Last news in Fakti

1 Септември, 2021 12:40 2 110 28

Може да запорират сметки на „Топлофикация София“

  • топлофикация софия-
  • сметки-
  • булгаргаз

На 15 юли „Булгаргаз“ заведе дело срещу „Топлофикация София“ за близо 71 милиона лева

Може да запорират сметки на „Топлофикация София“  - 1
Снимка: БГНЕС

"Сметките на „Топлофикация София“ могат да бъдат запорирани, ако дружеството не изплати до седмица част от дълга си към „Булгаргаз“ от близо 100 милиона лева", заяви пред БНР изпълнителният директор на газовата ни компания Николай Павлов.

„Ситуацията е много тревожна. Тук трябва да се обединят усилията на всички институции“, каза той в интервю за „Хоризонт“.

На 15 юли „Булгаргаз“ заведе дело срещу „Топлофикация София“ за близо 71 милиона лева.

„Очакваме до 7 септември да изплатят задълженията си по делото, в противен случай „Булгаргаз“ ще предприеме действие за запор на сметки с цел събиране на вземанията“, каза Николай Павлов.

Според него поскъпването на газа от днес се дължи на по-голямото търсене и недостиг на суровината на международните пазари.

Окончателното решение на енергийния регулатор за процента поскъпване на газа за септември ще стане ясно следобед.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опушников

    12 3 Отговор
    Ще горим още повече гуми и парцали зимъс!
  • 2 pbdan

    16 1 Отговор
    И вълкът гладен и агнето изядено.
  • 3 Росен

    25 0 Отговор
    Топлофикация е на ГЕРБ. Ще саботират Държавата до последно.
  • 4 Софе

    10 1 Отговор
    Ай честито.
  • 5 фактът

    32 1 Отговор
    Тази доказано крадлива институция трябва да фалира веднага и да бъде като в нормалните държави - всеки апартамент да си има нагревател и да не зависи от крадливи топлофикационни хиени и ненужни бюрократи!

    Коментиран от #12

  • 6 фактът

    22 1 Отговор
    Да се затвори тази крадлива фирма и да се спре кранчето на аватарите на Вальо топлото! да се направи като в нормалните държави, всеки да си е независим.
  • 7 Jacques Yves Moineau

    14 0 Отговор
    Да ги запорират, да я затварят тая топлофикация и да престанат да ни занимават с нея. Единствено за Мотьо Очоте са писали повече от за тая топлофикация.
  • 8 ОБЕКТИВЕН

    20 0 Отговор
    КАСИЧКАТА НА ГЕРБ ТРЯБВА ДА ФАЛИРА И ДА СПРЕ ДА ТОРМОЗИ ХОРАТА ,ДОКАЗАНО НЕЕФЕКТИВНА ДЕЙНОСТ УПРАЖНЯВА ТОПЛОФИКАЦИЯ ОГРАБВАЙКИ СВОИТЕ АБОНАТИ
  • 9 UYU EU

    13 3 Отговор
    Ше я затворят и след туй ше гръмне ел. системата . Закъснели тревоги на един заспал народ са безполезни почти.

    Коментиран от #11

  • 10 Провинциалист

    9 5 Отговор
    Според теб какъв % от хората в България се отопляват с парно, което зависи от Топлофикация София?! Матапчия! На повече от 70% от хората в тая страна не им пука ни за Топлофикацията ви, ни за София! Вие сте един огромен паразит, който постоянно изсмуква силите на България! На Вас пукали ви как се отоплява останалата част от страната?!

    Коментиран от #13

  • 11 Пророк

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "UYU EU":

    Няма да гръмне! Като ти увеличат цената на тока 3-о потреблението ще спадне рязко!
  • 12 ГруЮ

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "фактът":

    В нормалните държави държат температурите в домовете си през зимата на 17 градуса. Защото им е скъп газа. Пример- Англия. В Източна Европа само се радваме на комфорта на централно топлоснабдяване. Благодарение на социалистическото наследство.
  • 13 Ъхъъ

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Провинциалист":

    И като фалира Топлофикация ще стане преврат със сигурност, срив на цени и пълна какафония в цялата страна. От там ще пострадат и малките градове защото 50% от икономиката е в София ….
  • 14 Казуар

    4 2 Отговор
    Преди няколко години клиентите на Топлофикация дължаха 200 милиона лева. Вече не се дава такава информация, за да не се дразнят добросъвестните платци. Даже политици и омбудсмани защитават тези които не си плащат сметките и ги поощряват като им обещават да им бъдат опростени, като че ли топлофикациите са социални предприятия.
  • 15 Иванчо

    5 0 Отговор
    Нали по-рано днес излезе интервю със същия тоя тутманик, че нямало опасност градът да остане без отопление? Като запорират сметките и дружеството не може да се разплаща с никой, какво очаква? Вместо всички вкупом с ЕСО, Булгартарнасгаз, СОС и всички по веригата да спрат да крадат, само глупости ръсят, крадат на поразия, а накрая хората плащат масрафа, че даже и студено може да останат.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гост

    4 1 Отговор
    Да запорират направо цялата топлофикация, мафиотската структура, която спомага за пачкиране на шкафовете и на бою, и на фъндъка
  • 18 7897

    1 0 Отговор
    гадна мафия
  • 19 ГруЮ

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Упс, натряскат минус без да искам. Брой го като “+”.

    Коментиран от #21

  • 20 Матей

    1 1 Отговор
    Тия обирджии от тец София още ли са частни?такива големи предприятия трябва безусловно да са държавни,като ВиК ,Енергото,БТК,ИТЕРНЕТА СЪЩО.Ккави са тия мошенгии,разплуха се,постоянно се опитват да пробутват пакети от непоискани услуги по кабелните тв.,телефони и интернети.За да те хванат да играят на вързано и да те скубят безумно.Айде стига,държавата да си прибере вересиите и ашлаците в затвора.

    Коментиран от #22

  • 21 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "ГруЮ":

    Няма значение, вече го изтриха, както и очаквах...
  • 22 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Матей":

    В грешка сте....До 1993г. "Топлофикация София"/ТС/, или както беше СЕК "София", БЕШЕ ДЪРЖАВНА И СЕ СУБСИДИРАШЕ НА 60%.Беше забатачена невъобразимо, заради престъпни "управленски" решения, чрез които се наливаха пари на държавни предприятия и "наши момчета". Ставайки ОБЩИНСКА, ТС се измъкна от мъртвата хватка, а не последва съдбата на БГА, ЗТМ ”Радомир”, „Балканкар” и много други емблематични предприятия и организации. Държавна „Топлофикация София”, е равносилно на смърт за нея и всички произтичащи от това последствия.
  • 23 Да дааа

    2 1 Отговор
    Да закриват топлофикация и да се приключи веднъж за винаги.От wreteto Вальо
    топлото до сега едно и също кражби и само кражби и после се търси държавата да плаща.
  • 24 Да дааа

    2 0 Отговор
    Дa зaкривaт тoплoфикaция и дa ce приключи вeднъж зa винaги.Oт времето на Вaльo
    тoплoтo дo ceгa eднo и cъщo крaжби и caмo крaжби и пocлe държaвaтa дa плаща.
  • 25 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Нека за да видят как е!
  • 26 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Това което разбрах. Топлофикация не трябва да я има. Тя пречи за по-нататъшното разграбване. Приватизацията е само първа стъпка. Панелните комплекси трябва да останат без централното топлоснабдяване, което е непосилно за хората в панелните. Следва масово разпродаване на жилищата.
    Дългоочакваното взривяване на така оплюваните "панелки" и ... се изравняваме с ЕС по показателя "собствено жилище на глава от населенито".
  • 27 pbdan

    3 1 Отговор
    Oщe в учeбникa пo физикa нa Caвeльeв e oбяcнeнo, чe тoплoфикaциятa e икoнoмичecки изгoднa aкo зa цeлтa ce изпoлзвa oтпaднaтa тoплинa при прoизвoдcтвoтo нa eлeктрoeнeргия. Нaшитe тoплoфикaциoнни дружecтвa нe ca ТEЦ, a пo-cкoрo ТЦ - тoплo-цeнтрaлa зa прoизвoдcтвoтo нa пaрa. Oттaм ниcкoтo к.п.д. и виcoкитe цeни. Няма как да се отопляваш на газ и да ти е скъпо, а на централно парно пак на газ да ти е по-евтино. Централното парно има километри тръби и съответно топлинни загуби, пари за поддръжка, администрация, топлинни счетоводители и немалко корупция.

    Коментиран от #28

  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "pbdan":

    Много си далеч от нещата...Това твоето се нарича ПРОФАНАЦИЯ...Отнасям се с огромно съжаление към теб, заради промития ти мозък.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове