Last news in Fakti

8 Септември, 2021 12:30 2 286 73

Акад. Петрунов: Без съмнение ще е нужна трета доза

  • акад. богдан петрунов-
  • ваксинация-
  • ваксиниране-
  • имунитет

Ваксинацията не е масова, според мен е отчайващо слаба, ние сме на последно място в Европа, подчерта акад. Петрунов

Акад. Петрунов: Без съмнение ще е нужна трета доза - 1
Кадър: БНТ

Няма никакво съмнение, че третата доза ваксина ще бъде необходима, но без да се бърза. 8-10 месеца след преболедуване или ваксиниране, спокойно може да се направи бустерна доза. Това коментира в "Денят започва" по БНТ акад. Богдан Петрунов, имунолог и алерголог.

Няма официална промяна в характеристиките на ваксините, но се очаква да бъде променено и се очаква да бъде възможно поставянето на трета доза с друг вид ваксина, обясни той.

Очевидно не се спазват мерките, които да доведат до ограничаването на Делта варианта. Ваксинацията не е масова, според мен е отчайващо слаба, ние сме на последно място в Европа, подчерта акад. Петрунов.

Той обясни, че сред заразените започват да преобладават все повече по-млади хора и дори пеленачета се разболяват. По думите му тревожното е, че Делта вариантът се прекарва и безсимптомно, а дори при по-леки симптоми хората не се обръщат към лекар и по този начин разпространяването на заразата продължава.
Миналата година с първите варианти на COVID-19 имаше смущения във вкуса, в обонянието, сега не се забелязва това нещо, допълни още акад. Петрунов.

„Много бързо се развива инфекцията при Делта варианта и ние го виждаме - увеличава се броят на заразените, на болните в болнични заведения и на смъртните случаи“ каза акад. Петрунов.

Той коментира и т.нар. вариант ковид ню в Колумбия - още нищо не се знае за него, тепърва се изучава, няма достатъчно данни, те само са доказани, но е трудно да се каже каква тежест на заболяването причиняват.

Ефектът на съществуващите сега ваксини по отношение на съществуващите варианти е много добър - не по-малко от 70% до 90% успеваемост и ефективност на ваксините, категоричен е акад. Петрунов.

Ваксината предпазва да не се разболеем или да прекараме по-леко болестта, обясни той.

10-12% е имунитетът след преболедуване. Имунитетът, който създават ваксините е по-специфичен, антителата след ваксинация са много по-ефективни, много по-качествени, каза акад. Петрунов.

Няма никаква връзка между грипната и коронавирусната епидемия и затова задължително трябва да си поставим противогрипна ваксина, както досега, обясни още акад. Петрунов.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахахах

    89 3 Отговор
    На тоя като му гледам физиономията, му повярвах веднага.

    Коментиран от #23

  • 2 Behemoth

    83 2 Отговор
    Три са малко...всяка година по три...
  • 3 Истината

    73 3 Отговор
    Хора, които миришат на пръст и корупция не желая мнение...и напътствия
  • 4 дидо

    72 3 Отговор
    кои кани тия малоумни алцхаимери да ни заливат с интелектуалната си диария ?

    Коментиран от #71

  • 5 Студопор

    76 3 Отговор
    Защото от първите две няма никаква полза, нали?
  • 6 Ваксиниращ

    64 2 Отговор
    На теб и пета игла няма да ти помогне
  • 7 Гост

    62 2 Отговор
    А след третата ще е ясно кой е лъгал и за какво,че има нужда от ваксина.
    Нелепо е да няма лек за Ковид,а да те насилват с някаква ваксина да се предпазваш.
    Алчността няма ли я хората ще бъдат здрави.
    Тя е вируса от който е нужно да се освободи човек.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хахха

    59 2 Отговор
    Въртят, сучат само и само да се сиропираме с течностите. Толкова са досадни.
  • 10 КОВИД20

    45 4 Отговор
    Името му е в списъка на служители и сътрудници на Държавна сигурност.
  • 11 Механик

    45 1 Отговор
    Крайно време е хора вмногонапреднала възраст и особено такива, дето нямат деца, да управляват света.
    Мигар някой си мисли, че на ВКИСНАЛОТО мляко му пука за млеконадоя при кравите? Същото е схората, които са с "изтичащ срок на годност". Ня тях нямакак да им пука за това какъв ще остне света след тях и дали изобщо ще има хора да го населяват. Древните са казали "Следмен и потоп.". Или някой се съмнява в мърдостта на древните?
    НЯма как един умиращ старец (Байдън, Сорос, Рокфелер и пр) да мисли доброто на тоя свят. Такава деменция в повечето случаи когато изобщо мисли, в главата му се плакне някаква мътеница.
    В тоя ред на мисли, тоя шаман дето ни го представяте днеска, не е меродавен и не бива да бъде слушан.
  • 12 Анонимен

    41 2 Отговор
    Досадни са в стремежа да правят на глупави хората с неадекватни мерки,действия и противоречия,а последствията няма как да скрият тази цяла лъжа,която 2г не се спира медийно да ни бомбардира.
  • 13 Симо черния

    15 11 Отговор
    Ваксинацията трябва да бъде свободен избор, но съм сигурен, че ще стане като в Италия. Над 50% ваксинирани и по този начин ще накарат останалите да се ваксинират, понеже стават малцинство. Ще използват правото на мнозинството за да потъпкват останалите на които са им внушили, че е доброволно.
  • 14 Тоя па тоя

    33 2 Отговор
    Академик бил.Яотиди и си сложи и 10 доза и не давай ъкъл.Много ъкълии се навъдихте чак сте противни вече.
  • 15 Илия

    34 2 Отговор
    "10-12% е имунитетът след преболедуване."
    Някой разбира ли го това изречение, че аз не мога.
  • 16 Неуважаващи себе си

    39 2 Отговор
    Какви пари се харчат за пропаганда. Ако се харчеха срещу бедност и медицинска превенция щеше осезателно да се подобри здравния статус на хората и оттам дълголетието
  • 17 българка

    47 0 Отговор
    Иска ми се да попитам учените глави:
    1. Някой проследи ли как се повлияват след ваксиниране хората с хронични заболявания?
    2. Има ли промени в нивата на контролните показатели за здравословното им състояние?
    Стига с това - на последно място сме, тичай народе към иглата!!!
    Не съм антиваксър, но съм възмутена от ширещата се безотговорност и некомпетентност!

    Коментиран от #37

  • 18 Грульо

    31 0 Отговор
    Петрунов и другите желаещи НОЩи и козели да си бият и ваксините на нежелаещите, така ще изпълнят и преизпълнят бройката ваксинации. :D
  • 19 666

    43 2 Отговор
    акад. Петрунов ... слаб две и общи приказки .Първо нищо не обясняваш ,язък за титлата ти ,личи си ... продажнико .Второ ,известни светила в медицината вече казаха ,ваксината не помага и не спира нищо .
  • 20 Цеко сифоня

    41 2 Отговор
    Агитацията продължава. Вчера не повярвахме на д-р Аспарухов и днеска ни пускат академик Петрунов. Белким се хванем. Да, ама не !
  • 21 Гост

    34 1 Отговор
    Д-р Кехайов: Графеновият оксид във ваксините не се елиминира и води до тромбози
    Графеновият оксид не се елиминира от тялото никога, не подлежи на метаболизъм и е и причината за тромбозите след ваксинациите, понеже ускорява и процесът на тромбоцитна агрегация. Този невероятен фарма гаф с точно тези ваксини не е нещо нарочно, просто на 50-70 години фарма индустрията прави такива гафове, последният от които бе през 50-те години на миналия век и това бе т.нар. “талидонова афера“ – лансирано тогава като безобидно хапче против главоболие при бременните жени

    Коментиран от #57

  • 22 Гост

    23 1 Отговор
    Този невероятен фарма гаф с точно тези ваксини не е нещо нарочно, просто на 50-70 години фарма индустрията прави такива гафове, последният от които бе през 50-те години на миналия век и това бе т.нар. “талидонова афера“ – лансирано тогава като безобидно хапче против главоболие при бременните жени, след приема на което обаче почнаха да се раждат деца без глави и/или крайници...!!! Днес талидонът е един чудесен имуномодулатор, използван успешно за лечението на редица тежки автоимунни страдания, но тогава бе причина за невероятни трагедии...!!!
    Та слугинажът в полза на силните на деня може да носи временни ползи, но когато истината лавно стане ясна на хората, вие ще си останете в техните очи едни лакеи, участвали в поднасянето на невярна информация с цел и лична изгода!
    След като гафът с тези ваксини стане ясен и на глухите, силните на деня ще си останат силни на деня, но вие никога няма да се отървете от слугинския имидж, който си натресохте...

    Коментиран от #33, #73

  • 23 Да се замислим

    25 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хахахах":

    Този академик очевидно не познава творчеството на Карл Сейгън „Бледа синя точица“ – 1994: Земята е една много малка сцена от обширната космическа арена. Замислете се за реките от кръв, пролети от всички онези генерали и императори за да могат славно и триумфално да станат мимолетни господари на късче от една точица във вселената. Замислете се за безкрайните жестокости, причинявани от обитателите на едно ъгълче от този пиксел на едва различаващите се от тях обитатели на друго ъгълче. Колко са настървени да се избиват, колко пламенна е тяхната омраза. Нашите превзетости, въображаемата ни важност, заблудата, че имаме някакво привилегировано място във Вселената – всичко това е поставено под въпрос от това петънце бледа светлина. Нашата планета е самотна точица в безбрежния космически мрак. В цялата тази безбрежност няма и намек, че от някъде може да дойде помощ, която да ни спаси от самите нас.

    Коментиран от #31

  • 24 Гост

    34 1 Отговор
    И тоя се"зсгрижил" за здравето на хората! ЗАКЛЕВАМ СЕ, НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА ХОРАТА, ИНТЕРЕСИТЕ ИМ СА ФИНАНСОВИ, БЪДЕТЕ СИГУРНИ!!!!
  • 25 Боже!!!!

    29 2 Отговор
    Не ви ли е срам да тормозите хората така?
  • 26 Анонимен

    14 0 Отговор
    Осъзнавате ли,че няма далавера и печалба да се направи така,че да няма бедни,а точно бедността носи печалба?
    Така,че ако смятате,че някой го в грижа за вас,то го пратете да убеждава някой друг.
    Всеки ви е нужен докато имате интерес от него,така е в живота и така сме устроени.
  • 27 Рошко

    24 0 Отговор
    Петрунков ваксинира ли си внучетата и правнучетата?
  • 28 Стоян Александров

    24 0 Отговор
    Петеунов Господ гледа да го знаеш. Скоро като го видиш какво ще му кажеш ? Как си се сгодил за дявола ли ?
  • 29 Offf

    23 0 Отговор
    Тоя алчен, нагъл, лъжещ старец ще си получи заслуженото скоро!
  • 30 Абе

    20 0 Отговор
    Да попитам алЧ ният дядо !
    “....ваксината предпазва да се разболеем , или да прекараме ПО леко болеста ?...иии пак : предпазва да прекараме по ЛЕКО болеста?
    Значи ако НЕ си бием , ще я прекараме ЛЕКО ?
    Освен това “срашната “ Делта протича без симптоми ?
    Да обобщим !Ако искаме “симптоми” и да НЕ го изкараме леко , да си бием Ваксини ?
    Абе що не си гледаш пенсията ? Къде ще ги носиш ?
  • 31 С все пак

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Да се замислим":

    Изборът е наш/The Choice is Ours

  • 32 Българка

    15 0 Отговор
    Някой да ми разясни какво означава " 10-12% е имунитета сред преболедуване"??!!! Също така ми е интересно, как ваксината създадена срещу алфа варианта, създава СПЕЦИФИЧИ антитела (преболедувалите имат неспецифични според академика), създава и антитела срещу делта, мю и незнам си кво. Нали е специфична, т.е. стого диференцирани антитела срещу определен вариант. Мисирки, питайте го? Чакаме отговор и той касае много хора, от него зависи дали преболедувалите ще се ваксинират. До тук, преболедувалите никой не ни обръщаше внимание, което навеждаше на мисълта, че няма разлика с ваксиниран. Сега като ваксинирането зацикли се сетихте за нас.

    Коментиран от #46

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Хамърхед

    10 0 Отговор
    Пък моите тестове вече надхвърлиха хилядарка, добре че не са били пср,тогава щях да съм на десетки хиляди.Тоз бизнес с тестовете е яката работа.
  • 35 123

    13 0 Отговор
    Ако умра неваксиниран от ковид, ясно е ,че аз съм си виновен.Но ДОРИ ЕДИН да почине от препоръките на този, дали вампира ще му дреме ,ли ще поеме поне някаква отговорност?
  • 36 БГ681

    17 0 Отговор
    Как не те е срам бе Юда, да си страр и пак да си продажен. Отвратителни лъжи, видиш ли ти ваксинираните имали по добър имунитет. От кога нещо изкуствени е по-добре от естественото. Никога не е било това в природата. Мои познати който бяха болни в първите седмици на на епидемията, имат 4 пъти повече антитела от ваксинираните. Скъсай си дипломите и се отречи от хипократовата КЛЕТВА ИЛИ просто спри да се ПРОДАВАШ!!!
  • 37 Българин

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "българка":

    Госпожо/ице,... Всичко е проследено и се знае от малка група хора.А защо никой не ни уведомява може и сама да се сетите...
  • 38 Пешо Папура

    12 0 Отговор
    След два-три месеца, като излезе някоя друга разновидност, тоя дърт вампир ще тръгне да ни убеждава че ще е най-добре ако минем и четвърта игла....дба и пустиняците му бе. Как пък не свършиха...
  • 39 Колко ти платиха

    8 0 Отговор
    Да ръсиш глупости
  • 40 COVID

    5 0 Отговор
    Игла след игла, това е бъдещето !!!
  • 41 ivo

    11 0 Отговор
    ТОЗИ ПЛАТЕН МАЛОУМНИК НЕПРЕКЪСНАТО ГО КАНЯТ В СТУДИАЯТА НА КАНАЛ1, БИТИВИ И НОВА, КОИТО СА НАЙ ЦЕНЗУРИРАНИ ПО ТЕМА ВАКСИНИ И КОРОНА ВИРУС. ДРУГИ С РАЗЛИЧНО МНЕНИЕ ТАМ НЕ КАНЯТ!!! ОБСЛУЖВАТ НА 100% ГЛОБАЛИСТИТЕ!!! ВИДЯ ЛИ ГО НА ЕКРАН МУ ТЕГЛЯ ЕДНА И ПРЕВКЛЮЧВАМ ВЕДНАГА КАНАЛА!!!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 хахаха

    7 0 Отговор
    изкукал старец плямпа общи приказки...язък, че е академик...сигурно от рабфака са го направили...
  • 44 И СИГУРНО ЩЕ Е ПОДОБРЕ

    5 0 Отговор
    ВЪВ ШВЕЦИЯ Е ЛИБЕРТЕ АМЕРИКА ИЗРАЕЛ СЕ ВАКСИНИРАТ МАСОВО А МРАТ ЧТО ТАК Г - АКАДЕМИК УМНИК ИПЕРКУЛЛЯНУВ
  • 45 Смешно

    6 0 Отговор
    АМИ ТИ ЧИЧКА, ВАКСИНИРАН ЛИ СИ, А...

    Коментиран от #54, #55

  • 46 Медсестра

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "Българка":

    Като си го изкарала, хич не се бой. Имунната ти система познава вече тоя вирус и даже и негови мутации. Разликата са само няколко аминокиселини. Имаш антитела. Ще направиш грешка ако се ваксинираш. На колко лазарника си? Ако си 40- 50 не си сривай имунната система с тея измислени ваксини. Ако си над 60- 70 следи си антителата и като изцяло изчезнат, ако изчезнат де, тогава може евентуално да се ваксинираш един път.

    Коментиран от #49, #69

  • 47 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    УКАКАН -УКАКАНВИД ---ПОЛУУМРАЛЯК -ДО ПОСЛЕДНО ЩЕ СА БЪРКА НА МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ !!! " АЗ СЪМ АКАНДЕБИЛ -ИМАМ ВЕЛИКИ ЗАСЛУГИ - АЗ-АЗ-АЗ " !!!!!!!!!!
  • 48 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    УКАКАН -УКАКАНВИД ---ПОЛУУМРАЛЯК -ДО ПОСЛЕДНО ЩЕ СА БЪРКА НА МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ !!! " АЗ СЪМ АКАНДЕБИЛ -ИМАМ ВЕЛИКИ ЗАСЛУГИ - АЗ-АЗ-АЗ " !!!!!!!!!!
  • 49 Българка

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "Медсестра":

    От по новите съм.Благодаря за пояснението!!!

    Коментиран от #50

  • 50 Медсестра

    4 0 Отговор

    До коментар #49 от "Българка":

    Щом си под 30 или под 40 хич недей мисли за ваксина. Да не останеш после бездетна

    Коментиран от #58

  • 51 Върха на иглата

    6 0 Отговор
    Няма ли край тази агитация.
    Който иска да се боде и 20 пъти.
    ,
  • 52 айде няма нужда

    6 0 Отговор
    Е като преминава без симптоми, какъв е проблема?
  • 53 Абее

    8 0 Отговор
    Тоя дърт изкофялник ако иска и 4,5 и 6 да си боцне. Ако ще и и в з.дника да си наака една ,ама да остсви младите сми да решават. Аман от ,,ЕКСПЕРТИ в тая пародия да държава.
  • 54 Тоз

    6 0 Отговор

    До коментар #45 от "Смешно":

    Не е чичка а изсперкал дядка и така наречен академика от време оно
  • 55 Тоз

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Смешно":

    Не е чичка а изсперкал дядка и така наречен академика от време оно
  • 56 вяра не вяра

    6 0 Отговор
    Не вярвам на академик Петрунов, роден през 1936 година. На тази възраст - 85 г. - трябва да си аскет, индийски йога или даоистки монах, за да имаш пълноценен мозък.
  • 57 Няма графен

    1 5 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    във ваксините.
  • 58 Медбрат

    1 6 Отговор

    До коментар #50 от "Медсестра":

    Ваксината е деактивирана или косвена версия на вируса.
    Няма как да е по-опасна от самия вирус.

    Коментиран от #61, #63, #65, #66, #67, #68

  • 59 Българин

    3 0 Отговор
    Петрунов знаеш ли колко много желаещи има и могат да ти сложат третата доза за около час.
  • 60 Ъъъъ

    2 0 Отговор
    "Няма никаква връзка между грипната и коронавирусната епидемия и затова задължително трябва да си поставим противогрипна ваксина, както досега"

    Дар слово: Изгубен.
  • 61 Медсестра

    4 0 Отговор

    До коментар #58 от "Медбрат":

    Ти хептен си откъснат мед.брате! Сега ли излизаш от трета глуха?
  • 62 Анонимен

    1 0 Отговор
    На този академик Алцхаймер нещо му е взел преди време! Академика обаче не помни кой е Алцхаймер и още по-малко какво му е взел! Въпросите с главно В са : Кое пернато същество от БНТ е изтръскало нафталина от академика?! Защо го е направило като знае междуушното съдържание на академика?! Защо и от ХАКТИ ретранслират/препредават части от това интервю е обяснимо - коментари, кликане, рекламки....!
  • 63 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "Медбрат":

    Няма как човек да измисли нещо,което не съществува в природата,за това и Няма доказателства за изолиран вирус както за СПИН така и за който и да било друг досега.
    Всичко е лъжа в която с активна медийна подкрепа се всява страх и стрес и самото вярване и страхът в допълнение отприщва биологични програми наречени болести и за тях ти продават някакви химии уж да те лекуват,но какво лекуват и лекуват ли всеки вижда и знае за себе си.
    Човека се върти в един омагьосан кръг като слуша другите какво е добро и полезно за него,но като говоря и предлагам нещо за вашето добро и искам пари значи става въпрос преди всичко за моето добро,т.е. вие ми давате парите си,а какво ще стане от това,което ви продавам ще разберете някога си.
    Та така де,вече се умориха хората да ги лъжат и вземат за опитни зайчета.
  • 64 Гост

    3 0 Отговор
    Ако само хората биха си вдигнали главите от техните клетъчни телефони и устройства и поглеждат нагоре от време на време, за да видят какво реално се случва по света, те може да започнат да виждат нещата по-ясно.

    Повечето хора са в състояние на хипноза, предизвикана от техните устройства и когато са непрекъснато в това състояние, те повече не мислят за себе си, нито се питат какво се случва по света. Те просто се съгласяват с това, което им се казва. „Ако е в интернет, то трябва да е вярно”.

    Стана очевидно за мен, че научната общност си е затворила очите и не поставя под въпрос методологията, която се използва, за да се определи причината за т.нар. инфекциозни заболявания.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "Медбрат":

    По време на експериментите е наблюдавано, че бактериите, въпреки че някои се размножават, не са способни да произвеждат токсини в жив гостоприемник. Те произвеждат токсини само в мъртъв гостоприемник.

    След това е правен опит да се инжектират бактерии в различен гостоприемник, но те на са успели да го разболеят. Единственият успех, който те имаха при убиването на гостоприемника, беше, когато инжектираха тези токсини от труп в живи мишки. След това взеха орган от мъртва мишка и го трансплантираха в жив гостоприемник, който след това също умира.

    Факт е, че тези живи същества умират повече от експерименталния процес, отколкото от токсините на бактерията, с която са били инжектирани.”
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "Медбрат":

    След това се твърди, че вирусът е бил изолиран. Проблемът е, че никога не е имало контролна група, така че дори ако стерилен разтвор се инжектира в яйцето, ембрионът ще умре.

    Настоящите снимки на вируси в медицинските книги или онлайн са всички или КГИ (компютърно генерирано изображения) или просто една смес от мазнини и протеини, която се разклаща в ултразвукова баня и след това се онагледява под микроскоп. Обаче е наблюдавано, че тя нямат нуклеинова киселина и бързо се разлагат. Също така са с различни размери. Несъмнено, това е измама.”
  • 69 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Медсестра":

    връзката психика-мозък-орган, за подкрепящата роля на микробите по време на лечебния процес и най-вече за биологичния смисъл на всички болести, включително и рака, теорията за имунната система се разпада като къща от карти. При липсата на врагове, срещу които да се „бием”, да се „борим” и да „убиваме”, войната свърши.






    Въпрос, който трябва да зададем:



    Ако увеличаване броя на антителата основно се счита за индикация за силна имунна система, защо при теста за СПИН същите параметри се определят като „имуно-дефицит” и като „заразяване” с ХИВ (с вирус, който никога не е бил изолиран и научно доказан)?
  • 70 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    0 0 Отговор
    изкуфеляк!
  • 71 факт

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "дидо":

    мафията!
  • 72 111111

    1 0 Отговор
    БЕЗ СЪМНЕНИЕ ТИ СИ ПРОДАЛ ДУШАТА СИ НА РОГАТИЯ! И БЕЗ СЪМНЕНИЯ ЩЕ ОТГОВАРЯШ ЗА ТОВА ОЩЕ ТУК, НА ЗЕМЯТА! И БЕЗ СЪМНЕНИЕ ТИ ТРЯБВА ДА СИ ПЪРВИЯ НАБОДЕН С НАЙСТАТА ДОЗА, СВЪРЗАН С АБОКАД! И НЕСЪМНЕНО ТЕ ОТПИСВАМ!
  • 73 111111

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    ИЗОБЩО НЕ Е ГАФ, МНОГО ОБМИСЛЕНО ДАЖЕ СИ Е СЛОЖЕН ТАМ, ЗАЕДНО С АЛУМИНИЯ, ЖИВАКА, КОЙТО ПРИСЪСТВА ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ВАКСИНИ, ОСТАТЪЦИ ОТ ВИРУС НА ПОЛИОМИЕЛИТ И ПР. ГАДОСТИ ОТКРИТИ ПРИ ЛАБРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ. ЯПОНИЯ ВЪРНА НАД 1 МЛН. ДОЗИ ЗАРАДИ УСТАНОВЕНО "ЗАМЪРСЯВАНЕ"!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове