Last news in Fakti

1 Септември, 2021 19:13 1 223 19

Емил Радев: България не може да се справи сама с мигрантската вълна

  • емил радев-
  • мигрантска вълна-
  • бежанци

Според него страната ни трябва да вземе сериозни мерки, както и да получи помощ от Европейския съюз

Емил Радев: България не може да се справи сама с мигрантската вълна - 1

България не може да се справи с една масирана вълна от нелегални мигранти, ние сме най-прекият път към Европа и ЕС, а когато говорим за нелегална миграция, има опасност в страната да влязат и джихадисти, които имат бази в Афганистан и това вече е опасност не само за нас, но и за европейските граждани.

Това заяви в предаването "Лице в лице" евродепутатът от ГЕРБ-СДС Емил Радев.

Според него страната ни трябва да вземе сериозни мерки, както и да получи помощ от Европейския съюз за справянето с евентуална бъдеща мигрантска криза.

"Призовах и за помощ от ЕС - да се разположат сили на Фронтекс - както хора, така и техника, да се помогне на България с колкото се може повече пари, които да бъдат използвани за укрепване на техническия капацитет по границата ни. Предния път успяхме да издействаме 160 милиона евро, а сега за това трябва да се говори още преди кризата, защото след това ще бъде късно", изрази опасенията си евродепутатът.

Радев определи поддържането на добри дипломатически отношения със съседните на България страни като ключово, за да избегнем допускането на мигранти до българската граница.

"Виждаме колко пъти са се качили нелегалните преминаващи през границата ни, виждаме, че центровете вече са пълни и какъв брой хора излиза нелегално през границата ни със Сърбия. Трябва да направим всичко възможно, защото не можем да си позволим да издържаме между 5 и 10 хиляди нелегални мигранти", каза той.

Емил Радев изрази и опасенията си, че в момента все още голяма част от хората, които са работили за европейски структури и НАТО, както и за българското посолство в Афганистан, все още не са евакуирани от страната и трябва да се направи всичко възможно те да получат своята сигурност.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    9 1 Отговор
    Може , но не и разрешават ! Всички служили , знаят как се пази граница !
  • 2 Няма начин

    12 6 Отговор
    Ей дебелак безполезен спрете да ми говорите от телевизора какво не може и почнете вече с какво може..
  • 3 честен ционист

    1 2 Отговор
    Спокойно, затова взехме Македония, Албания у Нато, да има и за тях камилар. В БГ спокойно могат да се заселят 8-10 млн арабчета.
  • 4 Пак за пари

    4 3 Отговор
    Помощ от никого не ни трябва, просто да не се месят. Ако искат някого ще им го изпратим, на нас тук не ни трябват навлеци!
  • 5 Именит

    11 4 Отговор
    Емил радев ивестен като Емо Бадъра, учствал в пиратското отвличане на либийския танкер БАДЪР и последвалото му отиване до Либия да си предлага услугите за посредник! Затвор за емо Бадъра!

    Коментиран от #9

  • 6 анонимен

    3 1 Отговор
    Къде ли е била ръката на сионий, преди тулупа да я нацелува.
  • 7 среднощен

    5 0 Отговор
    "...а когато говорим за нелегална миграция, има опасност в страната да влязат и джихадисти, които имат бази в Афганистан и това вече е опасност не само за нас, но и за европейските граждани..."; И преди е имало "хуманитарни кризи", но сега
    усещането за "беззащитността" на държавата е много голямо... Преди няколко дни Ердоган обяви, че би могло да се "спазарим относно мигрантите"... "Четири и половина милиона на месец" и ще минават през Гърция... Време е Президентът да пристъпи към "тихата дипломация" и да направи каквото трябва... В момента нищо друго не работи в полза на Бойко Борисов така, както страхът от "нелегалната миграция"...
  • 8 Ама не

    6 3 Отговор
    дрънкай през вестниците и останалите медии, а действай. Нали си евродепутат-гербаджия. Ха, да те видим, де. Някой чувал ли ти е гласа в Европарламента!
  • 9 нннн

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Именит":

    Тоя сомалийски пират е известен във Варна и като рядко л.....
  • 10 бай Иван

    2 1 Отговор
    Всичко може няколко добри снайперисти да охраняват границата АМА НЕ трябва да искаме пари за да ги крадем..............
  • 11 оня с коня

    6 4 Отговор
    Когато Борисов БУШЕ НА ВЛАСТ,БГ можеше да се справя Сама.Когато Борисов НЕ Е НА ВЛАСТ,БГ не може да се справя сама- просто,ясно и категорично.И им го каза на разни Радевци и останалата Сган окупирали Управлението на Държавата и Парламента- "НЯМАТЕ КОНТАКТИ и е ИЗКЛЮЧЕНО да се справите".Ама бил ходил на Рождения си денили на някакъв национален празник при Ердоган както врешяха тука Русофилските Ярета- ДА,амаха ИМАШЕ БЕЗСПОРЕН ЕФЕКТ тия Визити "на добра воля" и не само че нямаше Мигранти на нашата граница,а нямаше нужда ДОРИ И ОТ ОГРАДА!И всичко това БЕЗПЛАТНО за Българиа без никакви Командировки на допълнителни МВР и Военни части на границата БЕЗ НИКАКЪВ ЕФЕКТ.Естествено че ще се върне на Трона си ББ,но НЕ ВЕДНАГА, щото "Некои хора" трябва Хууубаво да огладнеят и да усетят Мизерията за да осъзнаят истинските му качества.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Астерикс

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    Тази елементарна пропаганда на кого я пробутваш? Иди в Марвел може да ти дадат някой долар за сценарий "Капитан Америка и Въздесъщият Тюфлeк спасяват света"

    Коментиран от #14

  • 14 оня с коня

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Астерикс":

    Днес приемаш думите ми за "Пропаганда",утре обаче Жестоката Икономическа действителност ще те вкара "в Браздата" и под натиска на Семейството си/ако имаш такова/ ще изтрезнееш от Долнопробната Ракия с марка "Партии на промяната", която си излочил без Мярка.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Winter is coming

    4 2 Отговор
    Радевата зима....
  • 17 3.14К

    3 1 Отговор
    И аз се питам, защо напористата Цънцарова не го попита за либийския кораб. Даже го слушаше в захлас, без да го прекъсва. Защо ли?
  • 18 Кире

    1 0 Отговор
    Си го кажеме честно, ако имаше тунел, Капикуле- Калафат, един мигрант нямаше да видите.
  • 19 Емил Радев?? Ударил си вече 150кг??

    1 0 Отговор
    Какво ще правиме, премина вече в друга категория!! Оядесе, Освини се!! Стана "Истински политик" !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове