Last news in Fakti

12 Септември, 2021 18:20 2 048 27

Манолова: Ива Митева нарушава Конституцията, отказвайки да свика извънредно парламента

  • мая манолова-
  • ива митева-
  • извънредно заседание

Манолова призова Ива Митева да насрочи извънредно заседание на парламента в понеделник

Манолова: Ива Митева нарушава Конституцията, отказвайки да свика извънредно парламента - 1
Снимка: Изправи се.БГ

Призовавам Ива Митева да насрочи поисканото извънредно заседание на парламента в понеделник, на което да се разгледа на второ четене закона за Бюрото за защита към главния прокурор. С отказа си да свика извънредно пленарно заседание председателят на Народното събрание нарушава Конституцията. Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова на брифинг пред медиите днес, заедно с Арман Бабикян.

Чл. 78 от Конституцията е кристално ясен – Народното събрание се свиква на заседание от председателя по искане на една пета от народните представители. Такова искане беше внесено с необходимия брой подписи от „Изправи се БГ! Ние идваме!“, „Демократична България“ и няколко депутати от „Има такъв народ“. Така че, Ива Митева е длъжна да свика извънредно заседание, допълни Манолова.

Относно аргументът, че не са изтекли 72 часа от внасянето на Доклада на Комисията по правни въпроси, Манолова обърна внимание, че с актуализацията на бюджета беше направено изключение на това изискване, защото парламентът е решил друго.
Самата председателка включи в дневния ред актуализацията на бюджета преди да е изтекъл срокът от 72 часа след внасянето на доклада на комисията, припомни тя.

Съдебната реформа беше едно от исканията на протеста и от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ плътно се придържаме и изпълняваме ангажиментите, които сме поели към гражданите, каза още Манолова.

Арман Бабикян припомни, че именно хората от Бюрото за защита към главния прокурор са нахлули в Президентството през 2020 г. Това не е дълбоката съдебна реформа, но това е една от първите стъпки, допълни той.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    29 24 Отговор
    Болонката на Слави спасява Гешов.
  • 2 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    30 7 Отговор
    А ЗАЩО Е ИЗБРАХТЕ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ ???
  • 3 ИТН идиоти

    18 21 Отговор
    кажи им Майче !
  • 4 Доротея

    19 8 Отговор
    Поискайте и оставката бе, Маяма! Запомнете!Ще има избори, докато не включите ДПС в евентуалния министерски съвет! Иначе е грозно да искате от президента да ви даде още един ден, за да не свършите нищо! Човек със съхранени морални устои би се засрамил дори от тази мисъл! Гешев не се гони с жалки номера, а със сериозна политика и зрялост в поведението.
  • 5 Алфа Вълкът

    15 4 Отговор
    Много я хвали бре, във фейса тая и късат шушоните от подигравки!
  • 6 Чака-рака

    18 19 Отговор
    Задачата на Чалгаря е да спаси задкулисито, в това число и Гешо- келешо
  • 7 Мераклия

    17 5 Отговор
    Като гледам Мая, едни горещи вълни ме обливат, едно подуване ми става, и си го изкарвам на комшийката! И тя покрай мен стана мераклйка на Мая! Сега не вярвам да ме задържат като оня, че заради Мая, комшийката я водя до Рая?
  • 8 кучкарник

    16 3 Отговор
    Всичките го играете " виновният е друг " , ама тая дванадесет години един я изтърка . Да не разправям какви ги свършихте вкупом , ама и вие си знаете , за това помежду си се лаете.
  • 9 shean disiel

    8 7 Отговор
    маяма къдеси ?! вземи болонката и идвай!
  • 10 Виталия Р.

    12 7 Отговор
    Давай Мая. С теб и Манхатън ще превземем. Тая енергия дето ти я вкара брат Галев бая ще те държи
  • 11 Адвокатката на мутрите

    17 8 Отговор
    С вашата партия е свършено Мая ще гледате народното събрание отвън. 500к.

    Коментиран от #12

  • 12 Виталия Р.

    6 7 Отговор

    До коментар #11 от "Адвокатката на мутрите":

    Не помня да е защитавала червени капиталисти. Мая е номер 1, Корнелия я догонва СДС сега БСП
  • 13 Мая Манолова

    10 3 Отговор
    Сестра Галева, Орешарски, Пеевска, и така нататък. Но милата преживя катарзис и мина на страната на хората. Вече не е Мутреса или съветничка на мутри. Ти да видиш, и такива работи ставали на този свят.
  • 14 Тая борбена Мая още повече ме.........

    3 6 Отговор
    Възбужда
  • 15 Да Майчето

    10 4 Отговор
    С такава сила и устрем бранеше и Орешарски и викаше дайте му шанс, и фланелка с лика му носеше. И докато си траеха кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС, Майчето си призна че е неин човек и предложение. Е и си го избраха. Абе Мая , не знаеш от кой отбор играе.

    Коментиран от #16

  • 16 Виталия Р.

    3 11 Отговор

    До коментар #15 от "Да Майчето":

    Сега е себе си! От момента, в който напусна поста Омбудсман и се кандидатира за кметица на София. После на протестите, партия, влезе в 45 НС, а и в 46 също. Мая☺може повече. Да я подкрепим
  • 17 Само Слави

    5 7 Отговор
    Всички други са за лапачка, постове. А Слави си има повече и преди политиката. А Ристо, Галева, Атанаската, оная с листчетата, адвокатката на Мултигруп, се нагушиха от политиката.

    Коментиран от #18

  • 18 Виталия Р.

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Само Слави":

    2004-та един мъж ми заяви, че тоя го "гласят" за политик. Тогава се смеех, но сега съм втрещена от падението да издигаш когото ти попадне!

    Коментиран от #20

  • 19 Слави не е за подмолни съюзи

    3 6 Отговор
    Ако беше в политиката за пари, щеше да даде министерства на Майчето, на Ристо освободителя ( макар че има по черноморието много бряг и плажове за освобождаване, Ма Ристо е родолюбец , не може да трай турчин бряг да затвори.) Но Слави е за принципи , не е за пари в политиката.
  • 20 Кажи нещо за

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Виталия Р.":

    Майчето и Пеевски. Щом я познаваш добре. Че навремето много близки са били. И за какво се сритаха, за пари ли , за идеали ли ?

    Коментиран от #21

  • 21 Виталия Р.

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Кажи нещо за":

    Не съм казала, че я познавам. Даже не сме се срещали с нея. Зная че е борбена от Васил Илиев. Той я харесваше
  • 22 Лудница

    5 1 Отговор
    Цирка с Илчовски какво стана той ви вкара в парламента,а вие нищо не можете да направите,няма осъдени,няма санкции,само дим без огън.а да и правителство не можете да направите,да взимате там заплатите пък би му м.йката.
  • 23 СУВЕРЕН

    4 1 Отговор
    СЛАВИ ТРИФОНОВ МОЖЕ ДА Е ВСЯКАКЪВ НО НЯМА ДА ОСТАВИ ДЕБЕЛОГЪЗИ ЛЕЛКИ И ПАЗАРДЖИИСКИ ЛЪЖКИНИ ДА МУ СЕ КАЧ1ВАТ НА ГЛАВАТА ТЕ ТАЯ НЯМА ДА Е БЪДЕ АКО ЩЕТЕ И ДА СЕ НА ЕРЕТЕ
  • 24 СОДОМИТ

    4 1 Отговор
    СЛАВИ НЕ Е ЯДРЕН ФИЗИК НО НА КУ ВИ СЕ Е НАГЛЕДАЛ И МЪЖКИ И ЖЕНСКИ И ПРЕКРАСНО ИМ ЗНАЕ НОМЕРАТА БТАКА ЧЕ МАЙЧЕ НЯМАТЕ ШАНС
  • 25 така трябва

    2 0 Отговор
    Тя едва ли вече ще е председател. Правилно е да е на страната на закона, защото в края на краищата името и е по-важно от всичко друго. Защо да се компрометира.
  • 26 Кандидат Милионер

    4 0 Отговор
    Няма как една групичка конски мухи от БСП с мъка преминали бариерата,с 10 депутати, да определят какво ще става в Държавата.Просто Народа не им е гласувал това Доверие,за да го правят.Така,че отново на Тротоара пред Народното Събрание и после кой - откъдето е - натам!!!
  • 27 иво

    1 0 Отговор
    ТИ СИ ВЪОБЩЕ И З В Ъ Н КОНСТИТУЦИЯТА , пчеличке !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове