Last news in Fakti

7 Септември, 2021 11:20 3 740 28

Проф. Христова: Заплашена е националната сигурност

  • проф. антоанета христова-
  • национална сигурност-
  • итн

Президентът постъпи разумно, като връчи третия мандат на БСП, смята тя

Проф. Христова: Заплашена е националната сигурност - 1
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов заяви своята позиция на разчистващ политическото пространство и ако тези думи са сериозни, той доста сериозно изпълнява ролята си на чистач. Каква е истината, трябва да кажат компетентните органи, заяви в сутрешния блок на БНТ политическият психолог проф. Антоанета Христова по повод скандала между "Има такъв народ" и депутата от "Изправи се БГ! Ние идваме!" и зам.-председател на парламента Татяна Дончева. От партията на Слави Трифонов обвиняват Дончева, че се е опитвала да разцепи парламентарната група на ИТН, предлагайки 500 000 лева подкуп.

Този парламент не е способен да произведе каквото и да е и хората в него произвеждат скандал след скандал, добави тя.

Тревожното е, че това се случва между партии, които имаха претенцията да въведат нов морал в политиката, посочи политическият анализатор Росен Карадимов. За мен най-шокиращото е, че зад едно такова предложение очевидно стои предположението една такава сума да бъде изкарана много пъти после. Ако някой иска на всяка цена да състави правителство, очевидно той калкулира възможността да изкара много пари за кратко време, допълни той.

Представяте ли си, ако това е истина, какъв въпрос на живот и смърт е да се състави правителство. Коалиция се прави въз основата на осъзната воля на всички участници. Когато няма такава, всяко действие зад гърба показва неистова потребност на хора с много пари да има правителство, коментира проф. Христова.

Президентът постъпи разумно, като връчи третия мандат на БСП. БСП показа разумно и коректно поведение в това Народно събрание. Като гледам този сюжет (скандала между ИТН и Татяна Дончева - б. ред.), си обяснявам защо беше този натиск да се връчи мандата на най-малката парламентарна група и защо президентът не го направи, отбеляза Росен Карадимов.

Парламент, който е дошъл на вълната на омразата, си е постлал килимче от разделителни линии. Парламент, който не може да произведе правителство, застрашава националната сигурност. В такава ситуация изходът е в системните партии, подчерта проф. Антоанета Христова.

По думите на Карадимов ще е парадоксално, ако партиите на протеста с действията си направят така, че след следващите избори системните партии да се върнат на власт. Той обаче отбеляза, че в сегашното Народно събрание БСП и ГЕРБ са имали най-адекватното поведение. Ако има добра новина в това Народно събрание, това е, че паднаха митовете. В новия парламент всеки трябва да може да разговаря с всеки, заяви Росен Карадимов.

По думите му президентът трябва да даде отговор на въпроса стои ли зад евентуален политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев. Много е важно каквото и да се появява, това да е в една нормална парадигма на политическите формирования, посочи Карадимов.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    24 3 Отговор
    Жената нещо си драскала,а на оня цървул му се привиждат милиони.

    Коментиран от #5, #18, #21

  • 2 Бай Иван

    24 1 Отговор
    Проф. Христова, за кого да гласувам, за този, който получава 60 000 лв. или който получава 30 000 на месец ???? Политиците превърнаха България в концлагер !
  • 3 За първи

    10 7 Отговор
    път от сумати и време, един малко по реален и безпристрастен анализ!
  • 4 я сииии

    27 2 Отговор
    защо някаква си психоложка платена от опг ГРОБ ми я вирят всеки ден от телевизора и ми я представят като политически анализатор ?
  • 5 РЕАЛИСТ

    8 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    На теб лично, какво ти обеща Татянка, че си на амбразурата да я защитаваш?
  • 6 Ели Оригинал

    15 0 Отговор
    Увaжaeми читaтeли и пaтриoти, интeлeктуaлци.
    В дeня нa Cъeдинeниeтo бe издигнaт пaмeтник нa Кръcтeвич в Плoвдив, нaзнaчeн oт Cултaнa, cлeд пoзoрнoтo му изгoнвaнe oт Бългaрия- умирa в Турция.
    Мoля, вcички бългaри дa прoявят грaждaнcкa пoзиция, пaмeтникът нa турcкия вacaл дa бъдe дeмoнтирaн веднага.
    ПОДМЯНАТА НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ Е ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ
    Cрaм и пoзoр зa Бългaрия. cлeдвaт ли Мeхмeд, Бaязид, Cюлeймaн, дoкoгa щe пoзвoлявaмe пoдигрaвкa c бългaрcкaтa иcтoрия?
  • 7 Не бой

    4 1 Отговор
    се , професорке !
  • 8 Каназирев

    1 3 Отговор
    Я внимавай мирррррно!!!!! Уточнявам за половин Европа-от днес партия -ИТН- се преименува в партия -Багра-. Свободно!!!!!
  • 9 БИБИТКО плаща! Тошко плещи!

    6 2 Отговор
    Глупости човешки! Рейтингът им пада! И на това
    се нада! А народа страда!
  • 10 Тошко, вместо да ЧАГЪРТА !

    5 2 Отговор
    Нещата ги ИЗВЪРТА ! Лъжа дърта !
  • 11 Gowo

    11 0 Отговор
    Националната ни сигурност се нарича ....престъпниците Гешеф и Борисоф.Още не са дали отговор на задаващите.Защи прикриха и прикриват убийците на Гебрев.Защо са ги прикривали и затуляли документи и факти.Свързани с националната ни сигурност

    Коментиран от #13

  • 12 Гербер

    1 7 Отговор
    Колко пъти да публикувам, че начело с Бойко пак ще ви управляваме и ще си усвояваме.
  • 13 Gowo

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "Gowo":

    Защо пътната карта на газопреносната ни система е загубен умишлено Или се крие.Това не ли национално предателство от ГЕРБ
  • 14 Не вярвам на ТОШО! Момче ЛОШО!

    6 1 Отговор
    Лъже и маже,на ГРОБ да се подмаже !
    Но народа ще го накаже !
  • 15 XYZ

    6 0 Отговор
    Като кучета са тези анализатори - даже да им покажат кокал на картинка, се нахвърлят върху него!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 По стъпките на гроб.....

    4 2 Отговор
    Оставиха разруха!...Но партията на Слави
    остана глуха! Какво да искаме от евнуха !...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Скрийте

    3 0 Отговор
    Ги тези псевдо професори. Едно време всички професори беха на дяд Тошо, сега са на бай толуп, мисир банкянски жибрю бибиткин, слОчайност
  • 20 Антоанета Христова!!

    2 0 Отговор
    Бля, Бля, Бла едно си също, клюкарскисплетени!!
  • 21 ВЪН

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Вън мутресите от политиката
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 кой

    3 0 Отговор
    Това е недостоен човек, пък какво остава за жена. Има си там едни титли, да се гордее с тях. Я проверете как е минала по стълбата нагоре?
  • 24 9895

    1 1 Отговор
    Хаджигенов и Бабикян чакат регистрация на „Ние идваме!“
    Депутатите Николай Хаджигенов и Арман Бабикян очакват регистрация на тяхната инициатива „Ние идваме“ като сдружение с нестопанска цел.

    Чрез него те ще преговарят с формацията около Мая Манолова „Изправи се БГ“ дали да участват заедно в изборите, предаде БНР.

    "Хаджигенов обаче не изключи преговори и с други политически сили.
    „Не означавa, че разваляме коалицията. Почваме нещо ново. Какво ще излезе, рано е да се каже„, заяви депутатът от „Изправи се БГ Ние идваме!“."
  • 25 Чичо дядко

    1 0 Отговор
    Имам чувството че всички партии са се наговорили нищо да не направят ,уж само се карат , а накрая ние страдаме. Кога ли ще се вдигнем да ги изметем???
  • 26 1122

    2 0 Отговор
    Леката жена,си остава метресата на Бойко Борисов.Той има вкус към леки жени.Но метресата от Барселона беше по-млада.А другарката на снимката е попрехвърлила като Лили Иванова възрастта за предлагане.И това недоразумение има титли!!!Припомнете си как се става психолог-професия,която е свързана с много лъжи и измами, стъкмистика, липса на адекватност.Но, това са приятелките на предателя Б. Борисов.Ето от такива лъжци сме на положението,което ни поставя на опашката .
  • 27 Тази е изна

    1 0 Отговор
    силвана многократно и от радост , че някой я е желал е загубила и малкото разсъдък .
  • 28 Ваксинираните

    1 0 Отговор
    настъпват. Пазете се от тях!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове