Last news in Fakti

8 Септември, 2021 15:17 2 275 35

Кацаров: Ако спазваме стриктно новите мерки, до 2-3 седмици може да ги отменим

  • стойчо кацаров -
  • мерки

Другото означава - отменяме ги сега тези мерки, следващата седмица в болниците има 5000, след това 6000, 7000. В интензивните отделения 1000 души

Кацаров: Ако спазваме стриктно новите мерки, до 2-3 седмици може да ги отменим - 1
Снимка: БГНЕС

Нека да носим маски на закрито и да се опитаме да си помогнем. Ако спазваме стриктно тези ограничения, които са добре премислени, можем да видим резултат в рамките на 2-3 седмици и да ги отменим. Те са минимални. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров по повод влезлите в сила вчера нови противоепидемични мерки, съобщи Novini.bg.

Другото означава - отменяме ги сега тези мерки, следващата седмица в болниците има 5000, след това 6000, 7000. В интензивните отделения 1000 души. След това вие ще ми казвате - защо намалихте мерките и допуснахте да се стигне до тази ситуация, добави министърът. Той призова гражданите като видят в автобуса хора без маска, да им правим забележка и да се съдейства на контролните органи.

Мога само да апелирам към всички наши сънародници – не само към собствениците на заведения и работещите в заведения, а и към тези, които ги посещават, да проявим разбиране и да се поставим на мястото на хората, които в момента са в тежко състояние в болниците, които умират всеки ден и чиито брой, за съжаление, продължава да расте. Не се ваксинирахме и нямаме друг инструмент да ограничим разпространението на заразата, да намалим броя на болните в болниците, освен да наложим такъв тип мерки, заяви Кацаров по повод предстоящия днес национален протест на собственици на заведения в София.

Ако тръгнем да воюваме едни с други, няма да успеем, а цената ще я платят нашите баби и дядовци – те умират, макар че по-млади хора се заразяват, добави той.

Правителството е подготвило компенсация за всички, които са засегнати от тези мерки – и тези, които са 100% засегнати, и тези, които са частично засегнати. Преди да издам заповедта събрах становища от браншови и работодателски организации и ги изпратих до всичките ми колеги, за да видят и техните съображения и ако е необходимо, да ги съобразят с действащите и вече утвърдени програми. Няма закъснение по отношения на плащанията. Ограниченията влизат от септември, а плащанията се извършват от октомври, както плащанията на всички възнаграждения. Надявам се и Народното събрание да приеме актуализацията на бюджета, така че мерките да бъдат обезпечени и финансово, посочи здравният министър.

Това, което е необходимо за издаване на съответните документи за извършване на контрол, е направено, включително съвместни заповеди с министъра на вътрешните работи, отбеляза той.

По думите на Стойчо Кацаров след като няма достатъчно ваксинирани, единствено рестрикциите могат да ограничат разпространението на болестта: "На фона на това ние казваме "Ние ще отидем на дискотека, на събор, на митинг, ще се прегръщаме, ще се целуваме, ще си разменяме вируса и не ни интересува какво ще стане" – ще ни интересува когато ножът опре до кокала и когато може би няма да може да се направи нищо. Как се излиза от тази ситуация, с проверки ли?".


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Севда

    30 4 Отговор
    Изобщо не са никакви мерки това?!
  • 2 Пландемията

    33 2 Отговор
    е тръгнала от США!
  • 3 Ние спазваме

    41 3 Отговор
    Мерки вече 2 години.. За какво иде реч
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Отменяйте ги

    29 4 Отговор
    Който умре да умре.

    Коментиран от #9

  • 6 CoV TV

    33 4 Отговор
    Преди беше разбираемо нямаше ваксини и не се знаеше каква е смъртността и как ще го прикараме но сега при ваксини неизползвани да се налагат мерки и забрани е нелепо?!
  • 7 Румен

    28 3 Отговор
    Абе дайте да вземем мотиките и да избием тези учени в кавички
  • 8 глоги

    16 9 Отговор
    По думите на Стойчо Кацаров ,след като няма достатъчно ваксинирани, единствено рестрикциите могат да ограничат разпространението на болестта. ДОКАТО НЕ ВНЕСЕТЕ СПУТНИК-V,БЪЛГАРИТЕ НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАТ. ЗАЩО НЕ ВНАСЯТЕ РУСКАТА ВАКСИНА,А НИ ДАВАТЕ ЗАПАДНЯШКИТЕ БОКЛУЦИ И ОТРОВИ? ЗАЩО 70 ДЪРЖАВИ ПРИЗНАХА И ВНЕСОХА ТАЗИ ВАКСИНА,А БЪЛГАРИЯ НЕ ГО ПРАВИ? ЗАЩО СЕ КЛАНЯТЕ НА ТЪПИТЕ ЯНКИ? ЗАЩО РАЗГОВАРЯТЕ САМО С ХЕРО МУСТАФА,ДРУГИ ЧУЖДЕСТРАННИ ПОСЛАННИЦИ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ЛИ?

    Коментиран от #10, #17, #18

  • 9 яко ни лъжат

    31 3 Отговор

    До коментар #5 от "Отменяйте ги":

    ЛЪЖЕЦ И ПОЛОВИНА. БОДНЕТЕ СЕ ,БОДНЕТЕ СЕ И ЩЕ ВИ ОТМЕНИМ КАРАНТИНАТА, НО НЕ ЗНАЕТЕ ,ЧЕ ВАКСИНИРАНИТЕ С ПСЕВДОВАКСИНИТЕ СА СИ ПРИНОСИТЕЛИ И ЗАРАЗЯВАТ С КОВИД. ЯВНО МНОГО СА НА ХРАНИЛКА НА БЯЛАТА МАФИЯ.

    Коментиран от #31

  • 10 Баба Яга

    13 5 Отговор

    До коментар #8 от "глоги":

    Спутник, Файзер, все в един казан се варят.
  • 11 Последния Софиянец

    6 6 Отговор
    Кацата е хитрец!Наш човек е.Антиваксър.

    Коментиран от #13

  • 12 SH BG

    32 3 Отговор
    Те с тези "мерки" вече две години медицинскитефашисти мародерстват по света, но ефекта е отрицателен...!!!

    Постигнаха само стрес, изолация, психоза...

    Отнеха права и свободи за които стотици години се е проливала кръв...

    Предизвикаха масови фалити и срив в икономиките...

    Напълниха до пръсване касите на фармацевтичните компании...

    Е те само таквиз неща докараха "мерките"...

    Дааа...!!!
  • 13 честен ционист

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Кацата само бави неизбежното..
  • 14 Arcadium

    13 2 Отговор
    Морков,нали беше щам на страха, плашеща статистика от страна на мафията. Гориха се маски, за Слави вирус не съществуваше. Дойде нов морал, защо са тези мерки ? Срещу какво ?
  • 15 Зоро

    28 0 Отговор
    Може и сега да ги отмените. То цялата пландемия е само на думи. Ходя къде ли не и виждам хора на които въобще не им пука за никакъв вирус и носят маски от няма как, колкото да нямат неприятности с някой властови галфон. А в одалечени и малки магазини няма и маски. И по селата няма маски. Ба.ти театъра.
  • 16 Стига с тая

    17 3 Отговор
    Фалшива пандемия бе,базирана на фалшив тест(спрян) вече при началниците-краварите,тест който реагира на всичко.А белите престилки искат още и още пари,как няма да ги пишат всички с тая глупост..
  • 17 ВирусоПенден

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "глоги":

    Тц, няма и със спутник да се дупча. Без медии няма вирус.
  • 18 нннн

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "глоги":

    "Спутник V" не е евроатлантическа и политкоректна... Ид..ти!

    Коментиран от #23

  • 19 номера

    10 0 Отговор
    Какви мерки?! Хората в неравностойно положение ги разкарвате по РЗИ-та, лични лекари, болници, прегледи и после пред комисии да чакат с часове. Накрая да ходят и в АСП. Измислили куха заповед за УЖ удължаване на ТЕЛК до февруари, а писмата за явяване пред комисии ги изпратили още от август. Така инвалидите не се ползват от удължаване срока на ТЕЛК, което е нож в гърба им. Това са подлите игри на служебния министър. Геноцид!
  • 20 Майна

    16 2 Отговор
    КАЦАРОВ, ПРИПОМНИ СИ КАКВО ПИШЕ , АМА ТИ НЕ ДИ И ЗАПОЗНАТ ВЕРОЯТНО!Първи международен кодекс за провеждане на експерименти с хора, Нюрнберг, август 1947 г., съставен в резултат от медицинския фашизъм на нацистите през Втората световна война

    1. Доброволното съгласие на отделния субект е абсолютно необходимо. Това означава, че участниците в изследването:

    – следва да бъдат законно упълномощени да дават съгласие;

    – следва да имат право на свободен избор;

    – трябва да дадат съгласие, без срещу тях да се използват елементи на намеса или употреба на сила, манипулация, измама, натиск, изкривяване на информация, или друга скрита форма на принуда или насилие;
  • 21 номера

    6 0 Отговор
    Инвалидите частично засегнати ли са, или са напълно засегнати? На шофьорите им удължавате срока на книжките, а на инвалидите още от август им изпратихте писма, за да ги принудите в пика на заразата да се струпват множество хора на 1 място с часове или ще ги накарате да стоят навън на дъжда и вятъра през октомври и ноември. Не стига, че ГЕРБ и патриотарите орязаха % на инвалидност, сега новите ще ги довършат.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Значи си

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "нннн":

    ВАКСЪР?!? И то - ТУК?!?
  • 24 бай онзи

    11 1 Отговор
    ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА И ЩЕ СПАДНАТ ИЗМИСЛЕНИТЕ ВИ БРОЙКИ И МЕРКИ.ЗА ТРЕПАНЕ СТЕ
  • 25 Копипасте

    9 0 Отговор
    от не особено добро транслате на американски автор : Всеки, който обикаля наоколо и крещи, че „спасява животи“, трябва да бъде смятан за много опасно животно и вие трябва да бягате в обратна посока, когато го срещнете. Оръжието на такива е страхът, а любимата им мантра е „би могло“. Те ви хващат в капана на един био-дълг, създавайки симулации за всякакви въображаеми неща, които „биха могли“ да се случат, но все още не са. В САЩ ние направо сме зарязали класическата диагностична медицина, в полза на биотехнологията или лабораторната медицина. Това се случва от доста време насам и представлява опасен завой. „Корона тестът“ е наименуван с характерен техно-жаргон: „CDC 2019-nCoV Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel“. Това означава в превод, че е тест, който търси игла в куп ДНК сено. PCR тест. Намира фрагменти, нуклеинови киселини.„PCR открива много малък сегмент от нуклеиновата киселина, която е част от вирус. Откритият специфичен фрагмент се определя от донякъде произволния избор на използваните ДНК праймери, които застават в краищата на амплифицирания умножения фрагмент.“ Ако нещата се направят, както трябва, е твърде рано да се говори за „заразяване“ при положителен PCR тест.
  • 26 Анонимен

    14 0 Отговор
    Факт е, че се спретна хубавичка световна криза! Ще разберем по нататък може би защо!?
    Това, че вируса бил прескочил на хората от прилеп, панголин, змия... дето китайците си ги ядат от 1000 години и не е прескочил, та чак в днешно време е за тия дето консумират доматите с колчетата!
    На всеки 10-15 години се правят/организират световни кризи с какъвто и да е повод! Сега е коронавирус! Пo врeмe нa кризa гoлeми мacи oт хoрa в глoбaлния cвят cтaвaт излишни. В пeриoд нa тeжкa икoнoмичecкa кризa мacитe трябвa дa ce КOНТРOЛИРAТ. 2008-9 гoдинa пaк имaшe криза! Aкo нe ce прaвят кризи щe имa cвeтoвнa вoйнa, нo гoлeмитe ги e cтрaх oт вoйнa! Прeкитe и нeпрeкитe пoрaзии щe ca тaкивa, чe в cлeдвaщaтa вoйнa, aкo изoбщo имa тaкaвa и e мeжду чoвeци - oръжиятa щe ca кaмъни и тoяги! Мoитe cкрoмни знaния ми кaзвaт, чe кризaтa c пукaнeтo нa бaлoнa трябвaшe дa e пo-къcнo към 2024-5 гoдинa, a кoрoнaвируca e изнeнaдa! Cлeдвa прoдължeниe! Кaквoтo и дa гoвoрят - cтaвa думa зa пaри, пeчaлби, влacт, влияниe, пaзaри...!

    Коментиран от #27

  • 27 Аристократ, капиталист, финансист....

    8 1 Отговор

    До коментар #26 от "Анонимен":

    Този път е още по- лошо! Някога замениха феодализма с капитализъм, за да не загубят властта и да продължат да са начело в управлението на света. Сега Капитализмът в този му вид ще бъде заменен с нещо друго. Но стадото трябва да се води със здрава ръка за да не настане хаос. Ще е диктат.
  • 28 Анонимен

    9 1 Отговор
    НЕ.. Кацаров и компания или спирате или ние ви спираме (като второто ще доведе до кръвопролития).
    Почвайте да спазвате конституцията и да си опичате хляба, че ще ви се види тесно около вратовете...
  • 29 Бай Шили

    10 0 Отговор
    То така се почва, първо се вкарва само главичката и после целия.
  • 30 да бе

    4 1 Отговор
    Може да може , ама може и да не може . На Буци с номерцата.
  • 31 гост

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "яко ни лъжат":

    ТО ДА Е САМО ТОВА КОЛЕГА !!!! ЩЕ ВИДИШ ДО 1-2 ГОДИНИ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С ВАКСИНИРАНИТЕ !!!! ЩЕ ПРИРИТВАТ ПО ИЛИЦИТЕ ЕДИН ПО ЕДИН !!!ТАЗИ ОТРОВА СЕРИОЗНО УВРЕЖДА СЪРЦЕТО КАТО ЗА НАЧАЛО...БЕЗ ХОРАТА ДА СИ ИМАТ И НА ИДЕЯ....

    Коментиран от #34

  • 32 СусБе

    2 1 Отговор
    Асиктербе.... чак да не повярваш!
  • 33 КАЦАРОВ, ПАК СЕ СПЕЧЕ,,,,,,

    5 2 Отговор
    ПРОСПА ЛЯТОТО, СЕГА ОЛЕ МАЛЕ КВО СТАНА...КЪСНО Е МОМЕ ЗА КИТКА
  • 34 Делта ВАХХХ

    1 5 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    А ти да видиш до 1-2 месеца какво ще се случи с неваксинираните. Вече мрете като мухи по болниците. Всичко е точно!

    Коментиран от #35

  • 35 селтак

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Делта ВАХХХ":

    Леко баце,леко, не се знае! То и сега мъртъвците по болниците са предимно ваксинирани!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове