2 Септември, 2021 06:42 1 717 8

Румен Йончев: Отговорност за провала носят партиите, които получиха мандат

  • изправи се бг! ние идваме! -
  • румен йончев-
  • правителство-
  • мандат

Министрите Кирил Петков и Асен Василев имат бъдеще в политиката, смята депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме!"

Румен Йончев: Отговорност за провала носят партиите, които получиха мандат - 1
Снимка: БГНЕС

"Няма значение дали изборите ще бъдат 2 в 1, важното е да се състоят смислени кампании и да има истински дебат, защото това не се случи в предишните кампании. Затова имаме изненадващ парламент, който изненадва избирателите", заяви депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме!" Румен Йончев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него трите партии, които получиха мандат, носят отговорност за провала в опитите за съставяне на правителство.

"Очаквахме, че ще има откровен разговор и опит за съставяне на правителство. Вместо това видяхме начало на предизборна кампания с обвинения, каквито и днес имаше в НС във връзка с актуализацията на бюджета. Реалитито на г-жа Нинова и на БСП е чиста предизборна кампания и ние няма да се включим в нея", коментира народният представител.

И подчерта, че ако третият мандат е бил връчен на "Изправи се БГ! Ние идваме!", те са щели да положат по-истински усилия за съставяне на правителство.

Според него има време 46-ото НС да приеме законопроект за закриване на Спецсъда.

"Беше изгубено ценно време и до залата не бяха допуснати законопроекти за правосъдната реформа, но все още има време тя да бъде направена. Целта в момента е да се говори за бюджета и да не остане време за закриването на Специализирания съд. Ще настояваме паралелно да се работи по тези два-три законопроекта", подчерта депутатът.

Йончев е убеден, че министрите Кирил Петков и Асен Василев имат бъдеще в политиката.

"Подкрепяме Петков и Василев, те са добри министри, добре се справят. Такива хора имат бъдеще в политиката и ние им желаем успех", заяви депутатът.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    12 1 Отговор
    Видя се кой колко струва и извода е, че всички вкупом които сте в парламента сте ненужни, чеп за зеле не става от вас.
  • 2 ОТГОВОРНОСТТА ЗА ПРОВАЛА Е ИЗЦЯЛО

    7 14 Отговор
    НА ПРЕВРАТАДЖИЯТА ! ФАТМАКА РАЗДЕЛИ НАЦИЯТА И ...СЧУПИ ДЪРЖАВАТА!!
    ВИДИ МУ СЕ..КРАЯ
  • 3 032

    7 4 Отговор
    Всички сме виновни че ги търпим да ни лъжат и ограбват до кога трагикомедията от парламента ще се гаврят с народа ГЕРБ Глад Емиграция Разруха Безработица
  • 4 mi6osp

    7 2 Отговор
    Хъм, на практика ИТН и ГерБ блокираха създаването на правителство, другите партии само помагаха кой как и колкото може. ИСБГНИ със сръдните си също има принос. При следващите избори всяка партия ще си го получи според заслугите в провалянето на появата на редовно правителство.
  • 5 все мъдри бе

    4 1 Отговор
    Йончев , от дет ти тоз акъл бе , да оставим това , че Чалгарят и ИТН-то му се осрaa сами , другото го свършиха Ристю от ДБ ( Дебили за България) и Маята , Хаджигена и Армана от ИБНИ-то , каквото и да означава последното , дето разправят Бабикяна го измислил. БСП-то съвсем правилно използва момента и се възползва да им натрие нослетата и не виждам вина в това , но го игра съвсем правилно и по правилата , а и нямаше какво друго да прави.
  • 6 Един там

    0 0 Отговор
    Специално за БСП без да съм им фен, какво са виновни, че не съставиха правителство, като получиха мандата? Другите партии се фръцнаха и дори не пожелаха да се срещнат, а какво остава да се състави правителство. С такова инфантилно поведение няма как да се изрине мафията. Дано народа е прогледнал и поумнял и на следващите избори се вземе в ръце и отиде с акъла си да гласува, а не първосигнално, както много хора. Питам един познат защо гласува за ИТН, а той ми вика, защото много му харесвал Ку-ку бенда. Мислех, че се бъзика, но беше абсолютно сериозен.
  • 7 мамун

    0 0 Отговор
    ами затова им се плаща явно
    да не стават за нищо
    трябва ви партия знам и мога
    къде ви са ПУЦ-оветвете и работните места
    хубаво че сте учили ама какво можете да правите
    туй е важно а не дискотеки и сбирки за св...рки
  • 8 мамун

    0 0 Отговор
    отговорност носите всички политици от прехода
    защото като гледам бай Тошо с народа
    какво направиха за 30 години
    и как вие ядете наготово последните 30г и
    нищо не правите всичко е ясно
    Та затова народа не ви вярва и не гласува
    велико народно събрание май трябва
    ами сега няма време
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове