Last news in Fakti

10 Септември, 2021 18:55 2 396 41

Христо Иванов: В правната комисия днес наблюдавахме опит да се съхрани непокътнато царството на Гешев

  • христо иванов-
  • правна комисия-
  • иван гешев-
  • демократична българия-
  • специализирана прокуратура-
  • спецсъд-
  • съдебна реформа

"Очевидно много хора идват да се отчетат пред главния прокурор колко самоотвержено дерат ризи затова да бъде непокътната цялата инфраструктура на репресията в България", смята Иванов

Христо Иванов: В правната комисия днес наблюдавахме опит да се съхрани непокътнато царството на Гешев - 1
Снимка: БГНЕС

"В правната комисия днес наблюдавахме парад на лицемерието, опит да се съхрани непокътнато царството на Гешев. Очевидно страшно много хора не искат да се стигне до гласуване в зала за закриването на специализираните съд и прокуратура. Очевидно много хора ги е страх. Очевидно много хора идват да се отчетат пред главния прокурор колко самоотвержено дерат ризи затова да бъде непокътната цялата инфраструктура на репресията в България".

Това написа във Facebook съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. Думите му дойдоха след поредното закриване на заседанието на парламентарната правна комисия, когато трябваше да бъде обсъдено закриването на структурите на специализираното правосъдие.

"Става дума за един политически съд. Специализираният наказателен съд бе създаден от Цветан Цветанов и компания като политически репресивен съд, като политическа бухалка, която оказва натиск на едни и осигурява безнаказаност на други. Големият проблем, който не може да се хване от статистиката, с която днес се замеряха колегите, е за неразследваните лица. Г-н Гешев може да отговори на един въпрос като наблюдаващ прокурор - как стана така, че той не забеляза г-н Пеевски по делото КТБ? Журналистите изчислиха, че Пеевски е споменаван над 100 пъти в документите по делото. Наблюдаващият прокурор по това дело беше Гешев. Да отговори какво беше неговото вътрешно убеждение, че не го забеляза. Защото Държавният департамент и министерството на финансите на САЩ го забелязаха и ние всички плащаме цената за това.

И докато г-н Гешев обяснява как българските граждани щели да платят едно или друго, искам да обясни каква е цената за това, че в последния доклад на Държавния департамент на САЩ за инвестиционната привлекателност на България думите България и корупция са споменати в едно изречение 24 пъти. Вие знаете ли нашите деца, които си търсят работа в България и се надяват да имат бъдеще в България каква цена плащат за това? За работните места, които не са открити тук, за инвестициите, които не са направени тук, заради всяко споменаване на България с корупция в едно изречение", пише още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ташунко Сапа

    16 16 Отговор
    Иванов, защо поне не го замери с една туба минерална вода? Само ,,възраждане,,.

    Коментиран от #22

  • 2 Христо Иванов

    29 13 Отговор
    Ми е неприятен. Обаче заставам зад всяка негова дума казана в тази статия
  • 3 5577

    18 3 Отговор
    Някаква идея има те ли си какво искате да направите? До тук нищо не е ясно.

    Коментиран от #12, #29, #40

  • 4 Българка

    11 27 Отговор
    Браво, само така Ице! Разкатай го тоя Главен прокурор. Какво се е разпасал и как смее да повдига обвинения на нашите спонсори, остава да захване и г-н Прокопиев и вече война ще водим. Дойдем ли на власт, станеш ли правосъден министър, ще си върнем всички спонсори г-н Божков от благодарност ще ни позлати, надявам се на прилична пенсия, че годинките са ми много, а и килцата.

    Коментиран от #7, #8, #41

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 3.14К

    11 6 Отговор
    Пинокио се чуди кой да искара виновен, че именно той попречи да се състави правителство и въпроса с ВСС и Гешев да се отстранят щеше да се реши. Ченалова, сподели че законопроекта на ДА ще създаде сериозни проблеми а в някои случаи е и противоконституционен. А тя сравнена с пинокио е класа като юрист.
  • 7 коко

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Ти Калинка ли се казваш ?

    Коментиран от #10

  • 8 олеле

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Колежке, така го разката в комисията, че през цялото време мълчеше и не обели една дума, повтарям една дума.... иначе във ФБ е много ербап...смях смях смях

    Коментиран от #15

  • 9 БРАВО

    7 6 Отговор
    Нов политически играч със служебните министри и край на гешефтурата. Нов ВСС и нов главен прокурор, а тиквата и гушев в затвора. Видно е че махияа е слаба и се огъва!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Нищо

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "Раданч Татлъту":

    Не му е давал Меди таткото на Ицко беше от голямото добро утро на времето
  • 12 Българка

    9 5 Отговор

    До коментар #3 от "5577":

    О,оо, идея имат,да сменят старите, да се намърдат те , да върнат Черепа и той от благодарност да им подари по един златен ... (не пръстен).
  • 13 гост

    7 5 Отговор
    Оставете Гешев...вместо това хайде да се замислим, кой има най-голям интерес в държавата, а и извън нея, както и в парламента да се закрие спецсъда и прокуратурата. На Ицко специализираното правосъдие не му пречеше, докато беше министър на правосъдието, назначен без ден юридически стаж... а сега тръгнал да обяснява.
    Бойкикев, като предлагате нещо, то е редно и да предложите алтернатива, а не след мен и потоп
  • 14 Пинокио

    15 4 Отговор
    Ма Ристе стига питал си Гешев у фейса бе. Събери най-после смелост и вземи му задай някой въпрос лице в лице. Сто пъти ти идва Гешев на крака у парламента.

    Коментиран от #18

  • 15 няма страшно

    5 8 Отговор

    До коментар #8 от "олеле":

    И от други веста съм чувал ме Ристьо е слаб юрист. Може би именно затова атакуваха Татяна Дончева. Но няма страшно, добри юристи, противници на гушев, дал бог в нашата държава, ще му видят сметката на т-пото ченге.

    Коментиран от #16, #39

  • 16 олеле

    13 5 Отговор

    До коментар #15 от "няма страшно":

    Дончева е добра като юрист, прав си! Но Христо е тотална гола вода по всякакви теми - единствено е добър да дрънка по фейсбука, че няма кой да му опонира. Интереснето е, че добрите юристи не се изказват, а той бърза да изкопчи политически дивиденти... иначе наистина през цялото време мълча
  • 17 РАДЕВ, КВО СТАА,,,

    13 2 Отговор
    ПРИ 177 ГЛАСА АНТИГЕРБ В ПАРЛАМЕНТА, НЕ МОГАТ ДА ВЗЕМАТ НИКАКВО РЕШЕНИЕ....НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ

    Коментиран от #19

  • 18 олеле

    11 6 Отговор

    До коментар #14 от "Пинокио":

    Той и днес си мълча в комисията, ама поне дойде, за разлика от предишните два пъти. :)
    И този се кани да ни управлява - ДБ толкова ли нямате някой читав лидер, че ни пробутвате Бойкикев и ченгето Атанасов, като и сина на агента от ДС Панчев!?! Аз като десен човек съм възмутен от вас.

    Коментиран от #37

  • 19 олеле

    10 1 Отговор

    До коментар #17 от "РАДЕВ, КВО СТАА,,,":

    Те на две магарета сено не могат да разделят, новите спасители...нищо ново
  • 20 Абе Христо

    4 4 Отговор
    ти като беше министър при Бойко Борисов защо тогава не рева ? Или като старата българска поговорка като яде цели кюфтетата не рева сега ревеш! Какво ли няма да направиш пак да си министър няма значение от коя партия, важно е да има келепир!

    Коментиран от #38

  • 21 АДЕ БЕ

    5 3 Отговор
    АМИ НАЛИ НАРОДА Е С ВАС БЕ ИЦЕ РАЗБИИТЕ ГИ ИЛИ /ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ ДРЪНКАЛА НЕЩАСТНИ АЙДЕ МАРШ ОТ ТАМ ОТ КЪДЕТО СТЕ ИЗЛЕЗЛИ /НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ВЗЕМЕТЕ И МАЛОУМНИЯ ПИНГВИН С ВАС
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Димитър

    3 7 Отговор
    Много ги е страх от Гешев другарите от Позитано 20 и руското посолство, както и от движението Русофили и шефа им Николай Малинов, а също така и от Възраждане с лидер Костадин Костадинов Копейкин успял да си купи с държавната партийна субсидия къща, кола и апартамент, а баламурниците нека си гласуват за тях. Гешев като гл прокурор има и много успешни арести и образувани дела срещу президентските съветници и шестима олигарси начело с братя Бобокови, Баневи, Арабаджиеви, алкохолния олигарх Миню Стайков и избягалия крадец и банкер Цветан Василев и дубайския супер крадец олигарха В. Божков черепа с повдигнати 19 обвинения. Другарите от президенството, Позитано 20 и руското посолство никога няма да му простят на гл прокурор Гешев.
  • 24 бндр

    2 5 Отговор
    Тоя какво е направил, за да отстрани царството на Гешев, че очаква някакъв резултат? Много ми пошлеят хора, които за да се харесат на народа, говорят уж за доброто на децата.

    Коментиран от #36

  • 25 Асен

    4 5 Отговор
    Прокопиев, който му плаща сметките не е доволен, че още няма трусове в съдебната система!
  • 26 бндр

    4 2 Отговор
    Всички съдилища в Бг са репресивни и наказателни, защото са обвързани с репресивната посттоталитарна прокуратура. Иванов сега ли го е забелязал?
    Един куп адвокати се сбрали в новите партии и нито един от тях не повдигна въпроса за реформа съобразно Европейското законодателство и защита правата на хората.
  • 27 Чичо Манчо

    2 4 Отговор
    Абе спрете да пускате снимки на Ицката .Децата не могат да спят .Цял час плачат след като му видят снимката.
  • 28 1234

    1 3 Отговор
    Бойкикев, работиш НПО-та, срещу прокарване на чии интереси, рязкай на някъде
  • 29 АМОН

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "5577":

    ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО Е - сваляне на ВСС избрал Гешев и поставянето на нов който да го свали.

    НЯКОЯ ПАРТИЯ С ПОДОБНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ?!!

    ПРОТИВ ТОВА СА ИМА ТАКЪВ НАРОД, КОЙТО ТВЪРДО ЗАСТАНА ЗАД ГЕШЕВ И ХОРАТА МУ. !!
  • 30 хари

    2 3 Отговор
    от американското посолство с грандовете ицо няма далече да стигнеш

    Коментиран от #35

  • 31 КЪРЛЕЖИ

    1 2 Отговор
    ГЕШЕВ , Бойко , ПЕЕВСКИ И ДОГАН натрупаха 20 милиарда дълг, рушат държавата, газят демокрацията ! ДБ - ДС НАЧЕЛО С МЕНТЕ ГЕНЕРАЛА АТАНАСОВ И ПОДЛОГАТА НА БОЙКО - ХРИСТО ИВАНОВ СЪЩОТО ЩЕ ПРАВЯТ ! ЛИЧИ СИ НЕ ОТСЕГА , А ОТДАВНА !

    Коментиран от #34

  • 32 Енчев

    0 1 Отговор
    CТOП нa мaхлeнcкитe, cубeктивни упрeци в oткрития eфир, чe cа вeчe, ПРECТЪПЛEНИE!
    Чoвeк трябвa дa ocъзнae чe, зa дa прeкрaти вoйнитe и гaрaнтирa щacтиeтo cи, трябвa дa прeкрaти нaмecaтa нa групирaнитe-лични Увлчeния, кaтo; (идeoлoгии, рeлигии и eтнoc), в Държaвнo-coциaлнaтa cфeрa нa oтнoшeния!
    Нaй-вeчe, Чoвeк трябвa дa cпрe нaмecaтa, нa тeзи три, лични, груп-aмaтйoрки увлeчeния, в Държaвнoтo ръкoвoдcтвo!
    Нeкa ги ocтaвим, (a нe зaбрaним ), cъщecтвувaнeтo им пo дoмoвeтe ни-рaйoннo. Тe ca нaшaтa идeнтичнocт.
    И въз ocнoвa нa нoвият Бългaрcки зaкoн - "ПРИEМCТВEНOCТ", дa прoмeним нaчинa нa избoритe. Избирaйки Държaвнoтo cи ръкoвoдcтвo, eдинcтвeнo нa тaлaнти cрeд Нaрoдa!
    И, oбeзaтeлнo cлeд издържaн, cлeдизбoрeн, Държaвeн изпит, зa лoялнocт нa пocтa! Бeз oглeд нa рaнг, oт Чиcтaчa, дo прeзидeнтa.
    Тoзи прoцec, кoe и кaк, e oпиcaн пoдрoбнo в трудa;
    "Нeoбрулeнoтo иcтoричecкo прeднaзнaчeниe нa бългaрcкият дух"!
    Врeмeтo зa нaзнaчaвaнe пo пaртийнa линия, нa нeкaдърни, пoлитизирaли, aмaтйoрки-фaнaти, и мeж-пaртийни пoбoрници, нa Държaвнa cлужбa, ИЗТEЧE.
    Никoй фaнaт, oт пoлитизирaнитe ни груп-aмaтйoри, нeмoжe дa рaбoти зa Нaрoдa, пълнoцeннo, зaщoтo e aнгaжирaн, в нecпирнитe идeoлигичecки cблъcъци, eдинcтвeнo зa oцeлявaнe нa фaнaтизирaлaтa му пoлит-групa, в кoятo члeнувa дoбрoвoлнo!
    И вcичкo тoвa, в нeпoдхoдящa зa бългaрcкия бит и културa, зaпaднo-пaрлaмeнтaрнa, пoбoрничecкa, кoктeйл-aтмocфeрa.
    Кaтo вcякa тaкaвa групa-пoбoрници, зaгрaбилa влacттa, бeз зн
  • 33 Хопа

    0 1 Отговор
    Ами натискат го горкото Ице и тва си е
  • 34 ГЕРБ=ДПС =ИТН=ПЕВСКИ

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "КЪРЛЕЖИ":

    Отхвърлянето на БОЙКО ,е символично, целта е да се очернят истинските десни от ДА България, милиционерски трикове, про руските натовци и европейци.
  • 35 Александър

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "хари":

    От грандовете от руското посолство до подаръци на Путин ,като газопровода Турски поток на стойност 3.5 милиарда видяхме къде стигнаха Герб и ДПС заедно с БСП, Комуниста Сергей станишев с Комуниста Борисов, Доган,вечна дружба.
  • 36 ГЕРБ=ДПС =ИТН=ПЕВСКИ

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "бндр":

    Без реформа в съдебната система, наще деца трудно ще се задържат в България, някой има интерес, образованите да напускат,а не само те,индустриалните зони постоянно търсят работници, превърнаха ги в трудови лагери, за работещи бедни, които плащат високи наеми или пре скъпи жилища.Това е политиката на Герб и ДПС заедно с БСП.зад вас стои ДПС и Пеевски с ГЕРБ.
  • 37 Десен комунист

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "олеле":

    Аз,като десен комунист съм възмутен от това, което става,най десният Пеевски с Антикомуниста Бойко и демократа Гешев, тези искат да ги отстранят, променяйки закони,знаеш ли кога ще стане чинги десен човек, когато свинка се качи на джамията. Айде бегай в герб Сдс.
  • 38 ГЕРБ=ДПС =ИТН=ПЕВСКИ

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Абе Христо":

    Много бе направено за съдебната реформа, но вие комунистите от Герб,с ДПС и Патриотите агенти на ДС,стопирахте реформите, Христо Иванов си подаде оставката,като мин.на правосъдието,грешката бе Реформаторският блок,който даде сила на ГЕРБ, заблуждавйки се,че Германия която поддържа Герб може са бъде гарант за промени, уви на протестите се видя, как Германците поддържат,Бойко и задкулисието с Гешев,Цацаров и ДПС.Защо ли?Познай те.
  • 39 Ченге

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "няма страшно":

    Упреците към Да България са в полза на комунистите ченгета,от ГЕРБ и ДПС, видяхме ви 12 год.бяхте на власт,една година младите протестираха срещу вас,пак ще ви почват комуняги,руски протежета строители на газопровод ,Герберски поток.
  • 40 Идеята

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "5577":

    Да изхвълят комунистите от Герб с ДПС и Гешев от властта, да останат децата ни в България, Виж там Путин те вика да си говорите за Турски поток.
  • 41 Комунистка Българка

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Путин е велик, той превикваше, Цацаров и Гешев при главният си прокурор Чайка,да си говорят за глобални неща.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове