Last news in Fakti

7 Септември, 2021 15:47 2 235 48

Спецпрокуратурата се самосезира по твърденията за корупция сред депутати

  • спецпрокуратура-
  • татяна дончева-
  • радостин василев-
  • тошко йорданов

Срокът за извършване на проверката е 2 месеца, но може да бъде удължен с още един

Спецпрокуратурата се самосезира по твърденията за корупция сред депутати - 1
Кадър: NOVA

От Специализираната прокуратура съобщиха, че са се самосезирали по повод публично изнесени данни в медиите, съдържащи твърдения за корупционно поведение на народен представител от 46-тото Народно събрание. Срокът за извършване на проверката е 2 месеца, но може да бъде удължен с 1 месец. Когато прокурорската проверка приключи, наблюдаващият прокурор ще прецени дали има достатъчно данни и законен повод за образуване на наказателно производство.

„След като има изнесена информация, ние трябва да се самосезираме и това сме и направили. Следва да изясним каква е обективната действителност”, заяви Христо Кръстев, говорител на Специализираната прокуратура, цитиран от NOVA.

„Това не е наказателно производство, а проверка по реда на Закона за съдебната власт. Наблюдаващият прокурор може да прецени да снеме сведения от някои от народните представители”, каза още Кръстев. „Наблюдаващият прокурор ще извика за сведения всички лица, които прецени”, подчерта той.

Преди дни Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева, че е опитала да разцепи парламентарната група на „Има такъв народ”, като е предлагала и пари, и постове. Дончева отхвърли обвиненията и обясни, че от позицията си на депутат в най-малката парламентарна група няма как да обещава министерски постове.

Вчера Йорданов обяви, че Радостин Василев е бил депутатът, когото Дончева се опитала да подкупи. Василев пък заяви, че на 12 август Дончева е отишла в офиса му, за да го убеди да разцепи групата на "Има такъв народ". По думите му тя държала листче, на което пишело "500 к" и отдолу дописала имената на знакови лица на партията.

След думите на Тошко Йорданов и Радостин Василев Дончева обяви, че няма избор освен да предприеме съответните юридически действия срещу двамата.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    38 9 Отговор
    Значи ИТН са хора на Гешеф.

    Коментиран от #8, #34

  • 2 Буха ха

    39 10 Отговор
    А защото Гешефтурата не се сезира мигновено при обвиненията на Тулупа срещу Радев. То е ясно, защото са женски ароматни органи намиращи се в областта на чатала

    Коментиран от #30

  • 3 Стойко

    30 7 Отговор
    Че той Радостин Василев си призна че опит за подкуп нямало а казуса бил морален ! Сезирахте се за него за набеждаване! Който набеди някой като знае че е невинен, се наказва със затвор от 1 до 6 години и глоба от 5 до 15 хиляди лева!
  • 4 хихихихихи

    27 5 Отговор
    Двама се карат...Каскета печели! Как само ви дебне, да ви ...мине с 200, по почина на Вожда! Иначе е пас за юрото и голда!
  • 5 Янко

    36 9 Отговор
    Ха ха самосезира се . Колко са чевръсти

    Ама днес тоя депутат включи на задна -не бил казвал нищо за подкуп.

    ИТН са пълен цирк и маша на ДПС и ГЕРБ.
    Оня пък Джипко завчера се включи от Шкодата ,вече знаеше за случая х) не знам как ,но и беше вече идчислил какви пари и трябвали на Дончева .

    А като откронено ГЕРБ купиха депутата Ана Баракова с Порше Кайен +кеш Прокуратурата какво държа ,та не се самосезира

    Коментиран от #40

  • 6 Последния Софиянец

    37 6 Отговор
    А кога Гешеф ще се сезира за откраднатите 70 000 000 от гейчето Ангелов!?
  • 7 100perа

    29 7 Отговор
    1. Каскетът спасява ИТН и Слави Трифонов, като при това демонстрира взаимодзействието между ИТН, ДПС и ГЕРБ. Защото тази псевдопроверка е предвидена да неутрализира обещаното от Дончева даване под съд на Тошко Йорданов и Радостин Василев.
    2. Днес г-н Радостин Василев заяви: Не, никой не ми е предлагал подкуп. Аз такова твърдение нямам. Това каза пред журналисти депутатът от ИТН Радостин Василев по повод скандала с Татяна Дончева.
    Още някой, да каже нещо за това, че ИТН не е проект на Библиотекарите?

    Коментиран от #12, #43

  • 8 Оzzy

    22 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ИТН са собственост на ДПС ама и Гешев е човек на ДПС и Герб
  • 9 БАЙ Х@Й ‼️

    25 4 Отговор
    Я , пиещият вино от специален тризонов охладител, се самосезирал ‼️ А за снимките на кюлчета пачки и оръжие - беше за лимонаТа‼️ Що не разкри МИНИСТЪР-ПРЕ.ДАТЕЛЯ ли е корумпиран или сигурността му е застрашена , щом може да го снимат как " Баце нанка" ‼️‼️‼️‼️
  • 10 интриганти

    22 3 Отговор
    Това не е прокуратура, а сборище от ненужни и жалки нищожества. Трябва да бъдат закрити и да се тръгне към нов цялостен подбор на нови прокурори. Сезирали се за корупция? Ами що не се сезирахте за ало Ваньо, за чекмеджето, за рекета на Божков за пилето и тн.? Само ядете народни пари а никаква полза от вас. Не искам от данъците си да храня такива нищожества.
  • 11 Тредстоун

    6 4 Отговор
    Бой по тия мошета дет се натискад за власт и пари , чалга ,глупаци ,пчелички декоративна България с плъха маджовски ,куци коне , червените маймуни на импексова са по интелигентни от тия шебеци , как излъгаха толкоз народ ... , айде тия отвън те не са в час , ама и тук на местна почва макар че не са мнозинство пак доста народ остана с попарени въждиления за новото по добро .... и тъй нататък..
  • 12 Тетка Дончева

    2 6 Отговор

    До коментар #7 от "100perа":

    Не крепеше ли коалицията Спргйон Станишкин с мандат на Сарая?

    Коментиран от #32

  • 13 500к

    4 3 Отговор
    Даваш ли даваш на тетка дюпетати?
  • 14 Българка

    12 4 Отговор
    С оклеветяването Тошко Йорданов явно цели да не се закрива спец.прокуратурата и да бетонира бухалката на мафията- извънредно правосъдие.
    Атаката, набеждаването беше насочена към окалване на клдер от ИСБГНИ и в синхрон с ГЕРБ осигуряване още време за работа на спец.прокуратурата. Иначе резултатът от сега е ясен- НЯМА ПРЕДЛОЖЕН ПОДКУП ПО ТВЪРДЕНИЕ НА ГЛАВНИЯ СВИДЕТЕЛ ВАСИЛЕВ, а има морално нарушение. И то се изразява в това, че Дончева е разговаряла с уж партньор депутат
  • 15 Бай Чекмеджан

    8 2 Отговор
    А за един шкаф кой ще я сезира?
  • 16 Муцуните

    3 4 Отговор
    Стари връткат номерата стари Дончювица и Галевица не се оплакваха от сараит по веемето на Сюргьон Станишкин
  • 17 поработете малко айде

    7 3 Отговор
    Сезирани са заради устно твърдение на някакви лица..ми той и бившият премиер направи преди 2 дни разни твърдения там защо не сте сезирани?
  • 18 Спокойно

    13 3 Отговор
    Разбра се как действа прокуратурата. Светкавично когато и изнася. Трябва да е доволен Трифонов и да не се заяждат с Гешев. За откраднатите милиарди ще си кротуваме, за кюлчетата, за заплахите Борисов да няма грижа. Гешев е печен и знае как, кога и кого да подгони

    Коментиран от #25

  • 19 Славуца

    7 2 Отговор
    Спец съда и спец прокуратурата са за "изчегъртване".Ха-ха-ха.И ми повярвахте.Ха--ха-ха.
  • 20 мдааа

    12 4 Отговор
    В една нормална държава обаче, ако не можеш да докажеш обвиненията си, сам ставаш обвиняем! Този Тошко Йорданов, ако не може да докаже твърденията си за предлагания подкуп от 500 000 за така нареченото "разцепление" на ИТН, трябва сам да стане подсъдим, ако сме нормална държава!

    Коментиран от #39, #41, #46

  • 21 хмм

    9 3 Отговор
    Този компромат ИТН много хитро го скълъпиха преди следващите избори, за да дескредитират партиите на протеста. До сега плюеха по ДБ, сега вече на мерника им е ИБНИ.

    Коментиран от #38

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Мая

    4 2 Отговор
    "За политик не ставаш сине, ти си будала" - маршът на ИТН!
    Пейте си го сутрин и вечер, строени на площада пред Парламента!

    Коментиран от #27

  • 24 Pilot

    4 2 Отговор
    А каскета кога ще се самосезира за щкафчето на тиквата ? Тук става въпрос за стотинки в сравнение с тулупа ?!
  • 25 адв Хаджигено

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Спокойно":

    ООХ ОК КЕФ И РАДОСТ ЗАБРАВИХ ДАЖЕ ДА ИЗРЕЦИТИРАМ ОПОРКАТА ЗА КЮЛЧЕТАТА И ПАЧКИТЕ ПО 500 ЕВРА
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Смърфиета

    0 5 Отговор

    До коментар #23 от "Мая":

    Съмнявам се, че ще си направят труда. Блиндираните бусчета ще ги извозят до затворените комплекси където живеят и ще седнат да поркат на приятелски групички. А парите, които е предлагала Дончева без друго са от шкафчето с толупа до него – централният мит в Новия завет на религията на Рашковистите. Старозаветните групи като ДаБг и ДСБ остават настрана от този наратив.
  • 28 Тошко

    6 2 Отговор
    Тошко, сега Гешев ще ви покаже "Кон боб яде ли?!"Ъхмм!Че искахте и спец прокурорите да уволнявате!Ами дръжте се по яко за масата в "Г" стойка всички!!!Когато можехте да ги разнищите вие се карахте!?Ха сега!

    Коментиран от #35

  • 29 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    7 2 Отговор
    А за кюлчетата, еврата, Мата Хари, ПКП, спрените проверки, ало Ваньо, АПИ и хилядите мошенгии на толупа, КОГА??? Писна ни от тая скапана прокуратура и шебека Шрек.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Тъп Каскет

    7 1 Отговор
    Черепа отправи сериозни обвинения срещу Тулупа, Горанчо и кака Севда. Миризливият Каскет все още се чуди дали да се самосезира или да се отдаде на копрофагия.

    Коментиран от #36

  • 32 100perа

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Тетка Дончева":

    Само да напомня, че когато Моника Станишева трябваше да върне едни хилядарки в евро и останата със Сергей "на улицата", един техен семеен приятел им предложи да живеят в огромен апартамент в един от неговите хотели. Хотелът е "Берлин", семейният приятел на Станишеви е Пеевски.
    Ако потърсите в интернета и ще намерите информацията от тези славни дни...
  • 33 До Гешефтурата

    7 2 Отговор
    А нещо за Чекмеджето?
  • 34 Хахаха

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Липсваше ми първия софиянец на 1 позиция... Татяна дончева в пакет с манолова.спаси сутеньора ванко1, колко ли момичета са осакатени. Сега предлага пари под масата. Скоро четох, че купила нов джип от магазина. Е, от къде тия пари влизат в нея. Тя ли ще спасява пенсионната система. Пази боже от подобни политици
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ужас

    1 2 Отговор

    До коментар #31 от "Тъп Каскет":

    Значи щом черепа го е казал трябва да се проверява. Че той и билетчета продаваше и казваше, че много се печели. Та ти колко билетче купи като така вярно му вярваш?
  • 37 А нещо

    4 1 Отговор
    за едни 60млн. за Горанов в джобовете на Черепа?!Кой ще се самосизира?!
  • 38 LOSHIA

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "хмм":

    Защо е необходимо да се скалъпва компромат срещу ИБГНИ? Те и без него няма да влязат в следващия Парламент! ДБ и ИБГНИ са компроментирани и това се знае в цялата страна и Европа,тъй като са креатури на БКП!!
  • 39 изрод от ГЕРБ

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "мдааа":

    Ти ли говориш за нормална държава??.....я по кротко
  • 40 изрод от ГЕРБ

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Янко":

    А Възраждане не са ли проект на ДПС?
  • 41 Антитрол

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "мдааа":

    Ами точно за това е "самосезирането" на прокуратурата - ще изкарат Дончева невинна и погнат Тошко и ИТН. Тая прокуратура кога се е самосезирала за нещо.
  • 42 човек от народа

    1 0 Отговор
    СЕЛСКИ ЦЪРВУЛИ
  • 43 LOSHIA

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "100perа":

    Ха ха ха ха ха ..Бухаха ха ха ха ха ха По миналата седмица ИТН бяха проект на ДПС! След това станаха проект на ГЕРБ! А от днес са проект на Библиотекарите! От кога плануваш да са проект и на Прокуратурата?

    Коментиран от #44

  • 44 Gowo

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "LOSHIA":

    Що са държиш като шеф на футболни гамени Или смяташ хората за по низши От какво се издържаш.Имаш заведение.Държиш ресторантче и от време на време работиш за поръчките на Сталийски И кво.Голема работа си.В една читава държава ще молиш подминаващите за някой лев за бира.Времето ще ви замете.
  • 45 защо

    2 1 Отговор
    така бързо не завъшите афератаБарцелона гейт ?Защо не се само сезирахте така бързо за евраците и кюлчетата на Борисов,дори се знае от кого са ?Вземате заплати за поръчкови дребни скалапени компромати ,нямате срам.ЗА ПЪЛНО ЗАКРИВАНЕ И ИЗЧЕГЪРТВАНЕ СТЕ
  • 46 ЛЕКО ЧЕ СМЪРДИ

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "мдааа":

    КАКТО И ЗА 100 МИЛИЯРДА ЕВРО ИЛИ ЗА ШКАФЧЕТА СЪС ЗЛАТО / НО ИМА ЕДНА РАЗЛИКА ТУКА ИМА СВИДЕТЕЛ КОЙТО ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕЗИ НА РАШКОВ НЕ СЕ ОТКАЗВА ОТ ПОКАЗАНИЯТА СИ И КВО СТАНА СИГА АДЕ ЩО ЗАБРАВИХТЕ ИЗЧЕГЪРКВАНЕТО АМАН ОТ ВКИСНАЛА ПОМИЯ
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Бай Онзи

    0 0 Отговор
    А защо не се самосезира за кюлчетата и пачките евро , за росенец , за къщата в барселона , за едни 700 милиона (пропуснати от един много "кадърен"икономически министър , за милиардите раздавани авансово на "нашите"фирми ....?!!! Спецпрокуратурата дабъде закрита , а чадъро(каскето)нодителя-на съд !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове