Last news in Fakti

18 Септември, 2021 08:59 2 699 42

Антоанета Христова: Проектът Петков-Василев може да привлече негласуващи и поддръжници на ДБ

  • професор антоанета христова-
  • професор росен стоянов-
  • избори-
  • партии-
  • кирил петков-
  • асен василев

Политологът проф. Росен Стоянов е убеден, че силни са не политическите проекти, а политическите партии, зад които има идеология

Антоанета Христова: Проектът Петков-Василев може да привлече негласуващи и поддръжници на ДБ - 1
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков и Асен Василев е най-нормално да потърсят политическа партия, която е регистрирана и да я припознаят. Това е редовна практика, но не е сигурно доколко е положителна", коментира политическият психолог проф. Антоанета Христова в студиото на "Денят ON AIR".

Тя уточни, че тепърва двамата бивши служебни министри трябва да кажат кои са другите лица до тях, какви са политиките и зад какъв вид реформа застават, извън темата за преразпределението на пари.

"Нормално е техният прагматичен стил да се хареса на избирателите. Могат да привлекат и мотивират част от тези, които не гласуват. Другата група са от сферата на "Демократична България", защото те до този момент са се идентифицирали с нея. Като антропология те имат асоциация с тази политическа формация", анализира психологът.

Политологът проф. Росен Стоянов е убеден, че силни са не политическите проекти, а политическите партии, зад които има идеология.

"Трябва да се идентифицират къде са разположени в пространството. Започват с витиевати модели, добре звучащи, които се харесват на младите хора - с десни инструменти да постигат леви цели. Ако получат процентите, които им дават, те ще бъдат една от средните партии, които ще влязат в следващото Народно събрание, а такива ще има много", заяви проф. Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че за създаването на стабилна партия трябват стройни структури и кампанията изисква много средства - минимум 1,5 млн. лв.

"Ние изпълваме новия политически проект не със съдържание, а с очаквания", добави политологът. И уточни, че е важно кого Петков и Василев ще подкрепят официално за президент.

Проектът на Василев и Петков е свързан с президента, убедена е проф. Христова.

"Радев има интерес от тази партия. Те са много удобни, за да му дадат подкрепа на балотажа. Ако малко не му достига, трябва да се активират тези, които не гласуват. Припознавайки го, Петков и Василев ще заведат хора до урните, те да гласуват за този президент", коментира политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Според проф. Росен Стоянов ГЕРБ много скоро трябва да обявят името на кандидата си за президент.

"Той трябва да е приемлив за дясното пространство и "Демократична България", които заявиха, че ще имат собствен кандидат. Така, който и от двамата да отиде на балотаж, другият може да го подкрепи и само така да имат шанс срещу Радев", заяви политологът.

Той очерта и профила на кандидата за президент - известна личност, която освен лични и професионални качества, трябва да има и политически качества.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456

    12 5 Отговор
    Какъв проект?...............
  • 2 русенец

    29 6 Отговор
    В България има 200-300 партии. Дали има толкова идеологии? Професорът греши, силата е в личностите, а не в партиите!

    Коментиран от #40

  • 3 ????

    20 6 Отговор
    Ха, ха ДБ се чудят как да се прекрепят към Асенов и Петков, защото са "сигурни" в процентното увеличение на електората си, а не обратното. С Пинокио и няколко от ЛГТБ каква политика да правиш да не говорим каква подкрепа ще получат.

    Коментиран от #6

  • 4 плюс минус

    26 8 Отговор
    Да, българинът търси нови политици.
    Да са отговорни, мислещи за хората и за държавата, а не да пълнят джобовете си.
    Дано нов проект успее да привлече протестния вот.
    Слави не успя, провали се.

    Коментиран от #7

  • 5 Гербаджийката

    10 11 Отговор
    откри топлата вода - ""Нoрмaлнo e тeхният прaгмaтичeн cтил дa ce хaрeca нa избирaтeлитe. Мoгaт дa привлeкaт и мoтивирaт чacт oт тeзи, кoитo нe глacувaт. Другaтa групa ca oт cфeрaтa нa "Дeмoкрaтичнa Бългaрия", зaщoтo тe дo тoзи мoмeнт ca ce идeнтифицирaли c нeя. Кaтo aнтрoпoлoгия тe имaт acoциaция c тaзи пoлитичecкa фoрмaция" Иначе продължава с внушенията си - "Проектът на Василев и Петков е свързан с президента". Е не е свързан с него. Ако беше свързан с него, нямаше да тръгнат в политическата надпревара, а щяха да останат в служебния кабинет, защото без тях положението с изборите щеше да е същото - пак без кабинет и пак служебно правителство, което после щеше да стане експертно. Иначе няма какво да коментирам проф. Росен Стоянов. Всеки може да си отговори. Коя е известната личност, която освен лични и професионални качества, има и политически качества!
  • 6 Да де

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "????":

    ама те сами опровергаха тези им желания. Няма да се пришият към ДБ!

    Коментиран от #11

  • 7 изрод от ГЕРБ

    12 13 Отговор

    До коментар #4 от "плюс минус":

    Провалил се Слави ,ама друг път!Други решават,а не ТИ! СТРАХ!......СТРАХ!......СТРАХ!......СТРАХ!......СТРАХ!......От страх и злоба не знаете какво пишете!

    Коментиран от #14

  • 8 Subaru STI

    25 6 Отговор
    Питам проф. Стоянов: Каква е идеологията на мафиотската ГЕРБ?
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 17 Отговор
    КИРИЛ ПЕТКОВ и АСЕН ВАСИЛЕВ ХОРА на БОБОКОВИ с ИТАЛЯНСКИЯ боклук също така са ХОРА на статутково олигархиата
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ????

    14 7 Отговор

    До коментар #6 от "Да де":

    Тъй де, ама ДБ са сложили тигана Ако рибата да е в морето. Дано тези момчета излезнат читави, че ми омръзна от простащина, чалгарщина и джендърство.

    Коментиран от #18

  • 12 РЕАЛИСТ

    16 12 Отговор
    Стига сте трили бе. Занимават ни по цял ден с двама келеши, дали ще правят партия или не.
  • 13 Проекта Василев-Петков

    13 7 Отговор
    Може да вкара Възраждане в парламента.
    Хората вече ги видяха колко струват.
  • 14 ????

    8 8 Отговор

    До коментар #7 от "изрод от ГЕРБ":

    Ами вярвай си и пей "едно ферари с цвят червен" но след изборите да не запееш "Нананайна"

    Коментиран от #37

  • 15 Гошо

    17 13 Отговор
    Всичката измет е впрегната за оплюване и дискридитиране на Кирил Петков и Асен Василев. Библиотекарският институт и Сараите активираха всички агенти, доносници, мерзавци и слуги. Но народа вече има опит и няма да го поведат, защото разпознава кой кой е? Чака ви студен душ на изборите боклуци...а след това и нещо друго?!?72

    Коментиран от #25, #41

  • 16 А,защо

    2 6 Отговор
    не от ИТН?Специалисти.
  • 17 Нане

    6 5 Отговор
    нормално е като тия миндили не могат са разберат да се пръкне нещо ново нещо дето ще върши работа народна работа.
  • 18 Категорично

    10 11 Отговор

    До коментар #11 от "????":

    няма да отидат към ДБ. Тези момчета са умни, имат визия за бъдещето на България и няма да се омаскарят още в началото, затова и с друга партия ще се явят на избори.
  • 19 музика

    12 6 Отговор
    Трупата на разбойниците пак е плъзнала по медиите. Ясно е КОЙ поръчва музиката. Дайте смислено обяснение, защо да вземе гласове от ДБ, когато може би те единствено казват че ще работят с тях. Докато почти всички останали са впрегнати да оплюват? Вижда се от кого ще бъдат прехвърлени гласове - основно от итн и бсп. Също и от дпс и герб.

    Коментиран от #30, #32

  • 20 Казуар

    10 5 Отговор
    Кобурга доведе такива като Петков и Василев, тълпата се втурна да гласува за тях и какво стана. Другарката Антоанета Христова беше и е на държавна работа при Борисов и трябва да я брани с всякакви средства. Даже допълнително частно разтяга локуми от държавни поръчки.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Даката

    10 6 Отговор
    Най много дърпат от чалгарите.
  • 23 ГЕРБофоб

    9 4 Отговор
    Всички които искат Промяна и Затвор за МутроБизнеса, трябва да ги подкрепят, нека ясно да го заявят обаче !!!!
  • 24 Антитрол

    5 2 Отговор
    "Дeмoкрaтичнa Бългaрия", кoитo зaявихa, чe щe имaт coбcтвeн кaндидaт. Тaкa, кoйтo и oт двaмaтa дa oтидe нa бaлoтaж, другият мoжe дa гo пoдкрeпи и caмo тaкa дa имaт шaнc cрeщу Рaдeв"

    На някой още да не му е ясно че ДБ играят с ГЕРБ и против Радев.

    Те играха и с ГЕРБ против ИТН колкото и да тръбят прокопиевите медии че ИТН обслужвала ГЕРБ и ДПС но никой не казва защо не направиха тогава коалиция.

    А коалицията ГЕРБ и ДБ става все по явна - той Христо си каза че няма проблем да направи коалиция с ГЕРБ.

    Има ли още заблудени.
  • 25 ПСР

    13 3 Отговор

    До коментар #15 от "Гошо":

    Първи изпя арийката си Плевнелиев-"ГЕРБ,ДПС и Патриотете са демократите на България днес".И се отприщи един вой и рев-до небесата.Антоний Гълъбов,Антоанета Христова,Георги Харизанов,Румяна Коларова и Валерия Велева,че как без нея.Дончев,Къдравата Сю и остриетата на пригласасящият хор на ДПС не останаха по-назад.
    Още нероден Петко/в/,а писъци,прогнози,тълкования...важното е Боко да"пичели".Щото,по-добър,стабилен,умен,красив,честен и правдив,подготвен от Него нЕма,нЕма и да има.Барабар със свитата му.
  • 26 Аз да ви кажа нещо

    2 12 Отговор
    Гласувам само за Демократична България.. Всички други ще ви излъжат

    Коментиран от #42

  • 27 Сравнение

    5 6 Отговор
    Докато у нас политическите проекти се множат, вижте какво става в братска Румъния."Урсула фон дер Лайен ще дойде в Румъния на 27 септември, което означава, че Националният план за възстановяване и устойчивост на Румъния е одобрен", каза премиерът Флорин Кицу... И още една добра новина: от 48 милиарда евро на всички програми за устойчиво развитие в Европа 9,7 милиарда евро са предназначени за транспорта в Румъния".

    Общо Румъния очаква да получи 29,2 милиарда евро от Фонда на ЕС за икономическо възстановяване от последиците от пандемията чрез Националния план за възстановяване и устойчивост. Да припомним доходът на глава от населението в Румъния е 10 хил. долара, а у нас 8800. Разликата за нас е в онези 80 % от симпатизиращите на Изток, докато в Румъния такива почти няма.

    Коментиран от #28

  • 28 Грешка

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Сравнение":

    Грешка, доходът на глава от населението в Румъния е 13 000 долара.
  • 29 Дани

    4 2 Отговор
    Страх,Остриета, Продажни родоотстъпници.
  • 30 Антитрол

    5 8 Отговор

    До коментар #19 от "музика":

    Смисленото обяснение е че повечето хора не са заблудени и виждат че ако гласуваш за ДБ гласуваш реално за ГЕРБ.

    Как ти се струва лидер на "партия на протеста против ГЕРБ" да е съгласен на коалиция с ГЕРБ - дали не е поредното лъгане на избиратели.
  • 31 Пламен

    3 6 Отговор
    Ще привлекат тия дето кълват на всичко,най вече от чалгарите и маинитемутри.От другите не могат взе нищо.

    Коментиран от #36

  • 32 ПСР

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "музика":

    Стига да се прочетат и корифеите на журналистиката в БГ-даден им е тон за песен.Блиц,ПИК,24 часа,Труд,Канал 1....а сайтовете-огромна мобилизация на калинки и тролове.Атаката е мащабна и всеобхватна.
    А още нищо не се е случило-шубето ли е голямо или що?!
  • 33 э абаротное

    4 3 Отговор
    Тези социолози са големи разбирачи ! Знаят всичко и го обясняват и то изглежда много просто , по-просто и от Борисов даже !
  • 34 Крис51

    5 4 Отговор
    Поредната поява на очилатата професорка с поредните опорки. Като я видиш на някой канал, превключваш, защото е ясно какво ще говори. Но да дават в този дух, само засилват отвращението от ГРОБ и подлогите им. Същата преди няколко месеца повтаряше напоително, че ГЕРБ нямали алтернатива. Сириъсли? Тези хора не смятат ли, че трябва поне привидно да се държат на висотата на професорските си титли? Защото страшно олекват. Тя, Коларова, Харалани и сие... А какви тъпизми ръсеха след снимките и записите с пачките и чекмеджетата, не е истина. Прочитът беше, че предизвиквало желание у жените да завият и приласкаят лоената топка на леглото /?!/.
  • 35 Професорката

    5 3 Отговор
    Е голяма ама голяма тъпанарка герберка
  • 36 изрод от ГЕРБ

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "Пламен":

    Ти си безупречно заблуден!
  • 37 изрод от ГЕРБ

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "????":

    Няма да пея "Едно ферари.....",но ти "Нананайна"ще го усетиш!
  • 38 Павел Пенев

    4 3 Отговор
    Проф.Антоанета Христова и проф.Коларова са жалки нищожества, защо непрекъснато ни пробутвате техните "велики мисли" за политическата ситуация в момента.
  • 39 Кико

    4 1 Отговор
    Много бързо забравихме "Царя": Аз,Аз,Аз-вявайте ми Балони, мъгла и вратовръзки! Булонки на каишки лакоми да хапнат от царските огризки!
  • 40 Тези двамата

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    са поредните, които ще ни ошушкат .
  • 41 Друга измет

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гошо":

    освен теб няма. Само ти обиждаш хората .
  • 42 Е,някой

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Аз да ви кажа нещо":

    не сме ЛГБТИ и няма как да гласуваме за ДБ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове