Last news in Fakti

12 Септември, 2021 16:50 3 270 39

Мика Зайкова: Няма правителство, което да вземе на пенсионерите тези 120 лв.

  • мика зайкова-
  • актуализация на бюджета-
  • пенсии-
  • 120 лева

Според нея обаче, хората са очаквали актуализация на пенсиите, а не по 120 лв. за три месеца

Мика Зайкова: Няма правителство, което да вземе на пенсионерите тези 120 лв. - 1
Снимка: БГНЕС

Надявам се, че и нашите и другите депутати са узрели, че вече трябва да се работи. Единственото, което ще ги помоля, ако се наложи да открия НС, е да си спомнят и да помнят клетвата, че на първо място са интересите на народа. Айде да забравим всичко останало! Това призова в ефира на БНТ Мика Зайкова от "Има такъв народ", която е най-възрастният депутат в 45-тия и 46-тия парламент.

Диалог и компромис - това трябва да видим в следващия парламент, смята Зайкова.

Мъка ми е, че пак започваме на ново, а резултатът пак горе-долу ще е такъв. Не знам кой ще има мнозинство. Работата е, че пак трябва да се научат да работят заедно, защото политиката е диалог и разумен компромис - нищо друго, това е, обясни Зайкова.

Като финансов експерт, тя коментира дългите среднощни заседание по актуализацията на бюджета и акцентите в нея.

Става въпрос да има пари. Ковид криза има ли - необходими са не само ваксинации, ами и пари за лекарства, да се лекуват хората. Второ - мигрантска криза има ли? Тя е на вратата ни, подчерта Мика Зайкова.

Според нея обаче, хората са очаквали актуализация на пенсиите, а не по 120 лв. за три месеца.

Само че аз имам един въпрос - как на хората после ще им вземат тези 120 лв? Няма как едно следващо правителство да каже на пенсионера - дотук си вземал 120 лв, но сега ти ги вземам и ти давам колкото ти се полагат по актуализация. Аз съм готова да се обзаложа, че няма такова правителство, което да вземе на пенсионерите тези 120 лв, убедена е Мика Зайкова.

Мика Зайкова изрази несъгласието си с твърдението на директора на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, че настъпилата инфлация ще е временна.

Не съм съгласна! Времето на ниската инфлация отмина тотално по простата причина, че светът е принуден да прави зелена икономика, за да спечели земята. И за да я прави, трябва да се откаже от някои неща. Ние сме третата държава в ЕС, която е с кафява икономика - Полша, Германия и ние. Тоест, ние трябва да се откажем от кафявите въглища - от това, което имаме и е евтино, обясни Зайкова.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ппГРОБ

    25 4 Отговор
    Напротив има!

    Коментиран от #23

  • 2 choko

    40 1 Отговор
    актуализация на пенсиите беше по-доброто решение!

    Коментиран от #9, #16

  • 3 Миризлив пор

    40 8 Отговор
    120 лева за човек плащал 40 години осигуровки, за човек не плащал пак толкова?

    Коментиран от #13

  • 4 GGG

    36 11 Отговор
    Само баба Мика харесвам в ИТН

    Коментиран от #19

  • 5 Виталия Р.

    32 5 Отговор
    Правилно се изказала жената. Точно това следва...
  • 6 гадно

    31 5 Отговор
    Минат ли изборите не само, че ще спрат тези 120 лева, но след индексацията ще се окаже, че покупателната способност на пенсиите е паднала спрямо сегашното ниво.
  • 7 тулупов

    4 5 Отговор
    Да се откажем от: Публикувано във факти.бг: което имаме и е евтино, обясни Зайкова. Е , ко ши кажиш ся?
  • 8 Смех

    24 3 Отговор
    Предизборно се скъсват да дават и то в икономическа криза, няма лошо пенсионерите да вземат те са последна дупка на кавала. НО е много лицемерно и грозно сега да се правите на светци при условие , че всички сте били във властта някои дори повече от други и спахте , но като опря ножа до кокаля и почнахте да раздавате и тва дето го нямате....
  • 9 Един

    19 2 Отговор

    До коментар #2 от "choko":

    Зависи колко реални пари ще влязят в джоба на пенсионера. Всичко друго е само приказки

    Коментиран от #10

  • 10 Виталия Р.

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "Един":

    Реални пари винаги се намират, няма желание. Това им е проблемът на всички управляващи и затова зе катурват през глава - от много акъл
  • 11 Баба Мика

    17 7 Отговор
    Е велика
    Славчо не струва
  • 12 Има има

    20 1 Отговор
    Вие ги вземахте още сега бе Мика ! Гласувани са само за ТРИ месеца. След трите месеца нищо не ти вземат, просто спират да ги изплащат защото няма законово основание. Кой и на какво основание ще ги изплаща след това. Засега такова решение няма. След тези три месеца за да не ги "спрат" ще трябва ново решение. Иначе от 25 декември действа преизчислението, което в над 80% на случаите не покрива 120 лева.
  • 13 Валката

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "Миризлив пор":

    И за тези които седяли крак връз крак и чакали онези от нивата да ги нахранят. Безобразие.
  • 14 9393

    25 1 Отговор
    След изборите ще спрат 120 лв. на пенсионерите и още как. Сега не посмяха да спрат 50 лв., щото предстояха избори и нямаше редовно правителство. Състави ли се редовно правителство, 120 лв. ще ги спрат и в следващите 4-5 год. ще забравят за пенсиите, обаче на държавните хрантутници няма да спрат премиите, бонусите, увеличението на заплатите им, нито пък ще намалят числеността им. За чантаджиите винаги има пари, за пенсиите- няма.
  • 15 ГЕРБ=БСП=ДПС

    17 9 Отговор
    "Мика Зайкова: на първо място са интересите на народа."

    Г-жо Зайкова, народа не е само 2 млн. пенсионери, или 300 000 кръчмари, или пък само 3 000 000 работници, или 20 000 бизнесмени, или 100 000 богати пенсионера, нарадо е 7 млн.. Как пък нито един депутат не излезе на трибуната на Народното събрание. Да каже, че не всички песнионери са бедни, че има 1,2 млн бедни пенсионери, но има и 100 000 богати песнионери с високи пенсии. Има пенсионери с повече от няколко апартаменти, пенсионери с големи влогове в банките. Как пък нито един народен представител не излезе и не каза, че е подигравка с бедните работници със заплати под 1500 лева да плащат данъци и осигуровки. И с тези пари да се раздават "социални" 50 лева и 120 лева месечно на на БОГАТИ ПЕНСИОНЕРИ.

    Г-жо Зайкова как пък нито един депутат не излезе и не каза, освен бедни песнионери и инвалиди има и бедни работници и бедни безработни ...

    Коментиран от #18

  • 16 asd

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "choko":

    Май не слушате внимателно. След актуализацията на пенсиите пак ще има социални помощи, но ще се реши какви от началото на следващата година.
  • 17 Пенди

    6 7 Отговор
    Бегай си смени памперса, бе вампир. Кажи кви пари взимаш ти!

    Коментиран от #20

  • 18 Нона

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Адмирации за коментара ви!
  • 19 ГЕРБ=БСП=ДПС

    7 14 Отговор

    До коментар #4 от "GGG":

    "Само баба Мика харесвам в ИТН"

    Аз пък само баба Мика не харесвам в ИТН. Смятам, че е дърта комунистка и не и е мястото в Народното събрание. Смятам, че пенсионери като Мика Зайкова не трябва да са депутати.

    Смятам, че песнионери като Бойко Рашков не трявба да са министри.

    Смятам, че военни и други пенсионери като Румен Радев не трябва да са президенти освен, ако не се откажат от военната си пенсия. Смятам, че след като бившите български президенти получава президентска пенсия, е редно да се откаже от държавната пенсия, която им се полага от НОИ. Бих приел Румен Радев менте социалиста, да е президент, но само, ако се откаже от пилотската военна пенсия. И без това като му свърши президентсвтането му се полага плащана от државата по-висока президентска пенсия, голям офис и 3-ма сътрудници.

    Смятам, че държаваната песния трябва да се дава за възраст/старост/, а не за някакви "заслуги"/изключая президент, вицепрезидент и министър председател/. Смятам, че държавната пенсия трябва да зависи най-вече от реалният трудов стаж, и да не зависи от размера на плащаните осигуровки. Всички плащат различни здравни осигуровки, но получават еднакво лечение когато се разболеят. По същият начин трявба да получаават еднакви пенсии, когт осе пенсиомират. Смятам, че е скандално един и същи човек да взима държавана пенсия за възраст или инвалидна пенсия и едновременно с това да работи и да взима заплата като: президент, депутат, министър, чиновник/става дума за ш

    Коментиран от #34

  • 20 Виталия Р.

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "Пенди":

    Не я обиждай бе. Бях с нея на семинар в Румъния м.04.2006. Интелигентна жена е, но една птичка пролет не прави!

    Коментиран от #21

  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Виталия Р.":

    гОДИНИТЕ,годините вижте на заякова.

    Коментиран от #22, #32

  • 22 Виталия Р.

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Какво да и гледам годините? Всички остаряваме! 2006 бях на 28, сега съм на 43 години.

    Коментиран от #24, #25

  • 23 Швейцария

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ппГРОБ":

    Закривай кочината язък за децата и техните родители и семейства.
  • 24 Дъртият ⏺⏺⏺⏺⏺0️⃣8️⃣⏺⏺⏺⏺⏺

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Виталия Р.":

    Аз на 60.
  • 25 Жалко за старите кучета

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Виталия Р.":

    На 43 ходих на стриптийз бар до сутринта. Похарчих 200 лева. Беше хубаво. Чувствах се свободен.
  • 26 Алфа Вълкът

    2 0 Отговор
    Тия пари от умрелите пенсионери от коронавируса!
  • 27 КРОКОДИЛА

    0 2 Отговор
    ЗАТВОР ЗА ЗАЙЦИТЕ - КОМУНИСТИ .................
  • 28 КРОКОДИЛА

    2 0 Отговор
    ТАМАН ДЕ ЩЕ ИМ ВДИГНАТ ТОКА И ПАРНОТО И ПАК СА НА НУЛА - А СЕГА НАКЪДЕ ...............
  • 29 КРОКОДИЛА

    5 0 Отговор
    ОТ 35 ГОДИНИ САМО НИ ЛЪЖАТ - НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ ДОКАТО УМРЕМ КАТО НЕЩАСНИЦИ ........................

    Коментиран от #30, #35

  • 30 Закривай кочината

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "КРОКОДИЛА":

    Напълно си прав. Трябваше да легализират тревата. В силициевата долина,,калифорния,, е разрешено употреба и разпространение на хероина и кокаина по грам на седмица.
  • 31 Винкело

    1 0 Отговор
    Изобщо не вдевам каква е връзката между въглищата и инфлацията. Инфлацията иде оттам, че плащат на файзърите и на докторите с измислени пари. Накрая ще им нулират печалбите, а на държавите си - заемите, с един Модел Зимбабве и... ваксинирания - вакиниран.
  • 32 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 3 Отговор

    До коментар #21 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    не ми кради ника БОРИСОВ дигна стандарта на народа през УПРАВЛЕНИЕТО си имаше за всички
  • 33 Финансова криза и колапс

    0 0 Отговор
    Започват новите по бтв и нова.
  • 34 Т444444

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Закривай кочината язък за децата и техните родители и семейства ще трябва да работиш 50 години и да се пенсионираш .
  • 35 Енгелс

    3 3 Отговор

    До коментар #29 от "КРОКОДИЛА":

    Аааа, ревете? Защо свалихте социализма? Така ще е. При капитализма масите опъват, богатите живеят.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Комунист

    4 1 Отговор
    От дълбоката провинция съм .Работя на минимална заплата.Чисти около 550.Зависи от месеца ,колко работни дни има.А за пенсия нямам възраст.Но другарката Нинова въведе плоския данък ,защото е "социалистка. "

    Коментиран от #38

  • 38 МЕКАТА КИТКА

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Комунист":

    ПЛОСКИЯТ ДАНЪК ГО ВЪВЕДЕ ПЛОСКАТА ТЕНИЯ СТАНИШЕВ !
  • 39 Vladi

    1 0 Отговор
    Искам Ива Митева за една вечер в Гърция , качествена кака , сладурана
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове