Last news in Fakti

13 Септември, 2021 06:09 4 395 21

Панчугов: Нинова е в много трудна позиция, трябва ѝ успех на всяка цена

  • христо панчугов-
  • политолог-
  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • румен радев-
  • президентски избори

Демонстрираното отговорно поведение около третия мандат и актуализацията на бюджета не е достатъчно, смята политологът

Панчугов: Нинова е в много трудна позиция, трябва ѝ успех на всяка цена - 1
Снимка: БГНЕС

Според политолога Христо Панчугов при връчването на третия мандат си е проличало, че Румен Радев търси подкрепата на избирателите на БСП и на самата БСП.

"Да не говорим, че Корнелия Нинова се е поставила в ситуация, от която няма лесен изход . В този смисъл на нея ѝ трябва успех, тя се опита да представи този мандат и въобще национално отговорната си позиция около актуализацията на бюджета и продължаването на работата на парламента като такъв успех, но това не е много достатъчно. Затова оставащите 2 месеца са твърде малко време, за да могат да обяснят защо ще имат нов кандидат срещу Радев, а и да намерят такъв кандидат, който да изнесе кампанията на БСП.", заяви пред БНТ Панчугов.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 2 Отговор
    ПОЛИТИЦИТЕ не мислитеИСКРИНО за ХОРАТА
  • 2 Последния Софиянец

    6 19 Отговор
    Създаваме нова партия с моя приятел Кирчо и Асенчо, Радев и той се присламчва.

    Коментиран от #3

  • 3 МАФИЯ

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    не лъжи не пзнаваш МИНИСТЪР ПЕТКОВ

    Коментиран от #4

  • 4 Психo от Курило

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "МАФИЯ":

    Айде ве, братовчеди са , а и двамата са ми "гости" в Курило .
  • 5 Българка

    15 13 Отговор
    Нинова сама си е виновна, мислеше фатмака за неамбициозен, а той се оказа мафиоз лаком за власт.
  • 6 пешо

    10 11 Отговор
    Корни ( и Решетников) предложи Мунчо за президент.Колко недалновидна жена се показа за пореден път.Изобщо не и върви и така ще бъде и занапред.Неуспехи след неуспехи.ЗАлужава си ги!

    Коментиран от #12, #13

  • 7 NGs company

    7 10 Отговор
    Нинова се отказа от предизборното обещание за преизчисление на пенсиите със средно осигурителния доход за 2018 година и това ще доведе до загуба на гласове за БСП на голяма част от пенсионерите.
    Преизчисление с еднакъв 12,5% върху различен СОД още повече разтваря ножицата между стари и нови пенсии. Още не е късно да осъзнае какво прави!
  • 8 3.14К

    6 1 Отговор
    Панчугов е толкова елементарен, че и една тъпа манипулация не може да прокара. Бръщолевенето му се възприема само от екземпляри като тези от 1-7.
  • 9 Сатъра на Хана

    3 1 Отговор
    Кака , не е в затруднена позиция, щото съвсем друго е усещането когато бай Ставри то диша във врата както е при Рапон Ахмедов и Сергей Гергов, да изброя някои от героите на нашето време.
  • 10 Мнение

    4 6 Отговор
    Проф. Близнашки заключи, че преди 5 години паралелната държава е допуснала историческа грешка, когато е позволила да се издигне кандидатурата на генерал от запаса, визирайки Румен Радев.

    "Отприщи се онова явление, което от историята е известно като бонапартизъм. Това е авторитарен режим от хора със специфично мислене, които гледат на политиката като на война", подчерта проф. Близнашки по адрес на президента.

    „Нямало да подведе левите хора! Шегаджия! Тук нещата опират до една линия на поведение за предизвикване на сътресения от миналата година. Това, че правителството на Борисов завърши мандата си създаде огромни проблеми за олигархията и те не могат да ги решат. Ако Ви направи впечатление, на няколко пъти „Демократична България“ обявиха, че няма да допуснат разширяване на правомощията на президента. И ето им проект - Кирил Петков! Това е смисъла – „Щом като много знаете и не сте готови да вървите докрая с мен, аз ще се погрижа вашият електорат да се пренасочи в друга посока“, коментира Близнашки.

    Той е категоричен, че Радев разбива партиите, включително и БСП.

    На въпрос какъв човек може да „бутне“ Радев за втория мандат, проф. Близнашки каза, че „Радев е уязвим като охлюв“.

    Коментиран от #11

  • 11 БСП

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "Мнение":

    най-после започват да се усещат, че този човек ги води за носа.

    Колкото и тези старци там по села и паланки да следват сляпо своето ръководство, започват да разбират, че нещо не е наред.

    Но истината е,че Кирил Петков не е техният човек, този носител на това ултралиберално начало, който назначава, уволнява и решава проблемите в полза на определени олигархични кръгове...
  • 12 Фатмакът

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "пешо":

    ради вътрешен Американски проект в България! От външен за партите военен той се превърна в комбинатор, проектиращ политическите процеси у нас.

    Кой може да си позволи едновременно да е мил на сърцата на левия електорат и уважаван от голяма част от жълтопаветния „умно-красивитет“?

    Кой е възхваляван от русофилите, докато отсъпва българския суверенитет на американския посланик?

    Кой може да похвали Корнелия Нинова, че управлява демократично БСП, а задкулисно да насъсква и поощрява опозицията в БСП, виеща до смърт срещу „авторитаризма“ на Нинова?

    Това е американският агент Румен Радев.
  • 13 До началото

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "пешо":

    на 2021 г. Румен Радев бе познат на българите като командир на ВВС. В същина се знаеше малко за него, но достатъчно при политическия прощъпалник – той е смел, безстрашен, лидер, ас и професионалист във възхитителна професия, признат и харесван в попрището си.
    Още с първите си интервюта той демонстрира откритост, честност. Внушаваше класа, кардинално различна от родната политическа партизанщина.
    Строен и физически здрав, той изглеждаше естествен човек, сам изградил себе си, в контраст с мутрата на СИК Борисов, куклата на конци Плевнелиев и другите партийни троглоиди.
    „Изнамерен“ от Корнелия Нинова, той печелеше симпатии отвъд БСП.
    И стана президент с решаващата подкрепа на САЩ.
    През цялото време на мандата си Радев действаше така, сякаш не е президент на БСП, а на умнокрасивитета.
    Застъпи всичко от дневния им ред – от правосъдна реформа до свободно къмпингуване.

    Умнокрасивитетът му бе лепнал етикета „протеже на Решетников“, но в това нямаше нищо вярно.

    Очевидно е, че през първите няколко години от президентския си мандат Радев трябвашще да е в ролята на спяща агентурна клетка – американска.
    А единствената проруска изява на Радев за 5-те години мандат останаха няколко думи срещу санкциите към Русия във връзка с Украйна.
    Като междувременно и от задни позиции громеше това, което най-вече вълнува Москва – eнергийните й проекти. Русия дори намери начин да го нахока грубо посредством патриарх Кирил.

    Коментиран от #14

  • 14 Лека-полека

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "До началото":

    през мандата му никнеха свидетелства, че докато всички го смятат за креатура на Кремъл (какво по-хубаво, след като 90% от българите са русофили!), той всъщност е слуга на Америка.

    Специализирал в САЩ, 1:1 генерал на НАТО, имал вземане-даване с хора като Джеймс Пардю (стана ясно от скорошните откровения на Слави Трифонов в интервюто му пред „Панорама“), биографията на Радев е противоположна на митологиите за него, разпространявани най-вече от троловете и агитаторите на американските НПО у нас.

    Нищо случайно няма във включването му в политиката.

    На Нинова й е било подсказано, че ако иска да спечели изборите, трябва да получи одобрението на САЩ.

    А това означава да предложи кандидат-презиидент не близък до Русия, а до САЩ.

    Коментиран от #15

  • 15 И след есента

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Лека-полека":

    на 2020 г. стана пределно ясно, че филмът покрай Радев никога не е бил руски. Спящата американска клетка бе събудена от своите вашингтонски полит-инженери.

    Стартиралият български конфликт между президент и премиер бе разсечен демонстративно в полза на Радев – лидерът на ГЕРБ бе директно политически убит със санкциите „Магнитски“, а посланик Мустафа чевръсто наобиколи назначените от Радев министри, за да покаже ясно с кого играе САЩ в момента. Всичко, което се случи после – Триморието, призивите на Радев за още по-тясно сътрудничество и синергия със САЩ, скорошната декларация срещу Русия покрай Крим и т.н. – бяха открити действия на една проамериканска власт, чиято емблема е проамериканският български президент.

    Но това не е всичко. Още по-интересно е случващото се във вътрешен план.

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Вече

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "И след есента":

    българите си дават сметка за какво точно е голямата какафония около Кирил Петков в момента.

    Тя е заради това, че Петков, Асен Василев, а и Николай Денков, който стана ясно наскоро, че има общи фирми, соросоидни НПО-та и други дейности с Петков, вървят в пакет по американска линия.

    Пробутвани са да управляват.

    Вкарани бяха в служебния кабинет от Радев. На тримата американски министри на Радев активно пиар прави наша проамериканска медийно-корпоративна групировка – Капитал.

    На този синджир очевидно е и Румен Спецов, лично посетен от Херо Мустафа за снимка. И точно защото американците разпъват чадър, никакви разкрития за него, че е данъчен измамник не могат да разколебаят присъствието му в НАП. Радев също не се безпокои, щом големият вашингтонски брат му осигурява гърба.
    С проамериканските интереси е свързана евентуалната нова партия на Кирил Петков.

    Коментиран от #21

  • 17 Божкееее,

    2 5 Отговор
    С цялото ми уважение,обачи избирателите на БСП(БКП) просто си измират по физиологични причини!Така че и Господ не мое ви спаси партията,дори напротив - Той помага да изчезнете!!!

    Коментиран от #20

  • 18 Тъй ли?!?

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "И след есента":

    Проблемът ти е,че Радев нито е руски нито американски!Именно,защото е първият ни президент независим от партийни пристрастия,затова е харесван и от леви и от десни!!!И между другото,Раша вече не помня от колко години се управлява от крайнодясната партия на Путин!!!!
  • 19 От където дошло,там отишло

    2 3 Отговор
    От шумите дошло преди 100 години,към гората вече се запътило в забвение!!
  • 20 ТО КАТО

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Божкееее,":

    ГЛЕДАМ ДРУГИТЕ ПАРТИИ СА ЦЪФНАЛИ И ВЪРЗАЛИ.ПО ЕДИН АВТОБУС ХОРА. БСП ЩЕ Я БЪДИ.
    ВСИЧКИ СИ ОТИВАТ И ДРУГИ ИДВАТ САМО БСП СИ ОСТАВА.
  • 21 XYZ

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Вече":

    А на теб "безименни" кой ти осигурява гърба? И ако наистина си прав, напиши статия и я дай на Факти с истинското си име! Иначе анонимно написаното тук е изкривена истина или направо лъжа, играеща си с истината!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове