Last news in Fakti

15 Септември, 2021 05:52 4 003 21

Прокурорската колегия на ВСС защити Вероника Трифонова, нападна Хаджигенов

  • николай хаджигенов-
  • прокурорска колегия-
  • висш съдебен съвет-
  • вероника трифонова-
  • калина чапкънова

Кадровиците заявиха, че адвокатът е в конфликт на интереси като председател на комисията за полицейското насилие, той се защити

Прокурорската колегия на ВСС защити Вероника Трифонова, нападна Хаджигенов - 1
Снимка: БГНЕС

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) реагира остро на препоръката на парламентарната комисия за полицейското насилие - европейският делегиран прокурор Вероника Трифонова да бъде отстранена и разследвана, предаде БНТ.

Кадровиците атакуваха и председателя на комисията Николай Хаджигенов, че е в конфликт на интереси, защото е бил адвокат на част от протестиращите, срещу които е било упражнено насилие.

"Резултатът от работата на временната комисия е компрометиран от факта, че за нейния председател е налице конфликт на интереси, предвид изявлението му, че е имал качеството на адвокат на страни по преписката. По негови думи, той лично е съветвал тези лица и е дал насоки за тяхното пасивно поведение да не дават сведения по наблюдаваната от прокурор Трифонова преписка, както и че това е била негова стратегия", заяви Калина Чапкънова - говорител на Прокурорската колегия към ВСС.

"Хората, които съм представлявал тогава, в качеството си на адвокат, са представили цялата медицинска документация, заповеди за задържане, въобще, абсолютно всичко. Твърдението, че няма доказателства не отговаря на истината. На база на всички тези неща, Вероника Трифонова е постановила да се изготви съдебно-медицинска експертиза, която е потвърдила данните за полицейско насилие. И на последно място записът, който открихме и излъчихме на 13 август, с побоя зад колоните, е част от тази преписка. Като заключение мога да кажа - добре, че прокуратурата не си вади хляба със защита, че щяха да стоят гладни", отговори Николай Хаджигенов от ИБГНИ.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бай Шили

    3 5 Отговор
    Абе дайте информация за заразените и разделите се с Ковид.
  • 3 Калино

    6 6 Отговор
    Малино- хубава, байчева......

    Коментиран от #4

  • 4 Уточнение

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Калино":

    байнева
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хаджиментов

    17 29 Отговор
    Време е Хаджиментов да стане клиент на прокуратурата и да му бъдат спрени адвокатските права. Вчера излезе информация и как е лъгал клиенти, на които е взимл огромни суми без да е свършил нищо.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 5577

    9 7 Отговор

    До коментар #8 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Шумов добре и професионално си е свършил работата. Всички факти са изложени. Само този Хаджигенов защо е спрял хората да дадат показания. Тоя наистина е част от голяма конспирация. То така излиза. Да пожертва битите в името на мутрите дето му плащат за да злепостави прокуратурата. Е тва не е истина, направо на площада и едно време имаше граждански съд помните ли. Да видим какво ще обясни.
  • 10 Ай сега

    23 9 Отговор
    Да не се притесняват от прокурорската корегия на ВСС. Тя Кьовеши ще каже истината по въпроса. Колко пъти им връща калинките неграмотни. Сега ще е с разследване.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Така е

    22 5 Отговор
    Прокурорскстс колегия на ВСС е за прокурор !
  • 13 big

    17 3 Отговор
    Надали в България има по-големи престъпници от прокурорите! Нагли, безочливи, корумпирани, некомпетентни, зависими хорица, които са абсолютно независими от: Закон, морал и чест!

    Коментиран от #15

  • 14 Присмехулник

    13 3 Отговор
    До вчера са си разпределяли бакшишите заедно, как ще е виновна..Кьовеши от 10 предложени върна седем...без коментар...
  • 15 Дългият

    12 2 Отговор

    До коментар #13 от "big":

    Бъди по точен,цялата Съдебна Система е прогнила и пълна с корумпирани индивиди...всеки ден правещи компромиси със съвестта си...ако я имат въобще..
  • 16 Тотко

    8 2 Отговор
    Гарван гарвани око не вади.
  • 17 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    7 2 Отговор
    Гнилите ябълки и за ракия не стават! Ама пък пият уиски.
  • 18 Шменти капели

    6 2 Отговор
    Хаджигенов е заядлив и скандалджия но е много слаб юрист и адвокат.Така не си показа дипломата за да опровергае поне част от твърденията в тази посока.Добрите адвокати като цяло бягат от политиката не съм ги видял с прашка и да хвърлят 🍅.Всъщност като видя човек който протестира хвърляйки предмети категорично считам че не е прав.Това не може да е аргумент за теза.Това е на крачка да му отговори някой със стрелба.
  • 19 XYZ

    1 3 Отговор
    Как няма да защитят Вероника, като всички са оплескани!
    Когато някога стигнат и до всеки един от тях и какви ги е вършил, тогава той ще разчита на останалите да го подкрепят!
    Прокуратурата се посрами пред българския народ, защото брани душманите му!
  • 20 По Зор

    1 3 Отговор
    Тази Кочина час по-скоро трябва да се разтури,да се разследва и укауши.
  • 21 Ко Чи На

    1 3 Отговор
    В нито една държава освен в нашата, съдите не получават и заплати, и кошници с "плодове".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове