Last news in Fakti

27 Август, 2021 19:05 8 398 37

Здравният министър издаде нова заповед

  • заповед-
  • влизане-
  • бъллгария-
  • студенти-
  • стойчо кацаров

От същата дата от червена в оранжева зона преминава Италия, а от зелена в оранжева – Германия, Естония, Хърватия, Италия и Сан Марино. Румъния вече преминава в зелената зона

Здравният министър издаде нова заповед - 1
Снимка: БГНЕС

Считано от сряда, 1 септември, от държави, попадащи в червена зона, на територията на България се допускат и чуждестранни студенти, притежаващи виза тип „Д“ за дългосрочно пребиваване с цел обучение. Това нарежда министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров със своя заповед, издадена в петък, 27 август.

Припомняме, че ученици, студенти и докторанти, които живеят в Гърция, Турция, Сърбия, Република Северна Македония и Румъния и пътуват всекидневно или най-малко веднъж седмично до България с цел обучение, както и ученици, студенти и докторанти, които живеят в България и пътуват всекидневно или най-малко веднъж седмично до Гърция, Турция, Сърбия, Република Северна Македония и Румъния с цел обучение, се допускат на територията на страната, без да е необходимо да представят документи за COVID-19.

Също от 1 септември Република Северна Македония, Черна гора, Република Косово, Република Казахстан, Съединени Американски щати, Света Лусия, Федерация Сейнт Китс и Нейвис и Ирландия попадат в червената зона. Това става с промяна в списъка на държавите по цветови зони, съгласно който е определен редът за влизане в България.

От същата дата от червена в оранжева зона преминава Италия, а от зелена в оранжева – Германия, Естония, Хърватия, Италия и Сан Марино. Румъния вече преминава в зелената зона.

Със същата заповед се създава списък на държавите, чиито сертификати за ваксинация, изследване и преболедуване на COVID-19 се считат за равностойни на цифровия COVID сертификат на ЕС. Това са: Република Северна Македония, Република Сан Марино, Конфедерация Швейцария, Република Турция, Украйна, Държавата град Ватикан (само по отношение на издаваните сертификати за ваксинация).


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    78 10 Отговор
    Ако имахме редовно правителство , вече да ни бяха затворили... Сега не смеят , за да не ги накажем на изборите... Лакоми са за пари , но за власт са по лакоми...

    Коментиран от #9, #12, #15

  • 2 КОКО

    37 0 Отговор
    На разбирам ЗАЩО при Влизане Червена зона /каквато е България / от Зеле, Оранжева или друга Червена зона да е нижен Сертификат или Тест? По тази логика при движение от Област в Област трябва важат същите озисквания???
    А ЗАБРАВИХ, че "Вирусът" СЕ Съобразява с териториалното делене на Област и Дтржави!
  • 3 !!!?

    12 3 Отговор
    Оставка !!!?

    Коментиран от #37

  • 4 Бойко Борисов

    60 8 Отговор
    при много по-занижени покатели правеше затваряния и КПП по градовете. Глобяваха в градинките пред входа.
    На изхода на Банско бяха държани в колите си 3 денонощия хората включително и деца без вода, храна и липса на всякаква хигиена. Наоколо се разхождаха като "извънземни" със защитни облекла и скафандри, а зад тях бяха и въоръжени с автомати. Имаше преследвания и задържания на хора по малките пътечки.
    Това беззаконие на ГЕРБ и Бойко Борисов няма да се забрави от потърпевшите и не само.

    Коментиран от #24, #30

  • 5 Абе сулъо

    23 1 Отговор
    До сега ти гледах интервютата от 20г, нещо рязко си сменил посоката,ама кво да правиш така ти нарилеждат.Обаче на нас не могат,затова ще има дърво...

    Коментиран от #6

  • 6 334566

    4 19 Отговор

    До коментар #5 от "Абе сулъо":

    Абе ти, я да те видим теб, ако знаеш че ще те осъдят ако говориш и правиш глупости, как ще постъпиш, я кажи ако си ти там, ще издадеш заповед да се отменят всички мерки и да се спре ваксина ията ли, а после?
    Едно тука са ни пишеш и да ти дават жълти стинки, друго е да носиш съдебна и морална отговорност!
  • 7 Sieg

    20 5 Отговор
    Къде, къде по добре се справя от ТИКВЕНИТЕ подлоги.
  • 8 Кински

    7 1 Отговор
    Браво на румънците
  • 9 Безпристрастно

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Гледайте по БНТ интервюто на Слави Трифонов!
    Защо са в безизходица ляво десните креатури на БКП в НС?
    Въпреки, че всички те се обединиха срещу ИТН!
  • 10 Боцни ме тук, боцни ме там

    38 5 Отговор
    Всичко това няма нищо общо с медицината! Това са обикновени репресии спрямо хора, скрити зад медийна пандемия. Ограничаване на права и свободи на хора.
  • 11 ((::::))

    5 22 Отговор
    Най-голямата грешка, на тоя от снимката, ще бъде сега от 15 септември като пусне децата да учат присъствено, най-голямата!
    Предупреждение.
  • 12 МЕДИК

    27 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    ЛИЦЕТО ОТ СНИМКАТА НАЛИ ЗНАЕ ,ЧЕ МЕДИЦИНСКАТА ТАЙНА Е НЕПРИКОСНОВЕННА И НИКАКВИ СЕРТИФИКАТИ НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВАТ НАЛИ СЕКТАНТ!!!!!!!!СЪД ЗА ВСЕКИ ТЕРОРИСТ !!!!!!!!!!

    Коментиран от #17

  • 13 Iviviv

    23 2 Отговор
    Кацаров кой ти проми мозъка, какво говореше преди да станеш министър. Нещо да кажеш за интервюто ти със Ст. АЛЕКСОВ око не го помниш да ти го припомня а въртипотурко.Аре подавай оставка.
  • 14 Идват черни дни - смразяващи нощи

    7 33 Отговор
    Колеги! Вчера почина сестрата на бившия шеф на фен клуба на ФК ЦСКА Димитър Ангелов-дучето от КОВИД. Миналата седмица се връща от почивка на море заедно с дъщеря си. Там двете прихващат страшния щам на КОВИД-а -ДЕЛТА. Интубирани са и двете като вчера сестра му е починала . Дъщеря й е в КОВИД отделението интубирана. Бог да ви пази всички читатели. Само когато допре до неговата глава, човек разбира истината и колко е страшно. Късмет

    Коментиран от #16

  • 15 карамфила

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    На лаком Г.Ъ.З. два кубика пръст.
  • 16 СЕКТА

    23 5 Отговор

    До коментар #14 от "Идват черни дни - смразяващи нощи":

    ПРОПАГАНДАТОР НА КОРОНА СЕКТАТА НАЛИ ЗНАЕШ ,ЧЕ ДОКТОРЧЕТАТА ГИ УТРЕПАХА НАЛИ СИ МЪЖ ЗАЩИТИ ЧЕСТА ИМ!!!!!!!!!!! НЕ ПРОПАГАНДИРАЙ СВОИТЕ СТРАХОВЕ!!!!!!МИОРЕЛАКСАНТИ СА ИЗПОЛЗВАНИ ЗА УБИВАНЕТО НА ЛИЦАТА СПОМЕНТИ ОТ ТЕБ!!!!!!!!

    Коментиран от #31

  • 17 Якажи👹

    3 23 Отговор

    До коментар #12 от "МЕДИК":

    А ти що за човек си?!?! Не виждате ли че почнаха да умират все по-млади и по-млади хора, що за човеци сте?!?

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Фаро

    2 0 Отговор
    Много е удобно с тези зони и отново нищо конкретно
  • 20 Истинатаамснеонзиоли

    2 13 Отговор
    Заключение: Да знаят хората кои да бивт с тоягите, бесепари, гербери, абв, и тези с финансов инетерес, са хората постоянно пишещи против ваксините, че няма вирус и подобни, е има и едни от плоскоземците, ама на тях им е простено, болни са просто!
    Да знаят тези на които ще им падне пердето в един момент, а забравих и тези със жълтото около уста дето са им само малготекк и друсане в глаеите!
  • 21 Майна

    17 1 Отговор
    Да ви предупредя нещо, което КАПАЦИТЕТИ , КОИТО ДА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ВИРУСИТЕ С ТРАДИЦИОННИТЕ ЛЕКАРСТВА ЗАЯВИХА, ЧЕ МНОГО ХОРА СА ПОЧИНАЛИ ПОРАДИ НЕДОПУСТИМО ЛЕЧЕНИЕ С РЕМСЕДИВИТ , КОТЕТО Е БИЛО ПО-РАНО СПРЯНО ОТ УПОТРЕБА ЗАРАДИ ОПАСНО ПОРАЖЕНИЯ В БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ...Фаучи разбира се го е препоръчал и позволил за употреба, също ...УБИВАЛИ СА УМИШЛЕНО ПРОЕТИТЕ СЪС НЯКАКВИ ГРИПНИ СИМПТОМИ ЗА ДА СЪЗДАДАТ ТАЗИ ПАНИКА!!!!!
  • 22 Якажи👹

    1 11 Отговор

    До коментар #18 от "ДО СЕКТАНТА":

    Ти на колко години си?

    Коментиран от #23

  • 23 ТЕЛЕВИЗОР

    11 1 Отговор

    До коментар #22 от "Якажи👹":

    НА МА У КЪТНИКА !СЕГА РАЗБРА ЛИ НА КОЛКО ГОДИНИ СЪМ???????СЕТКТАНТ??????

    Коментиран от #25

  • 24 От мен

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бойко Борисов":

    Имаш плюс.Така беше наистина.В Банско обикаляха патрулките и не позволяваха на хората да излизат.Диктатура.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Кински

    3 4 Отговор
    Защо не коментирате от какво е починала сестрата на Дучето .ама нали вирус няма смешници.че и дъщеря и е в лошо състояние . дано не ви идва до главите.

    Коментиран от #29

  • 27 Майна

    8 2 Отговор
    Ваксината променя ДНК то..ДНК носи нашата генетично заложена информация,тази,която предаваме на децата си, тази ,която унаследяваме от дедите си и е толкова важна..ГЛОБАЛИСТИТЕ искат да ни изпразнят от тази най-важна същност на човека и да сложат удобна на тях такава..ТОВА НЕ Е КОНСПИРАЦИЯ...ТОВА Е ЗАТРИВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО, РАЗБЕРЕТЕ ГО...НЯМА ВИРУС, ВСИЧКО Е БИЛО ОБМИСЛЕНО ОТ ТЕЗИ САТАНИСТИ ..

    Коментиран от #28

  • 28 Якажи👹

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "Майна":

    Съига с тези глупости, само човек с айкю 10 може да ви се върже, та сега я кажи ти от кои си, бсп, герб, абв, дпс или руски трол си, а забравих и дилърчетата дето яко закъсаха при локдауна? Кажи си не се притеснявай, ще те разберем!
  • 29 КОКО

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Кински":

    Алооу, Имунолога! Почваш да се потретяш!

    Коментиран от #35

  • 30 да добавя още

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бойко Борисов":

    Няма да забравя задължителните декларации по КПП, които изискваха и глобите, които налагаха ако не са верни.
    Няма да забравя как прителката ми, с която живея в София не я пускаха на КПП, когато се прибирахме, защото нямаше адресна регистрация в София.

    Коментиран от #33

  • 31 Стига си писал простотии.

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "СЕКТА":

    Убил ги е неволно този, който ги е заразил. В тежки случаи медицината е безсилна. Пазете се вместо да пишете простотии по цял ден. Имам съсед, който по цял ден виси в кварталното кафене с други млади пенсионери. Онзи ден го чух да кашля ужасно, а днес го откара линейка.
  • 32 Местния Ама Много Опитния

    0 2 Отговор
    ТОВА Е НАИ ДОБРИЯТ МИНИСТЪР НА БУЛГАРИШ ЗДРАВЕ ОТ ВСИЧКИ КОЙТО СЕ ИЗРЕДИХА ОТ ТЯХ НЯМАШЕ И ПОЛЗА ДЕ ЗА ХОРАТА ЗА НАРОДА А НЕ САМО ЗА МЕДИЦИТЕ . ВРЕМЕ Е ДА ОПРАВИ И НЯКОЙ ЧАСНИЦИ КАТО ЗЪБОЛЕКАРИ КОЙТО ДА ТИ ИЗВАДИ ЕДНО КОРЕНЧЕ ОТ ЗЪБ ИСКАТ 50-55 лв. Кеш на бюрото. А ползват държавни згради кабинети 95% часници ДА ИМА ЧАСНИ И ДЪРЖАВНИ МЕДИЦИ ЧАСНИТЕ ВЪН ОТ ЗДРАВНА КАСА.

    Коментиран от #36

  • 33 Ами помни ги тези неща до гроб, но това

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "да добавя още":

    не променя факта, че за много хора срещата с ковид е много неприятно, а за някои и фатално преживяване. И шок и ужас за близките им.
  • 34 д р Драгойчев

    0 3 Отговор
    Кацаров, големи глупости изговори за проф. Ангелов , по заръка и заповед на президента..хора умирали по стълбите пред болниците от Кови-19. А сега, некадърнико, след ваксинирани 1.3 милиона граждани, преболедували 800 хиляди, защо започнаха да умират по 100 човека дневно? Защо настаняват болни от Кови-19 по коридори на болници?
  • 35 Хмм

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "КОКО":

    Вчера почина сестрата на бившия шеф на фен клуба на ФК ЦСКА Димитър Ангелов-дучето от КОВИД. Миналата седмица се връща от почивка на море заедно с дъщеря си. Там двете прихващат страшния щам на КОВИД-а -ДЕЛТА. Интубирани са и двете като вчера сестра му е починала . Дъщеря й е КОВИД отделението интубирани. Бог да ви пази всички читатели. Само когато допре до неговата глава, човек разбира истината и колко е страшно. Късмет
  • 36 а той

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Местния Ама Много Опитния":

    не е ли един от тези, които направиха тази малоумна реформа в здравеопазването? Искаш да направи ревизия на собствения си труд?
    Заповедите му са причина за глупостите, които сътвориха в МУ Пловдив. Ваксинираните студенти са точно толкова опасни за пациентите, колкото и тези без ваксина. И едните, и другите могат да се разболяват и да заразяват, а тест се изисква само от ненаксинирани. Но не е дискриминация - грижа за пациента е. Явно целта е ваксинираните да разнасят зараза по болниците (нали го карат леко и не им изискват тест), а това вече не е толкова хуманно, колкото се опитват да го изкарат.
  • 37 факт

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "!!!?":

    тоя работи Радев да загуби изборите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове