Last news in Fakti

10 Септември, 2021 10:47 2 006 33

Чобанов: Добавките от 120 лв. не са купуване на гласове

  • петър чобанов-
  • добавка-
  • пенсионери

Искам да поздравя моите колеги от ДПС, с които заедно успяхме да осигурим тази добавка за пенсионерите, каза депутатът от ПГ на ДПС

Чобанов: Добавките от 120 лв. не са купуване на гласове - 1

„Искам да поздравя моите колеги от ДПС, с които заедно успяхме да осигурим тази добавка от 120 лева за пенсионерите, с която те ще могат да посрещнат най-трудните месеци. Пенсионерите се намират в изключително трудна ситуация – няма редовно правителство, идва зима, цените галопират, не е актуализиран бюджета. Тези хора са под стрес какво ще се случи с добавките от 50 лева”. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от ПГ на ДПС Петър Чобанов.

По думите му решението за добавката за пенсионерите не е било предизборно купуване на гласове.

„Това беше нашето първоначално предложение, направено на базата на разчети колко позволяват проходите от Държавното обществено осигуряване”, подчерта той.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сър

    20 2 Отговор
    Tака си мислиш ти, като питах неграмотната ми баба ще гласува ли за ГЕРБ и тя каза "Да, они нали сега ми дават по петесе лева"

    Коментиран от #5, #16

  • 2 фактът

    26 0 Отговор
    Добавките са прах в очите на пенсионерите, за да не виждат, че държавата продължава да плаща по 380 лева на час на Доган за ТЕЦ Варна!
  • 3 haha

    23 0 Отговор
    Тоз беше едно много гнусно, заядливо, завистливо и дребнаво асистентче в УНСС. Колко ли задника е облизал, че да го направят депутат?
  • 4 ИТН свърши това за което бе проектиран

    10 5 Отговор
    Всички драми в политическия живот напоследък печели ГЕРБ и Бойко Борисов. Цялата енергия, която се вдигна миналата година, отиде в глух коловоз, а ИТН послужи като клапан за контролирано изпускане на общественото напрежение. Така анализира настоящата ситуация в студиото на БНТ социологът Първан Симеонов, "Галъп интернешънъл"
  • 5 Кажи на

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сър":

    баба си, че сега ще получава по 120 лева, които не ГЕРБ дава. ГЕРБ гласува против.

    Коментиран от #13, #21

  • 6 Казуар

    12 0 Отговор
    Преди се купуваха гласове с две кебапчета, сега пък не можело със 120 лева.
  • 7 име

    7 0 Отговор
    Ако бяха приели ина второ четене предложението на БСП в миналия парламент за преизчисляване на пенсиите, нямаше да го има този цирк. Обаче никой не искаше да мине, щото БСП можеше да качи някой процент от пенсионерите. И сега всички се надцакват с предложения, а приетото на първо четене миналия път преизчисляване, беше отхвърлено сега.
  • 8 Ха ха ха

    10 0 Отговор
    кой е този цайсат лалугер на снимката ?!
  • 9 Това

    4 1 Отговор
    което се прие вчера беше компромисно и то добро решение. Няма как едновременно да се получават и 120 лева и да има индексация от 12,5% на пенсиите. Ще се издъни този бюджет. Нали всички знаем, че за един пенсионер работят трима човека, някои от които са на минималната заплата. Лошото е, че след индексацията парите ще са по-малко, защото пенсионер, който получава 370 лева ще получи увеличение с около 46 лева -далеч по-малко от тези 120 лева. Хубаво е добавка да има и след това, макар да е 50 лева, защото ни чака лошо време по отношение цените на продуктите, което не е само в България, а в цяла Европа.

    Коментиран от #11

  • 10 666

    5 0 Отговор
    Подигравката с народа продължава ... видите ли даваме нещо временно а след това ще си го вземем .Нещастници ,тъжното е ,че много пенсионери и други ще се вържат на временната помощ .Що не нерашавате кардинално проблема с ниските пенсии ...отрепки долни а се подигравате с временни реформи ... изроди нещастни .
  • 11 666

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Това":

    Абсолютно си прав приятел ,отоговора е много прост ... някой пак ще тегли заем да ни залроби вместо да се сложи ред в държавата и същата да си влезе във функцията .Изветляване на сивата икономика и борба с корупцията ... това е проблема на България .Интересно що ли от всичиките измекярски партии неще да се занимава с КОРУПЦИЯТА .

    Коментиран от #14, #32

  • 12 Алоу Чобанов

    6 0 Отговор
    И тебе сме те виждали, и крадливата ти партия. Що не кажеш къде отидоха пенсионните фондове от социализЪма. Аман от вас и от вечния ви коалиционен партньор ДПС.
  • 13 Сър

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Кажи на":

    Тя не разбира, казва "Онзи Бойко по теливизоро така кажува" и за него ще си гласува. Нищо, на следващите избори ще я взема вкъщи, да не гласува за ГЕРБ.

    Коментиран от #15

  • 14 И докога

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "666":

    с тези заеми. Вече са 60 милиарда! Кой ще ги изплаща и на каква цена! Защо ли питам! Ще ги изплаща този народ, децата ни и внуците ни. Докъде ни докараха, а!

    Коментиран от #17

  • 15 Вземай я

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Сър":

    у вас и всеки ден ѝ повтаряй, че добавката ѝ не е 50, а 120 лева и без Боко. Ще проумее, ако ѝ го говори разумен човек.
  • 16 бл.134 в Зап. парк

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сър":

    Така е ! Купуват се души ! Мъртви ...
  • 17 666

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "И докога":

    Абсолютно си прав ,контактувам с хора и почти всеки казва ...не ме интересува ,след мен да му мислят .Тъжно ,до там ни докараха ,разделяй народа и владей .

    Коментиран от #19

  • 18 Наблюдател

    5 0 Отговор
    Циркът в НС бе напълно излишен. Партиите без изключение, на този етап не желаят да актуализират пенсиите на пенсионерите. Единствено приеха увеличение на майчинските на 650 лева и това е. Другото е приказки.

    Коментиран от #20

  • 19 Не го

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "666":

    интересува, а не се замисля защо сме на това дередже по отношение на заплати, пенсии, здравна система и пр., и пр. Народът иска пари, но не се интересува откъде ще дойдат. И инвестиции няма.

    Коментиран от #24

  • 20 Е не е

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Наблюдател":

    така. Приеха добавка от 120 лв. до декември и индексация на пенсиите пак от декември.

    Коментиран от #23

  • 21 боко

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Кажи на":

    На съра бабата едно си знае,едно си бае.Пък може да е и глуха.
  • 22 Очевадно

    3 0 Отговор
    Манипулатори. Ако не предстояха избори, едва ли повече от 5 лв щяхте да дадете на хората. 12 г геноцид и никаква актуализация на пенсиите. Дреме ви за хората, които построиха България, за да я грабите сега. Никой за никого не трябва да гласува. Тая политическа измет не заслужава.
  • 23 Наблюдател

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Е не е":

    Наблюдавай по внимателно нещата! 1. Актуализацията на пенсиите трябваше да стане от 1- ви октомври. Цяло лято!, кой ли не експерт се произнасяне какво щяло да се получи. От Иван Нейков до Лидия Шулева включително. Да, ама не! Оказва се, че Партиите са нямали такива намерения. Те излъгаха пенсионерите. Другото е приказки.
  • 24 тудурица

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Не го":

    Народът знае и вярва,че парите ще дойдат от чекмеджето,на конския великден.
  • 25 ГЛАС НАРОДЕН

    7 0 Отговор
    ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ 120 ДЕПУТАТА 1 ЛЕВ ПАРТИЙНА СУБСИДИЯ. ЗАПЛАТИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА И ДЕПУТАТИТЕ ДА СЕ РЕШАВАТ С РЕФЕРЕНДУМ ОТ НАРОДА.

    Коментиран от #31

  • 26 Kremena

    2 0 Отговор
    Какво са 120 лева? Смешна работа на фона на скъпотията. Цялата нация е за оплакване с изключение на тези от парламента. Защо не дадат същите заплати и пенсии на народа, като парите които получават те. Тогава хората ще ги обичат и благославят но не кой го е грижа. Населението е подложено на геноцид отвсякъде барабар с циганските бесчинства.

    Коментиран от #30

  • 27 Кремена

    2 1 Отговор
    Баща ми е на 82 г. и е фен на Вълко Червенков. Постоянно говори за него. Мечтае си да ни управлява такъв политик, за да заживеят хората по добре.
  • 28 Гост

    0 0 Отговор
    И раздаваните по 50 лв пред урните също ли не са?
  • 29 Гост

    2 0 Отговор
    Като гледам какво казва тоя пр0даjняк, явно наистина имаме нужда от образователен ценз за да гласуваме.
  • 30 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Kremena":

    На пенсия 370 лв 120 са си 1/3 увеличение.
  • 31 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "ГЛАС НАРОДЕН":

    Регистрирай си партия и ще гласувам за тебе.
  • 32 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "666":

    Заем се дава срещу гаранция. Каква ли гаранция са дали нашите, за да ни дават такива заеми от ЕС?
  • 33 мамун

    0 0 Отговор
    С едната ръка даваме по 120 лв
    а с другата прибираме двойно
    умно нали гласувай народе
    умници на трици
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове