2 Септември, 2021 05:55 2 132 7

Присъствено или дистанционно обучение - според ситуацията във всяко населено място

  • професор николай денков-
  • министър-
  • дистанционно обучение-
  • коронавирус-
  • училища-
  • ученици

От нивото на заболеваемост ще зависи дали ще има и ротационно въртене на класовете, заяви министър Денков

Присъствено или дистанционно обучение - според ситуацията във всяко населено място - 1
Снимка: БГНЕС

За всяко населено място ще се решава според ситуацията дали учениците ще се обучават присъствено или дистанционно, предаде NOVA. Ако заболеваемостта не е висока - ще има присъствено обучение, ако е много висока, то тогава трябва да пазим децата и учителите, така че ще се премине към дистанционно обучение. Това каза в Бургас служебният министър на образованието проф. Николай Денков. Той поясни, че от нивото на заболеваемост ще зависи дали ще има и ротационно въртене на класовете.

Където е възможно, в такива случаи ще се минава на две смени. Където обаче няма възможност, класовете ще се ротират - присъствено и дистанционно, каза министър Денков. Той информира, че към момента нагласите са учениците от първи до четвърти клас да се обучават присъствено. Приоритетни за присъствено обучение ще са и класовете седми и дванайсети, където ще има сериозни изпити. Просветният министър посочи, че ще се търси подходяща граница относно защитните маски в клас - от кой клас да започнат да се носят, и кога. В понеделник актуализираните насоки по тази тема ще бъдат качени в сайта на Министерството на образованието и науката.

В Бургас министър Денков участва в официалната церемония по откриването на 50-юбилейна конференция на Съюза на математиците в България.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Думата "ротация"

    11 0 Отговор
    сама по себе си означава "въртене". Какво означава "ротационно въртене" - "въртеливо въртене" ли?

    Коментиран от #6

  • 2 Верно

    8 1 Отговор
    Присъствено или дистанционно резултата е един Тик- Ток !
  • 3 Даскал Пандо

    12 1 Отговор
    М@йк@т@ му €б@хт€ на образованието 🇱🇷🎃
  • 4 5577

    5 4 Отговор
    Ей добре че дойде тоя министър да оправи нещата. Ми той независим. Нищо не зависи от него.. Къде са тия статистики да видим колко са заболелите и колко регистрираните. Ако ще употребяваме суха формула трябват точни данни. Ще изтрепете родителите ни. Това мазно държание е анархия. Съберете щаб от учени които да излезнат с решение и процесите до колкото може да се контролират и да се носи отговорност. Не се дръжте като талибани.
  • 5 Анонимен

    3 3 Отговор
    В Германия, който не иска тестове в училище, дори и да е ваксиниран, си стои в къщи на самообучение и дори няма ДО! В Бг, присъствено- без мерки, без тестове, без контрол за носене на маски, е пълна безотговорност! Родителите изпращат деца с грипоподобни симптоми, а никой не прави тестове с оправдание, че е настинка. Така се създава напрежение и конфронтация между децата. Медицински специалисти трябва да решат този въпрос и да носят отговорност!!, не да решават само 50 родители, на който ПО им е по удобно, здравето на деца, родители и учители навсякъде по света е приоритет. За дистанционно обучение съм докато премине четвъртата вълна, особено в гимназиите имат опит и не им е нужна бавачка. Училището е задължително и затова трябва да се осигури безопасност, на кръчма, фитнес, мол се ходи по желание!!

    Коментиран от #7

  • 6 Проcтa миcиркa

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Думата "ротация"":

    Ознaчaвa, че обичaм дa използвaм cложни думи, които не рaзбирaм. гульо гульо гульо
  • 7 пфу

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    Не им пука на повечето бе, нали разбра. Нито за тях самите, нито за родителите им, баби и дядовци. Или се мислят за безсмъртни или са егоисти. След това ,което се случи в България виждам, че нямаме бъдеще като държава въобще. Няма никаква общност, всеки иска да се спасява поединично и да не прави никакви жертви и да няма неудобство, но пък да има слуги лекари, които да си рискуват живота за него. А полотиците са като леки жени, дето се чудят котго да не засегнат, хамелеони, които не могат да носят отговорност.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове