Last news in Fakti

11 Септември, 2021 18:06 2 365 51

Данчев: Само редовно правителство може да отстрани модела "ГЕРБ"

  • димитър данчев-
  • бсп-
  • модела герб

Той припомни, че БСП положи усилия за разговори по политики с всички възможни политически сили

Данчев: Само редовно правителство може да отстрани модела "ГЕРБ" - 1
Снимка: БГНЕС

"БСП е водена от разбирането, че само едно редовно правителство може да доведе до трайна промяна, която да отстрани модела на ГЕРБ. Ние показахме, че имаме нужния опит и знание. Другите партии, които се нарекоха партии на протеста, не проявиха тази отговорност и отказаха да участват в разговори за актуализацията на бюджета“, коментира по Дарик радио депутатът от „БСП за България“ Димитър Данчев, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Той припомни, че БСП положи усилия за разговори по политики с всички възможни политически сили. „Със сигурност никой не е имал по-добър шанс от БСП за съставяне на правителство. Бяхме обвинени от колегите от Демократична България, че си правим политически пиар с опитите ни да създадем правителство. У партиите на протеста липсва опит и експертиза в работата им в парламента“, добави Данчев.

„Опитът за промяна в правосъдната система се превърна в подмяна. Безотговорно бе от страна на „Демократична България“ да откажат разговори за бъдещето на страната ни, актуализация на държавния бюджет, доходите на най-уязвимата групи в обществото ни и възможността да се дадат средства на отделни институции, които да гарантират по-леко преминаване през икономическата криза. БСП показа, че умее да води такива разговори открито, честно и пред очите на всички български граждани. БСП имаше най-добър шанс в използването на третия мандат и направихме всичко възможно да го реализираме, но той беше бламиран от ИТН“, посочи той.

„Финалното становище за увеличение на пенсиите не е най-доброто, но със сигурност е повече, отколкото предлагаше служебното правителство и е по-добро от това да няма актуализация. След нова година пенсионерите ще получат актуализацията, за която стана въпрос - минимална пенсия в размер на 370 лв. и максимална 1 500 лв. Ние настоявахме това да се случи от октомври тази година. Благодарение на усилията и на БСП, в актуализацията на бюджета намериха изражение много политики, които служебното правителство не бе заложило. Не говорим само за увеличение на пенсиите, а и нито дума за помощ за туристическия и транспортния сектор, за общините и малките населени места", заяви Димитър Данчев.

На питането на какво се дължи въпросният панаир около актуализацията на бюджета, Данчев отговори: "Експертиза със сигурност не липсва, в парламента има стойностни колеги, които имат опит и разбиране за това как се прави бюджет и актуализацията му, но липсваше политическо разбиране, че за да се направи една актуализация е необходимо ясно мнозинство. БСП предупреди, че ако не се състави такова мнозинство е възможно да се стигне до формиране на помощни мнозинства и не красиви сцени на политическо наддаване. Единствените, които смятаха, че няма нужда от актуализация бяха колегите от ГЕРБ. Актуализацията бе неизбежна и на практика заложена още при съставянето на бюджета за 2021 г. Жалкото е, че служебното правителство в първоначално предложения вариант не беше предвидило актуализация за много от социалните и икономическите сфери в страната. Благодарение на БСП повече средства ще получат и майките, и родителите, които отглеждат своите деца между първата и втората година.
Увеличението от 380 лв. на месец стана на 650 лв.“.

Данчев обясни каква е позицията на БСП преди новите избори и защо е имало известно напрежение, свързано с евентуалната политическа партия на двама министри, излъчени от служебния кабинет: "За нас в най-малка степен може да има напрежение от създаването на формация от хора, които определено не са от левия спектър. Те самите се определят като десни и либерално мислещи. На мен ми хареса изказването, което направи президентът в последните дни, че той никога няма да отстъпи от левите хора в България. Ако някой се опитва да краде хора от БСП, то трябва да бъде сигурен, че ще остане излъган в очакванията си, защото БСП е партия на 130 години и за тези години се е сблъсквала с различни политически опити да бъде изкарана от строя. Това няма да се случи и този път“, подчерта Данчев.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Шкода Супърб

    28 18 Отговор
    Следващото редовно правителство ще е на ГЕРБ. Изглежда отстраняване няма да има.

    Коментиран от #13

  • 3 русенец

    20 5 Отговор
    Само РЕДОВЕН като качество на депутатите парламент може да промени моделите. Но това няма да се случи, защото следващият парламент ще е пълен с още по-абсурдни "личности".

    Коментиран от #32

  • 4 Абе

    13 19 Отговор
    чрез модела ГЕРБ Бате Бойко продължава и ще продължава да пълни шкафа чрез Столична община и всички останали общини и селски кметове. Нищо не е изчегъртано!

    Коментиран от #10, #49

  • 5 Българка

    9 24 Отговор
    Щом всички от партиите на статуквото + ОТН са против ДБ и ги клеветят, то значи в това НС истинската партия на промяна и за реформи е ДБ. От БСП защо лъжат, че ДБ след като не са отишли да разговарят с тях, след като вече ИТН бяха официално казали, че няма да подкрепят какъвто и да е редовен кабинет, значи, че са против правосъдна реформа и актуализация на бюджета. Е, ами ние нито сме слепи, нито сме глухо. С цялостното си поведение и гласуване и в комисиите, и в пленарна зала, ДБ опровергават тези лъжи

    Коментиран от #15

  • 6 Ще ви видим

    20 6 Отговор
    Убедете гражданите да гласуват за вас, но не с коалиции Гела, Мара и Камшик Тодора, а с последователно поведение, което в последно време съвсем се изгуби. Другарката Нинова игра постоянно "немци в тил", но си мисли, че електоратът е все още заслепен и тича като бик след червеното наметало. Поизмряха идейните, останаха мислещите, а те анализират всяко действие и трудно се манипулират.
  • 7 Най важното е

    22 12 Отговор
    БСП да не участва в правителството.Защото ,когато комунягите управляват винаги стигаме до кривата круша.
  • 8 Този

    13 6 Отговор
    Фърфалак много прилича на Зеленски :D
  • 9 ТАКА Е

    12 20 Отговор
    Редовното провителство на Румен Радев ще изчегърта ОПГ ГЕРБ-ДПС от позициите им, ще избере нов ВСС, който ще избере нов главен прокурор и ще вкара в следствения арест всички от ОПГ-то.

    Коментиран от #11, #51

  • 10 Няма и да

    20 11 Отговор

    До коментар #4 от "Абе":

    Изчегъртате никого.Защото народа не иска комунисти да управляват.

    Коментиран от #12, #19

  • 11 И после

    15 5 Отговор

    До коментар #9 от "ТАКА Е":

    Реки от мед и мляко.Ха,ха.Личи си ,че си 80 процентов.

    Коментиран от #31

  • 12 Абе

    11 9 Отговор

    До коментар #10 от "Няма и да":

    Бойко и той е комунист, няма кво да се лъжеме са... а пък ти ако не вярваш отиди до Банкя да ти покаже членската книжка

    Коментиран от #48

  • 13 LOSHIA

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "Шкода Супърб":

    СЪНИЩА.......БЛЯНОВЕ В МЕЧТИ .......БЪЛНУВАНЕ....

    Коментиран от #20

  • 14 ЕДГАР КЕЙСИ

    14 8 Отговор
    ТОЗИ ПРИМАТ ОТ КОЙ ЗООПАРК ГО ДОВЛЯКОХТЕ ?
  • 15 Вибратор, ти ли си бе пед'АЛ?

    18 4 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    По-Здрав за Ристю педАЛа
  • 16 Много

    10 1 Отговор
    го величаете , бе , и по пате самочувствието му , за сметка на лековерните хорица !
  • 17 Сбогом на фигуранта

    15 11 Отговор
    Докато не разпусне фатмака парламента Герб да не обявява кой ще е техния кандидат.

    Коментиран от #22

  • 18 обречени

    9 12 Отговор
    Моделът Тиквун е душевно присъщ на скапаното крадливо племе , поне на критична маса малокултурни и грабливи индивиди. Тулупът следва да бъде вкаран в затвор за престъпленията си , пък натам каквото дойде .

    Коментиран от #47, #50

  • 19 да попитам

    8 8 Отговор

    До коментар #10 от "Няма и да":

    А ДС агенти може ли да управляват?! За един агент Буда питам?!

    Коментиран от #45

  • 20 Шкода Супърб

    14 9 Отговор

    До коментар #13 от "LOSHIA":

    ГЕРБ ще са първи, с поне 5% пред втория. Да те подготвя от сега, за да не получиш нервна криза на 14-ти.
  • 21 Bar

    15 10 Отговор
    До като говорите, че искате да изчегъртате 800 000 български избератели на ГЕРБ, никога нищо няма да направите. Така вие разделяте нацията. До като не проумеете, че трябва да работите заедно с ГЕРБ, а не всички срещу тях. Така вие отлюспвате почти милион българи, които извинявай, но и ние сме част от народа и сме си казали мнението на изборите

    Коментиран от #23, #24

  • 22 ГЕРБ ОБЯВИ

    11 9 Отговор

    До коментар #17 от "Сбогом на фигуранта":

    Кой ще е еледващия президен. Още миналото лято. Иван Гешев го оповести името му и му осигури... преизбирането. ДБ, ДПС и БСП проумяха че не е добре да се лае срещу Радев. Само капацитетите от ГЕРБ не можаха 5 години да го схванат това нещо, ама е очаквано предвид умствените им псособносни.

    Коментиран от #25

  • 23 бoклyци

    7 9 Отговор

    До коментар #21 от "Bar":

    Леле значи Али Баба и 800-те хиляди разбойника , не били 40-десет . Тежко и горко на тоз народ.

    Коментиран от #34

  • 24 хихихихихи

    8 10 Отговор

    До коментар #21 от "Bar":

    Ха, част от тези са купени с лилави венци, друга част мъртви души и последната най-обременяващата обществото част са калинките, държавните служители и активистчетата на ГРОБ! Видял той 800 000, видял си нанай! Мухъла и плесента трябва да се изчегъртат, за да почнем на чисто!

    Коментиран от #33

  • 25 ГЕРБ ОБЯВИ

    7 4 Отговор

    До коментар #22 от "ГЕРБ ОБЯВИ":

    П.П. и магарешки не го проумя, ама той си изпълни ролята и мисля че не му пукаше.
  • 26 Коцалиев

    11 7 Отговор
    Данчев, Данчев ти неможеш да си кажеш името и не те знаем момче ли си или момиче, но голямо натягане и полягане пред корнелия за едната голяма заплата.. айде бегай да сучеш, че баща ти щи соре кинтите, явно и ти си като пигмея от горна оряховица
  • 27 айде бе

    12 6 Отговор
    ми ако герб спечели ? ще се самочегърта ли ?
  • 28 розово

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "ТЕ.. ОТСТРАНЯТ... МА'НАФИТЕ, ПЕ'ДЕ'РАС":

    Само редовен протест пред сараите може да измете тази измет. До сега такъв няма.
  • 29 УШИ НОС ГЪРЛО

    7 7 Отговор
    АМ ЧИ ТО ЩЕ Е НА ГЕРБ И ДПС И ТОГАВА ЩЕ СИ ЧЕГЪРКАТЕ В НОСОВЕТЕ
  • 30 оня

    12 6 Отговор
    БСП са бита карта докато ползват стари муцуни като гуцанов:))
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ура

    10 7 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    Ама ние искаме герб. Не БСП. Русе е 100пъти по добре по герб. Сега кмета е от БСП и само пасува. Герб оправиха улиците, санирана, кея направиха
  • 33 Bar

    10 5 Отговор

    До коментар #24 от "хихихихихи":

    Ти провери ли какъв цвят са венците на родителя ти от женски пол?
    Нали направихте машинно гласуване.... пак на калпавия водолаз водораслите му пречат. Ама и нали се виждате анти ГЕРБ коалицията що за стока сте...
  • 34 Bar

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "бoклyци":

    Това виждаш в огледалото нали, какъвто ти е ника. Затова ядта към останалите ви е още по-силна. Нямате човешки ресурс за да се справите с управлението.
  • 35 Фффффф

    3 1 Отговор
    Да,,но не комунистите
  • 36 САМО ЧЕ,

    14 6 Отговор
    ГЕРБ НЯМАТ АЛТЕРНАТИВА ВСЕ ОЩЕ , ЕДИН ПРОСТ ПРЕЗИДЕНТ ПОДКРЕПЯЩ МАФИОТИ , КАТО БОЖКОВ И РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ ВСЯ ЕДИНСТВЕНО ХАОС !
  • 37 Сега

    3 4 Отговор
    Остава да разберем има ли леви хора в България и какво представляват те.
  • 38 реформи

    3 5 Отговор
    Модела ГЕРБ, модела ДПС, модела БСП... винаги е едно и също. Партиите крадат обществения ресурс и се крият зад колективната (без) отговорност! Време е за по-сериозни промени! Време е за Президентска република с пряко избран от народа Президент, който да ръководи изпълнителната власт и да носи отговорност за нея. И никакви държавни субсидии за партиите! Имат си членаска маса, да си събират членски внос!
  • 39 Така се работи много добре сам си даваш

    5 7 Отговор
    Така се работи много добре сам си даваш работа сам си плащаш решаваш вземаш на някой бизнеса пълна без отчетност що е ТО БОЙКО БОРИСОВ
  • 40 Суха съчка

    7 3 Отговор
    Откраднаха парите за Хемус да ги раздадете на нашия бизнес и на пенсионерите да гласуват за зеленият чорап.
  • 41 песимист

    6 1 Отговор
    Сега ще отстраняваме моделът ГЕРБ. Добре!
    Преди имаше други модели, но това е друга тема!
    Интересното е след този модел, дето ще го преборим, кой е на ред?
    Щото аз въобще не се заблуждавам, че като изчегъртаме ББ и ГЕРБ, което сиурно ще стане някой ден, дори и по силата на някои природни и др. закони, ще ни огрее благодатното слънце на някой антикорупционен модел!

    Коментиран от #44

  • 42 Град Варна

    3 0 Отговор
    България трябва да се оправи и всички да заживеем истински шастливо !

    Коментиран от #43

  • 43 мдда

    9 2 Отговор

    До коментар #42 от "Град Варна":

    Без фигуранти ще живеем щастливо!
  • 44 Реалист

    5 1 Отговор

    До коментар #41 от "песимист":

    Абсолютно си прав , историята помни много случаи, като сега , честни хора в тая държава не е имало и няма да има , генетично сбъркано племе сме ! Може би избитите интелигентни хора 1946 г са били почтени , но не са им дали възможност окупаторите да се докажат !
  • 45 Питай

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "да попитам":

    Колкото си искаш.Опорките на Позитания, не хващат "дикиш."Освен при 80 процентовите, разбира се.
  • 46 Матей

    3 1 Отговор
    Мафията тържествува,хип-хип-урааа!С два месеца се удължава безвремието,партизан за бой се стяга,партиите на основните противници боко и радев се готвят за решителния сблъсък.Сбирщината на боко е многолика и самоуверена,мут-ра-фо-ни --ветерани.Докато войнството на радев едва се сформира,пуснаха напред проходната пешка петков,но зад него няма армия,след като му лъснаха кирливите ризи,май ще се разсъхне работата.ДБ,протестъри,лъже-реформатори,на всички им се клатят краката,и те щели да разтурят модела герб.Народа ще вземе да се моли за ляво-радикален диктатор,за да живне и евентуално да почнат да се връщат бегълците от чужбина.
  • 47 Приготви се

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "обречени":

    За ГЕРБ 4.Защото сте некадърници.Видяхме ви,колко струвате.Кръгла нула.
  • 48 ....

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Абе":

    Абе цоциалистите, след като тръбите, че Бойко е комунист гласувайте за него, а не за Нинова, която е човек на Костов!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ПРЪДЛ:О

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "обречени":

    Верно сте САМобречени! Обиди, клевати, злепоставяне, ще полежите, ще платите и дано се появи някоя гънка !
  • 51 ОХООООО

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "ТАКА Е":

    Така е първо вие чагъртащите ще отидете в пандиза, заедно с размахващата юмруче фуражка, за да разберете как се чагурта! Разделянето на един народ на части, на раси, военни, полиция, прокуратура! Чисто комунистически методи на разделяй, владей и граби, пример са България-Северна македония! Крадливото време на чЕ гЕВАРА, отдавна мина, някой живеят в друга епоха ! Сега е 2021 година !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове