10 Септември, 2021 18:29 5 463 60

Николай Василев: Мое беше предложението Асен Василев да не е министър на финансите на ИТН

  • николай василев-
  • има такъв народ-
  • итн-
  • проектокабинет-
  • асен василев-
  • кирил петков

"До два дни преди изборите решението беше, че Кирил Петков и Асен Василев трябва да са фиксирани в проекта за кабинет", каза Василев

Николай Василев: Мое беше предложението Асен Василев да не е министър на финансите на ИТН - 1
Кадър: bTV

"Не става дума за разочaрование или сърдене. За мен беше чест, че първата политическа сила на изборите се е спряла на мен като кандидат за министър-председател".

Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV кандидатът за премиер в първото проектоправителство на "Има такъв народ" Николай Василев в отговор на въпрос разочарован ли е, че не е станал министър-председател.

"Познавам Слави Трифонов отдавна, но в този процес се опознахме много по-дълбоко и видяхме, че по отношение на идеи и визия в политиката почти нямаме разлики", заяви Василев.

"Не съм бил част от изграждането на партията, но по различни поводи през годините съм се виждал с хора от партията. Моята причина да се включа е, че там открих много почтени хора, професионалисти. Там не срещнах социалисти, а десни реформатори като мен", отбеляза той, като уточни, че е имал няколко разговора със Слави Трифонов преди да приеме номинацията за кандидат за премиер.

"До два дни преди изборите решението беше, че Кирил Петков и Асен Василев трябва да са фиксирани в проекта за кабинет. Смятам, че с тях можеше много добре да се работи, но според мен техните виждания са прекалено леви и популистки. Тоест с тях може да се работи, но не в сферата на финансите. Пред мен имаше няколко часа, в които, ако от партията ми бяха наложили Асен Василев да е финансов министър, не знам дали щях да приема и дали нямаше да се оттегля аз", поясни кандидатът за премиер в първото проектоправителство на "Има такъв народ".

"Мое беше предложението той да не е министър на финансите в проектокабинета и очевидно то е било утвърдено от ръководството на партията. Въпреки това те бяха поканени в кабинета, но в други министерства", добави Николай Василев.

"Това щеше да бъде най-реформаторското и най-модерното правителство на българския преход", заяви той.

По думите му проектокабинетите на "Има такъв народ" не са били подкрепени по най-различни причини. "През това време в политиката ни всеки беше срещу всеки и никой не подкрепи никой друг", каза още Василев.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    95 10 Отговор
    Скрий се бе?!

    Коментиран от #2, #20

  • 2 Психо от Курило

    17 41 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти не се крий, направо идвай, чакаме те.

    Коментиран от #18

  • 3 ТаУмВзе

    28 1 Отговор
    Хайде сега, да се замеряме с кафяви Лъжички, докато се Краде! Добре е.
  • 4 Николай Василев е малкия Крадлив

    83 6 Отговор
    Пуек!! Този да не си помисли, че може да стане мин Председател!! Беше Предложен като Бушон, за проба!!

    Коментиран от #26, #53

  • 5 гадно

    64 5 Отговор
    Да разбереш, че всички те смятат за крадец сигурно е голяма чест.
  • 6 Сатана

    10 61 Отговор
    Не разбирам защо тези две лица Асен и Кирил ни се натрапват и от царскя икономист?Вероятно янките много държат на тези двама неолиберали и докато не ги видят залепени като гербови марки в редовен кабинет няма да мирясат.
  • 7 Бамбука

    76 4 Отговор
    Е, много хора си спомнят кой те докара за ръчичка от Лондон. Помнят и що за министър на транспорта, икономиката, администрацията беше - пълна кръгла нула. Скрий се.
  • 8 Мендоса

    32 5 Отговор
    Лъжеш!
  • 9 VVVVVVVVV

    42 4 Отговор
    Пред телевизията на мафията и Борисов е лесно. Няма въпроси, само тирада с опорки. Протеже на Доган.
  • 10 Бегай бе

    42 4 Отговор
    Смешник. Като какъв се изказваш
  • 11 Българка

    43 6 Отговор
    А ти, Врабчо, за колко дни щеше да ни "оправиш"- за 7/800 ли?

    Коментиран от #15

  • 12 комон сенс

    42 6 Отговор
    Предложението не е било твое - но ти явно си го артикуилирал.
    А след като е излязло от твоята устичка, ясно е КОЙ е бил против министъра.

    А щомн ИТН са те ноиминирали тебе пък е ясно, те на КОЙ служат и т.н.
  • 13 Бегай бе

    33 6 Отговор
    Смешник. Като какъв се изказваш
  • 14 Абе къде е

    26 4 Отговор
    Мазния толуп?
  • 15 там някъде

    15 4 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    за 7-8 хиляди дни. :)))
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Иван

    43 2 Отговор
    Добре че не стана премиер. Старите хора трябваше да умират за да живеят младите след 20 години. Предлагам всички които сме вече над 60 да ни затворят в газови камери или да ни изтрелят в космоса, така хем ще ни вземат парите, хем няма да ни плащат пенсии.
  • 18 шантав

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Психо от Курило":

    само такива ми трябват дето искат да им дойда.
  • 19 ей скица

    41 4 Отговор
    Ники , знаеш ли какво е изтърсак бе , от къде ти дойде това самочувствие ?
    - министър за всичко
    - Хари Потър
    - Мики Маус
    - Киндер сюрприз
    - Малкия Мук
    - Инч Хай
    Не виждам нищо героично в тези ти прякори , защо ли ти ги лепнаха ?

    Коментиран от #24

  • 20 Тв фен

    47 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ники Василев,известен още като " Малкия Мук пред Цуцанка Ризова!! " НЯМА ПРИЧИНА за актуализация на бюджета!! С Милен Велчев крадохме достатъчно!! Богаташи сме и сме си осигурили семействата си до девето коляно!! Каква е тая " актуализация"?? Айде, бегайте!!
  • 21 Тествани

    28 2 Отговор
    Славчо и чест... Избрал това доказано НЕВЕЖЕСТВО флашкони, да води България в този труден момент. То освен да обикаля кривата круша като воденичарски осел, едва ли може друго.
  • 22 някой помнили го?

    29 2 Отговор
    Ако го помни, какво добро е направил за България? Чалгаря заради него загуби поне 20%
  • 23 Чук и Гек

    7 30 Отговор
    Свестен момък! Той бе против това безогледно раздаване на пари предизборно. Пълна разсипия! Антиковид индексации!? Да не би да сте във война или ви пораснаха 2 задника?

    Коментиран от #25

  • 24 Хаха хаха ха

    31 6 Отговор

    До коментар #19 от "ей скица":

    Плямпалото Борисов го е страх да се кандидатира за президент!
    Защото ще загуби катастрофално от Радев!
    И ще стане за резил!
  • 25 Алчно е просто

    11 3 Отговор

    До коментар #23 от "Чук и Гек":

    Против е, защото вече си ги преброил и наредил, че и на другарчетата си обещал.
  • 26 Няма как

    4 21 Отговор

    До коментар #4 от "Николай Василев е малкия Крадлив":

    Всички леви и десни комунисти в НС
    се обединиха срещу ИТН!

    Уплашиха се, че ще им прекъснат
    30-годишната комунистическа имитация на демокрация!

    Коментиран от #45

  • 27 Абе нещастник

    31 4 Отговор
    Не е затова, че са прекалено леви, а затова, че са далеч по-умни от теб. Когато мъж завижда и злобее, страшна работа става. Ряпа да яде злобна и завиждаща жена пред такъв "мъж". Пример Боко Банкянски!
  • 28 Варненец

    3 33 Отговор
    Не след дълго време хората ще разберат колко е бил прав Николай Василев. Този постинг ще ви го припомням още преди средата на зимата.
  • 29 Гого

    33 2 Отговор
    Ники Василев - плешивата кучка която изпълнява нарежданията на Атанас Тилев !!!
  • 30 Идват черни дни - смразяващи нощи

    8 8 Отговор
    Мили приятели и клети , подтиснати сънародници! Българи! С огромна тревога и немоверен ужас бих искал да Ви информирам че идват за нас черни дни и смразяващи нощи! С днешната актуализация на бюджета , парламентарните групи на ГЕРБ,БСП и ДПС обрекоха населението на бъдеща бедност и галопираща инфлация! С увеличението със 186 милиона лева на бюджета на НЗОК, с приемането да се дадат допълнително 336 милиона на дирекция "Пътища" и с приемането са се дават допълнително към пенсиите по 120 лв.на 2 млн.и 300 хил.пенсионери, а това са малко над 270 млн.лв.всеки месец. Това ще отпуши инфлацията и ще вдигне неимоверно цените в магазините. Покупателната способност на всички работещи ще бъде срината. Да, високите цени за пенсионерите ще бъдат компенсирани с тези 120 лв.месечно, но тези пари са до декември.След това и доходите и на тях ще бъдат намалени, защото от януари цените едва ли ще се върнат на предишните нива. Както каза днес бившия заместник финансов министър и кандидат финансов министър в 1-то правителство на ИТН Любомир Дацов " С актуализацията парламента гаси пожар с бензин" и както каза икономиста проф.Димитър Иванов тези популистки ходове на трите партии ще отпушат страхотна инфлационна вълна! Това е страшната истина мили приятели. Бъдете здрави и Бог да ни пази!

    Коментиран от #37

  • 31 Мухаа,хаа!

    23 1 Отговор
    Малкия Мук- сега ни рецитира чужди разпореждания,като свое виждане.За да разреди отрицателните натрупвания към Славуц партия.Тоест: аз не ги одобрих,а не Учиндолската сбирщина. Кой си ти бе," яйцеглав" по ингилизгия сленг ,за модерно Юпи? Ще видиш власт знаеш ли кога? На 30 Февруари 2999 година. Ти заедно с миленчо,онази- Шулевица,монтанската " еколожка- долоресчето,куневица ни разкатахте държавата. СЪС предлагането на твоята" кандидатура" Учиндолеца показа,че е марионетка и изпълнява заповедите на кукловодите си.Че теб и цялата ваша царска команда,народа не може да ви диша бе,гъонсурат! Той ръгнал Премиер да става,и да си подбира министри.

    Коментиран от #54

  • 32 име

    18 1 Отговор
    Какво въобще ни занимавате с лъжите на разни сари крадци и паталогични лъжци?! Най-простото нещо, което можете да направите, е да си зададете риторичния въпрос свършил ли е някога нещо полезно никито василев. Точка.

    Коментиран от #43

  • 33 .....

    20 2 Отговор
    Този е много успешен сюоред него, но никога не ср е явявал на избори, освен пред агент Румянцев. Долен тип, кпйто трябваше да отговаря за безумната цена на продажбата на БТК. А Бивол ясно показаха връзката му с тилев. Измет.
  • 34 Търпелив

    21 0 Отговор
    Николай Василев е нахалникът, който похарчи стотици милиони и години като министър, за да НЕ осъществи електронното правителство. Същият е пряк участник в приватизацията на БТК на вероятно тройно занижена цена. Съратник на Милен Велчев, Цара и цялата клика мошеници, забавили реформите в България. По онова време искахме ЕК да ни откачи от Румъния, защото тя ни бавеше. А сега?
  • 35 Малко, дребно

    19 0 Отговор
    мъжле, но голям шашмаджия. Всички около Мадридския крадец вонят на шашми. От времето на цар плъх България започна да потъва в блатото на корупцията, огромните кражбите и лъжи. Традицията продължи Биби, пак техен човек.
  • 36 любопитно

    5 0 Отговор
    Партията е основана миналата година. "През годините" звучи, като че ли имат история, но не е така.
  • 37 asd

    10 0 Отговор

    До коментар #30 от "Идват черни дни - смразяващи нощи":

    Е нали ще имаме нов парламент? Мислете как ще гласувате! Стига с тези апокалиптични прогнози!
  • 38 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    ти, струваш точно 78 стотинки!!!!!То скоро 78 лъва ще станат толкова......
  • 39 кой

    12 0 Отговор
    Доган ли, Станишев ли, кой ли е на снимката, лика прилика, образа на лицемерието и задкулисните престъпници.
  • 40 sdsd

    14 0 Отговор
    Бесило и гроб за тази мърша !
  • 41 Избирател

    16 1 Отговор
    Ники, заради теб, мойто момче, Слави понесе негатив! Не Асенчо, ами ти не си за там!!!!!!!!!!!!!!! Как можаха да си плюят в суратя така яко с тебе!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #46

  • 42 Тодор Живков

    13 1 Отговор
    Мухльото си остава мухльо. Краде навремето, ако може и сега ще краде. Това ли е Слави новата промяна? Този пропаднал човек?
  • 43 Черноморец

    9 0 Отговор

    До коментар #32 от "име":

    Свърши много полезно нещо за себе си - в наше село гепи държавна сграда. После я продаде на мутрите. Така е правил навсякъде.
  • 44 Тоя се мисли за голям макроикономист

    13 0 Отговор
    Пълен вуздух е. Ако ги разправя тия мурафети във Франция или Испания, Профсъюзите ще го бият публично. Той изпуска много детайли от обикновената капиталистическа икономика. Как ще обясни почти изравнени те цени на Запад и България. В Лидл БГ са по-евтини с 10% а мин. раб. заплата в Испания е 1100Е? За тока и парното да говорим ЛИ?

    Коментиран от #47

  • 45 Петко

    7 1 Отговор

    До коментар #26 от "Няма как":

    Ти ако искаш да замениш дЖибката с диван, твоя работа...
  • 46 Елементарно е

    7 0 Отговор

    До коментар #41 от "Избирател":

    Така са му наредили!
  • 47 П. П

    11 0 Отговор

    До коментар #44 от "Тоя се мисли за голям макроикономист":

    А да е чул за мин. часови ставки, за прогресивно данъчно облагане на фирмите или за връщане на данъци според семейното облагане. Ако не е чул да попита публично и ще му отворя очите. И тоя келеш ще е министър
  • 48 Загрижен

    9 0 Отговор
    Аре стига с тоя преход, бе!!! Кво ни го пробутвате вече над 30 години? Всички от бившия социалистически лагер забравиха, че го е имало, тук още с преход ни лъжат някаква смешни лъжци и мошеници...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Джуджето Хаяско

    6 0 Отговор
    Коя е тая от снимката горе?
  • 51 питащ

    12 0 Отговор
    Кой си ти бе, че ще казваш кой да е министър и кой не. Хората те мразят тотално, не разбрали това бе човешко недоразумение. Манията ти за власт е същата като на бойко. То за това трифонов те поиска за премиера. Да ама не. Няма да стане да тормозиш народа с глупостите си. Замисли се малко и силно се наведи, да не наведе нещо друго.
  • 52 Агамемнон

    10 0 Отговор
    Ето кой е виновен ИТН да не направят кабинет ! Тоя завистлив комунистически далаверджия отново навреди на България! Тъмното му минало показва ясно защо Трифонов го слуша и жертва доверието на българите ! Тая червена ненаситна сган от потомци на комунистически величия пробължава да трови и съсипва всичко у нас, дка не бъдът лустрирани и да им бъде отнето цялото имущество в полза на държавата и те да бъдат натикани в затвора !
  • 53 Малкия М У К

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Николай Василев е малкия Крадлив":

    Да се скатават откраднатото ще се вземе няма за му се размине!!
  • 54 Варно е

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Мухаа,хаа!":

    Не мога да добавя нещо!! Помним помним!! Тия разчитат само да забравим
  • 55 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    9 0 Отговор
    Плешивото ЮПИ с другарчетата си ОЩЕТИ БЪЛГАРИЯ С МИЛИАРДИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НАЦИОНАЛНОТО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО Е БЕЗ СРОК ....... Затвор
  • 56 Деб.илчев

    1 4 Отговор
    Напълно споделям вижданията на Н.Василев, като го слушах направо ме заболя на празното място от това, в което вкарват държавата
  • 57 Георги v.

    5 0 Отговор
    Този пак поучава и дава "компетентни" мнения. Него и Милен Велчев ги докара Симеон за да крадат заедно. Беше ни обяснено, че двамата юнаци са много успяли в чужбина, богати са, но много обичат България и затова се жертват и се връщат за да ни "оправят". Окрадоха ни и си останаха тук, защото в чужбина такъв келепир няма. По тяхно време се превъртя външния дълг на България от което се загубиха много пари. Продаде се БТК на безценица. Докараха английска фирма в митниците в която фирма потънаха около 100 млн. Имаше и яхтен скандал. И това са само част от поразиите им. Жалкото е, че тези нахалници вместо да са на бунището или в затвора са непрекъснато канени от медиите като много компетентни,а всъщност те са едни жалки измамници и лъжци.
  • 58 Така,такааааа....

    2 0 Отговор
    Значи Славчу вика,че двамата са дошли в офиса му да просят службицаца,а те двамата казаха,че Славчу ги извикал,ама Николайчо не бил ги бил харесал!?Пуста гьостерицаааа....
  • 59 защо ли

    4 0 Отговор
    защото е по-знаещ и можещ от теб може би защото не е мошенник като вашата сбирщина дето измамихте народа
  • 60 Енчев

    1 0 Отговор
    СТОП на махленските упреци в открития ефир, че сa вече, ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
    Кой е тoзи Николайчo В., че да съди другите кои-какви са, в откритият WEB-ефир?
    Никой не е калъп-еднакъв с грешките на другите за, да се упрекват хора поради слепотата и дребнавия характер на някого!
    Вместо махленски упреци, дайте макар и не перфектна, но поне някаква идея, как да се избегне товa,
    което не ви е по душа!
    СТОП на УПРЕЦИТЕ в откритият ефир и мас Медии! И ДАЙТЕ ИДЕИ!
    "Гласът на, Н€Суверенна БЪЛГАРИЯ"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове