Last news in Fakti

7 Септември, 2021 10:26 2 977 57

Спецпрокуратурата се самосезира заради твърденията за корупционно поведение на депутат

  • татяна дончева-
  • тошко йорданов-
  • итн

Преди дни Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева, че е опитала да разцепи парламентарната група на ИТН, предлагайки пари и постове

Спецпрокуратурата се самосезира заради твърденията за корупционно поведение на депутат - 1
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура се самосезира по повод публично изнесени данни в медиите, съдържащи твърдения за корупционно поведение на народен представител от 46-тото Народно събрание.

Образувана е проверка по реда на чл.145 от Закона за съдебната власт, която ще се извърши лично от прокурор. След извършване на пълния обем от действия за изясняване на казуса от фактическа и правна страна, наблюдаващият прокурор ще извърши преценка за наличие на достатъчно данни и законен повод за образуване на наказателно производство по чл. 304б (търговия с влияние) или други членове от НК.

Преди дни Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева, че е опитала да разцепи парламентарната група на „Има такъв народ”, предлагала и пари, и постове. Дончева отхвърли обвиненията и обясни, че от позицията си на депутат в най-малката парламентарна група няма как да обещава министерски постове.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 До крак

    29 10 Отговор
    Стари муцуни, стари похвати, вие какво очаквате?
  • 2 Ясно

    29 6 Отговор
    ни е как работи прокуратурата, така, че ще е както винаги! Няма да има достатъчно доказателство за дело или ако има, ще стигне делото до задънена улица! Така работи срещу такива, които не трябва да са осъдени!
  • 3 Ъхъъ

    69 6 Отговор
    Прокуратурата кога ще започне да действа по десетките сигнали за корупция при Борисов и ГЕРБ ???
    По лесно е май да симулира дейност за интеиги и буквални манипулации отколкото по важните за хората дела

    Коментиран от #25, #26

  • 4 хъхъ

    45 10 Отговор
    Тошко, Тошко...нали щяхте да закриете спец прокуратурата и спец съдилищата?! ИТН умря.
  • 5 Аста Ла виста

    43 9 Отговор
    Чао Тошко!
  • 6 543

    37 10 Отговор
    Деянието на ИТН е по-гнусно от това дали и какво е говорила Дончева,мъжете не правят така.

    Коментиран от #12

  • 7 Ender

    15 15 Отговор
    Кой ли е осигурявал парите за подкупа, Божков или Прокопиев!?!?!

    Коментиран от #15

  • 8 Сезира се, когато

    35 5 Отговор
    Дончева нещо пречи.
  • 9 Наблюдатель

    46 6 Отговор
    Добре де, нали Руди Василев каза, че “забелязал бележка с написано 500 К, но подкуп не му е предлаган” от Дончева? Как така се сезира прокуратурата на база на внушения от трети лица, но без да вземе предвид преките участници? Защо не се сезира за Илчовски, за чекмеджетата, за Мата Хари и поне още 1000 сигнала за Боко, Шиши, Божков и мн.др.? Там ПРЯКО даваха сигнали за корупция, а за Руди Василев, че така му се сторило… Как така!?

    Коментиран от #37

  • 10 Кога

    37 3 Отговор
    Ще се сезира ли за чекмеджето на бившия?
  • 11 Гостот Силистра

    30 1 Отговор
    горко за българите ...те вместо да къртят мутантите -мафеоти , правят цегански панаири ......пак всичко е пари и пак ни предадоха...мъши!
  • 12 ТеНеСа

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "543":

    Мъже, а са МПКП …
  • 13 8888

    41 1 Отговор
    Две години прокуратурата мълчи за чекмеджето на Бойко . За Дончева бяха нужни два дни да се самосезира и то не за факт , а за твърдение . По скоро за усещане , така му се сторило на онзи. Много показателно !
  • 14 Мечо Пух

    40 3 Отговор
    Имитация на дейност! Какво общо може да има прокуратурата с един разговор между двама политици? Освен всичко друго, оня каза, че Дончева не му е предлагала пари! Е, къде видяха корупционното поведение на депутата, визирайки Дончева? По-скоро би трябвало Дончева да съди Тошко за клевета, а също и плодовия зеленчук, който чул-недочул раздуха мълвата...А тази спецпрокуратура кога ще се самосезира за едни шкафчета, едни пачки, едни кюлчета, едни снимки, правени от Мата Хари, или се доверява на "честната" дума на банкянския зайчар?

    Коментиран от #39

  • 15 Бие

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "Ender":

    към вторият! Имайки предвид масираната платена кампания за лъжи, пропаганда и простотия по медии и форуми срещу ИТН, идваща от прокопиев, най вероятно и това идва от там! Още повече имайки предвид именно дб и ибгн дето си правеха сметка за мандата да е даден на ибгн! Следите водят на там!
  • 16 666

    29 5 Отговор
    Тошенце ,изгоре просто момченце ,освен ако нямаш доказателства . Дончева е кат питбула ,захапе ли няма пускане .
  • 17 гост

    7 10 Отговор
    "Партиите на протеста" си свършиха вазложената задача,а именно да дестабилизират политически България в интерес на чужа сила.И сега правят това в което са най-силни,а именно-глупости,за да запълват времето си докато се случи другата част от плана.Следва опит за промяна на политическата система и геополитическа ориентация на страната.Много по-лесно е да се контролира един човек,определен президент в президентска република отколкото голям брой партии и партиини лидери,за това е целия цирк,компроментиране на парламентарния модел и отиване към президентса република с определен доказано послушен на чуждите интереси президент.
  • 18 Срам и Позор

    18 1 Отговор
    Вижте в Пловдив на кой са издигнали паметник по празниците на Съединението, издигат паметник на изгонен от българите Турски Васал Гаврил Кръстевич.Изгонен позорно от България.
    Следват Сюлейман, Мехмед, Баязид.
  • 19 Gowo

    26 1 Отговор
    Сега нещо за изкуството на лъжата....Един СИКаджия обикаля и наред ръси полуистини.Че в държавата ни е настъпил хаос.Това е полуистини.Хаос има .Но нищо в света не е безполезно....И когато разбърквате картите за да започнете нова игра има полезност.Това поражда чувство за справедливост.Изчиства се предпоставките за нови измами и схеми.За да се започне на чисто.И да осигури честно раздаване на картите.А какво иска Борисоф?.Със старите карти и със същия ,,раздавач" на картите да правим политика.....Да. За наивници , може.
  • 20 Павел Пенев

    29 1 Отговор
    Вижте каква прокуратура имаме и колко бързо се самосезира,след като видяхме чекмеджето на Боко.
  • 21 абе

    16 1 Отговор
    Прокуратурата във всичките и форми не е ли по-смислено да се заеме с публикациите на материали около Ковида насаждащи стрес и паника в хората , всеки ден по десетина поне , от математици , оракули , баячки , знахари , доячи , трактористи , механизатори , кооператори . Организиране на пунктове за ваксинации къде ли не , по спирки , паркове , кюшета в разрез с всякакви медицински правила. Я да я видим тази прокуратура защо си затваря очите за антиобществени прояви от определени заинтересовани лица.
  • 22 РЕАЛИСТ

    3 15 Отговор
    Ха ха ха. Татяна Дончева. Хитрата сврака с двата крака.
  • 23 Информация

    5 11 Отговор
    Тя Татяна Дончева един месец преди изборите се кле, че няма да се кандидатира за народен представител,щото била стара муцуна, ама на 4 април първа беше в листите на ИБНИ. Та, толкова съм и сигурен в клетвите й, че не е предлагала пари да разцепи ИТН.
  • 24 итн

    15 6 Отговор
    Чао чалгарчета злобарчета. Ще остане само неприятното чувство, че излъгахте хората за очакваната от тях промяна, и се продадохте на задкулисието, на едро. Знаете ли, къде ви е грешката? 500 К? Надали динозавър (не в грубия смисъл) като Дончева, която се рови постоянно в документи, ще използва обозначението К. Това е присъщо за използване от хора, които са нон стоп на компютър, играят игри, ровят се във фейсбука, занимават се с ит технологии. Но нека независимата прокуратура да разследва.
  • 25 Gowo

    29 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ъхъъ":

    Прокуратурата трябваше да се самосезира и за лъжите които Борисоф ръси по адрес на държавния глава Още тогава, когато Борисоф пред цяла България на брифинг твърдеше , че Радев го преследвал с дрон .И то в собствената му спалня.Това е голяма обида и клевета.Къдр беше тогава спец прокуратурата.Или в имаме.Или я нямаме.Какви са тия полуинституции
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ще продължи до "изтриване" на ИТН

    13 3 Отговор
    Носят всички пороци на социализъм, пазарна икономика (демокрация, де), мешано възпитание а обучение, занаят (на банибата, мекото) и действително далият пари (олигарх, кукловод, власт желаещ). Ясно е че, не са в състояние да измислят друго, освен "Аз да кажа, че сестра ти е ..., пък ти доказвай, че нямаш сестра". Има от друг език "прйпади, пропада"
  • 28 Гешо Иванов

    13 1 Отговор
    Ще се самосезирам само за тези които лаят срещу мен. Да се готви Хаджигенов.
  • 29 Gowo

    11 2 Отговор
    Проследих внимателно изказването на Василев.От казаното се вижда че няма никакви преки доказателства.Тук вече навлизаме в детайлите на отговорността .За всеки гражданин на тая държава Ако говори лъжи и обиди за друг свой съгражданин трябва да си понесе отговорността.Иначе стигаме да думите на Зуека .Който се изнесе от нещастната ни държава Че законите не се спазват Че правосъдие няма Че всеки престъпник законите не го засягат .Че икой не плаща за щетите по етажите на властта .С които е нанесъл на поста си....ето това е истината.А не дали сумата за подкуп била достатъчна
  • 30 Българка

    18 3 Отговор
    ИТН са г@ д0ве, които влязоха в НС, за да го бламират и очернят партиите на протеста. С последната гнусотия, която изфабрикуваха сценаристите, не просто се цели да бъде нанесен удар по лидер на една от формациите в ИСБГНИ, но и да отвратят хората от ДБ, ИСБГНИ.
    С твърденията на Тошко се даде възможност спец прокуратурата да си отмъщава за проекта за закриването й, да се активира и самосезиране. Само че тези твърдения трябва да се доказват. Още снощи в репортаж по Нова се чу как Радостним мънка и не каза директно , че Дончева е искала да разцепва ИТН и е предлагала подкуп. Не е престъпление, а задължение на депутати от различни партии да си говорят. Убедена съм, че двамата продажници и клеветници от ИТН ще платят дебели обезщетения за набеждаването в такова престъпление на Дончева. Няма никаква логика. Нима парламентарна група се разцепва с 1 депутата ? И защо ще се предлага подкуп само на 1 човек , когато са необходими десетки и то за обречена кауза.
    Радостин, Тошко, Слави и всички шоумени се гаврят с парламентаризма, депутати и избиратели. Заслужават да напуснат НС с камъни

    Коментиран от #36

  • 31 Буха ха

    11 0 Отговор
    Те не можаха да докажат че Р.Овч. е Румен Овчаров, но ще докажат че 500к е предложен подкуп от 500 хиляди лева. Ами ако са 500 ку....?
  • 32 Спецпрокуратура

    21 0 Отговор
    Леле, ко са толко бързи??? Да не ги затриват???
  • 33 Шкафа

    20 2 Отговор
    А за лилавите пачки кога ще се самосезира
  • 34 Целта на ИТН

    18 2 Отговор
    Беше да създадат хаос и разкол в НС. Така отново ще се върне мафията. Изпокараха се с протестните партии, злепоставят ги с интриги и инсинуации, същевременно дума не казват за исканията на протеста миналата година. Играят жалка популистка игра. И толкова явно стоят на страната на старите муцуни, че е срамно. Уж застават зад президента, но атакуват с ДПС и ГЕРБ служебните министри. Абсурдно, безпринципно и нагло, и много демагогско. Във всеки случай изпълниха поставената от задкулисния си господар задача.
  • 35 Барбарян

    0 4 Отговор
    Спасявай се, че работата стана ние си отиваме
  • 36 Щом троловете

    0 9 Отговор

    До коментар #30 от "Българка":

    на дб, платени от прокопиев, се хвърлиха в защита на продажницата дончева и оплюване с лъжи по ИТН, става ясно къде е скалъпено всичко и с чий пари! Поздрави от прокопиев! Новото задкулисие! Жалко за излъгалите си да си дадат гласа за дб и да подкрепят това задкулисие!
  • 37 Gowo

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "Наблюдатель":

    Това е методът на задкулисието Да внушава.Но знаейки ,че ще остане без последствие .Защото самите те разрушиха правосъдната ни система и в направиха неработещ За да могат да репресират и подтискат.Да упражняват контрол къде силово , къде с измама , къде с подкупи.Да .Същите които направиха държавата ни да съществува не без подкупи Същите които години наред упражняваха ръководене на институциите ни с подкупи.Същите които дадоха една трета от ББР за тютюновия бизнес на Пеевски.И си направиха заплатите с по 35 хиляди лева.Сега ще дирят правосъдие.Къде бяха тогава.
  • 38 Coprophagia

    6 1 Отговор
    Или е предложила или не е предложила. И в двата случая изводът е един, с право гледат на нас като на външния кенеф на ЕС.
  • 39 Именно!!!!

    13 2 Отговор

    До коментар #14 от "Мечо Пух":

    Сега разбрахте ли Учиндолския за чий отбор играе???Туй е нещо като черно тото,ама в политиката!Занимават спец.прокуратурата с измислици-премислици,за да не се занимава баш с престъпниците,щото била мнооо заета!

    Коментиран от #46

  • 40 Румен рашков

    2 5 Отговор
    Сега вече ми стана ясно защо мутрите на мая и таня искаха да се закрие спецпрокуратурата. А на вас стана ли ви ясно? Това е "новия" морал в политиката. Мутрите вече с вън, даже са в парламента за парлама.
  • 41 Съдията Дред

    7 2 Отговор
    Това ли е уловката единия клевети и другите се хващат на проверяват. Това е политическо
    скалъпено от ГЕРБ ИТН! Защо не проверят сметките на Учиндолеца в чужбина как са порастнали рязко с 50 000 000?
  • 42 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "ПЕНЦИОНЕР":

    ИЗВИНЕТЕ господин ПЕНСИОНЕР
    МОЛЯ пишете на БЪЛГАРСКИ господини

    Коментиран от #50

  • 43 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    корупция за мильони няма закони за кокошка няма прошка
  • 44 Кочо

    1 3 Отговор
    Тодоре, Тодоре, дърто магаре, какво направи?!!! На тепсия поднесе яката дупара на Танчето директно на спецкуратурата?!!!!!!!
  • 45 Перо

    5 2 Отговор
    Сега лъжите на тъпия ямболски цървул ще цъфнат!
  • 46 Gowo

    12 2 Отговор

    До коментар #39 от "Именно!!!!":

    Спец прокуратурата защо не се самосезира за загубите на 16 милиона лева нанесени от ВМЗ Сопот с една сделка от преди година Превели са сумата на една сръбска фирма със забележете.....20 хиляди капитал.И сърбите и до сега не са доставили по договор стоката.Кой е виновникът.Това се подмина от ,,спец прокурорите".Но не подминаха сигнала на Тошко Йорданов Това са същите , които бяха под прякото ръководство на задкулисието и Гешеф.

    Коментиран от #49

  • 47 Леле, колко е бърз

    7 2 Отговор
    Слави Трифонов: Дончева де факто призна, че е правила опит да разцепи ИТН. Сигурно има от нея и нотариално заверено декларация за даване на подкуп. Нещастни, провалил милиони българи да добруват, 3-ри пъти
  • 48 Бамбука

    5 1 Отговор
    До следващите избори ИТН ще ръсят простотии ала Герб. Няма лошо.
  • 49 Gowo

    8 2 Отговор

    До коментар #46 от "Gowo":

    Интересно е.Кой ми слага минус когато изнасям неопровержими факти.Има го като информация и не е ,,клевета".Преки доказателства са А не като твърдението на един ,,адвокат" , че видял нещо.Толкоз значи е и адвокат.Като прокурорите на Гешеф , дето бяха изпратени с полет до Дубай да отвличат Божков.Че ги биха и арестуваха И за по пътя обратно за родината им дадоха фурми.За подигравка на държавата ни каскетура
  • 50 ПЕНЦИОНЕР

    2 4 Отговор

    До коментар #42 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ......ПАЧЕМУ ...ТАВАРИЩТ....ТЪИ ПО РУСКИ НЕ РАЗБИРАЕШ....... А ЦЕНИТЕ ЗАЩО НАГОРЕ А....??????????????????????????????????????????????
  • 51 ДИМИТРОВ

    2 1 Отговор
    Правилно!Ако е вярно,долна и глупава работа.Този говорил пред другия едно,нарекъл с нецензурни думи друг,абе какви политици сте!?Елементарни явно.
  • 52 Емо

    5 1 Отговор
    Браво, най-накрая прокуратурата се самосезира за корупционно поведение:

    "67 млн. лева в брой за Борисов и Горанов" - Божков чака прокуратурата да му се обади.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Бай Ставри

    2 0 Отговор
    Да се сезира и за далаверите с обществени поръчки в затворите!
  • 55 питащ

    1 1 Отговор
    И на основа на какви доказателства се самосезира специализираната прокуратура? На твърденията на един сценарист на слави. Много сте плиткоумни бе от ИТН. Подлоги на бойко, но народа ще ви намрази и тогава ще се спихнете съвсем.
  • 56 Нищо несее Самосезирала Прокоратурата!

    1 0 Отговор
    Поредната Партенка пусната в Обръщение, някой надува този балон да плаши Гаргите и да Разлайва кучетата!!!
  • 57 Тото 1 и Тото 2

    0 0 Отговор
    А САМОсезира ли се за ТИКВЕНИТЕ герайства като - къщата в Барселона , като снимките на спящия БОГ , като чекмеджето с евро и млато ? А със многобройните сигнали за корупция и рекет он управляващата ШАЙКА ? А с полицейското насилие при протестите ? Имаше ли САМОсезиране ? А ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове