Last news in Fakti

8 Септември, 2021 17:42 2 980 26

ГЕРБ с въпроси към Радев и ЦИК

  • герб-
  • румен радев-
  • цик

Депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков представи и въпросите

ГЕРБ с въпроси към Радев и ЦИК - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатите от парламентарната група на ГЕРБ призоваха президента Румен Радев, който провежда среща с ЦИК за датата на предсрочните парламентарни избори, да отговори на три важни според тях въпроса, съобщи news.bg.

На трибуната в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че въпреки сериозните страсти по бюджетната процедура в парламента, ГЕРБ се интересуват от предстоящите извънредни предсрочни избори. В момента се провежда среща между ЦИК и Радев по отношение на възможните дати за изборите, по механизма за осигуряване на средства и за начина на гласуване на изборите, посочи тя.

"Демокрацията дава възможност на гражданите да гласуват по начин, по който те изберат. Демокрацията е да даваш права, а не да лишаваш от права", категорична бе Атанасова.

По думите ѝ с последните изменения в Изборния кодекс са лишили гражданите от права. Все още има време, но поради липсата на информация кога ще бъдат насрочени предсрочните парламентарни избори, парламентът трябва да вземе спешни решения, настоя Атанасова.

ГЕРБ държи да знае становището на президента по въпросите за промените в Избирателния кодекс, внесени от ексуправляващите.

Депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков представи и въпросите:

Президентът и ЦИК ще обсъдят ли дали техническите устройства ще бъдат собственост на страната или частна фирма? Софтуерът на машините за гласуване ще се прави ли от българската държава или от частна фирма?

Машините за гласуване в изборните секции в чужбина ще бъдат ли обслужвани от български граждани?

Ще се знае ли кое техническо лице отговаря за машините за гласуване и за флашката. Ще бъдат ли броени всички разписки във всички секции?

От своя страна зам.-председателят на парламента Росица Кирова посочи, че отговорност на всеки един политик е изборите да бъдат с максимална представителност и с по-висока избирателна активност. С действията си както президентът, така и всички партии в парламента, трябва да се опитаме в оставащите часове да направим така, че българските граждани да дадат вота си за онзи, който може да им отговори на доверието и да изпълни политиките си.

Припомняме, в това Народно събрание ПГ на ГЕРБ/СДС внесе проектозакон за промени в Изборния кодекс, с които предложиха да се върнат хартиените бюлетини, техническите лица, надзираващи машините в чужбина, да бъдат единствено и само български граждани и н трето място - машините и софтуерът да станат собственост на държавата. От ГЕРБ оспорваха и промените в ИК, гласувани в 45-то Народно събрание, пред Конституционния съд, който обаче не се е произнесъл все още.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валката

    36 8 Отговор
    "Демокрацията дава възможност на гражданите да гласуват по начин, по който те изберат.!!????? Ха ха ха. Да ви нямам демокрацията.
  • 2 Последния Софиянец

    43 11 Отговор
    Като сменим Гешеф новият прокурор ще има много въпроси към ГТОБ.
  • 3 Кочо

    26 9 Отговор
    Аз искам да гласувам с ечемичени зърна!
  • 4 Факултето

    31 9 Отговор
    Бате Бойко искаме хартиени бюлетини!Молим те!

    Коментиран от #20

  • 5 Румен

    15 6 Отговор
    Бягайте дока несме гласували с манарчета
  • 6 Доротея

    35 12 Отговор
    Много хубаво се гласуваше при Герб! Комисията наша, избирателите наши, има едно - две диванета в някоя комисия, но знаят, че ако се пречкат ще изхвърчат от пощата и В и К и си мълчат! Хората гласуват свободно срещу 100 лева на глас, никой не брои бюлетините, съставяме протокола, като внимаваме не по малко от 35 % да са за нас и готово! Волен Сидеров златен пръс!
  • 7 аз им отговарям

    30 8 Отговор
    Софтуера няма да е правен от герберастка фирма, така че споко; хартиени бюлетини няма да има, така че не си вадете парите от чекмеджетата; за чужбина какво става питайте боко тиквенов, той беше най-скоро по време на вот в чужбина - при султана. Ако е видял, ще ви каже.
  • 8 Румен Радев

    33 12 Отговор
    ГЕРБ са история 🎃 скоро няма да ги има !!!
  • 9 Бамбука

    36 10 Отговор
    Разбираемо да питат от Герб. Десет години Томислав Дончев "въвеждаше" електронно правителство, похарчиха над 2 милиарда и нищо не направи. Дойдоха на власт с хартийките, отидоха си и пак искат да си плюнчат пръстчетата за да гласуват.

    Коментиран от #11

  • 10 Въпроси

    26 8 Отговор
    извадени из под ноктите !
  • 11 елко сметанков

    10 7 Отговор

    До коментар #9 от "Бамбука":

    Ами те това са парите за " бизнеса" платени авансово. Ама само това да е!!... Със сигурност са дадени след " прозрачна" оферта.
  • 12 Въпрос

    13 9 Отговор
    Към гепи от дека са пачките в шкафа?

    Коментиран от #16

  • 13 та питам, де

    13 7 Отговор
    А Маанате ли го веке Баце....
  • 14 ПЕЕВ

    13 26 Отговор
    РАДЕВ ,СТЯГАЙ БАГАЖА-ПО НЕКАДЪРЕН И ЗЛОБЕН ПРЕЗИДЕНТ СМЕ НЯМАЛИ.
  • 15 Лост

    10 10 Отговор
    Демокрация ли е да те затварят в къщите заради Ковид? Че и КПТ-а да поставят.
  • 16 Питай

    12 3 Отговор

    До коментар #12 от "Въпрос":

    ХИТЛЕРА С ТОРБИТЕ.."РОМ И ПУРИ"...ЗА ДЕБИЛА
  • 17 нахалници

    17 8 Отговор
    Мръсни нахалници, не трябва да задавате въпроси, а трябва да отговаряте на въпроси. Кога ще ви приберат всички крадливи герберасти по затворите? Въпроси задавали! От 12 г. в добрите години грабихте ненаситно, а сега щели да питат. Вас трябва да ви питат, некадърници.

    Коментиран от #19

  • 18 Фатмака

    9 18 Отговор
    Готви поредната ФАЛШИФИКАЦИЯ на изборите.
    Вън превратаджиите с петолъчки

    Коментиран от #22

  • 19 Павел пенев

    15 6 Отговор

    До коментар #17 от "нахалници":

    Абсолютно си прав. Те нямат право да задават въпроси, а трябва да отговарят за мафиотизирането на държавата. Избори с Цв.Цв. и професора измамник се правеха много лесно и винаги в тяхна полза.
  • 20 Рокито

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Факултето":

    С готови попълнени. Ако може. Дай Бойко справедливост и на нас.
    Няма да крадем, да убиваме както каза ти.
  • 21 ПСР

    9 4 Отговор
    12 години се нагледах на"демокразия",по типа-"Направено от ГЕРБ".
    Един Вожд,един Лидер,една Партия,един Народ."Аз се РАЗПОРЕДИХ на МОИТЕ депутати..."!!!,беше казвано не веднаж.Само това да беше....,ама и то стига.Партиен вожд и шефче на Изпълнителната власт,се разпорежда с най-висшата-тази на НС!Същият си избира Главпрок.Той строи пътища,спортни зари,санира и дава пари.Ама лично Той!Той не стъпва в Парламента.
    Той не говори с мисирки.
    Неговото МВР,пребива протестиращи.Негов вътрешен министър,чете присъди над лекари от трибуната на НС.Друг такъв е бивш шофер на прякор от онези.Той си има,десетки шефчета на "готини"компании,които черпят 80 % от парите ни....И т.н.,и т.н.,демократически практики Които винаги,завършват в чекмеджето.
  • 22 сноу

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "Фатмака":

    Много хапчета си глътнал наведнъж..
  • 23 бай Иван

    1 1 Отговор
    Когато ти се струва, че всичко е срещу теб, помни, че самолета излита срещу вятъра, а не с него.
  • 24 тъп избирател

    3 0 Отговор
    Никой от коментиращите не засяга най-важното от темата!
    Упoритo ce избягвa въпрocът зa възмoжнocттa, рeзултaтитe oт глacувaнeтo дa ce "oбрaбoтят"! Внимaниeтo ce нacoчвa към пoлoжитeлнитe cтрaни нa мaшиннoтo глacувaнe- нeвъзмoжнocт зa търгoвия c глacoвe и бързa oбрaбoткa нa избoрнитe рeзултaти и нa тaя плocкocт прoтивницитe нa мaшиннoтo глacувaнe зaкoнoмeрнo губят cпoрa!
    Въпросите за софтуерното обслужване, охрана на машините и др. увисват във въздуха! Коментират се само датите за двата избора, сякаш те определат всичко!
    Пaрлaмeнтaрнитe циркoвe дeзoриeнтирaхa избирaтeлитe и кaквитo и дa ca рeзултaтитe, щe имa дocтaтъчнo ocнoвaния дa ce oпрaвдaят, чe нe ca oпoрoчeни.
    Ocвeн тoвa, вcички щe бъдaт умoрeни oт мнoгoтo избoри и дoри дa имa иcкaния зa кacaция, нямa дa им ce oбърнe ceриoзнo внимaниe!
    Не мислите ли че това беше крайната цел : да има избори 2 в 1 есента?! Не?
    Непонятна непродуктивност на два парламента , освен промяната на изборния закон?
    Тупане на топката до последния момент, когато няма друг избор на дати?
    Най-добре се лови риба в мътна вода!
    Ще спечели този, който държи ключа за машините!
  • 25 КРАДЦИ ЗАТВОР

    1 0 Отговор
    ВЪПРОСИТЕ ЗАДАДЕНИ ОТ ГЕРБ НЕКА ГИ ПРЕДАВАТ НА НАДЗИРАТЕЛЯ !
  • 26 халогения

    1 0 Отговор
    Може ли РАДЕВ да не им отговори ? Що пък да не ги подразни малко и да ги гледа как се гърчат в злобата си !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове