Last news in Fakti

13 Септември, 2021 06:00 8 726 45

Калин Тодоров: Живков никога не унищожаваше напълно враговете си

  • калин тодоров-
  • станко тодоров-
  • бойко борисов-
  • цветан цветанов-
  • тодор живков

Той никога не би допуснал грешката на Борисов с Цветанов, смята синът на Станко Тодоров

Калин Тодоров: Живков никога не унищожаваше напълно враговете си - 1
Снимка: БГНЕС

"Баща ми бе лоялен, нашето семейство живееше скромно в сравнение с Людмила Живкова, с Иван Славков - изглеждахме по друг начин, това според Живков изглеждаше като флирт с народа, разказа Калин Тодоров, син на бившия министър-председател Станко Тодоров от соцвремената, пред БНТ.

Според него Тодор Живков бил доста хитър човек, който никога не унищожавал докрай враговете си.

Той никога не би допуснал грешката на Борисов да унищожи Цветанов, за да не си създава изкуствени врагове, аргументира се Тодоров.

"Кървавата революция в Румъния бе театър. Извън разстрела, тя бе съвместна операция на КГБ и ЦРУ - около 500 млади руснаци офицери от КГБ и съвместно с ЦРУ правят цялата подготовка - разказа Тодоров. - У нас ЦРУ благосклонно наблюдаваше какво се случва, това бе уговорено между Горбачов и Буш в Малта.

В Румъния бе драматично, защото Николае Чаушеско имаше самостоятелна политика, той се скара с руснаците, КГБ го нямаше в Румъния."

Според него договорките между Буш и Горбачов от Малта България да е 75% в американската сфера на влияние и 25% - в руската, вече не важат.

"Не разбрахме какво си говориха в Женева Путин и Джо Байдън - там вероятно отново разпределиха света - посочи Тодоров. - Очевидно България си остава в западната сфера на влияние.

Решението от Женева е Русия да напусне и икономически и България да се изчисти от руските проксита."


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Тошо

    93 23 Отговор
    е бил голям, взимал е от руснаците самолети и танкове а в замяна им е пращал консерви трето качество и праскови второ качество. А днешните балъци дадоха милиарди на американците за самолети а в замяна получиха картинки от дъвки турбо :Д

    Коментиран от #5, #19, #27

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    93 25 Отговор
    ще търсими ЖИВКОВ тогава имаше работа сигурност зокони спокойствие здравеопазване почивно дело имаше предприатия на индвалидите

    Коментиран от #10, #26

  • 3 никога повече комунизъм

    25 48 Отговор
    Тъп,
    По-тъп,
    Най-тъп,
    При бай Тошо беше най-добре!

    Коментиран от #4

  • 4 Forever

    17 39 Отговор

    До коментар #3 от "никога повече комунизъм":

    Умен, по-умен, най-умен, само Боко Тиквата е подготвен да управлява.

    Коментиран от #11

  • 5 Дядя

    79 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Тошо":

    Много се лъжеш за третото качество! По бригадите ходихме в консервния комбинат в моя град. Веднъж успях да се докопам до склада за износ. компот от праскови за Съюза в метални консервни кутии от по три литра мисля че бяха от тези цилиндричните оребрени. вътре имаше само три половинки от праскова, белени, всяка една голяма колкото дланта ми. Сока беше гъст, като сироп. Беше най-вкусния компот, който съм ял!

    Коментиран от #7, #44

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ????

    70 9 Отговор

    До коментар #5 от "Дядя":

    Сега нали пиеш боклуците на света и консервантите на нашите мошеници!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хахо

    33 18 Отговор
    Наглостта на болшевишката сган се прехвърли върху сегашната. Колко лесно промиват мозъците ни, дърпайки конците на публичните лица, а ние мишлетата се ръфаме. Те пък си пият 20 годишното уиски и ни се смеят, радвайки се колко лесно са ни прецакали.

    Коментиран от #14

  • 10 100

    20 54 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ама нямаше тоалетна хартия, банани и куп други неща. И каква сигурност като хората се страхуваха от милицията и службите. Те бяха тогавашните мутри, но издигнати до ниво на институции в държавата.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Синът на Станко Тодоров?? Да му запуши

    13 38 Отговор
    Устата някой с едно руло тоалетна хартия и да не се показва, не ни се гледат и слушат подобни!!

    Коментиран от #16

  • 13 Warrior

    6 3 Отговор
    Ела, ела, дедо Тоти - уханно коте, че какво ще правим без теб. Лапанито свърши и копанката ни е празна.
  • 14 За хайо и хаховците

    26 6 Отговор

    До коментар #9 от "Хахо":

    Хаховците ставате все по малко! Со
    циялизъм щеше да успее, но е неу
    добен за грабителите-милиярдери.
    Навряха ви понятие демокрация за
    да запазят начина си на живот. Зсщо
    Китай им е трън в дебелите задници.?
    То и там се появиха олигарси, но все
    пак показаха възможностите на тях
    ната система. Особено янките нрна
    виждат държавите които искат да се
    развиват.Жалко,че българските нека
    дърни политици не разбраха накъде
    отива светът.
  • 15 Гражданин

    16 7 Отговор
    Станков Калин си казва мнението. Всичко имаше при Живков. Най-вече сигурност, но сега границите са отворени и нещата се влошиха за хора без професии. Кой е монтьор, фризьор, бизнес малък навън гладен няма да останеш, но си милеят за България, за родителите си, но нейсе, важно е партиите всички си назначиха на държавни слъжби от селата, а гражданите без връзки или със ги оставиха без работа и така много не са между живите. Имаме тенджери под налягане, руски стики, ютии и кво ли не, сделано в ссср, но качество имаше млади хора, храната не бе отровена от коли, от дърва, въглища, а в моят роден край имахме парно отопление и след демокрацията или преди не помня, все пак бях млада напуснала бащино огнище. Не може всичко да отричате ме за ссср стоки, както и не всички китайски и турски ментета са ок. Обувките китайски евтини на втората седмица на боклука, а турските гумени домати пласмасови. Не искам да обидя ничия държава, но хубавата стока, най вече дрехи от китай и турция отиват в западни държави, лондон, но една тяхна риза струва 120 €, фънки също, качество ок, но в бг явно се внасят и тук, но кой би си позволил обикновен човек да си купи риза за 240 лева български пари, само депутати, юристи, доктори, учители... Живи и здрави и всичко друго е бял кахър. Кво дойде. Не ни е до политици, политика. А да има повече добри хора, а не изедници на някои депутати и се държат по сталинистки, обиждат, заплашват, а заплаващите явно са им казали я герб, я дпс удряйте, те
  • 16 Груба грешка е това мислене

    26 6 Отговор

    До коментар #12 от "Синът на Станко Тодоров?? Да му запуши":

    Точно Тодоров е живата история за времето; точно той реално предава събитията; точно той е безпристрастен в оценките си.

    Коментиран от #43

  • 17 ...

    10 7 Отговор
    Знае ли се истината.. Младенов.. Станко да дойде или Танковете да дойдат. Младенов е учил с наша много близка учителка по руски език и класен ръководител, тянка добрева, в ромски квартал и на ромчета по живково и от нея знаем, че Младенов е бил добър и болен от сърце, а Тянка проболедувала от туберкулоза и затова са учили в края на младенов в климатична гимназия, а тянка бе без 2 родители. Майка й умира след раждане, а баща й след нея и тянка е оставена за отгкеждане от баба си и т н и се разболява малка от коварната болест туберкулоза. Добър и умен е бил ни казваше тя за Петър Младенов. Сегашните ни оставиха 20 г гладни. Взеха ни спестяванията, на родители, деца и удариха налите деца, като никъде работа, а вратите им бяха затворени, дори и като общи работници, шофьори и кво ли не. Сега е още по зле от тж. Магазините пълни с химикали, умряли животни и в месикомбинатите. И то е истини, а не сътворени лъжи от вашите троловею

    Коментиран от #20

  • 18 Анонимен

    21 4 Отговор
    А за Станко Тодоров... Шивачите бил най-честният от политбюро бедният Станко Тодоров, като Министър-председател на РБългария. А днес лъжат ви и мамят всички, без изключение след 1989 до днес. Не защутавам соца и там имаше диктатура, но за хората, които не харесват системата и ги пращаха в Белене, а сегашните Демократи същото, Оставят те без работа да мреш.

    Коментиран от #42

  • 19 поток

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Тошо":

    Те и твоите господари получават милиарди. Докато хората тук не престанат да бъдат роби и да търсят господари. Докато хората тук не започнат да бъдат българи, да бъдат единни, и да започнат да показват СРЕДЕН ПРЪСТ на всички колониалисти, ще е все пътя надолу. И богатствата и милиардите ще текат във всички посоки. Но робско мислене, откъде ли е?

    Коментиран от #21

  • 20 р овч

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "...":

    The question is: кои са СЕГАШНИТЕ???!!!
  • 21 паток

    4 8 Отговор

    До коментар #19 от "поток":

    Много "независима" рубладжийска телевизия гледаш.
  • 22 Павел Пенев

    11 7 Отговор
    Г–н Тодоров,баща ти от шивач стана Министър председател и беше спокоен честен и етичен човек, но майка ти като еврейка беше от крилото на еврейските ястреби. Просто излишно е да ги коментираш,те имат достатъчно заслуги за просперитета на социалистическа България. Не се прави на демократ,демокрацията и русофобията вече не са модерни.
  • 23 СКРОМНИ

    6 15 Отговор
    Кой си ти, Калинчо? НИКОЙ, че си седнал с щастлива усмивка на уста да ни обясняваш и съветваш! Всички се правите на много добрички и ни обяснявате колко скромно сте живели - а привилегиите, защо премълчавате тлъстите заплати и пенсии които си раздавахте уж като "борци" против фашизма и капитализма и мачкахте другите под вас, които не бяха с вас?! Днес сте първите капиталисти-комунисти ограбили държавата! Скромни "борци" против фашизма, хуманни и добрички, а в същото време построихте комунистическите лагери на смъртта по сталински-хитлеристки модел! Калинчо, от членове на БКП - партия убиец, акъл не искаме. Всеки един от нас ще се срамува, ако е с твоето потекло и не би се показал на ТВ-екран, като теб " скромния " отгледан в саксия Калинчо, да ни бращолевиш врели некипели и да се правиш на мъдър и много умен! Няма по-голяма чума от комунизма върлувала 45-години в България и отнела живота на над-60 000 хиляди нещастни българи! ЧУМА, Каличо, ЧУМА, и не ми хвали покойния вече ваш другар Тодор Живков - той никога не е бил и нямаше да бъде на нивото на г-н Бойко Борисов! Днес, Калинчо, можеш да правиш сравнение между другаря Радев и другаря Живков, и само тук ще се съглася с теб - Да, Живков, беше хитър по селски, не унищожаваше докрай враговете си, само бавно и мъчително в лагерите, той се опитваше да обединява народа и успяваше донякъде, къде с хитрост, къде със недодялан хумор, къде с наложен страх и репресии, но все пак успяваше - Другаря Радев, е него
  • 24 СКРОМНИ

    3 11 Отговор
    ... - Другаря Радев, е негова противоположност и не може да бъде на неговото нивото обединител - Разколник!

    Коментиран от #25

  • 25 безпартиен

    6 3 Отговор

    До коментар #24 от "СКРОМНИ":

    Нека тези,които говорят за миналото да бъдат проверени ПОЛЗВАЛИ ЛИ СА ПРИВИЛЕГИИ ЗА ОБУЧЕНИЕ ВЪВ ВУЗ,ПОСТЪПВАНЕ НА РАБОТА,ЖИТЕЛСТВО,ЖИЛИЩЕ,като деца или внуци на АБПФК,МВР,ДС!!!Какви репресирани роднини има дори ББ след като е учил в Симеоново като дете на полковник?А такива като него са много и все ползвали привилегии при социализЪма/комунизЪма!Може да се провери от архивите на ВУЗ!

    Коментиран от #30

  • 26 ПОПЛАЧИ СИ

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Козлодуйски, купи ли си свещи, с които да го търсиш?! По добре отиди на гроба му, запали свещичка да го почетеш.Пролей сълзица, поплачи си малко, защото ако тръгнеш да го търсиш, там където се намира и ти няма да се върнеш, няма никой да те търси! Козлодуйски, не дрънкай простотии...!
  • 27 Тяхната семка

    7 9 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Тошо":

    Да горят в ада до 8 коляно тая шайка престъпници, който яхнаха коминизма и крадаха 50 години, а сега децата им крадат. Начело с Живковата фамилия и всички 30на приближени семейства. Трябваше да последваме Румънски пример и сега щеше да е друго.
  • 28 иво

    6 2 Отговор
    НИКОГА , НИЩО НЕ Е ЗАВИСЕЛО ОТ ТОШКО/също като сегашния клоун / ! БЕШЕ КУКЛА НА КОНЦИ ! ЗА ТОВА И НЕ РАЗБРА , КОГА МУ НАНИЗАХА ПРИМКАТА !

    Коментиран от #29

  • 29 хоу

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "иво":

    Дай боже всекиму такава примка. Колко без примка доживяват до 86години.
  • 30 ОТГОВОР

    4 9 Отговор

    До коментар #25 от "безпартиен":

    ТИ, БЕЗПАРТИЕН - ПОНЕ КАЖИ САМО, ЧЕ СИ СИМПАТИЗАНТ - много се съмнявам, че си безпартиен, съдейки по начина на зададения въпрос, но все пак имаш оценка "+" от мен, само за да се зарадваш, също като самодоволната усмивката от снимката на сайта! По времето на 45-годишното управление на БКП, днес БСП, всички синчета и дъщерички на така наречените активни "борци" против фашизма и капитализма се ползваха с привилегии и предимство пред останалите кандидат студенти! Те влизаха във висшите учебни заведения дори с много слаби оценки от дипломата си! Ползваха се с предимство за добрите работни места, за жителство в големите градове, имаха предимство пред останалите граждани за закупуване на жилище! Всички останали можеха да учат във ВУЗ, но след като бъдат уредени децата на активните " борци ", и ако все още имаше останали свободни места, защото тогава имаше определени бройки за студентите във ВУЗ ! На първо място са нашите, а накрая ако остане нещичко то ще е за вашите! Виждам, безпартиен, че на теб и на другите като теб, все ви е в устата името на г-н Борисов - ТОВА Е ДОБЪР ЗНАК, ако обществото не говори за някой - той е безличен, той е нищо, но ако се говори, както вие всички говорите за г-н Борисов, дори и незаслужено само лошо и отричате доброто постигнатото от него - ТОВА Е ДОБЪР ЗНАК, той е признат от самите вас за силен политически опонент, много добър стратег и ръководител, от който всички се плашат, дори днес когато е извън политиката! Това е човека, т

    Коментиран от #35, #37

  • 31 ОТГОВОР

    4 7 Отговор
    ...Това е човека, това е ГЕРБ който ще изведе България от надвисналите кризи - Разберете го българи, дори и безпартийни!
  • 32 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 6 Отговор
    Четейки статията се убедих, че глупостта при комунистите е наследствена.

    Коментиран от #33

  • 33 съмишленик

    4 3 Отговор

    До коментар #32 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Четейки статиите се убедих, че комунистите никога няма да се очовечат и променят, гена си остава твърдо ген непроменен.

    Коментиран от #34

  • 34 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 5 Отговор

    До коментар #33 от "съмишленик":

    Една от грешките на прехода от „социализЪМЪТ” е , че не се организираха заведения за превъзпитание на комунисти. Затова още дълго ще четемЕ и слушаме идиотщините им.
  • 35 Льотчик на F-16/скица с акварел/

    6 2 Отговор

    До коментар #30 от "ОТГОВОР":

    Говориш без да мислиш за ПРИВИЛЕГИИТЕ на активните борци. Смешен си, но не даваш примери и цифри. Ето ти цифри, да има за какво наистина да разсъждаваш. СМЯТАЙ!! Ако активните борци са са били 100 хиляди и техните деца са били по 2 на човек, то /например! /тези 200 хиляди деца са ползвали привилегии за влизане във ВУЗ-ове само 10 години след 1945 г., защото тогава при 20 хиляди годишен прием студенти, те ще се кзчерпят за само първите 10 години социализъм!! Като ТОВА /привилегиите/9327СЕ Е ОТНАСЯЛО САМО ЗА ДЕЦАТА ИМ, НЕ ЗА ПЛЕМЕННИЦИ, БРАТОВЧЕДИ И Т. Н. Та, такива привилегии не са прилагани 45 години!
  • 36 Льотчик на F-16/скица с акварел/

    4 1 Отговор
    И, това е при условие, че ВСИЧКИ МЕСТА ВЪВ ВУЗОВЕТЕ ЩЕ СЕ ЗАЕМАТ ОТ ДЕЦАТА НА АКТИВНИТЕ БОРЦИ! Не от деца на партийци, които са били към 600 хиляди през 1985 год.
  • 37 безпартиен

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "ОТГОВОР":

    Все пак имах и малък стаж в ДКМС като редови член но ме изключиха през 1975!А това с ББ е само пример как човек за когото има вече всякаква информация,се опитва да се изкара различен!Да е само той,а то няма нито един политик с роднини осъдени от т.нар."народен съд",интернирани,със забрана за обучение,"деца на врагове на народа"!!!Великият "кормчия" преди много години е казал,че ВЛАСТ СЕ ЗИМА С ОРЪЖИЕ И СЕ ЗАДЪРЖА С ПИСАЛКАТА!
  • 38 Реалист 2

    1 1 Отговор
    Не спорете ! Млздият българин е винаги прецакан :
    при комунизма - от синовете на активните борци,
    при "демокрацията - от чорбаджийските синчета.
  • 39 Вервай си

    4 3 Отговор
    Само където държеше цял един народ в робство. Десетки хиляди са преките жертвите на режима ви, нагли комуняго, а милиони останаха с повредено надраменно устройство. Това комунистите сте най-наглите и противни дебелокожи гьонсурати на света.

    Коментиран от #45

  • 40 САЩко

    3 2 Отговор
    Е ясно е, че Тодор Живков е бил най-, най- и мачкал всичко наред. Ама баща ви уважаеми господине беше десетилетия шеф на НС. Не можеше ли всички честни и принципни комунисти да му кажете Спри човече или все пак за вас не е бил толкова лош...

    Коментиран от #41

  • 41 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "САЩко":

    Има една подробност. Станко е женен за еврейката Соня Бакиш, която е богаташка щерка с много "интересни" биография и произход...
  • 42 Професор

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Анонимен":

    Верно са били едни скромни бедняци. Единият син в 155 квадрата в кв. Изгрев, другият в 135 квадрата в Изток, а бай Станко с другарката Соня в едни скромни 120 квадрата на улица Велико Търново, бивша Георгиу Деж. Мъка... И всичко това -- в името на народа... А как се ширеше преди Девети в шивашката работилница на бай Генчо, 3 на 4 метра, с още трима чирака... Ама на -- като дойде време за отговорност, бай Станк я пое. Прати бай Генчо в Белене, национализира му ателието и отиде да се мъчи в тия скромни апартаментчета, за благото на народа. Хвала на таквизи скромни труженици!
  • 43 Жени

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Груба грешка е това мислене":

    "Точно той..."? Горкият, 28-30 годишен през 1989г, вместо да учи и си живее живота, водел записки за Живков и системата по разказите на баща му и неколцина агенти на ЦРУ и КГБ...Я стига глупости, моля! Намерил начин преди 5-6 години да печели пари, ъ-кащ и мънкащ...
  • 44 Зайко Байко многознайко

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дядя":

    Да не си ги ял в " Петко Енев" в Стара 3агора!?🤔🙄😂😂
  • 45 4343

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Вервай си":

    А сега, нагли демократе, жертвите на псевдо-демокрацията само в нашата страна са МИЛИОНИ!!! Милиони и млади и стари! Сега прошка НЯМА! Мизерията е за всички, изключение правят само продалите се на запада. Но и техното не е лесно, зависимост и наведена главица цял живот! Отцепродавци!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове