Ербаб си

    5 1 Отговор
    И Слави плюеше мерките преди, както и този, но всички стигнаха до болницата, но обгрижени и със специално внимание от лекарите. А знаете ли дървени философи, колко добри българи си отидоха, без да ги приемат в болница и без лечение, защото нямаха връзки. Поне спрете да говорите и оставете всеки сам да решава какво да прави. Дайте пари, а акъла си го дръжте.
  • 84 Да бе

    3 0 Отговор

    До коментар #71 от "Хахаха":

    само обаче им виж смъртността на тез 1000 случая дневно
  • 85 Право там

    1 2 Отговор

    До коментар #76 от "Вируслав":

    Отивай да стачкуваш пред къщата на чорбанов
    ЗАЩОТО ТОЙ НЕ ИСКА ДЪРЖАВАТА ДА ФУНКЦИОНИРА НОРМАЛНО..
  • 86 Да бе

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Хахаха":

    да ти я кажа ли - откакто имат по 1000 заразени на ден, смъртноста им се движи 1/дн, 0/дн, явно уикендите не отчитат като нас, защото вторниците понякога стига до 2/дневно. Хаха - нали?
  • 87 Ниско чело

    2 0 Отговор

    До коментар #80 от "Госあ":

    пък прави ваксина против Ковид!
    ... или поне се прави, че прави.
  • 88 Госあ

    5 11 Отговор

    До коментар #38 от "Не се заяждам":

    Първо, не съм ваксиниран все още но определено ще го направя, защото други ваксини освен тези няма да има. Просто нямам избор и няма пак да повтарям ситуацията в ЕС. И второ, спазвам всички немедицински мерки и съм си правил няколко теста досега и не за да хода на сиртаки у Гърция, а при най малките съмнения. Относно ваксинираните и не ваксинираните, ще повторя просто ще се пълнят болниците. А тези които не искат да се ваксинират и да спазват никакви мерки, трябва да носят съдебна отговорност. В Китай стреляха като по диви животни по тях, аз предлагам просто да им бъде отказано всякаква болнична помощ и достъп до аптеки. По демократично е.
  • 89 Варненец

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "гтнгтн":

    В клиничната пътека :)
  • 90 9746

    0 4 Отговор

    До коментар #45 от "нормален човек":

    Кои бе руските ли? Той путин затови пусна троловете, стига с тези странични ефекти, пишете така защото затова ви плащат, я руснаците я китайците, други в момента ваксини няма, само че лошотое, че има доста наивници дето ви се връзват и така пандемията ще се влачи още години, ама нали ще си вземете жалките кинти, какво ви пука?

    Коментиран от #96

  • 91 Чудя се

    1 6 Отговор

    До коментар #45 от "нормален човек":

    Как някои хора говорят на едро.Такива крайни изказвания,никакво съмнение.Не ми се вижда много нормално.Излиза,че ние ваксинираните сме нещо ненормални.Пък и милионите хора по света,които имат различна гледна точка.Има една максима,че ако твоят син е загинал във войната,за теб войната е загубена.Не ти пожелавам по трудния начин да разбереш,че това е БИОЛОГИЧНА ВОЙНА.Аз лично,познавам хора,които са загубили битката.Сестра ми е ваксинирана и да, хвана ковид,но го изкара много леко,а е с тежка форма на бронхиална астма.Всеки прави своя избор.Що се отнася за хората,които ръководят цели колективи,трябва да са загрижени за всички,а не само за тези ,които винаги са против.На когото не му харесват условията --да се спасява сам.
  • 92 нормален човек

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "нормален човек":

    До 90. Да, засега няма да внесат други ваксини по разбираеми причини. Разбрахме, че са капарирали такива, които В момента Австрия тества. Говоря за ваксини, а не за препарати. И никой не ми плаща. Поне в това съм сигурна.

    Коментиран от #98

  • 93 Brussels

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Чорбаний":

    Я пак...,щото и аз живея в Белгия

    Коментиран от #111

  • 94 Аман

    2 1 Отговор
    Аман от КРАЙНО САМОНАДЕЯНИ хора,които си мислят,че са застраховане при Господ и на тях нищо лошо няма да им се случи.Този Чорбанов знае какво ще се хареса на хора,които си живеят живота,правейки всичко на ВЪПРЕКИ и,ако това не е популизъм, здраве му кажи.
  • 95 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "нормален човек":

    Фашизма е най добрата система за управление заедно с комунизма. Характерно и за двете е социалния елемент и грижата за обществото. Това, което се наблюдава в ес е коренно различно от фашизма, това е най прост капитализъм, където парите определят всичко. Затова съм почти сигурен, че други ваксини освен тези в ес няма да има. Да, с много повече странични ефекти са и дори смърт, ефективността им по нищо не се различава от проучените и сигурни конвенционални ваксини и протеинови такива, но все пак след толкова ваксинирани вече, може да се поеме този риск,който е по малък от заразяване с вируса. Докато живеем в капитализъм и пазарна икономика ще е така.
  • 96 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #90 от "9746":

    Китайските и руските ваксини са в пъти по добри и безопасни. Синофарм очаквано е с много по висока ефективност спрямо новите щамове. Руски, имам предвид конвенционалната и протеинова такава. Единствената пропаганда до западната и най вече на швабите. Китай имат да ваксинират 1.3 млрд население плюс останалите с които са сключили договори. Производствените мощности на Путин не са особено големи, че да иска да продава на целия свят.
  • 97 Иван

    2 1 Отговор
    Г-н професоре, Андрейчо, вашата партия има мнозинство, председателя на парламента е ваш, шефа на правната комисия и той е ваш. Съберете се, променете закона така че министъра да няма никакви права и вие се справете с Ковида. Отменете маските и ваксинацията. Имате право и възможност, ама няма да го направите щото сте ПОПУЛИСТИ.
  • 98 Госあ

    4 0 Отговор

    До коментар #92 от "нормален човек":

    Ами то и Пастьор тества от няколко месеца протеинова ваксина, ама нищо. Не че не могат. Просто има някакви други фактори, като тези,че християндемократите наляха всички пари в няколко корпорации, които ще ги одесеторят с РНК ваксините. И да излязат европейски истински ваксини, те ще бъдат бутикови и едва ли ще стигнат до България. А и да стигне след година някаква крайно ограничена бройка, я камилата я камиларя. Тва е положението.

    Коментиран от #101

  • 99 Безименен

    2 0 Отговор
    Този абсолютно нищо не разбира от медицина,
    Ама абсолютно нищо!
    И от другите неща толкова.
    Известен е с боледуването си от ковид19 в болница, кой го слуша тоя бе?!
  • 100 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "Кандидат философ":

    Ти прочете ли коментар №28?! Сигурно не!
  • 101 Анонимен

    2 0 Отговор

    До коментар #98 от "Госあ":

    Споко бе! Ние вече сме се сдобили с т.нар. стаден имунитет! Дoкумeнтирaнo /пo дaнни oт caйтoвeтe/ прeбoлeдувaли и oздрaвeли oт кoрoнaвируca нaд 400 000! Кoлкo ca гo прeкaрaли бeз дa ca прoвeрeни и дoкумeнтирaни - вeрoятнo мeжду 5 дo 10 пъти пoвeчe! Дa приeмeм cрeднo 7-8 пъти - тoвa дaвa oриeнтaция зa брoя нa рeaлнo cрeщнaлитe ВИРУCA и прeживeли cрeщaтa! Т.e. мeжду 2 800 000 и 3 200 000 грaждaни нa Рeпубликa Бългaрия! Дoбaвямe и oкoлo 1 000 000 вaкcинирaни! Кaтo ce знae, чe избирaтeлнитe cпиcъци ca пълни c "мъртви души" и тук в Бългaрия живeят oкoлo 5 500 000 дo 6 000 000 души кaквo e тoвa, aкo нe e пocтигнaт кoлeктивeн или кaктo пeрнaтитe гo хaрecвaт "cтaдeн" имунитeт?! Ocтaвям нa мaтeмaтици и прoчee дa прoвeрят тeзи cмeтнaти "нa oкo" чиcлa и дa пишaт!

    Коментиран от #107

  • 102 Рядката Чорба

    1 1 Отговор
    Вирусът Чорбанов има нужда от лична среща с вируса Делта. Тогава да видим кой го е "изкарал", и кой е "настинал на ски", и защо хукна в Пирогов за един "лек грип".
  • 103 Една Подробност

    4 1 Отговор
    Малка подробност е че Делтата заразява и тези които са карали предишни варианти, и даже ваксинирани. Очевидно случаите в БГ растат експоненциално, така че сладката ти теорийка за стаден имунитет по отношение на Делтата е право в канафката.

    Коментиран от #116

  • 104 Чорбанов Вън

    2 2 Отговор
    Тоя беше млъкнал след като го изгърмя вирОса и се озова в Болница. Явно има нужда от 2ри епизод, този път с Делтата. Как го търпят това некадърно дрънкало в БАН?
  • 105 Ваксиниран

    1 3 Отговор
    Кво ми пука, вие ще се душите!
  • 106 Ваксиниран

    1 2 Отговор
    Кво ми пука, вие ще се душите!
  • 107 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #101 от "Анонимен":

    Да, преболедувалите имат по висок имунитет от ваксинираните, така е с всички заразни болести. Но аз не съм сигурен в сметките ти, според последно изследване в Нейчър, безсимптомното протичане на заразените е около 17%, а това далеч не е 10х, нито 5х. Друг е въпросът, колко от българите са се тествали при симптоми било от страх, че ще ги останат без работа и без пари заради болничния, било заради баснословната цена на тестовете. Било заради ганьовщина.
    В цивилизованите държави при симптоми почти всички се тестват, но ние сме далеч от цивилизацията поради споменатите причини. Та тея сметки стават много кръчмарски. Другият проблем е, че докато грипа е сезонен, този вирус е по скоро целогодишен и съответно май мутира повече (в това не съм сигурен) , а както знаем, нито преболедуването още по малко ваксините пазят от следващия вариант на грипа. Та не съм много спокоен.
  • 108 Защо

    2 1 Отговор
    Защо никой не се интересува колко много българи изкараха вируса леко и то по 2 пъти и имат придобит имунитет, без да са ангажирали никой със лечение и грижа/боже опази/?
  • 109 провинциалист от провинция Тракия

    3 0 Отговор
    По данни от гугъл Дания 7-дневно средно 964 новозаразени за ден.
  • 110 СУВЕРЕН

    1 0 Отговор

    До коментар #79 от "Чорбаний":

    Това го тръбят нашите медии. Аз често ходя в Дания . Имам много приятели на които ходя на гости. Няма нищо общо , примерно с Германия . Зимата и пролетта когато в Германия всичко беше затворено и работиха само хранителните магазини, в Дания всичко беше отворено, а магасините им работят дори и в неделя....

    Коментиран от #114

  • 111 И като си в Белгия, кажи

    0 0 Отговор

    До коментар #93 от "Brussels":

    Кое не е вярно , от това което казвам?
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 СУВЕРЕН

    3 2 Отговор
    Ефективността на ваксините срещу COVID-19 на американските компании Пфайзер (Pfizer) и Модерна (Moderna) е намаляла от 91 на 66 процента, откакто вариантът Делта на новия коронавирус, който причинява това инфекциозно заболяване, е станал доминиращ.

    Коментиран от #120

  • 114 Чорбаний

    1 0 Отговор

    До коментар #110 от "СУВЕРЕН":

    А аз какво казах бе, че няма ограничения и няма и да има, защото над 70 % са ваксинирани вече. Ходил бил нашият, а като блокираха границата с Швеция и Германия миналата година, тогава ходи ли, е аз бях тогава там. Все много знаем, щото имаме познати. И аз имам познати на Сейшелите и съм бил там , но не познавам действителността им в момента
  • 115 Казуар

    1 1 Отговор
    Държавата не му отпусна пари за разработка на ваксина и сега плюе.
  • 116 ivan

    2 1 Отговор

    До коментар #103 от "Една Подробност":

    ти какви глупости говори6 бе,един път изкара6 ли Ковид,няма как да го повтори6,отивай и си слагай 3 доза и са моли

    Коментиран от #117

  • 117 Марийка

    4 2 Отговор

    До коментар #116 от "ivan":

    Делтата заразява наред и изкарали го и ваксинирани, ако още не си разбрал. Страшно неграмотен народ ей!
  • 118 Ей неграмотници

    5 2 Отговор
    Ако имаше "стаден имунитет" срещу Делта, нямаше да сте по 2000 заразени на ден и да се повишават всяка седмица експоненциално. Мислете преди да дращите глупости!

    Коментиран от #119

  • 119 ivan

    4 1 Отговор

    До коментар #118 от "Ей неграмотници":

    ей ,аман от бавноразвива6ти хора,нали бяха много ефикасни ваксините бе,2-3години антитела ахахахахааа и след 4месеца се оказва пълен фал6,трябвало и 3 доза от не6то дето изоб6то не се знае какви негативни ефекти може да има след 1-2години

    Коментиран от #121, #122

  • 120 Акълен дефицит

    1 3 Отговор

    До коментар #113 от "СУВЕРЕН":

    Чел си, ама както винаги не си разбрал. Под "ефективност на ваксината" се има предвид предпазването от заразяване, а ваксината продължава да предпазва от смърт с над 90% ефективност! Пази боже такива като тебе да дават акъл.

    Коментиран от #129

  • 121 Ей неграмотник

    1 1 Отговор

    До коментар #119 от "ivan":

    Това за 2-3 години антитела, най вероятно си го чел в бюлетина на радио Масква. Никой от себеуважаващите се производители на истински ваксини, никога не е казвал 2-3 години защото няма толково откакто са почнали изпитанията. Опитът с други ваксини показва че защита от ваксината не се изчерпва с антитела, които неминуемо спадат след всяка ваксини или боледуване. Има си клетъчен имунитет, ама кой ти да чете преди да плещи!

    Коментиран от #123

  • 122 1клетъчно

    1 3 Отговор

    До коментар #119 от "ivan":

    Като си толкова "бързоразвиващ", карай си Делтата без ваксина, на домашно "лечение", понеже болница за тебе няма да има. Ако умреш какво толкова, нали няма да е от ваксина :)

    Коментиран от #125

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 ivan

    0 1 Отговор

    До коментар #123 от "ivan":

    ти си много голям ми6ок бе,с колко ника ми пи6е6 бе клоун
  • 125 ivan

    0 1 Отговор

    До коментар #122 от "1клетъчно":

    от колко ника ми пи6е6 бе клоун

    Коментиран от #126

  • 126 Ей неграмотник

    1 1 Отговор

    До коментар #125 от "ivan":

    Ще си умреш от неграмотност ей! Дори да си го изкарал, след няколко месеца пак ти спадат антителата, селинджър! И ся кво ще правиш ти без антитела бе "клоун" както казват в американското гето?
  • 127 Доктор по медицина

    0 2 Отговор
    Чорбанов, да ви еякулирам в лъжливата и невежа уста.
  • 128 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    2 0 Отговор
    КЪДЕ ВИ Е ВАКСИНАТА ДЕТО ТОЛКОВА Е ХВАЛИХТЕ??????????
    МАЙ Е САМО В МЕЧТИТЕ ВИ ЗА ДА СТАНЕТЕ ДЕПУТАТ.
    СЕГА СЕДИТЕ НА ПОСЛЕДНАТА БАНКА И НЯКАКВИ НЕДОУЧИЛИ ЛИДЕРЧЕТА ВИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНА. МАЙ НЯМАТЕ ПРАВО ДА ГОВОРИТЕ.
    ПРОФЕСОРЕ - БЕГАЙ ДА ПРАВИШ ВАКСИНАТА АКО ВЪОБЩЕ ИМА ТАКОВА НЕЩО.
  • 129 СУВЕРЕН

    2 0 Отговор

    До коментар #120 от "Акълен дефицит":

    Първо , акЪл не давам , просто копирах извадка от изявление на СЗО(световна здравна организация ) вчера 27.08.2021/ а днес Япония обяви че спират МОДЕРНА заради 39 компонента във ваксината ,които водят до странични ефекти....

    Коментиран от #130

  • 130 СУЕВЕРЕН

    0 1 Отговор

    До коментар #129 от "СУВЕРЕН":

    Ужас! Тя ваксината има 8 компонента, откъде се взеха 39?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове