Last news in Fakti

2 Септември, 2021 14:46 2 528 34

Фермери блокираха пътя София-Варна, запалиха вълна на шосето (СНИМКИ)

  • фермери-
  • протест-
  • вълна

По земята се търкалят плодове и зеленчуци

Фермери блокираха пътя София-Варна, запалиха вълна на шосето (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС

Фермерите затвориха пътя София-Варна край търновското село Шереметя. "Досега притесненията ни бяха, че нямаме работници. Сега работници има, но животновъди няма. Фермите затварят", споделят хората на протеста, предаде agri.bg.

"За жалост, от такива извънредни проблеми, не можем да решим съществените проблеми, като един от тях е именно работната ръка", каза Янка Попова - съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА).

Фермери блокираха пътя София-Варна, запалиха вълна на шосето (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

"Няма как селското стопанство в България да бъде изключено от подпомагането за Covid-19. Това е абсурдно и показва поредното неглижиране на управляващите към сектор "Животновъдство" и сектор "Пловоде и зеленчуци", каза Симеон Караколев, съпредседател на НОКА. "Ние не искаме смяна на министри, не искаме сваляне на правителство. Ние искаме да се погрижат за нашия бизнес", посочи от своя страна Димитричка Търпанова от Добруджанския овощарски съюз.

Фермери блокираха пътя София-Варна, запалиха вълна на шосето (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

"Желанието ни е да покажем, че селското стопанство е неразделна част от българския бизнес. Депутатите и правителството направиха много за българския бизнес, но да не забравят, че 25% от този бизнес принадлежат на селското стопанство", каза Божидар Петков - БАМ-я. Стопаните блокираха пътя София-Варна. Под звуците на полицейски сирени и тромби, фермери палят вълна на шосето. По земята се търкалят плодове и зеленчуци, счупени яйци и мляко, а фермерите извадиха ковчег с надпис "българско животновъдство".

Фермери блокираха пътя София-Варна, запалиха вълна на шосето (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нито

    37 4 Отговор
    лев повече за милионерите !
  • 2 Фермер кравар

    42 2 Отговор
    Българските депутати нищо не правят да защитят родното производство
  • 3 GGG

    24 7 Отговор
    Абе, Бойковите фермери и арендатори защо не стачкуват? :)

    Коментиран от #15, #20, #34

  • 4 Кумба

    38 9 Отговор
    Да си искат парите от тоя дето ги ограби , човека с джипката
  • 5 МАФИЯ НА ББ

    45 11 Отговор
    ЗА КАКВИ ЖИВОТНОВОДИ БЪЛНУВАТЕ СЛЕД ГЕНОЦИДА НА ГЕРБ???? ГЛЕДАШ КОЗИ И ОВЦЕ-ИДВАТ РАЗБОЙНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ И ТИ ГИ УНИЩОЖЯВАТ ЩОТО БИЛИ БОЛНИ ОТ НЯКАКВА НЕСЪЩЕСТВУВАЩА БОЛЕСТ. БОЙКО УБИ БЪЛГАРИЯ НЕ САМО ЖИВОТНОВЪДСТВОТО!

    Коментиран от #27

  • 6 питащ

    16 15 Отговор
    Добре бе, търговците и всякакви други производители упражняват своята дейност за своя сметка и на собствен риск. Защо държавата трябва да им погасява отрицателните финансови резултати. Кой им разреши да блокират основни пътни артерии и да ограничат правото на предвижване на хората пътуващи по тях. Ало полицията, ако може да се наречете такава, къде сте?Който наруши закона носи съответната отговорност от една от трите.
  • 7 Ами то

    25 9 Отговор
    ЕС казва да ядем вносно месо зеленчуци и плодове.Нашите ферми не са били по европейски.Забраниха дори коледното прасенце.
  • 8 Матей

    6 7 Отговор
    Отново браншови протести,всяка коза,за свой крак.Така нищо не се постига,голямата политика е в основата,другото е вторично.
  • 9 Добре де!

    21 10 Отговор
    Нито сте били затваряни, нито ограничения сте имали заради пандемията! Тогава с какво право и вие искате помощ заради ковид 19? Има наистина нуждаещи се! Държавата не е бездънна хазна, че да раздава на калпак! Болшинството от вас се радват и на огромни Евро субсидии!
  • 10 Само

    13 6 Отговор
    "дай" знаят !
  • 11 Сатъра на Хана

    10 16 Отговор
    Ако протеста беше спонтанен, както съм виждал протести във Франция , ...ЩЕШЕ да има не 2 щайги с домати изсипани на пътя .... А 2 тира домати изсипани на пътя ........и Протестърките щяха да бъдат по цици с нарисувани на тях Френското знаме ....,.... А тука кво? ОПРЕДЕЛЕНО е мероприятия на ЗАЙЧАРЯ от Банкя ..... 1-2 щайги домати, малко мляко , малко шарлан .... А щом виждам и мухлясал тютюн, явно и сиганина Ахмед е пратил един автобус от Великотърновските помаци да дадат рамо на Мутрипоклониците
  • 12 континемтал Гт

    13 5 Отговор
    Ми ще карате Дачия другари не бентлита.
  • 13 ХА ХА ХА

    9 20 Отговор
    ЧАКАЙТЕ ФЕРМЕРИ , КАФЕДЖИИ , РЕСТАРЬОНТЬОРИ ....ТО СЕГА ЗАПОЧВА !!!! ФАТМАШКАТА ЗИМА НЕ Е ДОШЛА .....ЩЕ Е ПО СЛАДКА ОТ ВИДЕНОВАТА ЗА ВАС ....НАСЛАЖДАВАЙТЕ И СЕ СЪС УДОВОЛСТВИЕ !!! НАЛИ ПОДСКАЧАХТЕ ЗА ПОДМЯНА ...ЕТО ВИ Я ....ИДВА ГЛАД И ТО ЩЕ ВИ СЕ ОТРАЗИ МНОГО ДОБРЕ ! ДРУГИЯ ПЪТ ЩЕ ЗНАЕТЕ КОЕ КОПЧЕ ДА НАТИСНЕТЕ КОГАТО ГЛАСУВАТЕ ! ЧЕСТИТО !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 МАФИЯ НА ББ

    6 10 Отговор

    До коментар #3 от "GGG":

    НЕ СТАЧКУВАТ САМО ФЕРМЕРИТЕ НА ЦАРЧЕТО СИМЕОН- СИМЕОНЧО ИМА СТАДО ОВЦЕ НАД 300 ГЛАВИ ДОБИТЪК И ОГРОМНИ ПАСИЩА. НЕГОВИТЕ ОВЦЕ БОЛЕСТИ НЕ ГИ ЛОВЯТ.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 МАРКС И ЕНГЕЛС ОТ СЪПРОТИВАТА

    4 12 Отговор
    Е ТЕ ТОВА СА ПРОТЕСТЪРИ,А НЕ КАТО ПОПЕСКО С „РИМСКАТА СВЕЩ”АЛЕ ЛЮЛЯ✊
  • 18 choko

    17 1 Отговор
    БГ депутатите пет пари не дават с каква кайма са правени кифтаците в НС! Като са на аванта с народни пари се тъпчат до пръсване и стават Тулупи после!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 стоян

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "GGG":

    До 3 ком -защото пшеницата е 043 лв а сънчогледа 1.05 лв изкупна цена -тия които имат земя да искат по голями аренди
  • 21 Ваня

    8 5 Отговор
    На 11 Септември от 12:30 ч. - ПРОТЕСТ ПРЕД НС.

    Няма да търпим! Няма да мълчим!
    Българияне не се продава, България не се предава!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Парите он ЕС отиват при житарите!!

    13 1 Отговор
    Бившата министърка от ГЕРБ беше от тази мафия!! ГЕРБ Ръчкат разните гилдии да излизат на протести!! Къде бяха да протестират 12год??тези с вълната, плодовете и млекото?? Организирано от ГЕРБ!!
  • 25 Бюреков

    3 7 Отговор
    ех че ме няма да запаля вълната на тия калтаци
  • 26 Айде по кротко бе,

    3 11 Отговор
    Герб са ви виновни наглеци, ама не виждате кой забатачи държавата. Всички цени до тавана, ток и газ, бензини и всичко останало и защо, защото Радев толкова може да управлява, защото за него е по важен личния му г....з и хич не го интересува народа. Защото продажници те в парламента вместо да гласуват закони в подкрепа на икономиката и на хората, видите ли най важно им било да гласуват закони за нсо, за да махнат охраната на гешев, да закрият спец. съда и прокуратура и да защитят интереса на мутрите спонсори. Това им е важно на тях, не хората. Стачки и протести до дупка докато ги изметем ако трябва и с камъни тези боклуци от НС начело с президентина им. И не си изтривайте мръсните ръчички пак с герб. Боклуци продажния да ви е..... м..... та.
  • 27 Onq s konq

    1 12 Отговор

    До коментар #5 от "МАФИЯ НА ББ":

    Тва хич ни е верно. Господин Борисов дръпна економиката на даржавата много. Той построи повече фабрики и патища от Тодор Живков бе
  • 28 6922

    0 8 Отговор
    Тоя некомпетентен министър за нищо не става!!! Я марш в обора !!!
  • 29 Мислете

    2 5 Отговор
    хора!
    На "протеста" в Шереметя се вихри любовника на бойковата земеделска министърка/бил отглеждал някакви животни, но никой не ги е виждал/, а по улиците на В.Търново прави циркове палячото-любовник на опулената др. бойкова министърка.
    Каква според вас е целта на "спонтанните протести"?
  • 30 Брях

    3 5 Отговор
    С уважение към фермерите,ама вашия бизнес не е бил принудително затварян!!!Кравите и офцете ли ще ви заразят с ковида????По тяхната логика всеки бизнес би трябвало да бъде "подпомаган" за ковида?!?Че то по "соца" не беше тъй!!!Ще печатат пари в печатницата,държавата ще подпомага,ама после фермерите да не се чудят що торовете много поскъпнали,а животновъдите що фуражите поскъпнали?
  • 31 БОКОКРАД

    1 5 Отговор
    ВЪЛНАТА НЕ СЕ търси никъде И КАТО СТОИ МОЛЦИТЕ Я ИЗЯЖДАТ ЗАТОВА Я ПАЛЯТ !
  • 32 Г ЕРБ Реват!! Значи има за какво!!

    2 5 Отговор
    Организират протести Стъкивци и Алибеговци"финансирани от ГЕРБ!! ПредизборниТопурдии!! Автор и организатор ГЕРБ!! Няма държавни Млеко централи, нито държавни текстилни фабрики, държавата не изкупува подобна стока, има свободен пазар!! Житарите да дават от Субсидиите и на други производители, но те са хванали парата, за това беше и Танева толкова време министърка!! Създаване на смут от Гербери те, това е целта!
  • 33 Тия при Шереметя Търновско, пак" работа"

    2 5 Отговор
    На Стъки!! Какво искат тези с мръсната вълна!!! Дае перат и продават, дае купи Алибегов, непрана!! Да дойде някой даим гледа кравите?? Няма повече места за Лози, Експерти и Мисирки,!! Професорите и доценти те станаха повече от Производителите!! Свободен пазар, той диктува и търсенето и цените!! Държавата нее Феникс Ресурс, да изкопува на някой не продадена та стока!! Един Стъки шета из Търновско, изкарва платени протестъри и дава Сладки Обещания!! Това са Протестите на Стъкивци и Алибеговци!! Мерките важат за всички, а Държавата нее Банкомат за Кръчмарите!! Всички Браншове търпят Загуби!! Но тука е Политика, създаване на безредици!! Мерките са повод, тия с вълната и плодовете и млякото, не се разбра за какво протестират?? Мисирки те не пишат!! Някой да им Реши кравите или да им полива и пръска градините???
  • 34 1234

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "GGG":

    Напротив ! Всичките протестъри са на Бойко ! И Караколев и Баба Степи- перлата и Бойко Синапов ! Нали всички те бяха съветници в МЗХ и на Порожанов и Танева
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове