Last news in Fakti

13 Септември, 2021 11:11 1 972 19

ВМРО видя сепаратистка и ЛГБТ- пропаганда в преброяването

  • вмро-
  • преброяване-
  • лгбт-
  • сепаратисти-
  • пропаганда-
  • вписване-

Хора от смесените райони са агитирани да се вписват в графа „други“ вместо българи, а джендър фондации правят кампания за узаконяване на гей браковете.

ВМРО видя сепаратистка и ЛГБТ- пропаганда в преброяването  - 1
Снимка: БГНЕС

От ВМРО алармират, че опасни движения насаждат сепаратистка и ЛГБТ- пропаганда чрез започналото вече национално преброяване.
Хора от смесените райони са агитирани да се вписват в графа „други“ вместо българи, а джендър фондации правят кампания за узаконяване на гей браковете.

От партията са категорични, че това е опасно заиграване както с етническия мир, така и с конституционните устои на Република България. "Ставаме свидетели на скандални процеси, които извършват открита манипулация чрез една много сериозна и жизненоопределяща тема като националното преброяване и държавата трябва да се намеси и да ги спре", се казва в съобщение на ВМРО до медиите. Ето и подробности:

"До нас достигат тревожни сигнали за това, че масово в т.нар. смесени райони, както и в циганските махали и пограничните райони с РС Македония, от месец насам обикалят емисари, които провеждат кампания сред българското население в графа „националност“ да пишат „помаци“, „турци“, „македонци“ или просто „други“, но не и българи. Това е целенасочена политика, която има като крайна цел да прокара път на искания за признаване на малцинства и дори и до подбуждане към бъдещи сепаратистки действия.

Напомняме, че според Конституцията България е еднонационална държава с етническо, религиозно и културно разнообразие.

Чл. 2 (1) Република България е единна държава с местно самоуправление. В нея не се допускат автономни териториални образувания.

А според чл. 25 (1) „Български гражданин е всеки, на когото поне единият родител е български гражданин или който е роден на територията на Република България, ако не придобива друго гражданство по произход. Българско гражданство може да се придобие и по натурализация.“

Всякакви действия към подбуждане на процеси за създаване на малцинства или автономни територии следва да се третират като престъпления против Републиката - глава първа от особената част на Наказателния кодекс.

Другата сериозна провокация, на която попаднахме идва от ЛГБТИ+ средите, които отново използват националното преброяване, за да правят кампания за признаване на гей браковете и извоюването на повече от предвидените за всички български граждани права, като насаждат чрез клипове и нарочно направен сайт, че гей общността е малтретирана и преследвана. Ето и част от текста на клипа:

„Сега можем. Ако живееш на семейни начала с партньор от твоя пол, можеш да заявиш това при преброяването. Участието ни е важна стъпка към равни права. Резултатите ще бъдат основа на законодателни и управленски решения в следващите 10 години. Нека покажем, че сме много и сме тук.“ (https://fb.watch/7_GzTu9KxR/)

Това е поредната агресивна кампания, направена чрез драматични клипове, които нагнетяват усещането за обреченост на гей двойките. Нещо, което категорично е невярно и цели единствено елитаризирането на тази общност за сметка на хетеросексуалните мъже и жени. Да не говорим, че по темата за гей браковете също има изричен текст в Конституцията:

„Чл. 46 (1) Бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Законен е само гражданският брак.“, потвърден и от Конституционния съд на Република България с Решение № 13 от 27 юли 2018 г.

Провеждането на съпровождаща кампания с нескрит мотив за законодателни и управленски решения, водещи до промени в основополагащи текстове на основния закон, е открита заявка за намеса в обществения и политическия живот на ниво „управление“ от страна на една малка група от хора, което е и нарушение на чл. 1, ал. 3 от Конституцията, а именно:

„Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.“

А „суверенът“ категорично и ясно си каза, че не иска джендър провокации и брюкселски декларации за прокарване на ЛГБТИ+ идеологията и малцинствените претенции на определени групи от хора.

Ето защо ние от ВМРО призоваваме всички български граждани да се включат активно в преброяването и да заявяват смело и гордо, че са с българска националност и изповядват християнството като религия. С което автоматично ще пресечем тези опасни процеси, които тихомълком се прикачат към кампанията за Национално преброяване. От резултатите наистина ще зависят много бъдещи действия на следващите народни събрания, които - както виждате - са далеч от национално отговорни. Нека не даваме поводи за узаконяване на нечии извратени желания.

Призоваваме и прокуратурата да се самосезира и да направи проверка за опитите за създаване на малцинствени групи в смесените райони, както и откритата пропаганда за намеса в държавната политика на една малка, но шумна група от хора".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патреот

    28 3 Отговор
    ангеле до кога ще криеш че си гей ?
  • 2 XYZ

    23 9 Отговор
    Всеки със своя номер преди избори! Втръснахте се на народа с вашите "промивки" за мозъци!
  • 3 Гьорче

    15 1 Отговор
    Като не сакате да ни пишете българи, ке ви напъплят ЛГБТИ/Лесбийки, гейове, бисексуални, транс и интерсексуални/ и тогава ке ви се е.бе майката сърбоманска.
  • 4 гладен

    24 8 Отговор
    Стига с тоя гол патреотизъм, джендъри, казарми и анти-гей приказки!!!!!!
    Хората имат нужда от работа, заплати и спокойствие, не от глупостите на Шкембе Войвода!
    ВМРО да изтича в аналите на историята, там и е мястото вече.

    Коментиран от #14

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Мвро

    15 5 Отговор
    Те къде бяха кога го гласуваха през 2019 та? То да не е решено оня ден
  • 7 Пешо

    10 1 Отговор
    Докато се лигвят с Доган и сбирината около него, ще изпълняват желанието на Ердоган, който е на пария с Шиши и Баце и един ден ще си прилпа териториите, които си е набелязал.Добруджа, черноморието и родопите.Всичките дпетати и министри единствено ги интересува да откраднат колкото се може повече пари и като Лилито Павлова/с къща в Люксембург от язовир Студена/ да забегнат с огрбеното в чужбина.Народът да се изтрепат с магалите, които се продават и повечето вече се турчеят.
    Аферим машала на ДПС.
  • 8 Професор

    6 19 Отговор
    Патриотичните формации имат половин милион симпатизанти. И не са представени в парламента което е недемократично. Затова всеки който не харесва ГЕРБ да гласува за патриотите. НФСБ, ВОЛЯ и ВМРО които защитават българщината. Останалите които са доволни от управлението на Генерал Борисов да продължат да гласуват за ГЕРБ. Всички други партии са рушители на държавността начело с шофьора на самолет както го беше нарекъл големия български патриот и Родолюбец господин Валери Симеонов.
  • 9 Сандански

    15 4 Отговор
    Обикаляли.... Търсите си трибуна за изява, която загубихте завинаги с Каракачанов и Джамбазки(по имената ще ги познаете, какви българи са).
    Иии, по темата:
    -Вапцаров го е написал в стихотворенията “Земя” и “Родина”, като ги прочетете, ще разберете!

    Коментиран от #18

  • 10 Малеее

    5 9 Отговор
    И при мен дойдоха сръбски емисари и бой бой И те така от мен има 15 писали се македонци.Има и емисари в Пловдив Шумен София и пак така чрез бой има много писали се Македонци .Има ли някой да вярва на това .Или след цялата омраза която четири години българите обиждаха нас македонското малцинство напълно в реда на нещата е да покажем истината .
  • 11 Centyrion

    9 5 Отговор
    Бяхте в управлението,какво направихте???Освен да крадете и да си тълпите гушите,от бутафорната ограда,от поръчки за военна скраб,и от продажба на паспорти ,с друга занимавахте ли се.Направихте ли неща да вдигнете материалният и духовен статус на населението,че да се гордеят ,че са българи,и други да искат да се пишат такива?Нищо не направихте освен да крепите бандитското правителство и разграбването на страната.Осребрихте си "патриотизма"и докарахте нещата хората да се срамуват ,че са българи.Последни по доходи,първи по смъртност.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 българин

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "гладен":

    Не се взимай за редактор на историята!
    Какво става сега, ще го четат нашите внуци!
    А иначе, има сили, заинтересовани да се омаловажава българското и те не спят! И не са като нас, да се плюнат един други!
  • 15 шкембе

    5 2 Отговор
    Шкембьо, стига си плямпал. Ти направи това ВМРО, за да наследиш имотите на едноименната партия, съществувала преди около век, и натрупала доста пари и недвижими имоти по различни праведни и неправедни начини. Ти присвои тези имоти и си едноличен собственик на имотите, на парите и на цялото ВМРО. Само вдигаш прах и правиш митинги. Върни имотите и да видим как си станал толкова богат. Ще дойде и за теб видов ден.
  • 16 Мехмед

    2 11 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Хора от смесените райони

    Няма смесени райони, има турски райони в които турският език трябва и ще бъде след време втори официален.
  • 17 Каракачанова

    6 2 Отговор
    Каракачанов каза: "Българският националист не слуша Вагнер, а Панчо Владигеров." Това е цитат. Проверете достоверността му в Интернет. Вагнер е немски композитор. А Панчо Владигеров е еврей. Майка му се казва Елиза Пастернак - чистокръвна еврейка. Роден е в Цюрих, където живее дядо му. Еврейството се предава по майчина линия. Нищо че баща му е богат българин. Според еврейските закони, всяко дете, родено от майка еврейка е еврей. Потърсете в гугъл с думите "знаменити български евреи" и добавете "Панчо Владигеров". Ще се убедите сами.
    Каракачанинът е потомък на гръцки овчари (проверете в Интернет значението на думата). Та този Каракачанов, който се пише на български патриот, не иска да слушате немския композитор, а еврейския. Той ви го казва в очите, но вие не се досещате.
    Боже какъв патриот!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Аре у канало

    1 0 Отговор
    Опитват се да намерят нкой уав за да му пробутат претопената си вкисната, гранясала и смърдяща БКП+БЗНС+ДС-наци "манджа"!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол