9 Септември, 2021 20:14 1 262 67

Адемов: Трябват реформи за проблемите в социалната сфера

  • дпс-
  • хасан адемов

Той посочи, че мярката за втората година майчинство от 650 лв. влиза от 1 октомври

Адемов: Трябват реформи за проблемите в социалната сфера - 1
Кадър БНТ

В пенсионната система много трудно може да има добри, много добри и най-добри решения. Възможните решения са тези, които се приемат от Народното събрание. Това заяви в "Още от деня" по БНТ зам.-председателят на Комисията по труда и социалната политика и депутат от ДПС Хасан Адемов.

Социалните плащания, нивата на социална защита в България са зависими от това какъв е брутният вътрешен продукт, какъв е броят на заетите, какви са доходите в страната, коментира Адемов.

"Ако искаме да не сме последни по доходи и по нива на социалната защита в ЕС, като общество трябва да платим тази цена. Народните представители са тези, които трябва да преценят дали трябва да бъде платена тази цена или не. В случая Народното събрание плати тази възможна цена, допълни той.

"От ДПС предложихме като единствена мярка в бюджета на ДОО антикризисна временна мярка, свързана с ковид кризата. Това са тези допълнителни 120 лева към размера на пенсиите в момента", посочи Адемов.

По думите му решението на ДПС да не подкрепи преизчисляването на пенсиите сега е, защото е било нужен баланс, чрез който да бъдат подкрепени всички секторни политики - и пенсионерите, и бизнесът, за да може финансовият ресурс да стигне до засегнатите от COVID кризата сектори.

На въпрос дали приетата временна мярка за доплащане на 120 лева към пенсиите не е предизборен опит за купуване на гласовете на пенсионерите, както заявиха в НС днес от ИТН, Хасан Адемов беше категоричен, че нито една политическа партия досега с предизборни плащания не е печелила парламентарни избори. Социалните плащания не могат да обърнат нагласите на българските избиратели, подчерта той.

Зам.-председателят на Комисията по труда и социалната политика обясни, че за да се решат проблемите в социалната сфера, трябват реформи, които да обезпечат висок ръст на брутния вътрешен продукт.

На този етап не може да се говори за увеличение на осигурителните вноски, защото това няма как да ликвидира дефицита от над 6 млрд. лева. Приходите могат да дойдат от висок ръст на БВП, повтори той.

Хасан Адемов посочи, че мярката за втората година майчинство от 650 лв. влиза от 1 октомври.

Адемов отбеляза, че майчинството може да се стимулира чрез гъвкаво работно време, възможност за съчетаване на семейните с трудовите ангажименти, така ако майката се върне на работа през втората година ще има по-висок доход.

Той се спря и на актуализацията на бюджета на НЗОК, като поясни, че тя е свързана единствено с мерките заради ковид кризата. Вкарването на други елементи в тази актуализация дискредитира идеята за това тя да е антикризисна, ориентирана към COVID мерките.

Президентът няма право да обвързва приемането на актуализацията на бюджета с насрочването на парламентарните избори. Така той нарушава конституцията, коментира Хасан Адемов.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Финансова криза и колапс

    7 1 Отговор
    Закривай кочината язък за децата и техните родители.
  • 2 Боко 🎃

    9 1 Отговор
    60 милиарда лева външен дълг има да ги връщаме към близките 60 години тоест до септември 2081 година.

    Коментиран от #34

  • 3 Егоиста

    3 3 Отговор
    Днес си купих маратонки айсберг за 987 лева кеш.

    Коментиран от #5

  • 4 Врачка

    9 1 Отговор
    Ами то майчинството в един етнос започва на 12—13 години и свърша към 40—43 год.При тях празно няма,фурната винаги е заредена.Вие луди ли сте да и давате пари затова,че са си правили кеф?

    Коментиран от #35

  • 5 А вазелин

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Егоиста":

    купи ли си?

    Коментиран от #7

  • 6 Произведено в България

    3 0 Отговор
    Учениците трябва да започнат училище на 01.09. Казах. Едни дечица на 14/ 15 години играят комар със стотинки на пейките пред входа. Понеже нямат левове.
  • 7 Егоиста

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "А вазелин":

    Тобурдук.
  • 8 Bai...

    5 7 Отговор
    Тоя е от малкото качествени хора от ДПС, струва ми се!

    Коментиран от #15, #28, #65

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Особено този

    9 1 Отговор
    го запомних от 38-то НС 1997г до сега с "Трябват реформи за проблемите в социалната сфера" да го казва поне два пъти месечно.

    Коментиран от #30

  • 11 Аделина Радева

    2 1 Отговор
    Обичам бъркани яйца със сирене.
  • 12 ПЕНЦИОНЕР

    11 4 Отговор
    ...... ВИЕ СТЕ ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ....... В ПОЛОЖЕНИЕТО В КОЕТО СА БЪЛГАРИТЕ ... В МОМЕНТА.. СТЕ ВИНОВНИ ВИЕ ДЕ ПЕ СЕ ¡....... КЪМ ВАС И ВМРО... ИМАМ ОРГАНИЧНО ОТВРАЩЕНИЕ........ ¡!!!!!!!!!!!!!.... ВИЕ.... ПРОМЕНИХТЕ НАСИЛА.... ИНАСИЛИХТЕ СЪДБАТА НА БЪЛАРИЯ....
    МАФИЯ..... ВЪН...!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #14, #17, #32

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    ТРАГЕДИЯТА ПО РОДОПСКИТЕ СЕЛА И СЛАТА НА БЪЛГАРИЯ РОДОПСКА БАБА ОТ СЕЛО ЗВЪНИЧЕВО полу сляпа моли непознат ЧОВЕК МОМЧЕ ПИШИ НА СИНЪТ МИ ЧЕ СЪМ ПОЧИНАЛА ДА ДОЙДЕ ДА ДОЙДЕ ДА ГО ВИДЯ ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ това е ТРАГЕДИЯТА на СТАРОСТА БЕДНОСТА САМОТАТА В БЪЛГАРСКОТО СЕЛО справка НОВИНАРНИК БГ СВЕТОСЛАВА ИНГИЛИЗОВА не трии коментара ми та това са ФАКТИТИ в днешната ни МИЛА РОДИНА БЪЛГАРИЯ
  • 14 ПЕНЦИОНЕР

    6 5 Отговор

    До коментар #12 от "ПЕНЦИОНЕР":

    ...... М ВИ ..... Д ....А... .. НЕ МОГА ДА ВИ ГЛЕДАМ...... МЪС НИТЕ МАЗНИ.... АЛБАНСКО,-ПОМАШКО, ГАГАУЗКИ, СЕГАНСКИ.. ФИЗИОНОМИИ.... ПОРОБИХТЕ НИ...!!!!!!!
    .
  • 15 Смях в ада

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Bai...":

    министър на труда и социалната политика (2013 – 14). Познай в кой кабинет? Какво си спомняш за Пеевски същия период?
  • 16 Защо,

    4 0 Отговор
    Бе Адемов , бягаш от председателското място?! Защо пенсиите си определил, по различни правила? Кажи!
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "ПЕНЦИОНЕР":

    мафията сте вие герб БОЙКО БОРИСОВ

    Коментиран от #19, #21

  • 18 грст

    6 0 Отговор
    Районите на ДПС с най- голяма безработица и най- ниски заплати. Това как кореспондира с привидната загриженост на Адемов към хората?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Егоиста

    0 1 Отговор
    Можели 40 човека да спечелят петици от 6 от 49 по 600 лева а да няма поне една шестица от 4,5 милиона лева? 600 лева струват моите маратонки ЕА7.
  • 21 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    .... гр. Козлодуй (един велик Българск град ирегион!) .... Представи си.. има ени планински тролеи... Въже разпънато межу пропаст за да може планинаря да се пусне отатък..... В нашия случай.. въжето е Дпс... Те чакат и като се хване някой,... по средата, над пропаста... започват да изнудват... Дано си ме разбрал...

    Коментиран от #26, #36

  • 22 Анестезиологът

    5 0 Отговор
    Дали знае, че по-голямата покупателна способност, на бедните пенсионери, е стимул на икономиката?! Огромна част от парите, дадени на пенсионерите, ще се върнат в бюджета, за да ги преразпределите!
  • 23 не разбрах

    3 0 Отговор
    Защо бившите се сещат за реформи, едва когато напуснат министерството?
  • 24 фактът

    6 0 Отговор
    Доган получава 400 лева на час от държавата! Да му се спрат тези пари и да се пренасочат към пенсионерите!

    Коментиран от #37

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    ей психопат и садист защо ти не си го направиш на тебе бе чудовище

    Коментиран от #31

  • 27 Излишакът

    2 0 Отговор
    В бюджета, който не е в оборот, Бе ахмедов, е прът в развитието на икономиката! За пазар, за търсеното и предлагането, да си чул?
  • 28 пациент

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Bai...":

    не, не е от малкото. в тая група има доста качествен народ. за разлика от останалите, където положението не е такова, за съжаление. причината е, че дпс имат отдавна най-грамотната кадрова политика. грижат се за хората си, изпращат ги да се учат и специализират. сравнете това с "обученията" в покоите на банкянския. или с депутатите на учиндолеца, които сигур не са се познавали до изборите.

    Коментиран от #33, #45

  • 29 Гост

    1 1 Отговор
    Трябва я! И социалните помощи за безработица трябва да се раздават срещу обществено полезен труд, както в Дания. Кога у нас, кога?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ... Не си ме разбрал, жалко...
  • 32 пациент

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "ПЕНЦИОНЕР":

    защо не вземеш да отидеш на доктор? поне здравните проблеми да си решиш. от написаното мога да предположа, че интелектуалните ти проблеми са нерешими.

    Коментиран от #39

  • 33 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "пациент":

    Ясно от кое НПО си. Познавам много българи мюсюлмани, но никой от тях не е бил облагодетелстван от етническата партия. Тя подпомага само членовете си и приближените им фирми. Онези, които гласуват за нея, продължават да опъват каиша под жаркото слънце, за комат хляб.

    Коментиран от #38

  • 34 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Боко 🎃":

    Дотогава ще са станали 200 милиарда.
  • 35 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Врачка":

    Даваме ги ние на държавниците, а те ги дават на електората си. Ние сме лудите.
  • 36 СОФИЯ

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    НЕ ОБИЖДАЙ ЖИТЕЛИТЕ НА град козлодуй тук се преставят ХОРАТА с НИКНЕЙМОВЕ отнася се и за онзи МИЧУРИН той е гад споздрав СОФИЯ ГЕОРГИЕВА ЗАЙКОВА

    Коментиран от #42

  • 37 гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "фактът":

    за същото нещо чез получаваше около два пъти повече! поинтересувай се, попрочети, после дращи!
  • 38 пациент

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Гост":

    познаваш, дръ.жки!
    принуден съм да работя с част от политическата класа, запознат съм с някои неща. пиша това, което съм видял. не пиша, за да правя вятър на някого или пък в полза на някого. както доста народ прави тук.

    Коментиран от #40, #44

  • 39 ПЕНЦИОНЕР

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "пациент":

    .......ИСКАШ ДА СЕ ПРОЯВИШ.... НО ТИ САМИЯ НЕ РАЗБИРАШ КАКВО ПИШЕШ......ЖАЛКО... СИГУРНО СИ ДОБАР... СРЛСКИ ЧОВЕК....... ПРОЩАВАМ ТИ.... .!!!...!!!!!
  • 40 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "пациент":

    ... Приятел... ,пии си ракията и цъкаи минуси-имаш право... , не ме занимаваи с глупостите Ти!

    Коментиран от #63

  • 41 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    кое е жалко да търпя на теб на мичурин който ме обиди на майка която е покойник на ПОСЛЕДНИЯ СОФИЯНЕС който ме нарича ХА ХО на трола от герб А БЕ който ми пожелава да гушна букета с инсулт съм но на психопати и садисти обиждоачи няма да ви мълча ДОВИЖДАНЕ гост лош

    Коментиран от #43

  • 42 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "СОФИЯ":

    .... НЕ МИ ПРОСТЕЙ!... ДРЪЖ СЕ МЪЖКИ!... А НЕ КАТО.. П... КОЙ ОБИЖДА ЖИТЕЛИТЕ НА КОЗЛОДУЙ... СМОТЛО!!!!!

    Коментиран от #46, #48

  • 43 ПЕНЦИОНЕР

    0 2 Отговор

    До коментар #41 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    .... АЗ НЕ ОБИЖДАМ .... ИМАМ ЦЕНОСТИ... ЕИИИИ!!!
  • 44 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "пациент":

    И защо да не познавам? Че кой българин не познава български мюсюлмани? Огледай се - живеем заедно, работим заедно..... Само дето вашите партии ни насъскват едни срещу други и ви карат да вярвате в едни карти на Ердоган.

    Коментиран от #64

  • 45 Bai...

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "пациент":

    „Да пишеш за едно пени на дума е смешно. Ако човек наистина иска да натрупа милиони, най-добрият начин е да създаде своя собствена религия“.(Л. Рон Хабърд, създател на сциентоложката религия в САЩ).
    Според мен думата "религия" трябва да се замени с ПАРТИЯ !
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Гост

    4 0 Отговор
    Излъгаха пенсионерите ,че актуализацита щяла да бъде октомври и на Адемовци хич не им пука.

    Коментиран от #61

  • 48 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Гост":

    Приятел, що не си намериш друг ник, а? Да не ни бъркат, викам.

    Коментиран от #56

  • 49 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Колега, аз съм със същият ник, но четох поста с въжетата на адаша и не разбирам какво лошо е казал. Защо си се обидил?

    Коментиран от #55

  • 50 ПЕНЦИОНЕР

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ... ТИ СИ... ПОСТ... СМОТАНЯК... ПРЕИГРАВАШТА... УТАИКА!... НИКАВИ ТУРЦИ НЕ ПОЗНАВАМ... МОТАНЯК!!!

    Коментиран от #52

  • 51 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    ПОЛИТИЦИТЕ СИ НДИКАТИТЕ ОЛИГАРСИТЕ въобще не им пука за ен за пенсионирите за индвалидите те са кожодери това са те политици синдикати олигаси

    Коментиран от #53

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Помак

    0 2 Отговор

    До коментар #51 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ........ ЧЕСТАИ ДЕН ПАБЕДАИ.. САТРАПИНО..!!! НЕГРАМОТНИК... ПИШЕ СЕ ПЕНЦИОНЕР...!!!
  • 54 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    .... ТИ Г К-УИ. ИЗЛАГАШ ЦЯЛИЯ РЕГИОН... НЕ ПОЛЗВАЙ ПОВЕЧЕ ТОЯ НИК!!!!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #48 от "Гост":

    ... Бягаи у лево.. Търси друг
  • 57 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ПЕНСИОНЕР е виж в УИКИПЕДИЯ и сприсе

    Коментиран от #59

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    ДЪРЖАВАТА за едни е майка за други е мащеха

    Коментиран от #62

  • 61 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Гост":

    ЗАЩОТО ВЯРВАМЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ
  • 62 ПЕНЦИОНЕР

    0 1 Отговор

    До коментар #60 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ... КАКВА... МАЩЕРКА... ТТИ Е В ГЛАВАТА...
  • 63 пациент

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    не ми дреме нито за тебе, нито за щенията ти.
    ако искаш, пий си ракията, каквото искаш прави. но не ми давай наклон на мен, не ти е работа.
  • 64 пациент

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "Гост":

    щото не съм мюсюлманин, тарикатче. написал съм ти защо знам за какво става въпрос. но повечето тук сте първосигнални, хващате се на правото на бастуна. елементарни сте и щенията ви са определящи. разум - няма. нашите политици - христиени, са ваше подобие. именно поради тази причини доган изглежда като гросмайстор сред начинаещи. и прави каквото си знае. пък вие продължавайте да се пените, да пишете глупости и да цъкате минусчета.
  • 65 вече не е

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Bai...":

    Беше добър специалист, но си плю вече на цялата експертиза, след като и той подкрепя включване към пенсиите на 120 измислени лева, вместо да преизчислят пенсиите на база осигурителния доход .
    В случая БСП и Мая се показваха по-големи професионалисти в пенсионната сфера. Целия модел е счупен вече и нищо няма да зависи от стаж и осигурителен доход , а от кефа на следващия диктатор.
  • 66 Наблюдател

    3 0 Отговор
    Стига с тия оправдания. Гнусно излъгахте пенсионерите. Циркът в НС бе напълно излишен. Партиите без изключение, на този етап не желаят да актуализират пенсиите на пенсионерите. Единствено приеха увеличение на майчинските на 650 лева и това е. Другото е приказки.
  • 67 Петър

    0 0 Отговор
    Най-добрата антикризисна мярка, господин Адемов, откъдето ще дойдат милиони за пенсионерите са : 1 - Да се намали бюджетът и раздутият щат на парламента ( над 1000 души с персонала ) и над половин милиард бюджет на година.
    2 - Да се намалят наполовина депутатските и министерските заплати ( и така ще са ви незаслужено високи).
    3 - Да се разпродаде ненужният луксозен автопарк ,в който си возите за.ниците и който гълта милиони годишно по сервизите и да си купите вместо това ситроени/шкоди за които да има отчет кой къде ходи с наши пари ,а не да обикаляте 3 пъти около слънцето с наши пари.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове